VN: miljarden mensen zonder schoon drinkwater (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Buitenland  ·  36 Reacties

  • 3
  • 410x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Interessant en wat moeten wij daarmee? Het lijkt me dat de betreffende landen dan maatregelen moeten nemen. Mij boeit alleen of wij in Nederland schoon drinkwater hebben.

13
1 PFL

@1

Goed gezegd. Als een ware nationalist en iemand die zijn straat nooit uitkomt.

8
2 MayDay

** gebruiker verwijderd **

Gelukkig hebben enkele van die landen wel een nucleair arsenaal wapentuig.

3 verwijderd9139144

@1
Een egoistische en schandalige opmerking
is belachelijk dat we er hier de toiletten mee doorspoelen , douchen , (auto) wassen , tuin besproeien en ga zo maar door
Er is genoeg hier dus verspil het maar aan onzinnige zaken en dat ze ergens anders niks hebben zal me een worst wezen is een Tokkie mentaliteit van de bovenste plank

6
4 eoghanfeehily

@2 . Klets toch niet zo dom. Ik reis veel en heb mijn hele leven veel gereisd. Maar dat maakt mij toch niet verantwoordelijk voor het bestuur van alle landen waar ik ooit geweest ben of wellicht naar toe ga? Zijn wij als Nederlanders voor iedereen verantwoordelijk of hebben andere mensen op deze aardbol wellicht ook een eigen verantwoordelijkheid?

10
5 PFL

@4

Het is verschrikkelijk oneerlijk verdeeld op deze aardbol inderdaad.
En om dan zo'n tokkie (mee eens dus) te lezen die enkel aan zichzelf denkt is een hard gelag. Maar: dit forum is niet voor de gemiddelde Nederlander, en de gemiddelde Nederlander kan het wél wat schelen.

8
6 MayDay

@4 . Koop een jerrycan en ga ze wat schoon water brengen. Dat staat u geheel vrij. En u hoeft van mij uw toilet niet door te spoelen hoor. Ook dat is uw eigen vrije keuze. En uw auto wassen is ook uw keuze, ik was die van mij nooit, zonde van het werk. na 1 dag is hij toch wel weer vies. En u hoeft niet te gaan schelden als u een andere mening heeft dan ik.

8
7 PFL

@6 . En dat mag het staat een ieder vrij om water naar een ander land te brengen. Ik houd u niet tegen.

6
8 PFL

@5 Nee maar een beetje medemenselijkheid kost niks... Onmenselijk zijn is ook gratis klopt. Het zijn goedkope eigenschappen.

7
9 Dian

@5

Jij reist veel? Ik geloof er helemaal niets van. Als dat zo was had je wel wat meer mededogen met je medemens, en dat heb je niet, behalve voor de verwende Nederlander.

6
10 MayDay

@7 En hoe vaak stofzuig je thuis? Is ook na een dag weer vies die vloer toch? Trekt u deze theorie in uw hele leven door of alleen naar de auto?

6
11 Dian

@2

Nu spreek ik als iemand die 3 maanden naar Afrika is geweest om vrijwilligers werk te doen.

Pas als je hebt gezien hoe mensen daar leven en zijn kun je een oordeel hebben toch?
Mijn mening is in ieder geval compleet verandert in mijn tijd daar.

Het systeem van hulpverlening werkt niet mede door afrikanen en hun cultuur zelf, de pompen staan te roesten omdat men ruzie heeft wie moet graven en ze niet begrijpen hoe ze de pompen moeten instaleren.

Er is ook een voor ons erg vreemd cultureel fenomeen daar waar als je men wat geeft in liefdadigheid aan een ander dat het een verplichting word voor de gever om te blijven te geven.
Mensen reken er op en worden er afhankelijk van in plaat van zichzelf te ontwikkelen.

Voor ieder kind waar men geld voor geeft om te eten en drinken worden er weer 5 geboren ( per vrouw gemiddeld zo'n 7 tot 8 kinderen) met gevolg dat er nu een geboorte explosie is en er nog nooit zoveel mensen hebben gewoond.

Bent u het niet eens dat volwassen mensen verantwoordelijk moeten zijn voor hun eigen daden en verantwoordelijkheid moeten nemen voor hun eigen keuze om kinderen te krijgen?

Vind u als maar geld geven zodat mensen daar er op los kunnen fokken om vervolgen nog meer geld te moeten geven keer op keer een goed systeem?

Nu ben ik 100% voor het helpen van mensen maar dan wel helpen hoe mensen zichzelf kunnen helpen en niet er gewoon weer eens geld tegenaan gooien.

6
12 siberianhotsprings

@5
LOL...iets zegt mij, dat u al heimwee krijgt als u de kerktoren van uw dorpje niet meer kan zienquestion

6
13 Moskeelieverniet

@12 Je zegt dat je in Afrika bent geweest? Dan had je geweten dat de geboortes daar in 30 jaar bijna gehalveerd zijn van 6,7 naar 3,8 kinderen. Met je 7/8 kinderen. Je praat onzin. Waar ben je geweest in 1 of 2 landen?

8
14 Dian

@12 Als je iets hebt gezien kun je geen degelijk oordeel vellen als je jezelf inleest in cijfers en statistieken wordt het anders. Iets zien en daarover oordelen heet in de meeste gevallen een mening. Wij kunnen namelijk hetzelfde zien en tot verschillende conclusies komen.

7
15 Dian

@12 he,eh ik ben blij dat ook iemand anders eens verwoord over hoe ik denk over financiële steun aan diverse landen.
Het komt neer op incapabele leiders, stammen oorlogen ,en het geloof , plus het ontbreken aan het eigen besef er iets van te maken.

5
16 Hein2

@14
Waar ik was in Afrika namelijk Niger krijgt een vrouw gemiddeld 7 of 8 kinderen zoek het op zou ik zeggen.

Dus jij neemt 1 stukje van mijn bericht probeert het weg te zetten als een leugen terwijl jij totaal en helemaal niet ingaat op mijn punten en vragen.

4
17 siberianhotsprings

@10 . Wat jij geloofd zal me aan mijn r**t oxyderen. Ik weet zelf echt wel waar en wanneer ik op reis ga en op reis ben geweest. Ik schat dat ik in zeker 50-60 landen in de wereld ben geweest waaronder landen in Afrika, en Azie. Vind ik mensen soms zielig , ja natuurlijk, soms ook een cultuurschok ondergaan. Maar dat maakt mij nog steeds niet verantwoordelijk voor andere landen. We hebben vrijheid van religie dus jij mag geloven wat je wilt.

7
18 PFL

@11 . Off-topic. Antwoord niet nodig.

5
19 PFL

@13 . Mis, ik ken geen heimwee, nu niet en ook nooit gehad.

5
20 PFL

@18

Ik geloof zeker wat ik wil. En jij hebt je postgeschiedenis echt tegen. Het is enkel ikke ikke ikke wat jou betreft, en daarom: nope, ga een ander voor de gek houden.

6
21 MayDay

@15 . Als je inderdaad je zo goed weet te informeren dan is je wellicht ook bekend dat veel mensen in Afrika elkaar slechts naar het leven staan. Stammenoorlogen, OSW geld aanwenden voor de aanschaf van Kalashnikovs en ga zo maar door. Hebben mensen in Afrika volgens u geen eigen verantwoordelijkheden?

5
22 PFL

@17 In Niger is het nog steeds hoog inderdaad beetje raar om de rest van Afrika met 1 land waar je toevallig bent geweest te vergelijken. Ik beweer dat als je een fractie van Afrika hebt gezien je niet zulke generaliserende oordelen kan vellen. Dat is wat ik zeg. Jij zegt geboortes in Afrika 7-8 per vrouw. Vervolgens zeg je in Niger. Ja dat is nogal een verschil. Afrika of Niger.

7
23 Dian

@19 Dat je niet antwoord zegt mij genoeg ga eens poetsen man!

5
24 Dian

@22 In Europa staan mensen elkaar ook naar het leven met geweren zegt dat iets over de rest van Europa?

3
25 Dian

@21 . Nee geen ikke maar ons, gezin eerst, dan mijn buren, dan mij stadgenoten en dan mijn landgenoten (lees Nederlanders) en daarna pas de rest van de wereld. Wilt u dat ik naar Afrika om daar water te gaan zuiveren of zo? deze hele discussie gaat eigenlijk nergens over maar wordt door u slechts aangegrepen om mij persoonlijk aan te vallen. Koop een vliegticket en neem wat water mee voor al die zielige mensen in de rest van de wereld die volgens u kennelijk te dom zijn om zelf verantwoordelijkheid te nemen om schoon drinkwater te maken.

5
26 PFL

@25 . Dan is het zaak dat daar op nationaal niveau actie tegen wordt ondernomen. Of is dat de verantwoordelijkheid van Australie of Japan?

4
27 PFL

@26

Als je een egoistische post als @1 schrijft, is het niet meer als logisch dat er zo gereageerd wordt.
Maarre. Ik vind je te oninteressant om verder op in te gaan. Ajuus.

6
28 MayDay

@18 Heeft men wel veel vlieguren gemaakt, gewerkt ook nog?

3
29 briand

@14 : Dian, lees je eerst even een beetje meer in. Afrika groeit nog steeds knetterhard. In sommige landen is 7 tot 8 kinderen echt wel aan de orde. Een gevolg van de vele ontwikkelingshulp is onder andere wat @12 beschrijft. Men is er afhankelijk van geworden. Daarnaast is de bevolking van Afrika in 60 jaar verviervoudigd hierdoor. Zonder de juiste cultuur, goede besturen en moraliteit is dit een gegeven wat uit de hand gaat lopen. De ontwikkelingshulp ontwricht deze natuurlijke groei bijna alleen maar meer. Dat is iets waar je het Westen op aan kunt kijken. De humanitaire kant is prachtig maar heeft ook een immense keerzijde. Dit geldt ongeveer net zo als de NGO's die asielzoekers opvangen en naar Europa brengen. Prachtig humanitair maar het werkt de mensensmokkelaars in de hand en het aantal slachtoffers op zee gaat verder toe nemen.

Azië is het andere voorbeeld. India is ook zo hard aan het groeien met geen enkele rem er op ongeveer. In 60 jaar tijd is de bevolking verdrievoudigd van 400 miljoen naar 1,3 miljard. Daar is bijna geen land op berekend. Moet het Westen zich aangesproken voelen op deze ongebreidelde groei? Nee, dat is te simplistisch gesteld.

We kunnen de wereld niet redden. Zelfredzaamheid is het hoogste goed ongeveer en zou 1 van de belangrijkste speerpunten moeten zijn maar dat is tegenwoordig een vies woord lijkt het wel.

Nogmaals humantair zijn klinkt heel mooi en is het ook in de goede vorm, maar kan ook een erg donkere kant van de medaille hebben waar niet naar gekeken wordt. Hetzelfde geldt voor sociaal zijn. Soms kan sociaal zijn voor een kleine groep heel asociaal zijn voor de grote meerderheid. Is het dan nog sociaal?

4
30 Gezond boerenverstand

@29 . Jarenlang heb ik verkoop gedaan voor een bedrijf dat over de hele wereld klanten had. En ja dan zit je inderdaad veel uren in vliegtuigen, taxi's en huurauto's. Dat is in verkoop een onderdeel van het werk.

5
31 PFL

@31 Waar die klanten van uw bedrijf zaten die dan op het platte land waar men moeilijk kan komen slechte wegen geen licht en ja geen of slecht drinkbaar water.

4
32 briand

@32 . Eigenlijk gaat dat u geen snars aan. maar ik zal een tipje van deze sluier lichten. Mijn klanten zaten soms in grote steden en soms ergens verstopt op verre moeilijk bereikbare plaatsen op het platteland. Maar wat heeft dit te maken met de eigen verantwoordelijkheid van mensen en landen om te zorgen voor schoon drinkwater?

4
33 PFL

** gebruiker verwijderd **

@5
U zegt wel drie keer dat u ergens niet verantwoordelijk voor bent. Niemand heeft - voor zover ik na kan lezen - beweerd dat u verantwoordelijk bent.

Maar sta even stil bij het feit dat Nederlandse ondernemers veel geld verdienen met bloemen die in Nigeria gekweekt worden. Water is daar zeer schaars en dus duur. De teelt is winstgevend genoeg om water te gebruik voor de bloemen en zo de schaarste slechts in de hand te werken.
En nee, daar bent u niet voor verantwoordelijk maar het is wel iets om over na te blijven denken.

Naar ik hoop heeft u er geen bezwaar tegen als anderen wel willen meehelpen aan het verkrijgen van drinkbaar water voor álle burgers.

34 verdwijderd21

@34 . Men impliceert wel degelijk dat ik verantwoordelijk zou zijn voor schoon water in andere landen want als ik bij @1 zeg me niet daarvoor verantwoordelijk te voelen dan wordt ik gemind en aangevallen.

En zolang ondernemers (uit Nederland of anderszins) zich houden aan de wetgeving van een land dan ligt de verantwoordelijkheid om de wetten te verbeteren toch echt bij de diverse landen en niet bij mij of bij ons. Wat helpt het als ik daar wel of niet bij stil sta? En waarom zou ik daarover na moeten denken? dat verandert niets aan de lokale mentaliteit in die landen.

En nee ik heb nergens beweerd of gesuggereerd dat anderen mee willen helpen om water naar de zee te dragen of anderszins. Ik heb zelfs mensen hierboven aangemoedigd om persoonlijk actie te ondernemen. We leven in een vrij land en anderen mogen geld geven of water brnegen of wat dan ook waar ze zich toe geroepen voelen. Ik voel persoonlijk meer verantwoordelijk tegenover mijn Nederlandse medemens en dan vooral zwakken en ouderen die steeds slechter behandeld worden. En dat interesseert anderen dan weer ( helaas) niet. Een ieder maakt zijn eigen keuzes.

4
35 PFL

@33 , Heeft u ook veel loopwerk gedaan veel verstopte plaatsen zijn slechts uren per voet bereikbaar.

4
36 briand

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Hij heeft inmiddels aan Bosma z'n excuses aangeboden en zal dit publiekelijk ook nog gaan doen.Bosma: Baudet heeft spijt van uitspraken tegen ...

2 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Briefje van Jan - aan Khalid Kasem - Buttkicken.nl

Natuurlijk stinkt dit zaakje. Geen overtuigend bewijs betekent niet, dat er "niets" gebeurd is, ze hebben alleen, het bewijs voor dat laatste, n...

5 minuten geleden geplaatst door Strongoli

welofniet
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

Eens komt de dag dat men zegt VOL is VOL....

7 minuten geleden geplaatst door welofniet

welofniet
Kamervoorzitter Bosma roept Baudet op matje vanwege bedreigen Klaver na debat

Klaver en ook Paternotte kunnen wel het bloed onder je nagels vandaan halen, probeer dan nog maar eens aardig te blijven tegen die 2 sadisten....

9 minuten geleden geplaatst door welofniet

maarten1234
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

"die buitenlanders hebben we straks nog hard nodig vanwege de pensioengolf en het tekort aan vakmensen en ander personeel om onze samenleving dr...

13 minuten geleden geplaatst door maarten1234

maarten1234
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

tja, dan vraag ik mij af waarom er een hek om de moestuintjes van een bepaal AZC staat met daarbij teksten in de trant van 'eigendom van...' in ...

19 minuten geleden geplaatst door maarten1234

LoydMorris
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

Ondertussen. . . . https://www.telegraaf.nl/nieuws/1601058670/steeds-vaker-geweld-en-agressie-door-jonge-asielmigranten-in-opvang-personeel-...

19 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

sockknitter
Meedogenloze Russen nu zelf slachtoffer van ‘heilige oorlog’

Rusland heeft de waarschuwingen vanuit het westen niet serieus genomen. De FSB heeft het veel te druk met het opsporen van Kremlincritici, dat z...

20 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Strongoli
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

@1Welke "vluchtelingen" worden hier nu eigenlijk bedoeld?En bij passende zorg, denk ik meer, dat een betere screening bij binnenkomst, het e...

20 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Topless ModelsFull Hd Sexy VidoeGirl CummingMira Monroe AnalNo Panties PublicVideoporno DuroPorn Demi LovatoCuminflationحشریLaras PlaygroundXxxviodioTeen Force Sex VideoSouth Indian Actress PornAudio Talking DirtyMilf Mummy PornSexe Dessin Animer4k PornografiaTamil Xxx Videos HdSexmax MoviesNya Blu PornPublicagent VideosShowuptvVideos De XnxxUschi DagardXxxc CcChristina KahlilGaping PussyGay Drunk PornBlonde StripteaseX Vidios Sexo AmadorXxxxvdHot Nun PornPorn De TriosMexican Porn VidoesChatroulette AdulteFilm PornousVideo Sex VideoHot Mom Fuck BoyLuscious HentiaBoobipediaX Video TopsNude Linda CardelliniXxx Videos CarEros OrishaIndian Only FansPurets PornAnal Therapy PornDoinlelistPorn JapinhaNip SlipsTake A Seat On My DickFtvpublicDeepthroat TeenagerXev Bellringer PregnantPorn Videos LesbeanMiltpornOld And Youg PornGamer Girl NudeSani Lioni PornGirlsdoporn IndianPaint On Nude BodyFilme Pornô De BrasileiroKimmy Granger NudeNude Pheobe CatesXnxxx KeralaRachana Banerjee Sex VideoBackroom Casting Camila MariaBrittany Daniel SexyDesibfXxx Bp GujaratiMia Khalifa Sex GifDesi Indian Wife PornBollywood Xxx SceneIndian Desi PoranEbony Porn CompilationPornpics VideosSansuel JaneSssniperwolf NackedSelena Love PornTamil Teacher SexHindi Bf BoyAna Lorde XxxJapanese Cheating Wife Xnxx陳芮芹Pyar Sex VideoMulheres.18.comTwinkbdsmWw Sex MovieXxxindia ComPorn Video GameWife Legs SpreadInterracaial PornKissing SexsLeah SexXxx Video Red Tube팬더티비Ice Spice PmvXxx Porn Hot MovieBlackpirnPremuum BukkakeSexsells RedditJanvi Kapoor MmsKajal Agarwal XvideoPorn Game Of ThronesPorn Comics.comExtremely HardcorePorn StarKing BbcAbby Cornish NakedXxx Sex BhabiKalkata Sex VideoVictoria Cakes Blow JobMelenie HicksPorn Rusas4k PornokCouple Sex MovieDani Daniels LeakedSexy Aunty XSkylarmaexo OnlyfansVideoscaserosmexicanosTeiboleraMomwantscreampieHot Teens NakedOlivia Dunne SextapeMortel Combat PornXnxx JungalAdriana PornhubAnonibmaineHabib Show PornRargd TorrentXenia CrushovaFoxgirl HentaiAsiansolesPorn DoctoreIndian Real SexAva SpaxxSwathi Naidu Xxx VideoSunnt Leon XxxMy Milf StepmomTokyoavprojectBimbo RedditSite De ZoofiliaKelly Van DykeFuta Hentia ComicYareruko Densha EcchiSt Peach LeaksRosweAnime NippleEbony Amateur BlowjobsVirgin Sex