door DaSilva in Gezondheid  ·  520 Reacties

  • 4
  • 1633x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@500 u liegt over vaccin want een kind wat zit in een klas is gevaccineerd als ouder daarvoor hebben gekozen.

6
501 Rattocasi

@501
Als kinderen de eerste keer met 14 maanden gevaccineerd worden kunnen ongevaccineerde kinderen ervoor zorgen dat nog steeds 5% van de gevaccineerde kinderen besmet worden en ziek kunnen worden.
Omdat bij die 5% de eerste inenting niet meteen aanslaat waardoor er ook nog op 9-jarige leeftijd een tweede wordt aangeboden.Na de tweede vaccinatie is 99% van de mensen beschermd mits de dekkingsgraad hoog genoeg is.
1% van de gevaccineerden reageert niet op de vaccinatie, en die kunnen ondanks vaccinaties toch de mazelen ontwikkelen.

Het zal je kind maar zijn waarbij het mazelen vaccin nou net niet na de eerste inenting aanslaat, of waarbij het vaccin helemaal niet aanslaat.
En dat je kind mogelijk levensgevaarlijke complicaties kan oplopen, of mogelijk restschade aan het immuunsysteem zou kunnen overhouden.
Van het moeten doorlopen van een zogenaamd onschuldige kinderziekte.
Dan moet je er niet aan denken dat je kind door een te lage landelijke dekkingsgraad, en ondanks toegediende vaccinaties, met de mazelen besmet kan worden door een niet gevaccineerd kind van ouders die zich allerlei leugens van het internet af op de mouw hebben laten spelden.

0
502 VBOH

Beschermingsduur BMR vaccinatie
De beschermingsduur is voor mazelen en rodehond waarschijnlijk levenslang na één injectie. Voor bof is niet duidelijk hoelang je beschermd bent.
Hoe lang van te voren moet je een BMR inenting halen?
Je moet je bij voorkeur minimaal twee weken van te voren tegen mazelen laten vaccineren.

6
503 Rattocasi

Mazelen zijn terug zou het iets heer meer te maken hebben?

Voor welke landen wordt de BMR inenting aanbevolen?
De BMR inenting wordt hoofdzakelijk aangeraden in de meeste landen in Afrika, het Midden-Oosten en Zuid- en Zuidoost Azië.

7
504 Rattocasi

@sorry even vingers op de verkeerde toetsen.
Moet staan:

Mazelen zijn terug, zou het hier mee te maken hebben?

Voor welke landen wordt de BMR inenting aanbevolen?
De BMR inenting wordt hoofdzakelijk aangeraden in de meeste landen in Afrika, het Midden-Oosten en Zuid- en Zuidoost Azië.

7
505 Rattocasi

@503
Je blijft maar categorisch zwijgen over het belang van de landelijke dekkingsgraad.
Zolang de landelijke dekkingsgraat te laag of aan de lage kant is, heb je als gevaccineerde helemaal geen levenslange bescherming tegen het virus na één vaccinatie.
De enige mensen die wel een levenslange bescherming hebben opgebouwd voor het mazelen virus, en waarbij mogelijk door het doormaken van het mazelen virus de afweer overbelast is geraakt, zodat mogelijk het immuunsysteem zo overactief is geworden dat het lichaamseigen cellen als vreemd weefsel is gaan zien, zijn de mensen die geboren zijn voor 1965, en die de mazelen als zogenaamd onschuldige kinderziekte hebben gehad.
Al die mensen zijn wel levenslang beschermd tegen het mazelen virus.
En de rest van de mensen die na 1965 geboren zijn is 99% op 9-jarige leeftijd beschermd tegen het mazelen virus maar alleen als de landelijke dekkingsgraad hoog genoeg is.Zakt die landelijke dekkingsgraad, doordat mensen hun eigen waarheid over het nut van vaccinaties gaan lopen verkondigen, dan zal je zien dat er uitbraken gaan komen die epidemische vormen kunnen aannemen.

1
506 VBOH

@506
Correctie: dekkingsgraat in de tweede zin moest dekkingsgraad zijn.

0
507 VBOH

@506 Flauwekul zitten nog steeds in die landelijke dekking, ik ken werkelijk niet een om mij heen die zijn kinderen niet vaccineert, als er ineens geen landelijke dekking meer is moet er iets anders aan de hand zijn, dus bij één vaccin heb je al levenslange dekking waarom dan 2x vaccineren?

6
508 Rattocasi

@505
NEE!

0
509 Wilmama

@508
Hoe vaak heb je al antwoord gekregen op precies dezelfde vraag en waarom kun je die niet onthouden?

