Gezondheid
  • 1
Heeft het doormaken van mazelen voordelen? Een kinderziekte krijgen betekent voor de toekomst levenslange immuniteit. Bij vaccinatie dient men een verzwakt virus toe zodat men antistoffen aanmaakt, niet ziek wordt en toch immuun. De specifieke afweer wordt hier geactiveerd. Het doormaken v ...

ongeveer 1 jaar geleden door lucifall

REAGEER MET EEN EMOJI
1
10

Vergeet ook niet het 'voordeel' dat kinderen die de mazelen doormaken twee jaar lang een verzwakt immuunsysteem hebben. Waardoor ze ook twee jaar lang vatbaarder zijn voor andere ziektes.

1 carpenter    
ongeveer 1 jaar geleden door carpenter
9
Meld

BS antivax geneuzel

2 carpenter    
ongeveer 1 jaar geleden door carpenter
8
Meld

@1 staat in het artikel
@2 artikel dus niet gelezen

3 lucifall    
ongeveer 1 jaar geleden door lucifall
12
Meld

Artikel wel gelezen.
Staat vol met acherhaalde onzin.

4 carpenter    
ongeveer 1 jaar geleden door carpenter
5
Meld

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Viera_Scheibner ik heb gegoogled wie ze is. Ze heeft geen medische kwalificaties. Ze heeft een jaar medicijnen gestudeerd en is toen gestopt.
Verder is de redenatie er bestaan niks voor niks kinderziektes onzin. Als je dat gelooft gok je met het leven van je kinderen.

5 Zoek de waarheid    
ongeveer 1 jaar geleden door Zoek de waarheid
5
Meld

"Viera Schreibner worstelde alle medische publicaties over vaccinaties van de afgelopen honderd jaar door en kwam tot de conclusie dat er geen enkel wetenschappelijk bewijs te vinden is dat infecties ziektes door vaccinatie zouden worden voorkomen. Haar conclusie is juist dat het menselijk lichaam vatbaarder wordt voor de ziekte waartegen het vaccin zou moeten beschermen."

Polio wereldwijd bijna uitgeroeid
de welbekende DKTP- vaccinatie. Deze letters staan voor vier ziekten die inmiddels in Nederland practisch niet meer voorkomen. ( Kinkhoest, Polio, Difterie en Tetanus)

Het enige wat er aan klopt is dat een vaccinatie geen 100% maar 98 / 99% bescherming biedt mocht je het toch krijgen dan verloopt de ziekte veel milder als dat je niet gevaccineerd bent.

6 mike45    
ongeveer 1 jaar geleden door mike45
2
Meld

En ondertussen de schijn wekken dat de vaccinatie is gerelateerd aan allerlei ziektes waaronder kanker.
Ik mis nog autisme in het rijtje.
Dit is het zoveelste bangmakerij/antivax verhaal.

7 carpenter    
ongeveer 1 jaar geleden door carpenter
3
Meld

Het meest recent aangehaalde onderzoek waarnaar wordt verwezen is uit 1985. Alsof er na die tijd geen onderzoek meer heeft plaatsgevonden.
De resultaten van het voortschreidend inzicht zullen wel niet in haar straatje passen.

8 carpenter    
ongeveer 1 jaar geleden door carpenter
2
Meld

@1 "Vergeet ook niet het 'voordeel' dat kinderen die de mazelen doormaken twee jaar lang een verzwakt immuunsysteem hebben. Waardoor ze ook twee jaar lang vatbaarder zijn voor andere ziektes."

Vergeet ook niet dat er altijd iets kan "blijven hangen", hetgeen later tot problemen kan leiden, varierend van gordelroos tot bepaalde vormen van dementie.

9 Mappie    
ongeveer 1 jaar geleden door Mappie
8
Meld

BS van een achterlijk blogje waar @ts nogal te veel van plaatst. Zodra je lucifall of talksay.com ziet ben je iig gegarandeerd van een bak met onzin.

10 Moetffmijneikwijt    
ongeveer 1 jaar geleden door Moetffmijneikwijt
1
Meld

@9 dus bijwerkingen van vaccinaties kunnen zijn Gordelroos en Dementie? Waar haal jij die onzin vandaan?

