• 32
  • 1641x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Miriam Shaded betrekt ook een fundamentalistische stelling, even gevaarlijk en waanzinnig gelijk andere fundamentalisten.

1
51 Nerva

* Verwijderd door de redactie *

52 Pxf7+

@50 Als je in Polen een einde aan je leven maakt wordt je op een kerkhof van zelfmoordenaars begraven. In 'ongewijde aarde' heet dat in katholieke terminologie. Samen met je dierbaren begraven worden is onmogelijk ook al is het de urn met je as.

1
53 Kees van Barneveld

Christenen en moslims zijn niet gemaakt om op grote schaal door elkaar heen te leven, net zo min als tijgers niet met leeuwen kunnen samenleven. Er is een natuurlijke weerstand tussen bepaalde groepen, maar veel mensen hebben dit nog niet door.

5
54 wiseguy

Curva

2
55 Louis Vandaal

De islam past nergens!! Het is het kankergezwel van deze wereld.

6
56 PeKa

@43 hoezo?

Onderdanigheid, gehoorzaamheid en ruime offers is op beide van toepassing ?

2
57 Eastwood

Mooi land, fijne mensen. En flink nationalistisch, trots, op wat ze de afgelopen eeuwen voor elkaar hebben gekregen en gevochten, ondanks alle bezetters en zelfs een stuk geschiedenis waarin ze niet eens een land hadden. Ze kijken van daar naar de buren aan de westkant, schudden hun hoofd een keer bij de zoveelste aanslag, en denken, nou sukkels, dat hebben wij dus niet.
Dat ze daardoor voor xenofoob worden uitgemaakt, weegt niet zo op tegen het empirische bewijs dat als je geen zooi binnenhaalt, je ook geen zooi krijgt.

4
58 Partijdig

@53 Het christendom is ook een gezwel. Alleen is dat goedaardig.

4
59 Dune

Hmmm. Er was een tijd dat men in Polen een andere religie met de nek aankeek. De gevolgen hebben we gezien in de twintigste eeuw.

0
60 Conclusius

@32 "Oftewel u suggereert graag gevaar waar het niet is omdat u politiek-correct wilt wegkijken. "

Je kunt me veel kwalijk nemen en het al dan niet met me eens zijn op welke gebied dan ook, maar politiek correct?

Kijk eens een keer in mijn eerdere reacties a.u.b.

0
61 Mappie

@33 "Er is niets mis met een gezonde hoeveelheid nationalisme."

Zolang zich dit beperkt tot bescherming van de eigen cultuur, inkomensbronnen, werkgelegenheid e.d. niet nee, maar het wordt ongezond als het neigt naar gevoelens van "meerwaardigheid" t.o.v. andere nationaliteiten.
Het woord Ubermensch heeft voor mij toch wat negatieve connotaties.

0
62 Mappie

@54 : Vandaar misschien dat ze aanvankelijk in verschillende werelddelen leefden; geldt zowel voor leeuwen en tijgers als voor christenen en moslims. Maar voor de dierenwereld hebben ze daar wat op gevonden (de mensen dan): lijgers en teeuwen. Gaan wij nu naar mistenen en chroslims question

0
63 Reagentje

Miriam dat mag je vinden als Polen dan moet je wel zo stoer zijn om het vluchtelingen verdrag op te zeggen, en het alle andere verdragen die daarbij van toepassing zijn en daarmee dan ook gelijk artikel 50 te activeren en uit de EU te stappen.

Het kan niet zo zijn dat je wel lid blijft van de EU en alle voordelen geniet maar je niet houd aan de internationale verdragen.

3
64 mike45

@64 ; Waarom moeten ze nu weer het vluchtelingen verdrag opzeggen? Ze hebben al 2 miljoen van jouw landgenoten opgenomen.

1
65 Partijdig

@2

Ja, Polen is voor 90% Katholiek en niet RK hoor, maar Orthodox Katholiek en Pools Orthodox.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Polen

Kijk eens bij Religie en Joden. Weet je meteen veel meer over Christendom vs Jodendom.

0
66 Liwwie

@41

Je schreef: "Was ooit niet het streven dat de EU één zou worden?"

Een federaal EU is nog steeds de opzet, wat mij betreft liever vandaag dan morgen.

Je schreef: "Dat wij allen Europeanen zouden zijn?"

Dat lijkt mij een onnozel streven aangezien Europeanen als Europeanen zijn slimmerd.

Je schreef: "Zie hier, na zoveel jaren snapt de ene Europeaan nog niet eens de andere Europeaan."

Niet snappen is arbitrair. Maar dan nog, door verschillen in diverse Europese culturen verschillen sommige mensen van opvattingen. Prima toch? Een federaal EU is immers niet hetzelfde dat alle inwoners van EU lidstaten één en dezelfde denkbeelden op na houden, net zo goed dat mijn normen en waarden niet dezelfde zijn als die van jou en VISA versa. Diversiteit is goed, aar dat staat los van het idee om een gemeenschappelijk doel te realiseren; een sterk en federaal gestuurde EU.

Je schreef: "En dan zouden er ook nog allerlei andere mensen uit verschillende culturen met verschillende ideologieën ingepast moeten worden?"

Volgens mij begrijp je het idee achter een federaal gestuurde EU niet. Vele zaken zullen nog steeds op nationaal niveau beslist gaan worden. Tradities, culturele evenementen, bijvoorbeeld is niet iets waar de EU zich in kan mengen op een paar uitzondering na.

Je schreef:" Weet je wat ik 'doodeng' vind?
Waar de EU mee bezig is.
Of sterker; Het hele project 'de EU'."

Want?

De welvaart is flink toegenomen, alsmede de veiligheid. Ook ben je als EU inwoner nu niet gebonden om in Nederland te verblijven, dat was voor de EU ook niet het geval maar je kunt nu veel gemakkelijker in een ander EU land vestigen, handel drijven, rondreizen, dezelfde munteenheid, en dankzij afspraken binnen de EU waar alle EU lidstaten tot consensus zijn gekomen kan je nu ook zonder issue binnen heel de EU bellen en internetten zonder extra kosten te betalen. Ook hoef je niet bang te zijn dat wanneer je in een supermarkt in het buitenland vlees koopt je significant meer risico loopt om met voedselvergiftiging te maken te krijgen door strenge regels voor de voedselindustrie die voor heel de EU gelden; geen uitzonderingen dus.
Prima project dus dat feitelijk levens red.

Bovendien kan je als initiatiefnemer of ondernemer nu ook bij de EU terecht voor financiering. Veel Nederlanders maken daar met veel succes gebruik van, en niet alleen de overheid. Zie: https://www.europaomdehoek.nl/projecten/

Je schreef: "Kijk, we hebben heel lang geleefd onder het communisme, toen religie niet mocht. Nu hebben we die vrijheid weer. En als wij kijken naar de EU, hoe zij weer opschuiven naar het communisme, wij willen daar geen deel van zijn."

We? Ten eerst over welk land spreek je nu? Nederland is. Nooit communistisch geweest. Verder schuift de EU helemaal niet op naar het communisme. Integendeel, er is eerder sprake van toenemend beleid t.a.v globalisatie en privatisering.

Je schreef: " Iets waarvan de EU zegt tegen te zullen gaan is strijd, conflicten en (burger)oorlogen."

Yups, prima streven.

Je schreef:"Maar gezien hoe alles wordt uitgevoerd; Wie heeft door van de massa dat we juist als een gek die kant op bewegen?
Zelfs de oude garde uit het voormalige Sovjet Unie snapt niks van de EU."

Wartaal. Je springt van hak op de tak.

Je schreef: "Hoe zij naar ons kijken; Jarenlang hebben wij gestreden tegen het communisme maar nu gaan we zelf iets soortgelijks de burger opspelden.
Wie niet in de maat loopt krijgt nu nog te maken met boetes, kortingen of sancties.
Maar in de toekomst zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden.
Het 'dwang-niveau' is al heel hoog."

Je ziet spoken, echt. Welk dwang-niveau!? En nogmaals, in Nederland is nooit sprake geweest van een communistisch bestel.

Je schreef: "De hele EU is 'doodeng'."

Nou, poe poe, ga je zo gebukt door het leven? Ik concludeer dat de EU veel meer gebracht heeft aan positieve zaken dan negatieve zaken, zie bovenstaande.

Je schreef: "Allemaal positieve gevolgen daarvan opsommen is nutteloos."

Voor dogmatici die niets anders zien en willen zien dat de EU een tweekoppige draak omhelst inderdaad nutteloos.

Je schreef: "Waarom het gaat falen is alleen relevant."

Dat valt nog te bezien, sinds de Brexit is het pro EU sentiment nog meer springlevend dan het ooit was. Wilders heeft de verkiezingen verloren, pro EU partijen hebben flink gewonnen. In Frankrijk is Marine le Pen weggevaagd en de pro EU Macron heeft gewonnen alsmede zijn gehele nieuwe pro EU achterban. En in Duitsland is de populariteit van Merkel weer stijgende.

Ik zie weinig tekenen die wijzen op het falen van de EU. Eerder het tegenovergestelde.