0
510 Wilmama

@allen
http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Veelgestelde_vragen/Infectieziekten/Feiten_en_fabels_over_mazelen_en_vaccinatie

[ 4. Vaccineren tegen mazelen beschermt minder goed dan het doormaken van mazelen
Strikt genomen klopt dit, maar het mazelenvaccin werkt goed bij 99% van de kinderen. Mazelenvaccinatie wordt sinds 1987 via een gecombineerd BMR-vaccin gegeven (bof, mazelen, rodehond). Na één keer vaccineren is 95% van de kinderen langdurig beschermd tegen mazelen. Omdat het vaccin niet bij alle kinderen aanslaat na de eerste toediening, worden kinderen na de eerste vaccinatie (op de leeftijd van 14 maanden) nogmaals op de leeftijd van 9 jaar gevaccineerd. Daarmee bereiken gevaccineerde kinderen een bescherming van ruim 99%.

5. Na vaccinatie kan je toch nog mazelen krijgen
Ja, dat kan. Bij ongeveer 5% van de kinderen slaat de eerste vaccinatie tegen mazelen niet aan. Daarom wordt een tweede vaccinatie gegeven. Daarna is 99% van de kinderen beschermd tegen mazelen. Ook als de vaccinatie wel is aangeslagen, kan iemand in zeldzame gevallen mazelen krijgen. De verschijnselen van deze mazeleninfectie bij een gevaccineerde zijn dan wel veel milder dan bij een ongevaccineerde [4].]

0
511 Wilmama

@486 daar hebben we het al eerder over gehad, na is niet altijd door. Het kan ook heel goed een virus zijn geweest dat niet door die specifieke griepvaccinatie bedekt werd.

0
512 datkanjijmakkelijkzeggen
513 Rattocasi

@484 duidelijk antwoord, dank u wel.

0
514 datkanjijmakkelijkzeggen

@489 gaan we deze discussie nu weer voeren? Dat is nu eenmaal het mechanisme daarachter, spijtig maar het is niet anders. Mocht er een ander systeem gevonden worden, heel fijn en graag. Maar met de kennis die we nu hebben is dit waar we het mee moeten doen.

0
515 datkanjijmakkelijkzeggen

@508
"Risico op mazelenuitbraken neemt toe met dalende vaccinatiegraad"

http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Nieuwsberichten/2017/Risico_op_mazelenuitbraken_neemt_toe_met_dalende_vaccinatiegraad

Lees dit maar eens.Dus niks geen flauwekul.
En zoals eerder beschreven in @502 hebben 5% van de gevaccineerde kinderen bij één vaccin zeer zeker nog geen levenslange dekking.
Mede omdat de dekkingsgraad en/of de vaccinatiegraad aan het afnemen is.Pas op 9-jarige leeftijd hebben 99% van de gevaccineerden de rest van hun leven geen groot risico meer op een besmetting met het mazelen virus.
Mits men de jonge kinderen vanaf 14 maanden maar blijft vaccineren (voor de vaccinatiegraad en/of de dekkingsgraad).
Waardoor het mazelen virus plaatselijk nog wel kan uitbreken onder ongevaccineerden, en bij gevaccineerden die, helaas voor hen, niet reageren op het vaccin.
Maar de ziekte de mazelen die kan dan niet meer landelijk overgaan in een epidemische vorm.

0
516 VBOH

@513
Onder die link:
1 Iedereen die naar een land gaat waar de BMR inenting aanbevolen wordt en die vóór 1975 geboren is. Je hoeft de BMR inenting niet als je weet dat je ooit de ziekte mazelen, de BMR prik of een aparte mazelen vaccinatie hebt gehad.
Mensen geboren tussen 1965 en 1975 komen vaak in aanmerking voor de BMR prik. Als je na 1974 geboren bent heb je bijna altijd de BMR vaccinatie via het rijksvaccinatieprogramma gehad en hoef je de BMR inenting niet. Als je voor 1965 geboren bent heb je meestal de ziekte mazelen gehad en hoef je de BMR vaccinatie in dat geval ook niet.

2 Iedereen die naar een land gaat waar de BMR inenting aanbevolen wordt en de BMR inenting nog nooit heeft gehad. Kinderen jonger dan 14 maanden bijvoorbeeld. Kinderen van zes maanden of jonger hoeven geen BMR prik, omdat ze nog beschermd worden door antistoffen die ze van hun moeder hebben meegekregen.
3 De BMR vaccinatie wordt niet aanbevolen voor de Verenigde Staten, maar soms, als je er langer verblijft voor stage of studie, stelt men het verplicht om de BMR vaccinatie alsnog te halen, vaak zelfs twee keer. Soms kun je ook met het bepalen van antistoffen volstaan.

Dat heeft dus niets te maken met de recente uitbraken in onder meer Roemenië.

0
517 Wilmama

Zie @122 .

5
518 Rattocasi

Zie alle reacties op @122 .

0
519 Intellector

@518
Je kunt daar nog zo vaak (terug) gaan kijken naar die post, maar daar wordt antivaccinatie-fanaat Wendy van der Kamp-Iedema niet geloofwaardiger door, en jij ook niet.

0
520 Wilmama

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
elsemiek
Offtopic

@2685 Idioterie een maand al , wat zou je hier moeten doen om je account verwijderd te krijgen ?dreigen met een bom ?Ze zijn t bovendien ver...

1 minuut geleden geplaatst door elsemiek

maarten1234
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@11 het is een probleem van de winkel, niet de normaalgedragende klant - nu moet de normaalgedragende klant het bekopen met een potentiele schen...

3 minuten geleden geplaatst door maarten1234

elsemiek
Offtopic

@2684 Ik was op kraamvisite , laat thuis , smorgens vroeg de deur al uit , dus was blij dat ik zat heerlijk joh met een malibu 😛...

6 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Snorrie
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@9De baas van de Nato is niet ondergeschikt aan een mp...

7 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@8En dat zal in ieder pand met beveiligingscamera's hetzelfde zijn.Zodra het maar vermeld wordt voordat je het pand binnen ga.Als je dan...

10 minuten geleden geplaatst door Snorrie

maarten1234
Mensen met laag inkomen krijgen dit jaar tot honderden euro's meer vakantiegeld

modaal+ moet dus minder uitgeven... slecht voor de economie ;)...

18 minuten geleden geplaatst door maarten1234

elsemiek
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@46 Lul niet zo hypocriet, jullie moesten elkaar op NJN al niet , jij denkt dat ik uit een ei kom of zo ?Er wordt nu tegen jouw gescholden en ...

18 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Bop
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@8 Jij bent wel héél erg wantrouwend....

19 minuten geleden geplaatst door Bop

maarten1234
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

rusland gaat lekker met z'n grondstoffen; goudprijs schiet ook omhoog dus genoeg resources voor rusland...

20 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@46 Je kunt er ook voor kiezen om dan maar helemaal niets meer te geven....

21 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Dever XxxVideos Pornos CaseroHidden Massage Room CamPunishteens PornBeurrette XxxXmastr ComFemdom JoiStripchat PornMay Thai SexMomther And Son PornGently Perv PornTwitter PornstarSexatoriesIndian Painful XnxxBig Cartoon TittiesWomen Getting UndressedBrick Zilla PornR/tittydropSwinging CouplesGsy Dad PornXxx Hindi DogRagini Mms Returns 2Extreme Fisting AnalVillage Girl Xxx VideosHardcorelesbian PornBig Boobs CamsWassup NueVeronica Avluv PornHorny PormMilf PovGirl Sucking PenisBadmasti DesiKolkata Hot FilmFilipinp PornMia Halifa AnalIndin Acter XxxFap RoullettFirst Time Sex StoriesAnal EspañolAlex Adams VideosMonna Haddid NudeHindi Xx ComCollage Sex ComPornhub LegsCams AebnGay PrnNhdtb-833Logan Wall.pornJasmine St. ClaireAssian Mature PornJuliakulHot Tamil Boob PressHotmilfsfuck AbbyCasting Couch PormGirlfriend Sleeping PornNoodlemaganizeDarmowe FilmybpornoHentai Estuproافلا سكس عربيMature Cumin MouthIndian Hot Xnxx VideosSexy Video XnxnSexy Bf Sexy Bf Sexy BfLesbian Cartoon XxxOldman Sucking BoobsLana Rhoades VideosXxbrits.Filme Pornô Brasileiro Filme Pornô BrasileiroBarelly Legal TeensMy Friend's Hot MomXxnxx HotRomantic Sex PhotoLambi ChutSri Lankansex VideosLesbian Animie PornFull Hd Pron VidiosReddit ThickerBunker XxxMegnutt TitsCody CumminhsF95zone My Bunny GirlNude Mujra DanceMalayalam College Girl SexBucc WildPornographirLaceybloomJiggleing TitsDesi Chut Sex VideoSunny Leone Sexy Video Sunny Leone Sexy VideoSaritha HotNuru Massaj PornReddit Nsfw AsianCallescort.comTeenager Naked PornCatgirl HentaiAnime Big BoobiesIndian Hindi BfDesi Sleeping XxxCheerleader PussyHot Naked Women With Big BoobsClose Up DeepthroatPurematrueBlack GirlspornPorn TelegtamFilmes Pornos Com NovinhaA.i. FutanariIndian Bhabhi GandIndian Erotic NudeSaniy Leoni XxxMom.pov Full VideosArab PornosPerfectgilsTina KyeGar Rape PornBear XxxBlanked ComMadison Lee Sex VideosVladislava_661 NudesProstitute VideosMipha HentaiShower SpyPussy Grinding LesbianPonrno 2023Faith Hill In The NudeNhentai Big BreastBuddhabangxxxSquirtingmasturbationBigtits AnimeNathalie Emmanuel NudesSpankingpornCumshots WifeManipuri Kasubi VideoErection In PantsJap Erotic MoviesTwen KasiaComic Free XxxPorntube Mature LesbianPorn AaianSexmamNiharika NmIt Hurts PornAshley Graham R34Sammy Thighs NudeThai Massage PornXxxbigtitsMallu Sexi VideoInstant FapForced To Swallow CumshotHoby BuchaonXxxx Prons