Alle medische behandelingen hebben bijwerkingen, maar die zijn bij vaccinaties, lichte koorts tot een pijnlijke arm!

11 mike45    
ongeveer 1 jaar geleden door mike45
4
Meld

Het probleem is dat het menselijk lichaam complex is en mensen ook ook onderling uniek zijn. Sommige vaccinaties zijn nuttig.

De enige manier hoe je het zou kunnen zien om een inditieke kloon te hebben om te zien wat de invloed is van vaccinatie.

Hoop nog steeds dat in de toekomst met een druppel bloed kunnen bepalen om welk moment een vaccinatie het best kan worden gegeven. En wat de belasting is voor het jonge lichaam. Enkele krijgen grote bijwerkingen. Dit soort dingen moeten we eigenlijk niet meer negeren maar bijhouden om te zien of er een patroon is

12 rabartels    
ongeveer 1 jaar geleden door rabartels
9
Meld

@11 "dus bijwerkingen van vaccinaties kunnen zijn Gordelroos en Dementie? Waar haal jij die onzin vandaan? "

Ergens is hier sprake van miscommunicatie.

Ik stel juist dat het doormaken van mazelen op latere leeftijd onverwachte consekwenties kan hebben op latere leeftijd.

Helaas kwestie van kennis door ervaring.

13 Mappie    
ongeveer 1 jaar geleden door Mappie
3
Meld

Sorry voor het slechte nederlands, maar onderzoek bij de onverwachte degeneratie van de zoon van een goede vriend wees uit, dat deze was te wijten aan "restverschijnselen" van een als peuter meegemaakte mazeleninfectie.

14 Mappie    
ongeveer 1 jaar geleden door Mappie
3
Meld

@13 oh gelukkig ik dacht al, krijg je nu ook al dementie van vacinaties question

15 mike45    
ongeveer 1 jaar geleden door mike45
1
Meld

@16
Mijn dochter ook, ze ging opeens praten.

17 kwatta    
ongeveer 1 jaar geleden door kwatta
2
Meld

@12 en jij denkt dat we de bijwerkingen niet onderzoeken en bijhouden? Als je toch niet weet waar je het over hebt bemoei je er niet mee zou ik zeggen.

19 Utrecht_83    
ongeveer 1 jaar geleden door Utrecht_83
0
Meld

@12

De bijwerkingen worden niet genegeerd. Deze worden geregistreerd en onderzocht. Er is ook een duidelijk patroon. Zie @11

20 carpenter    
ongeveer 1 jaar geleden door carpenter
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

21 Caliber    
ongeveer 1 jaar geleden door Caliber

Quote: Zeker als de moeder al is ingeënt dan kun je er niet onderuit. Een kind van een geënte moeder, die niet ingeënt wordt, heeft namelijk weer veel meer kans om levensbedreigende complicaties zoals longontsteking en hersenontsteking op te lopen als zij/hij de mazelen krijgen. Niet handig dus voor ingeënte moeders om de anti-vaccinatie-clan aan te hangen.
We zijn met vaccineren dus een doodlopende weg ingeslagen? Want bijna alle moeders van autochtone afkomst zijn vroeger ingeënt.

22 malle loot    
ongeveer 1 jaar geleden door malle loot
10
Meld
23 kwatta    
ongeveer 1 jaar geleden door kwatta
1
Meld

@23
Reactie nr. 259

24 kwatta    
ongeveer 1 jaar geleden door kwatta
1
Meld

"Heeft het doormaken van mazelen voordelen?"
Neen! Het doormaken van mazelen sloopt het lichaam en in het bijzonder het immuunsysteem. Eén op elke 25 mazelenpatiënten belandt met complicaties in het ziekenhuis, één op elke 500 houdt er doofheid aan over, 1 op elke 1000 hersenontsteking met vaak blijvende (geestelijke) handicaps tot gevolg, en één op elke paar duizend gaat dood -- soms geheel onverwacht pas jaren later, op een gruwelijke manier: https://nl.wikipedia.org/wiki/Subacute_scleroserende_panencefalitis

"Een kinderziekte krijgen betekent voor de toekomst levenslange immuniteit."
Ah, ja, die compleet achterlijke redenering -- want dit kun je als volgt lezen: "je wordt beschermd tegen een potentieel dodelijke ziekte door die potentieel dodelijke ziekte te overleven."
Hoe dom kun je zijn?

