In samenwerking met
RTV Oost
NOS NieuwsAangepast

Kiki (12) uit Almelo belandt na 'helse taxirit' in Duitsland

Het Almelose meisje Kiki (12) is chronisch ziek. Dagelijks wordt ze met de taxi naar school gebracht in Enschede. Maandag ging het mis. Pas na drie uur eindigde de rit in Duitsland, de taxi vol deuken, schrijft RTV Oost.

De moeder van Kiki schrijft op Facebook over een "helse taxirit", ze zoekt getuigen.

Verkeerde kant van de weg

Maandagochtend appte Kiki vanuit de taxi met haar moeder. De taxichauffeur die haar en twee anderen naar de medische school in Enschede bracht, reed aan de verkeerde kant van de weg. Even later belde Kiki dat de chauffeur de afslag naar school had gemist en met dertig kilometer per uur over de snelweg reed.

De taxicentrale slaagde er niet in om de chauffeur te bereiken. De moeder van het meisje hoorde intussen over de telefoon dat haar dochter de chauffeur probeerde te laten stoppen. "Dat lukte niet, al slingerend tussen berm en vangrail vervolgde hij zijn weg richting Duitsland. Telkens hoorde ik gillen als de vangrail weer te dichtbij kwam."

Uiteindelijk stopte de chauffeur vlak bij Lingen in Duitsland. Bij een afrit zette hij de auto aan de kant en liet zijn passagiers, twee meisjes en een jongen, uitstappen. Met een ander busje zijn de kinderen naar school gebracht.

Het is een helse rit geweest.

Moeder van Kiki

"De chauffeur heeft vooral over het stuur gehangen, druk in de weer met zijn telefoon en een insulinespuit. De bus is flink beschadigd, de instapbalk aan de zijkant heeft hij er helemaal afgejast. Het is een helse rit geweest", zei de moeder op Facebook.

Aangifte doen gaat niet, omdat de Duitse politie dan had moeten vaststellen dat de chauffeur niet handelingsbekwaam was - bijvoorbeeld door een test op alcohol en drugs. Dat is niet gebeurd.

Daarom zoekt de moeder van het meisje getuigen. "Zoals die man gereden heeft, dat moeten mensen hebben gezien. Als ik genoeg getuigen heb kan de politie niet om me heen, toch?"

Geen kwade bedoelingen

De Taxi Centrale Almelo zegt dat een huisarts heeft geconcludeerd dat er een medische verklaring is voor het gedrag van de chauffeur. "Hij had geen kwade bedoelingen." Het bedrijf heeft over aangifte nagedacht, maar denkt dat dat geen zin heeft.

De politie wil tegen RTV Oost nog niet reageren, maar zegt de zaak uit te zoeken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl