Overlastgevende asielzoekers naar Hoogeveen

Het asielzoekerscentrum in Hoogeveen (Rechten: RTV Drenthe)
Het asielzoekerscentrum in Hoogeveen (Rechten: RTV Drenthe)
HOOGEVEEN - Asielzoekers die overlast veroorzaken, worden in de toekomst tijdelijk opgevangen in het asielzoekerscentrum in Hoogeveen.
Het is een experiment van de gemeente Hoogeveen in samenwerking met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Dat meldt de gemeente Hoogeveen.
In het speciale azc kunnen vijftig personen geplaatst worden, die voor overlast hebben gezorgd in reguliere azc's. Het gaat volgens de gemeente om asielzoekers die niet buiten een azc voor problemen hebben gezorgd. Zij krijgen te maken met speciale regelgeving. Voor hen geldt een strikt regime met één-op-één begeleiding en zeer beperkte bewegingsvrijheid.
Eerder deze maand werd bekend dat ook in Amsterdam een zogenoemd 'aso-azc' komt. Ook hier kunnen maximaal vijftig personen worden opgevangen.

Groep stelende asielzoekers weg

Tegenover de komst van de vijftig, staat het vertrek van honderd asielzoekers uit het Hoogeveense azc die afkomstig zijn uit veilige landen als Marokko en Algerije. Dat is een groep asielzoekers die weinig kans maakt op een verblijfsvergunning, maar die momenteel veel overlast veroorzaakt in Hoogeveen. Ze plegen onder meer winkeldiefstallen en gedragen zich hinderlijk naar vrouwen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.