"Bij vaccinatie dient men een verzwakt virus toe zodat men antistoffen aanmaakt, niet ziek wordt en toch immuun. De specifieke afweer wordt hier geactiveerd."
Dit klopt. En dit is dus ook waarom vaccinatie zowel zeer veilig als zeer effectief is -- zeker in het geval van mazelen.

"Het doormaken van mazelen biedt ook niet-specifieke afweer tegen andere ziekten."
NEEN! Integendeel! Het doormaken van mazelen sloopt het immuunsysteem juist! Kinderen die mazelen hebben doorgemaakt, zijn nog jarenlang extra vatbaar voor andere ziekten. Zie onder meer http://blogs.discovermagazine.com/d-brief/2015/05/07/measles-immune-system/#.WWn8PSdpxhE

"Een argument om niet te vaccineren ..."
Er zijn helemaal geen argumenten om niet te vaccineren.

"... Dr Viera Schreibner ..."
Dit 'Dr' is in wezen een leugen -- want Viera Scheibner (niet Schreibner) is helemaal geen dokter op medisch gebied. Ze heeft 60 jaar geleden een doctoraal paleontologie gehaald, maar is een volslagen nitwit op medisch gebied. Erger nog: ze verkondigt talloze leugens om haar extreme antivaccinatienonsens aan de man te brengen. Zo beweert ze onder meer dat polio helemaal niet gevaarlijk is voor kinderen. Zie verder https://en.wikipedia.org/wiki/Viera_Scheibner

"Russel Blaylock..."
... is eveneens een leugenaar en randdebiel uit de antivaccinatiehoek, verkondigt echter ook allerlei nonsens over onder meer aspartaam (onder meer dat dit zware hersenschade zou veroorzaken). Hij was ooit een echte arts, maar is compleet van het pad af geraakt en verdient nu zijn geld met de verkoop van allerlei nutteloze supplementen en kwakmiddelen.

25 RichardR    
ongeveer 1 jaar geleden door RichardR
1
Meld

@25 Lekker weer aan het schelden, Richard. Betekent wederom het ongelijk in al je berichten van de afgelopen 10 jaar.

26 Robin    
ongeveer 1 jaar geleden door Robin
10
Meld

@26
Ik zie RichardR nergens schelden, dus waar heb je het over? En het maakt sowieso niet dat iemand dús altijd ongelijk heeft. Wat een kromme redenering en erg volwassen klinkt het ook niet in mijn oren.

27 Wilmama    
ongeveer 1 jaar geleden door Wilmama
1
Meld

@21 Volslagen nonsens. Gevaarlijke leugens zelfs..
Laat je nakijken.

28 arcenist    
ongeveer 1 jaar geleden door arcenist
0
Meld

@28
[ @21 Volslagen nonsens. Gevaarlijke leugens zelfs..
Laat je nakijken.]

Inderdaad. Reactie RicardR @259 :
https://www.nieuwskoerier.nl/news/154711-antivaccinatiegekkies-tijn-stierf-door-vaccins?page=3