6
67 Drumpf

Als ik sommige "Leiders van partijen hoor oreren komen mij de woorden van een liedje uit de oorlog voor de geest.
Op de hoek van de straat stond een NSBer.
Met zijn krant in zijn hand, stond hij daar te venten.
Hij verkocht zijn Vaderland, voor wat losse centen.

1
68 Mollevanger

tussen polen en het eerste islamitische landen liggen nog zo'n 3 landen. Turkije is seculier (nog wel dan)

0
69 pizzafried

Welke voordelen heeft de EU voor Nederland? Uitgezonderd als baantjesmachine? Europa verdwijnt niet als de EU verdwijnt.
Daar ben ik eigenlijk wel nieuwsgierig naar.

0
70 Mollevanger

Ik ben het vrijwel geheel met haar eens. De polen begrijpen stukken beter hoe belangrijk het is om islamvrij te blijven. Hoe minder islam des te beter voor een samenleving. Als we toch mensen met dubbele paspoorten toelaten in de politiek dan mag zij wat mij betreft de opvolger van Rutte worden. Dat zou een echte verademing zijn

6
71 PFL

* Verwijderd door de redactie *

72 The Crusader

Zij zegt; “Kijk, we hebben heel lang geleefd onder het communisme, toen religie niet mocht. Nu hebben we die vrijheid weer. En als wij kijken naar de EU, hoe zij weer opschuiven naar het communisme, wij willen daar geen deel van zijn.
GOED GEZIEN!

0
73 WHuls

@71

Denk je nu werkelijk dat alle Polen haar mening delen? question

@72
Wartaal, met je dragje.

1
74 Drumpf

@70

Wat dacht je van meer afzetmarkt? Meer welvaart voor de gehele regio waar Nederland at the end ook van kan profiteren. Minder kans op conflicten? En dan zwijg ik nog over het voordeel dat één EU veel beter kan concurreren met grootmachten als de VS of de Aziatische markt.

0
75 Drumpf

@64

Dat is ook mijn mening. Niet alleen de lusten maar ook de lasten.

1
76 Drumpf

@75
Allemaal zaken die men ook buiten de EU kan verkrijgen, naast de EU heb je namelijk ook nog afzetmarkten in Azie, Afrika, Amerika, Australie, Rusland en gha zo maar door.
Edoch ZONDER miljarden te hoeven betalen aan een dictatoriaal instituut die - voor de fun - elke maand heen en weer reist tussen 2 kantoren en zichzelf effe lekker keer op keer salarisverhogingen geeft.
Op kosten van de eigen burgers, dat dan weer wel..

3
77 BenErWeer

@77

Het betreft helemaal geen dictatoriaal instituut, je kunt hooguit beargumenteren dat het democratische methodiek op een andere wijze toegepast zou moeten worden. De samenstelling van de macht van alle EU parlementariërs geschied op basis van nationale uitslagen tijdens verkiezingen in de EU landen afzonderlijk. Simpel voorbeeld, mocht D66 weggevaagd worden in Nederland dan wordt die groep binnen het EU parlement kleiner en neemt derhalve de invloed cq macht van de partij waarbij D66 bij aangesloten is af. je hebt als kiezer dus indirect wel degelijk invloed.

Naast afzetmarkten vergeet je dat één federaal gestuurd EU veel beter in staat is bepaalde normen te stellen aan producten binnen de EU wat weer ten goede komt aan de kwaliteit van goederen. Zo voorkom je bovendien ook oneerlijke concurrentie, alsmede conflicten, tussen separate EU lidstaten wanneer deze elk afzonderlijk dit op eigen houtje mogen gaan bepalen. neem bijvoorbeeld de visquota, wanneer landen zelf mogen bepalen hoeveel vis in eigen territoria gevist mag worden heeft dit consequenties voor de omliggende regio's. Juist door beleid af te stemmen die voorts voor alle lidstaten geld kan er geen dispuut ontstaan wie recht heeft op wat waarmee conflicten tussen landen vermeden worden. Zonder EU zouden landen om verschillen veel sneller in conflict raken met slechte economische gevolgen.

Wat betreft het verhuizen van het parlement, die mening deel ik volkomen met je, dat is inderdaad belachelijk en kost onnodig veel geld. Ik stel ook niet dat de EU perfect is en er mag van mij nog een hoop gaan verbeteren cq veranderen binnen de EU maar geen EU vind ik een onverstandige optie.

1
78 Drumpf

@72 : Nou, ik vind het betoog met 'actie en reactie' heel duidelijk. Hoef ik niet steeds terug.

0
79 Reagentje

@78
Tja, in uw optiek en met uw visie is Rusland ook een democratisch land, evenals Turkije.
Dat kan hoor, en dat mag..

0
80 BenErWeer

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
Muziekdraadje

@2912 aj, sterkte....

40 minuten geleden geplaatst door eh

Sarcoff
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

De Nederlandse vlag is dus ook verboden? dus zij vielen blijkbaar niet voor onze vrijheid?...

40 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Eliot Higgins van Bellingcat: ‘Voor dit werk moet je obsessief zijn’

Bellingkat, werd alom gelauwerd, omdat het door westerse overheden gewenst nepnieuws bracht. ...

44 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Strongoli
Muziekdraadje

@2912Lieve Nighthawk, ik wens je veel sterkte bij dit persoonlijke verlies van een geliefd familielid. 😘😢Speciaal nummer:Eric Clap...

1 uur geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

4 uur geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

4 uur geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@60 Narcisten dus. Zou best kunnen....

4 uur geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Volgens mij zijn woke/deugmensen alleen begaan met het lot van zichzelf, en willen ze continu de aandacht op zichzelf richten en daarmee de aand...

4 uur geleden geplaatst door Sarcoff

NK. App
Naked Girls In ShowerFurries AnalTeacher And Student SexingFiona Gallagher Sex ScenesUchi No OutotoGabbie Carter BoobPorn With Sister IndianPorn Dad Force DaughterLena Reif Porn VideoRiley Reid BdsmBig Booty Twerk PornIci PornoSexe Francais Gratuit VideoMother Son Porn ComicsScarlett Johansson Nude LeakMaturepussyNaked Male Velebs200gana-2860Foursome GifDanii Banks XxxPandoora Kaki NudeChrisean And Blueface Sex TapeHazel TuckerMime And Dash PornhubBhabhi Porn HindiTop Indian Porn VideosRiley Reid HotXxx Nanga DanceNicole OringHindi Gf MmsShadbase Porn ComicsHentaicomics FreePornbrazzersNude Anna PaquinNaughty America Com Naughty America ComNxt-comicsXxx18yersSaiilormooncbMrs PoindexterXxx Indian Hot BhabhiJapnese Uncensored PornLilly Att NudesSuper Sex AuntySexy Bubble ButGiantess E HenatiCall Girl BfScan Ma GaJulia Louis-dreyfus NakedAmber Rose BootyBlow Job OrgiesLadyboysexSexhd GayBritanya RazaviKitna Pyara Tujhe Rab Ne BanayaLena The Plug New SceneChris Strokes PornCastingforpornNude Big Breast WomenJony SinsXnxx Video DawnlodAva MooreBeti Sex VideoMaya Rati XnxxAdrianna LunaKamasutra Hindi Movie DownloadRidheema Tiwari Movies And Tv ShowsGroup Sex Party PornBaby KxttenNubilefimlsTeen Anal CreampieIndian Cute Girl Sex VideoSouth Korean SexPregant Porn StarsHot Sex Nf BustyBlue Film Sexy IndianTushy BlackedOldest PornSexi DownlodChica CogePorn Mom Son RealJapanase Wife PornLexxxie LondonFull House PornAriab PornPornography OBrazzerdXxx Sex Com VideoEvenicleCeleberty NippleMilfy CytyTs Escort ListFisting VideosXxx Mom XvideoMia Kalifa AnalTeemager PornSuck Clit VideosRule34 PahealF.u.t.a. Sentai SquadFree Porngames 3dXanimepornoJapan Comic PornXnxx BrasillTamanna Xxx PhotosAnveshi Jain Hot PicXxx Sexy Mom SonPron Sunny LeoneAv视频Noah Beck NudeBootybyshelsBajar SexSwallowed Blow JobCuck Hold StoriesBangla X Bangla X Bangla X Bangla XDoctor Sex XComixfunCrempie ThreesomeOverflow UnscencoredSubscriberstarSex Video MasinGoths PornEscorts GirlsBig Breast HandjobPornt Video HdFull X MovieSexvidoosSex Video Hd ComedyBrother Cums In SisterFisting In PublicDirty Talk Mommy PornFarrah Abraham Blow JobThetayjean PornSuper Sexy XxxWife Spit RoastCreampie Cathy PornPrivatesociaty PornBlack Ebony PornosMale Celebrity Nude LeaksOmegle Porn VidsXnxxnxHttps://www.xnxx.com/Ciwgirl PornNice Tits PicsLady Silver LilyXxnx Full Hd VideoBrezzers Hd PornB Simone NakedPrivate VoyeurMeat HolesNaked Mature LadiesBrazzers Ass Fuck