Automobiliste rijdt op keien in Schijndel
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Dna-sporen gevonden bij keienongeluk Schijndel

De politie heeft dna gevonden op de keien die op de weg waren gelegd in Schijndel en leidden tot een ernstig verkeersongeluk. Dat genetisch materiaal wordt nu onderzocht.

In het tv-programma Opsporing Verzocht werd gisteren bekendgemaakt dat de stenen van het pad van een nabijgelegen scoutinggebouw zijn meegenomen. Dat is ongeveer 75 meter van de plek van het ongeluk.

De keien die op de weg in Schijndel waren gelegd, komen van een nabijgelegen pad

Na de uitzending zijn vijf tips binnengekomen, volgens de politie "mogelijk interessante reacties waarbij ook namen worden genoemd".

De nacht van het ongeval reden twee scooters over de bewuste weg naar Sint-Oedenrode. De berijders stonden kort voor het ongeluk stil bij de plek waar de keien zijn weggehaald. Als zij de stenen niet hebben neergelegd, zijn ze mogelijk getuige geweest daarvan. De politie is naar hen op zoek.

Klapband

Het ongeluk vond 24 juni 's nachts plaats. De auto van een 32-jarige vrouw kreeg door de keien een klapband, waarna zij tegen een boom knalde. Ze overleefde het ongeluk ternauwernood.

De automobiliste zweefde een week lang op het randje van de dood en werd kunstmatig in slaap gehouden, schrijft Omroep Brabant.

De vriend van het slachtoffer vertelde in het opsporingsprogramma dat zijn vriendin mogelijk nooit meer de oude wordt. Ze heeft twee klaplongen, ernstig rugletsel en inwendige bloedingen. Ze hadden plannen om volgend jaar te trouwen.

Advertentie via Ster.nl