@181
"Je kan als onprofessionele leek bijvoorbeeld de documentaire vaxxed hebben gezien."
Mja, het probleem is dat het helemaal geen documentaire is, maar een giftig propagandastuk. Maar helaas is dit iets wat je als onprofessionele leek niet zo snel ziet, tenzij je het echte verhaal kent (hint: 'Vaxxed' vertelt dus niet het echte verhaal -- nog niet eens bij benadering).
"En hebben kunnen zien dat er feitelijk, een klokkenluider vanuit de Amerikaanse CDC wat met bewijs naar voren wilde komen over schade door bepaalde vaccins, de mond werd en wordt gesnoerd."
Mnee, niet echt. Dit is de werkelijke gang van zaken:
- Alle vaccins worden doorlopend onderzocht op onder meer veiligheid en bijwerkingen, en daarvoor wordt voortdurend epidemiologische informatie verzameld en verwerkt -- niet alleen door door de CDC, maar door talloze gezondheidsdiensten over de hele wereld.
- William Thompson (de zogenaamde klokkenluider) was onderzoeker bij de CDC en verwerkte rond 2005 statistische gegevens over BMR-vaccinatie uit de stad Atlanta.
- Een van de datasets waarmee hij werkte vertoonde een opvallende correlatie tussen autisme en een nogal specifieke groep kinderen: relatief vroeg gevaccineerde jongetjes met een donkere huidskleur, afkomstig uit een tweetal armere wijken van Atlanta, behorend tot twee leeftijdscohorten (ik meen 2003 en 2004). Thompson maakte hier netjes melding van in een tussentijds rapport, maar deed er verder niets mee.
- Toen de oorspronkelijke dataset in de loop van het onderzoek werd uitgebreid tot een aanzienlijk grotere groep kinderen, verdween deze correlatie; er viel geen verband tussen autisme en BMR-vaccinatie te bespeuren bij jongetjes met een donkere huidskleur uit de rest van de stad of het land.
- Thompson en zijn mede-auteurs maakten in hun eindverslag van dat onderzoek dan ook geen melding meer van die correlatie. Een grotere dataset geeft bijna per definitie een nauwkeuriger uitkomst, dus was de opgemerkte autismepiek waarschijnlijk een statistisch artefact, toeval dus. En dus later ook niet meer vermeldenswaard. Einde verhaal -- althans, dat had het moeten zijn.

Antivaccinatie-activist Brian Hooker echter had het tussentijdse verslag gelezen en daar in eigen kring ook al vergaande conclusies op gebaseerd ("zie je wel!"). En ja, toen dit voor hem essentiële onderdeel ontbrak in het CDC-eindverslag van Hooker et al., was de beer los: fraude! doofpot! schandaal! complot!
Samen met diverse geestverwanten en antivaccinatiefraudeur Andrew Wakefield werd besloten deze "verschrikkelijke waarheid" om te zetten in een filmverhaal, om zo het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van vaccinatie en de complotten binnen onze eigen overheid en gezondheidsdiensten om dit allemaal geheim te houden.
In het kader van deze film had Hooker diverse telefoongesprekken met Thompson, gesprekken die ook werden opgenomen -- echter zonder medeweten van Thompson. De laatstgenoemde erkende in die gesprekken dat hem het genoemde verband was opgevallen, en dat dit inderdaad niet in het eindverslag was opgenomen. Hij legde uit dat dit was weggelaten omdat men had vastgesteld dat er zeer waarschijnlijk sprake was van een statistische uitschieter -- helemaal na het uitbreiden van de dataset. Verder hield hij zich op de vlakte.
Wakefield (de regisseur/producent van 'Vaxxed') echter monteerde de telefoongesprekken op een zodanige manier dat sterk de indruk wordt gewekt dat Thompson een link tussen BMR-vaccinatie en autisme probeerde te bewijzen, maar daarin werd tegengewerkt door collega's en meerderen -- en presto: de 'CDC-klokkenluider' was een feit.
In werkelijkheid is Thompson altijd voorstander geweest van vaccinatie, en is hij er ook van overtuigd dat er helemaal geen link is tussen vaccinatie en autisme. Hij had een opvallende correlatie (geen causaal verband) gevonden en gerapporteerd, echter hier op wetenschappelijk correcte manier verder geen melding meer van gemaakt toen uitgebreidere data ook geen correlatie meer liet zien.
Thompson wist ook helemaal niet dat hij 'meewerkte' aan een film; pas na het uitbrengen van de film werd hem duidelijk wat de reden van de telefoongesprekken was.
Zie verder ook https://leftbrainrightbrain.co.uk/2017/02/10/a-look-back-at-the-so-called-cdc-whistleblower-story-and-how-vaxxed-is-misleading/

