Kinderen richten enorme ravage aan in hertenpark Schijndel

17 oktober 2016 om 15:54 • Aangepast 21 november 2020 om 06:52
nl
Een stel baldadige jonge kinderen heeft afgelopen weekend een ravage aangericht in het hertenpark De Beemd in Schijndel. Ze stichtten er brand, vernielden spullen en bespoten onder andere een jonge loopvogel met verf.
Profielfoto van Seunis Rebecca
Geschreven door
Seunis Rebecca

Beheerder Toon van Veghel is een paar dagen later weer een beetje van de schrik bekomen. Ook de bekladde nandoe (loopvogel) is aan de betere hand. “Met mij gaat het goed, en met de nandoe ook. Die loopt weer parmantig rond. Zijn vleugel is nog helemaal wit, maar hij doet het goed.”
BrandVan Veghel kreeg afgelopen weekend de schrik van zijn leven toen er iemand aanbelde en zei dat er brand was uitgebroken in het hertenpark. De beheerder ging vlug naar het park waar hij een vrouw zag die de brand al aan het blussen was.
Deze oplettende buurtbewoonster was met de auto langsgereden, zag drie jongetjes met vuur spelen en is over het hek van het verblijf gesprongen. Ze wist de brand te blussen en een ramp te voorkomen. “Ik ben haar zo dankbaar, ik heb haar een grote bos bloemen gebracht”, vertelt de beheerder.
Alles vernield en bespoten De ravage is twee dagen later nog goed zichtbaar. “We zijn nog volop aan het opruimen. De kinderen hebben buiten een jerrycan met benzine aangestoken, maar zijn ook een huisje binnen gegaan en hebben daar alles wit gespoten. Ramen, kozijnen, de vloer, het koffiezetapparaat en zelfs de suikerklontjes zijn wit geverfd.”
Hoe vervelend de vernielingen ook zijn, volgens Van Veghel had het nog veel erger kunnen aflopen. “In het park staat ook allerlei gereedschap zoals kettingzagen, de kinderen hadden zichzelf ernstig kunnen verwonden. Daarnaast hebben ze de benzine mee naar buiten genomen en daar aangestoken, binnen hadden de gevolgen veel erger kunnen zijn.”

Wachten op privacy instellingen...

Politie kan niks doenDe oplettende vrouw herkende een van de kinderen en nam direct contact op met de ouders. De ouders van de twee broertjes en de vader van hun vriendje zijn direct naar het kamp gekomen en reageerden volgens Van Veghel heftig op de ravage. “Die schrokken zich wezenloos. Eén vader werd echt enorm boos.”
Ook de politie kwam diezelfde avond nog naar het hertenpark. Van Veghel: “De kinderen zijn jonger dan twaalf dus de politie zegt dat ze niks kunnen doen. De ouders worden aansprakelijk gesteld voor de schade.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.