door Moskowfiets in Media  ·  19 Reacties

  • 4
  • 720x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Die kosten zijn weer voor de burgers zeker.

Schneiders had als burgemeester van Haarlem te maken met iemand die jarenlang vrijwel wekelijks een klacht indiende bij de gemeente.

Die beste man/vrouw gewoon de kosten berekenen van deze ellende. Als men onterecht klaagt, laten betalen. Niet kunnen betalen, dan ook geen rechtszaken meer aan kunnen spannen na de tweede keer.. Is alleen maar verkwisting van gemeenschapsgelden.

10
1 Logic

Ik ben het eens dat notoire klagers aangepakt moet worden (echter rechtszaken die je onterecht aanspant kunnen ook voor de burger in de papieren lopen, de gemeente heeft daarvoor een heel apparaat opgesteld dus is ook wel een onterechte Calimero houding). Rechtszaken die zolang duren, zijn meestal het gevolg dat de gemeente fout zit. Rechters hebben namelijk de neiging om gemeentes in het gelijk te stellen. Als gemeentes het heel bont maken dan krijg je van die lange procedures. De bescherming van de burger tegen de overheid is sowieso al belabberd in Nederland, dus minder bescherming lijkt mij een zeer slecht idee.

1
2 Salitos

Zolang we geen direct gekozen burgemeester hebben mag je het zo moeilijk maken als de wet toestaat.
De bescherming van de burgers tegen de staat is al minimaal.

5
3 Positivo

@3 er wordt geprocedeerd tegen het beleid van de gemeente, niet tegen de burgemeester toch? Ik zie niet hoe dat anders zou zijn bij een gekozen burgemeester.

4
4 datkanjijmakkelijkzeggen

@4 Daar heb je gelijk in, maar je moet toch wat om je ongenoegen te uiten, temeer daar een ongekozen oud burgemeester klaagt over de burgers.

2
5 Positivo

Als er wat te klagen valt, dan valt er wat te klagen. Dan moet de gemeente dat waarover geklaagd wordt dus verbeteren.
Als er een stop komt op het aantal aanklachten, of een stop op de duur van elke aanklacht, is dat bijzonder slecht, want dan kan een gemeente de afhandeling van de klachten zó lang laten duren dat de burger uiteindelijk bot vangt.
Gemeentes hebben natuurlijk ook meer geld om zulke zaken te rekken, een burger heeft dat meestal niet.
Erg slechte zaak dus om dit soort dingen aan banden te leggen. Het geeft de gemeente nog meer vrij spel om te doen wat ze willen.
Terwijl ze er zitten om te doen wat hun inwoners willen.
Dat vergeten een hoop mensen nog wel eens.

0
6 xtremy

@6 klopt, maar klagen om te klagen doen er ook een aantal..

Ik heb in mijn oude woonplaats de brieven gezien, van iemand die iedere dag een klaagbrief stuurde. De gemeente heeft dat toen maar eens in de krant laten zetten, om te proberen die persoon over te halen om te stoppen. Die veelal verzonnen problemen kosten de gemeente gewoon 8000€ in de maand... Personeel en gerechts kosten. En die persoon had een uitkering, dus daar was ook niets te plukken voor de kosten..

Dan zou zo iemand voor laster of zo moeten worden aangepakt, want dat kan ook echt niet..

1
7 Logic

@6 met name de ambtenaren vergeten nog wel eens dat ze er voor de inwoners zijn ipv andersom. In de VS heet een ambtenaar: 'Civil servant', dat geeft veel beter aan wat ze zouden moeten zijn. 'Publieke dienaar' klinkt toch heel anders dan 'Functiebekleder'

1
8 Salitos

@7 Dan zou je eens met zo'n persoon moeten gaan praten. Vragen wat er allemaal mis is, waarom iemand zoveel klachten indient.
Maar om dat nou, vanwege een enkeling die zich zo gedraagt, voor iedereen aan banden te leggen, gaat echt een paar stappen te ver.
Zoals ik al zei, als je bijvoorbeeld één jaar mag klagen over een probleem, dan gaat de gemeente het rekken tot 13 maanden en daarna hoeven ze niks meer met die klacht te doen.
Of als je maar 10 klachten per jaar mag indienen, doen ze er niks mee, tot je aan de tien komt en daarna mogen ze je dwingen je mond te houden.
Dat zijn leuke methodes in Turkije of Noord Korea, maar moeten we in Nederland natuurlijk niet willen.

0
9 xtremy

@9 waarom denk je dat de gemeente het in de krant had op laten nemen.

De parkeerplaats was te klein.
De winkels waren onbereikbaar.. (de winkeliers klaagden niet hoor)
Hij werd niet netjes te woord gestaan, door de gemeente. (hij luisterde gewoon niet, toevallig zelf gezien. En stond maar te drammen.. ik had respect voor die ambtenaar)

Elke dag wat anders. Maar vooral problemen met zichzelf, lijkt mij..

0
10 Logic

Dat een burger een klacht in mag dienen vind ik een goed recht, maar als de klacht ongegrond is verklaard zou de klager ook voor de kosten op moeten draaien.
Maar anonieme klagers die allerlei instantie's benaderen die iemands leven zitten te vergallen zou men niet meer in behandeling moeten nemen.

0
11 WHuls

@8 Precies, daarom moet het mogelijk worden gemaakt dat men de ambtenaar persoonlijk kan aanklagen, en niet dat die zich kan verschuilen achter een instantie.

2
12 WHuls

Maar een gemeente mag wel jarenlang door procederen.

0
13 eigenmening

Ja joh, laat je lekker naaien door de overheid. Gewoon maar laten gebeuren. Slikken of stikken. We zijn toch zo democratisch als we aan de macht zijn.

Sarcasme uit.

0
14 manpower

In de zeventiger jaren heb ik 5 jaar lang tegen de staat der Nederlanden geprocedeerd omdat er een medische fout was gemaakt en met succes !! Had ik dat niet gedaan, was ik mogelijk levenslang tot de bijstand gedoemd geweest. Door mijn doorzetten heb ik geen dag in de bijstand hoeven zitten terwijl destijds eigenlijk iedereen mijn zaak als kansloos zag.
Ik wil tegen iedereen zeggen die een probleem heeft met of door de overheid: ga er tegen aan als je echt overtuigd bent van je gelijk !!

0
15 Tiidmasine

@15
Helemaal mee eens. Maar als je onterecht elke dag of week een zaak probeert aan te spannen, dan is dat niet van toepassing.. Dan mag je best aangepakt worden, toch...

0
16 Logic

In dordrecht was er een seksuitbater en huisjesmelker die het niet waardeerde dat hij door de gemeente op de vingers getikt werd. Met name op het gebied van brandveiligheid, te kleine kamers en dergelijke. Als wraak stuurde hij continu brieven aan de gemeente met klachten en onbenullige vragen. De gemeente moet daar binnen 6 weken op antwoorden of een flinke boete betalen. Kijk in zo een geval heeft de man gelijk. Maar verder....
Toevalig woon ik net in Hasselt Overijssel. Door falende overheden is er geen geluidshinder onderzoek uitgevoerd buiten flevoland, ivm luchthaven Lelystad. Terwijl de vliegtuigen boven zwolle maar tot 900meter hoog mogen vliegen ivm schiphol. Dit geeft veel hinder. Helaas niets onderzocht en Lelystad heeft de vergunningen voor uitbreiding al binnen. Tsja, dan kan je als burger maar 1 ding doen. PROCEDEREN tot het bitere eind. Hetzelfde geldt voor de aanleg van die idiote windmolens overal. Ook daar word te veel naar rooskleurige en onrealistische cijfers gekeken. Ook dan kan je maar 1 ding doen. Procederen, zodat die gehaktmolens niet in jouw achtertuin komen en de slagschaduw continu over je tuin gaat. Burgers gewoon gelijk dat ze niet alles pikken van de (lokale)overheid.

0
17 Merlinswit

@17
Lijkt me niet meer dan logisch, als Lelystad de vergunningen al binnen heeft is de inspraak-procedure niet gevolgd, en dat is met die windmolens vaak ook.
Het valt mij wel eens op dat milieu en ondernemersgroepen te veel het beleid bepalen van ons land door interne contacten met ambtenaren.
Kijk maar eens naar de reclame-verkeersborden van natuurgebieden, als u een winkeltje hebt heeft u dezelfde mogelijkheid ook niet om een bord voor u neer te zetten.

0
18 WHuls

@17
P.S. Is wel een goed middeltje tegen die vliegtuigen; Allemaal een laserpen kopen daar in Hasselt en allemaal zwaaien in de avond met dat ding...........het mag niet maar het luchtruim word zo veel te gevaarlijk voor die vliegtuigen.............en alle dorpelingen oppakken hebben ze geen cellen voor.

0
19 WHuls

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
FrisseBries
Wat kan ons marineschip doen tegen de Houthi's? 'Ja, er zijn risico's'

Ik wens ons marine schip alle sterkte en succes toe....

3 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

ThWil
Wat kan ons marineschip doen tegen de Houthi's? 'Ja, er zijn risico's'

Kan je die stelling ook omdraaien? Kan je gelijk zien of die marineschepen nog wel effectief genoeg zijn. ...

5 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
Kennedy kiest extreem-linkse gescheiden immigrantenslet met een miljardenfortuin als running mate - Dissident.one

Tjee ik dacht even die senator john kennedy....

7 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
Baudet toont KEIHARDE HYPOCRISIE van NAVO in Tweede Kamer | FVD

Dat waren geen artikel 5 oorlogen in ieder geval. En zie waartoe die oorlogen hebben geleid. Alleen maar ellende en nog eens ellende. ...

10 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
GroenLinkser woest dat haar partij verklaring tegen Jodenhaat ondertekent: 'Leidt aandacht af van moslimhaat' - NieuwRechts.nl

"jongerenpartij van GroenLinks, is niet te spreken over linkse partijen" Groenlinks heeft getekend. Misschien een idee om je kritiek eerst inte...

13 minuten geleden geplaatst door ThWil

FrisseBries
Edwin Wagensveld opgepakt door politie in rechtbank: sleepte koran aan hondenriem door gang heen - NieuwRechts.nl

@17Wederom geen inhoudelijk antwoord. Ga Wagensveld bij staan joh, misschien bereikt ie dan nog wat. Triest figuur....

14 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

ThWil
Edwin Wagensveld opgepakt door politie in rechtbank: sleepte koran aan hondenriem door gang heen - NieuwRechts.nl

@16 Sta je nog steeds voor die spiegel. Begin een beetje meelij met je te hebben. Ik groet je nu voor de laatste keer. Bye bye. ...

15 minuten geleden geplaatst door ThWil

FrisseBries
Edwin Wagensveld opgepakt door politie in rechtbank: sleepte koran aan hondenriem door gang heen - NieuwRechts.nl

@15Ik zal jou eens wat zeggen. Waarom sta jij Wagensveld niet eens bij....? Waarom laat je hem steeds in je eentje staan?...

18 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Mac Benac
Rutte over toenemend antisemitisme: 'Dit moeten we als samenleving collectief aanpakken'

Als er één partij de aanjager is van tweedeling en discriminatie dan is het de VVD wel....

18 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

NK. App
Big Tits StepdaughterNoodle MagazinesBlack Woman Sex ComTsavivaIndian CuckoldHindi Dubbed Xxx VideosTeacher Ke Sath ChudaiFortyfivefiftyfiveThe Bare Wench ProjectMikfsTransangels PornMiya Porn VideoYuko KuremachiDirty Chat OnlineCamcaps.toNudes CelebrityPlaygirl NudeSucking Gay BallsHot Hard Sex VideoNude HerosIndian Girl Porn VideoFemale Porn DirectorsPorn JaponaiseNude Male ModelsDeep Throat QueenBrazzers ZzMia Khalifa FeerMofos PizzaNude Photoshoot VideoEnglish Sex ComeVietnamese NudeHollywood XxxxKiss And SexingForced MilfNew Xxx XnxxJoshiousei No KoshitsukiBad PornExtraordinary Sex VideosIndian Hindi Adult MovieFarmers Daughter PornElle Brooke JoiBosomy MomRarbg ToCrawlerslistBody Sex VideoViral XxSexmovietamilModel PronXxx Video New SexyChina Sex Video OpenHindi Web HotHentai HqTonic MociesPorn For TeensBranbros.comSexy GirlpussyAmerica PronValentine Day XnxxIndian Desi Village Sex VideoSister ToplesLatina Teen FuckEn El MontexxxNaked Yoga PornShane Disel AnalHmonh PornOnline Porn DownloaderHot Horny StepmomBeeg PrnoAnkita Dave HotMadu XxxGrup SexSuhagrat Porn VideoNew Hot SongBhoomika HotHindi Adult Webseries OnlineHindi Sound Sex VideoChicas Sexis DesnudasJapanese Mature Lesbian PornPorn Mega LoadIndian Aunty Sex In SareePussy Locked And Dick LoadedFunniest PornPorna IndirmePornhurbImacribaby PornHomemade Porn With WifeMom Nude PicsFreaky Ghetto CoupleStepson And Step Mom PornMiss Princesskay80's Porn StarletsLesbian Cheerleaders PornR Nsfw ComicPorns ChubbyPorn 3d GameWatch PornographyBritish Porn WebsitesCharmy Kaur SexMaturevanPantylessYu PornLatino TaxiSophie ReadeKatrina FuckXvideos Video DownloaderMilf SoloDpornBrazzerz PornsFuta Animation PornWww Xvideo3 ComStephjcIndian Reshma Sex VideosPenélope Cruz XxxMovies With Real Sex ScenesSsbbw Ebony PornReal Nude TvBig TitsonlyfansFamilies In PornNaughtyblogsVideospornos Xxx GratisPorn HentailFroday Night Funkin PornXxx Teen PornCommando Sex VideoSarah Young PornstarMalayalam Xxx ComBulging Gay PornEmma Bugg SexLesbian PutasGirlsdoporn E506Rub And Tub Near MeMothrles ComBarra VipsDinheiro PornGranny PussyGay Football PornNude GermanSara Jay BbcCherry.tvOmegle Chat WithSexy PattycakeLana Rhoades CummedDaughter And Dad Porn VideosBoobs Sucking CouplesIndian Bhabhi Sex With DevarKapanese MilfSunny Leoner XxxVer Un Video PornográficoYoai PornElizabeth Vasilenko