29 Wilmama    
ongeveer 1 jaar geleden door Wilmama
1
Meld

@26
" Lekker weer aan het schelden, Richard."
Niks schelden. De kwalificatie 'randdebiel' is nog veel te goed voor menselijk vuilnis zoals Scheibner en Blaylock. Dit zijn mensen die bakken geld binnenharken met hun leugens -- leugens die echte artsen en echte wetenschappers zwart maken en waardoor kinderen doodgaan. Blaylock is een ontspoorde arts die ontdekt heeft dat je veel meer verdient wanneer je mensen allerlei bagger verkoopt dan wanneer je ze echt geneest, maar vooral Scheibner is zo dom als het achtereind van een varken -- zie bijvoorbeeld http://classic-web.archive.org/web/20091027073746/geocities.com/issues_in_immunization/fearmongers/scheibner_expose.htm over een onderzoek naar kinkhoestvaccinatie op de Faröer-eilanden:

"In both epidemics six patients of the 3,926 vaccinated died and 26 among the 1,073 unvaccinated cases died."
Dit is dus een zeer sterke aanwijzing dat de kinkhoestvaccinatie kennelijk goed werkte. In de ongevaccineerde groep overleed 1 op elke 41 patiënten, in de gevaccineerde groep 1 op de 654 patiënten -- een overduidelijk succes voor vaccinatie.

En wat zegt Scheibner hierop? De vertaling:
"Vaccinatie lijkt enige bescherming te bieden, maar __de aantallen gevaccineerde en ongevaccineerde patiënten verschillen te veel om een wetenschappelijk verantwoorde vergelijking te kunnen maken__."
Dit soort dingen is meer dan voldoende rechtvaardiging voor de kwalificatie 'randdebiel' -- helemaal gezien de stelligheid en hardnekkigheid waarmee dit volstrekt achterlijke creatuur haar ontzettend foute beweringen tot op de dag van vandaag blijft volhouden.

"Betekent wederom het ongelijk in al je berichten van de afgelopen 10 jaar."
Hilarisch! Onze Robin zal wel even goddelijke vergelding uitdelen -- "oh, je gebruikt krachttermen? Dan verklaar ik bij dezen alles wat je de afgelopen tien jaar hebt gezegd tot leugen!" Oef, dan kom ik er nog goed vanaf ... ik was even bang dat ik ook nog tien weesgepriktjes moest incasseren...
Pffff... de hoogmoed .... en ach, eigenlijk ben je bijna wel grappig... Je brengt in ieder geval een glimlach op mijn gezicht question

30 RichardR    
ongeveer 1 jaar geleden door RichardR
1
Meld

@16 , heb je eigenlijk zelf dat filmpje uit je derde link überhaupt wel bekeken?

31 Giesje    
ongeveer 1 jaar geleden door Giesje
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Opiniepeiling Maurice de Hond: FvD stijgt ver...
De debatten rondom het Migratie-Pact en de in...

18 uur geleden door =*(++)*=

"CNN SUCKS? AMERICA SUCKS!" Hoe CNN...
Als je niet woest bent over een tweet van pre...

17 uur geleden door Schildpad

In Zuid Afrika zal inbeslagname van land van...
Zuid-Afrika maakt zich klaar om een controver...

15 uur geleden door siberianhotsprings

‘Russische nep-accounts wakkeren Franse...
De Franse veiligheidsdiensten zijn een onderz...

1 dag geleden door AD

Lilian Marijnissen houdt in debat er rekening...
SP-leider Lilian Marijnissen is als ze debatt...

18 uur geleden door AD


ADVERTENTIE


Laatste reacties
RonMVV
Een terug-naar-je-eigen-landje...
@10 Ze mag haar schoenen wel bij mij zet...

1 minuut geleden door RonMVV

Realisme graag!
Marrakech opgetogen over migratiepact, nu moe...
@15 Vanwege het effect van populistische op...

2 minuten geleden door Realisme graag!

RonMVV
Meisje van 16 met valse ID nacht in cel: 'Go...
@3 Dan waren er nu al 350 reactie's gew...

2 minuten geleden door RonMVV

GOTCHA666
Een terug-naar-je-eigen-landje...
@4 Nee maar de reden om die letters af te sch...

2 minuten geleden door GOTCHA666

Realisme graag!
Marrakech opgetogen over migratiepact, nu moe...
@14 In een niet bindend verdrag, oproerkraa...

3 minuten geleden door Realisme graag!

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig