U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 29
Een aanzienlijke groep verontruste burgers ziet haar vermoedens bevestigd dat de islamitische cultuur een veelkoppig monster is dat ons land blijvend wil veranderen.Het geloof wordt misbruikt om er financieel beter van te worden. De school bood immers alternatieven, zoals een foto op ee ...

ongeveer 1 jaar geleden door Inter

REAGEER MET EEN EMOJI
19
2
8
LEES MEER OVER

Özcan Akyol heeft het bij het goede eind.
de wetten en regels moeten drastisch worden veranderd .

1 ongelovenloos    
ongeveer 1 jaar geleden door ongelovenloos
0
Meld

Akyol draait zoals gewoonlijk weer om de hete brij heen... een heel verhaal, maar nergens doet Akyol een uitspraak over wat ie er nu zelf van vindt!! Sterker nog, Akyol vindt het begrijpelijk dat dat Turkse volk aangifte doet voor discriminatie....

2 Topperz    
ongeveer 1 jaar geleden door Topperz
32
Meld

Er waren meerdere islamitische leerlingen die gewoon die ochtend naar school waren gekomen om even een foto te maken. Die maakte daar helemaal geen probleem van.
Ik snap die D66 rechter niet. Dit straalt inderdaad heel slecht af op moslims

3 Kaksaboemsa    
ongeveer 1 jaar geleden door Kaksaboemsa
3
Meld

"Het geloof wordt misbruikt om er financieel beter van te worden. De school bood immers alternatieven, zoals een foto op een later moment, maar dat gebaar mocht niet baten."

Ach, dat geld is niet eens zo belangrijk. Er zijn in alle geloven mensen die ergens een slaatje uit willen slaan.

Maar als je dan een alternatief aanbiedt en je roept dan nog steeds het d-woord, dan wordt het anders.

Het meest beangstigende vind ik niet eens de eis van deze moeder.

In welk ander land ter wereld, uitgezonderd Zweden, zou een rechter zo'n onnavolgbaar besluit nemen?

Het is het besluit van de rechter wat mij het meest beangstigt.

4 Sterke    
ongeveer 1 jaar geleden door Sterke
1
Meld

Vreselijk, komt die zeeman ook nog een beetje nakakkelen. Het is genoeg, er zijn hier zeker 2 draden die de domme hebzucht en het achterlijk gebrek aan besef: "Even met de schooldirecteur praten" aantonen.

Geen zin in deze man. Wat hij ons vanuit zijn vaderland meldt is al erg genoeg.

5 Jona G.    
ongeveer 1 jaar geleden door Jona G.
12
Meld

Dat andere islamitische kinderen wel eerst naar school gingen voor de klassenfoto, heeft die rechter helemaal niet mee laten wegen.
En nog steeds vraag ik me af, hoe laat begint zo,n dienst in de moskee, moest ze daar verplicht om 9 uur zijn met haar kinderen ?

6 Marrie    
ongeveer 1 jaar geleden door Marrie
3
Meld

@2 Ja hoor dat doet hij wel. Hij schrijft o.a.: "Het geloof wordt misbruikt om er financieel beter van te worden. De school bood immers alternatieven, zoals een foto op een later moment, maar dat gebaar mocht niet baten".

Ongetwijfeld heeft de advocaat van de ouders hun ingefluisterd dat de wetgeving een gaatje biedt om een schadevergoeding te eisen. Dat de rechter een schadevergoeding voor immateriële schade (2x 5.000 euro) heeft afgewezen omdat dit niet is aangetoond, is een prima zaak. Dat de school onvoldoende gedaan heeft om rekening te houden met het tijdstip wanneer de schoolfoto genomen zou worden, is volgens de rechter wel aangetoond.

Omdat dit juridisch als een onrechtmatige daad wordt beschouwd, wordt er een vergoeding van 2x 250 euro toegewezen aan de 2 kinderen. Dus niet, zoals wordt verondersteld, aan de ouders. De wet bepaalt echter dat het bewind over geldmiddelen van een minderjarige valt onder de taken van de gezaghebbende ouders. Als de ouders dit geld, zonder de toestemming van de kinderen of onder psychische druk, zouden inpikken, zegt dat alles over de motieven van de ouders. Alleen een rechter heeft daar niets over te vertellen.

De eis van in totaal 10.000 euro, doet vermoeden dat de ouders er enkel en alleen op uit waren om er een financiëel slaatje uit te slaan. Zoals Akyol ook schrijft is daarmee de immateriële (lees psychische) schade die de ouders bij hun kinderen hebben aangericht vele malen groter.

7 Belazerd    
ongeveer 1 jaar geleden door Belazerd
2
Meld

Ach ze heeft weer voor elkaar ze krijg weer 500 euro dank zei die achtelijke rechter.
Daar gaat om ze willen overal geld uit halen die moslims.!!
En dat is weer nederland he.!!
Zal wel wel ook een knuffelaar geweest zijn die rechter.!!

8 annie    
ongeveer 1 jaar geleden door annie
5
Meld

10.000! Ha,ha,ha. Wat een irritante sukkels!

9 schrootflint    
ongeveer 1 jaar geleden door schrootflint
2
Meld

Wat bezielde die rechter in hemelsnaam?? Dit land is zo ziek...

10 Anonymousje    
ongeveer 1 jaar geleden door Anonymousje
0
Meld

Ieder jaar vragen islamitische kinderen vrij voor het offerfeest en wat doen ze dan? Moeder moet koken en ze hangen de hele dag op straat of voor de school.

11 Soare    
ongeveer 1 jaar geleden door Soare
0
Meld

Zeg net Özcan Akyol in discussie bij Jinek met een woordvoerder van de familie die naar de rechter was gestapt.

Geef Özcan ook gelijk in zijn analyse. De eis van de moeder in deze zaak heeft de moslim gemeenschap geen dienst bewezen. Ze had redelijk kunnen zijn naar de school, die nog alternatieven aanbood, om het op te lossen. In plaats van de zaak zo erg op de spits te drijven.

Ook haalde Özcan precies mijn bezwaar aan:
Namelijk, dat als deze uitspraak stand houd, het inhoud dat er nu ook allerlei anders claims kunnen komen bij scholen en andere instellingen waar wel eens bijzondere evenementen worden georganiseerd, die toevalligerwijs gehouden worden op een de vele speciale dagen van een van de vele geloofsstromingen in Nederland. Waar scholen en instellingen in de praktijk natuurlijk onmogelijk allemaal rekening mee kunnen houden.

12 Reactie    
ongeveer 1 jaar geleden door Reactie
0
Meld

het gaat nu natuurlijk ook een koud kunstje worden om kinderen een dag van school te laten verzuimen onder de noemer "een geloofsdag",om het even welk geloof bedenk er maar 1.

13 ongelovenloos    
ongeveer 1 jaar geleden door ongelovenloos
0
Meld

@13
Het willekeurig vrij melden voor een geloofs- of overtuigingsgebeuren kon en kan al gewoon volgens de regeling betreffende het vrijvragen voor kinderen die plichten moeten vervullen voor een religie of levensovertuiging:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/leerplicht/vraag-en-antwoord/op-welke-feestdagen-is-mijn-kind-vrij-van-school

En dat is nog geen eens het bezwaar in deze zaak. Het bezwaar is, dat als toevallig voor een kind wordt aangegeven dat hij vrij moet zijn, vanwege bepaalde religieus of overtuigingsgebeuren (wat in de praktijk op talloze dagen kan vallen,) wat tot twee dagen van te voren kan worden aangegeven. En een school toevallig al een bijzonder evenement op die dag had gepland, er volgens een schadevergoeding ofwel smartgeld op basis van discriminatie kan worden geëist door de ouders van het kind, dat die dag volgens de wet zich van de leerplicht mocht onttrekken. Dat is natuurlijk een absurd precedent dat met deze uitspraak is geschapen.

Deze bizarre uitspraak zou dan ook niet als jurisprudentie mogen dienen, of in hoger beroep moeten worden ingetrokken.

14 Reactie    
ongeveer 1 jaar geleden door Reactie
2
Meld

@13 Woesdag = Spaghettidag!! Deze helige dag dient men het Vliegende Spaghettimonster te vereren door het bereiden van spaghetti... uiteraard mag men op deze dag het vergiet op het hoofd dragen... het is daarom uitermate belangrijk dat alle pastafaries op woensdag vrij zijn... en bovendien moeten de pastafaries op donderdag kunnen uitrusten!!

15 Topperz    
ongeveer 1 jaar geleden door Topperz
4
Meld

Je ziet over de gehele wereld dat de rechterlijke macht een soort verlengstuk word voor mensen die een politieke correctheid in hun diepste body hebben zitten.
Daarmee breng je de mensen in een benarde positie omdat je met correctheid onrechtvaardigheid maak en daarvan frustreer je de mensen.
Hier zijn geen winnaars te benoemen zelfs niet die mensen die 500€ hebben gekregen zij hebben hun eigen gemeenschap in een positie gebracht waardoor men nog meer het gevoel krijg dat je niet meer in je eigen land leef maar een deel ben van de wereld bevolking en dat is te groot denken.
Daarmee zal je steeds meer mensen zien de PVV kant op zullen gaan en naar de FvD dat bewerk je met zulke uitspraken.....
Die rechter heeft maar een ding voor ogen en die ziet niet wat daarvan de gevolgen zullen zijn, zo iemand is niet bekwaam als rechter....

16 Ciater    
ongeveer 1 jaar geleden door Ciater
1
Meld

Ik ga er van uit, dat de school ruim van te voren heeft aangegeven dat er op deze dag schoolfoto's gemaakt zouden worden. ( De ouders konden dan zorgen dat hun kroost netjes gekamt en leuk aangekleed op school zouden verschijnen. Iedereen wil toch, dat zijn/haar kind leuk op de foto staat.)
Dus ook de moeder/ouders van deze kinderen wisten al heel lang dat deze foto op deze dag gemaakt zou worden! Als je het dan nog ik je kop durft te halen dat het discriminatie is en een rechtzaak aan gaat spannen en erger nog..... ook nog eens gelijk krijgt van een flippende kantonrecher, dan moet je niet opkijken dat velen met mij de gloeiende pesthekel krijgen aan al die "vreedzame geloofs-aanhangers" question

17 LoydMorris    
ongeveer 1 jaar geleden door LoydMorris
2
Meld

Goed artikel van Eus waar ik helemaal achter sta.

@12 ++++++++++++++ vooral jouw tweede alinea.

18 watnu    
ongeveer 1 jaar geleden door watnu
0
Meld

Ik denk dat de rechter de gerechtelijke macht geen goed heeft gedaan. Het vertrouwen van de Nederlandse bevolking in de gerechtelijke macht is weer danig geslonken. Mochten er functioneringsgesprekken worden gehouden met rechters dan zal met de rechter die de uitspraak deed een flink woordje moeten worden gesproken. Of wellicht op non actief zetten.

19 rlw    
ongeveer 1 jaar geleden door rlw
1
Meld

@19 De rechter voert met zijn uitspraak gewoon Brusselse politiek uit.....

20 CoolMemories    
ongeveer 1 jaar geleden door CoolMemories
3
Meld

De Nederlandse rechter heeft ook meegedaan aan het offerfeest. Hij heeft het gezonde verstand geofferd.

21 De Vliegende Brabander    
ongeveer 1 jaar geleden door De Vliegende Brabander
2
Meld

Islam is geen geloof maar een doodzieke ideologie. Laat een rechter dat eens vaststellen en we zijn van deze teringzooi (letterlijk) af.

22 case    
ongeveer 1 jaar geleden door case
2
Meld

Wordt die e500 ingehouden op de bijstandsuitkering?

23 Rex    
ongeveer 1 jaar geleden door Rex
2
Meld

'Een aanzienlijke groep verontruste burgers ziet haar vermoedens bevestigd dat de islamitische cultuur een veelkoppig monster is dat ons land blijvend wil veranderen.'

Ja dit valt ook moeilijk te ontkennen inmiddels. Hoe hard alle wegkijkers dat ook proberen.

24 greenmango    
ongeveer 1 jaar geleden door greenmango
1
Meld

@23 Nee, die gaat naar een goed doel.

25 schrootflint    
ongeveer 1 jaar geleden door schrootflint
7
Meld

Ik zou, als ik deze ouder was lekker opkrassen naar je land van je roots.
Want dit is zo'n verschrikkelijk rotland!!!

Er zitten genoeg van die parasieten die hier alleen zitten voor de sociale voorzieningen en alles wat westers is verafschuwen.

En wij maar betalen.......

26 kaassnitsel    
ongeveer 1 jaar geleden door kaassnitsel
1
Meld

Waar blijven die 'betrokken' moslims als aan het eind van het schooljaar het speelgoed van de kleuterklassen moet worden gereinigd? Waarom zie je ze niet in de voetbalkantine voor vrijwilligerswerk?

27 Soare    
ongeveer 1 jaar geleden door Soare
2
Meld

Als ik directeur van een basis, of wat voor dan school ook was dan zou ik nagaan hoe moslims in het geheel te kunnen weren. Uiteindelijk levert het alleen maar gezeik op; je moet rekening houden met alle islamitische feestdagen, idiote kledij tolereren, halal gaan serveren, halal schoolreisjes organiseren, gescheiden schoolzwemmen, aparte gebedsruimte, geen joodse of homoseksuele docenten voor de klas, geen sprookjesboeken waar varkens in voorkomen, etc. En bij ieder akkefietje stapt een booslim naar de D66 rechter die de claim 9 van de 10 keer zal inwilligen.Dus gewoon moslims in het geheel weren, bespaart je een hoop ellende.

28 greenmango    
ongeveer 1 jaar geleden door greenmango
4
Meld

Het hoger beroep verliezen die moslima's toch wel. Laten ze daarnaast hun islamitische kroost alsnog naar een islamitische school sturen. Kan niet zo zijn dat andersdenkenden zich moeten aanpassen aan dat achterlijke moslimgeloof.

29 Black65    
ongeveer 1 jaar geleden door Black65
0
Meld

Zoals ik al vaker heb betoogd: de privileges voor 'gelovigen' moeten worden doorgestreept. Op deze manier worden niet-gelovigen gediscrimineerd. Van de zotte !!!!

30 kritischelezer    
ongeveer 1 jaar geleden door kritischelezer
0
Meld

Ik vond het een inhoudelijk goed stuk van Akyol. Als ik moslim was geweest was ik ook pissig geweest op dit zeikwijf aangezien alleen zij er iets beter van wordt maar de moslims in het algemeen er slechter op komen te staan. Dus puur egoïstisch dit. En nu blijkt dat heel Nederland er over heen valt gaat ze het geld aan een goed doel schenken? Jaja, schijnheiligheid.

Als je het daar om ging was je nooit een rechtzaak begonnen. Oftewel dit is een gevalletje viswijfgeschreeuw wat eigenlijk knetterhard genegeerd had moeten worden door de rechter. Maar nee, wat doet de rechter? Die gaat een precedent scheppen met de mogelijkheid tot de meest krankzinnige eisen.

@28 : Wat een schoolhoofd dus gaat doen is een contract opstellen voor alle ouders waarin ze afzien van dit soort rechten om dit soort krankzinnige rechtzaken te voorkomen. Er zit niemand op te wachten maar het zijn er altijd een paar die het voor de grote groep verpesten. Slaap zacht sukkelvrouw.

31 Gezond boerenverstand    
ongeveer 1 jaar geleden door Gezond boerenverstand
1
Meld

@ 2 dat vind ik niet hoor. Hij is diplomatiek maar wel evenwichtig als hij laat doorschemeren waar zijn voorkeur naar uit gaat....Ozzie heeft hier gewoon een punt...De wet moet aangepast worden in het onderwijs (jeugd is de toekomst!) en die rechter moet op zijn vingers getikt worden..nog een x zo n achterlijk vonnis en hij is de zwakste schakel die kan gaan

32 Lets keep it cool    
ongeveer 1 jaar geleden door Lets keep it cool
0
Meld

Özcan stelt terecht dat er weer eens kritisch gekeken moet worden naar de scheiding tussen kerk en staat. Wel heel erg om dat te moeten constateren 300 jaar nadat deze wet na vele doden , gewonden , oorlogen en tiranie werd bekrachtigd. Hoe is het zover gekomen ?

33 Katte_kop    
ongeveer 1 jaar geleden door Katte_kop
0
Meld

Wel even dit :
er waren meer moslimleerlingen op die school die vrij hadden gekregen .
Die zijn wel ' s morgens even op school gekomen om op de foto te gaan .
Het zijn dus niet allemaal fanaten of op geld beluste mensen .

34 No newstoday    
ongeveer 1 jaar geleden door No newstoday
6
Meld

Zeiksalafiste, vast een bekeerlinge

35 chouffleur    
ongeveer 1 jaar geleden door chouffleur
1
Meld

Ik begrijp het niet .
Het openbaar onderwijs is religieus neutraal onderwijs ( voor zover dat lukt) .
Dat kinderen vrij krijgen voor relieuze feestdagen is toegestaan .
Dt is goed maat that's it.
Ik heb op een openbare middelbare school gezeten . Daar zaten nog al wat katholieke leerlingen op omdat er geen katholiek voortgezet onderwijs was in de stad.
Die hadden nog al wat feestdagen en kregen daarvoor vrij.
Wij wensten allemaal dat wij ook katholiek waren .
De schema's voor repetities en tentamens werden daarvoor niet aangepast.
Het moest op andere vrije uren maar ingehaald worden .
En dan hadden wij weer leedvermaak.
En zo hoort het in het openbare onderwijs.
Vind je dat niet genoeg stuur dan je kinderen naar een protestantse, katholieke, joodse of islamitische school.
Dat kan lastiger en duurder zijn, maar dat moet je er voor over hebben .
Zo niet dan pas je je aan aan het openbare onderwijs wat voor iedereen is.

36 No newstoday    
ongeveer 1 jaar geleden door No newstoday
3
Meld

Het ergste is eigenlijk nog dat de overige leerlingen ook de dupe zijn. Scholen krijgen tegenwoordig toch al minder geld, en dan moeten ze ook nog boete betalen. Nu heeft de school minder te besteden. Heeft die moeder zeker niet aan gedacht.

37 benbenieuwd    
ongeveer 1 jaar geleden door benbenieuwd
0
Meld

@8 De familie voelde zich gediscrimineerd. Het geld wordt aan een goed doel overgemaakt. Dit om uw geschreeuw even te nuanceren. Ik ben het overigens niet eens met de uitspraak van de rechter.

38 Kubusje    
ongeveer 1 jaar geleden door Kubusje
11
Meld

@5 Wat is er precies zo erg dat deze "zeeman" ( u kunt blijkbaar niet op normale manier communiceren) ons te melden heeft?

39 Kubusje    
ongeveer 1 jaar geleden door Kubusje
6
Meld

Ik zie dat veel mensen deze moeder nadragen dat zij op geld belust is maar ik las vandaag in het AD dat zij dat aan een goed doel schenkt.

40 Kubusje    
ongeveer 1 jaar geleden door Kubusje
13
Meld

@40
O ja? Zou dat zo zijn???

41 moeder    
ongeveer 1 jaar geleden door moeder
4
Meld

Mensen van alle soorten komaf proberen de boel financieel te belazeren. Maar alleen als het een islamitische achtergrond heeft, dan gaat het vergrootglas erop.

Al het autochtone misbruik, dat wordt door velen genegeerd...........de wegkijkers.

42 Weet geen naam    
ongeveer 1 jaar geleden door Weet geen naam
10
Meld

@41 Volgens jou vast niet. Maar ik geloof liever een krant dan iemand die slechts op NK steeds maar wat roeptoetert om vooral maar te laten weten dat zij moslims haat.

43 Kubusje    
ongeveer 1 jaar geleden door Kubusje
9
Meld

Dit is de reden warom men de islam offiecieel moet weren ... Of het is de Nederlandse cultuur die leidraad is en de islamist integreert, of Nederland wordt compleet ondergeschikt gemaakt aan alle vreemde culturen die binnengehaald zijn. Ik stem voor 1, maar Nederland doet 2. Het gevolg is een onbestuurbaar beleidsmodel war eenieder geïrriteerd van raakt.

44 sparta    
ongeveer 1 jaar geleden door sparta
3
Meld

** gebruiker verwijderd **

@41 Ik geloof er ook geen barst van.
Eerst een gokje wagen voor 10.000 (geldwolven) Als het haar om het principe te doen was geweest had ze wel een symbolisch bedrag van Euro 1 gevraagd, tenminste als je integer bent doe je dat als je een principiële zaak hebt tegen de gemeenschap zoals hier.
Ach en dan moet ze genoegen nemen met een schamele 500...

45 gebruiker verwijderd    
ongeveer 1 jaar geleden door gebruiker verwijderd

@40 : Lees mijn @31 voor een mogelijke verklaring.

46 Gezond boerenverstand    
ongeveer 1 jaar geleden door Gezond boerenverstand
1
Meld

@45 / @46 Citaat AD van 12 juli: "Omdat het haar om de erkenning gaat, schenkt ze de 500 euro schadevergoeding aan een goed doel voor weeskinderen".
Maar je mag uiteraard geloven wat je wilt, als je liever van het slechte van de mens uit gaat, dan van het goede.

47 Kubusje    
ongeveer 1 jaar geleden door Kubusje
7
Meld

** gebruiker verwijderd **

@47 , misschien zit betrokkene in de bijdstand. Ziet ze er geen euro van.

48 gebruiker verwijderd    
ongeveer 1 jaar geleden door gebruiker verwijderd

Ik las ergens dat de Koptische christenen op bijna elke dag van het jaar wel een religieuze feestdag hadden.
Dus als we volgens die D66 rechter gaan handelen in dit land, stromen bij die Kopten de bijdragen straks binnen.
Maar die Kopten zijn christenen, die proberen niet het onderste uit de kan te halen. Daar hebben we speciaal de islamieten voor ingevoerd.

49 Mollevanger    
ongeveer 1 jaar geleden door Mollevanger
2
Meld

@40 ik ken het goede doel niet....jij?

50 Katte_kop    
ongeveer 1 jaar geleden door Katte_kop
2
Meld

@49 Ook katholieken hebben elke dag een feestdag - van een bepaalde heilige. Maar daarmee is niet elke dag er eentje met een religieuze verplichting.

51 Smiling    
ongeveer 1 jaar geleden door Smiling
0
Meld

@50 Dat goede doel zal wel de eigen beurs of anders de moskee zijn...

52 Undertaker    
ongeveer 1 jaar geleden door Undertaker
1
Meld

Laat die moslima maar eens de naam van dat goede doel bekend maken.

53 Marrie    
ongeveer 1 jaar geleden door Marrie
2
Meld

@53 Waarschijnlijk een moskee.

54 benbenieuwd    
ongeveer 1 jaar geleden door benbenieuwd
1
Meld

@54
Daar ben ik ook bang voor, of ze bestemd haar kinderen als het goede doel

55 Marrie    
ongeveer 1 jaar geleden door Marrie
3
Meld

.
islamietjes zijn en blijven nou eenmaal beroepsjankers

56 Ook maar gewoon een duts    
ongeveer 1 jaar geleden door Ook maar gewoon een duts
1
Meld

het gaat er om dat die achterlijke rechter het toegekend heeft..die rechter op non-actief stellen is de enige optie

57 henry86    
ongeveer 1 jaar geleden door henry86
3
Meld

@42 ..als een niet-moslim zo'n schadevergoeding eist, dan word diegene flink uitgelachen..daar gaat het om.. veel moslims willen met alles het onderste uit de kan..alle toeslagen alles waar geld te plukken valt daar weten ze heeeeel veel van, zelfs al voordat ze de taal spreken(wat vaak na 3 generaties nog k*t is)

58 henry86    
ongeveer 1 jaar geleden door henry86
2
Meld

Het is onvoorstelbaar dat zo'n rechter deze vrouw in het gelijk heeft gesteld. Had zij wel officieel toestemming om de kinderen van school af te houden? Zo nee, dan moet zij zelf een boete krijgen vanwege ontduiken leerplichtig.

59 Eric    
ongeveer 1 jaar geleden door Eric
1
Meld

er komen nu ook geluiden uit islamitische hoek...: https://www.ad.nl/binnenland/mondigheid-nee-dit-is-dom~a320c109/

60 Katte_kop    
ongeveer 1 jaar geleden door Katte_kop
0
Meld

** gebruiker verwijderd **

@59 , ze had idd verlof gevraagd, en goedgekeurd.

61 gebruiker verwijderd    
ongeveer 1 jaar geleden door gebruiker verwijderd

@57
Ja, dat is nog het meest krankzinnige in deze soap.
Eigenlijk moet die rechter maar eens op functioneringsgesprek gaan, bij een aantal toezichthoudende rechters.
Misschien kan het vonnis nog met terugwerkende kracht geschrapt worden.

62 Marrie    
ongeveer 1 jaar geleden door Marrie
3
Meld

@61 Dus als gevolg van haar eigen toedoen en zelf ingediende verzoek om vrij te mogen zijn op de dag dat de foto gemaakt zou worden, hebben de kinderen de klassefoto gemist?
En dan nog 500 euro toegewezen krijgen? Zo wil ik ook wel rijk worden!

63 schuco    
ongeveer 1 jaar geleden door schuco
0
Meld

@12
Kortom: de rechter heeft een verkeerd besluit genomen wat verregaande gevolgen heeft.

Hopelijk gaat de school in hoger beroep. Niet om het geld, maar om de gevolgen van de uitspraak.

64 Sterke    
ongeveer 1 jaar geleden door Sterke
0
Meld

@1 Regels en wetten hoeven niet aangepast te worden, maar moslims hebben zich gewoon te schikken naar dn normen en waarden die hier gelden. Ook zij hebben zich te houden aan de geldende regels. Dat hoeft niet strijdig te zijn met het geloof. Waar het wel strijdig is met het geloof gelden de regels en wetten van Nederland. Als moslims dan kiezen voor het geloof dan is het simpelweg Nederlandse paspoort inleveren en opdonderen.
Het wordt tijd dat moslims aangepakt worden als zij zich niet houden aan de regels en niet belonen voor het niet nakomen van de regels.

65 Johnboy    
ongeveer 1 jaar geleden door Johnboy
0
Meld

Inmiddels heb ik begrepen dat een bezoek aan de moskee voor vrouwen en kinderen geen religieuze verplichting is. Zelfs niet voor het vrijdag-gebed of het offerfeest. Daarmee is de verwijzing naar artikel 13 van Leerplichtwet (Vervulling van plichten voortvloeiend uit godsdienst of levensovertuiging) om vrij te vragen feitelijk een vals argument geweest. Zij had de kinderen gewoon naar school kunnen laten gaan voor de klassenfoto, zonder dat de religieuze verplichtingen van de kinderen geschonden zouden worden.

Hierdoor rijst bij mij het vermoeden dat de moeder haar kinderen met opzet belet heeft om bij de klassenfoto aanwezig te zijn, om achteraf een claim te kunnen leggen dat haar kinderen ongelijk behandeld zouden zijn. Enkel en alleen om er financiëel wijzer van te worden. Dat ze nu genereus de schadevergoedingen, die zijn toegewezen aan de kinderen (!) wil schenken aan een goed doel, is waarschijnlijk eerder om de schijn op te houden dat ze enkel en alleen nobele bedoelingen heeft gehad.

66 Belazerd    
ongeveer 1 jaar geleden door Belazerd
1
Meld

Beter zou zijn om al die islamietjes te negeren, net doen alsof ze er niet zijn en nergens meer op reageren.

67 Interessant    
ongeveer 1 jaar geleden door Interessant
2
Meld

Deze ouders hebben de islam inderdaad neergezet als een veelkoppig monster, dat alles van ons opvreet en zelfs de racismekaart trekt om nóg meer van ons te kunnen opvreten. De schade van deze actie voor de islam kan nu zelfs niet meer met € 5.000,- worden goedgemaakt.

68 wiseguy    
ongeveer 1 jaar geleden door wiseguy
1
Meld

@67 Goed plan. Maar gaat jou dat wel lukken dan?

69 Kubusje    
ongeveer 1 jaar geleden door Kubusje
5
Meld

@68
De schade voor islamieten is niet in geld uit te drukken.
Nooit eerder in dit land was er zoveel verontwaardiging en zo weinig begrip voor een moslim actie.
Als dit de bedoeling was? Gefeliciteerd.
IS en haar kompanen laten zich ook graag uitkotsen.

70 Venividivici    
ongeveer 1 jaar geleden door Venividivici
2
Meld

Verfrissend, deze column van Akyol die er vaak extreem-linkse meningen op nahoudt.

71 Mrs. K    
ongeveer 1 jaar geleden door Mrs. K
6
Meld

En het Nederlandse geld is door de moeder gedoneerd aan een school in Marokko.... jaja question

72 Lias    
ongeveer 1 jaar geleden door Lias
3
Meld

Wat deze ouders duidelijk hebben gemaakt is de reden waarom werkgevers niet staan te springen om moslims in dienst te nemen. Voor je het weet gaan ze allemaal eisen stellen.

73 Johnboy    
ongeveer 1 jaar geleden door Johnboy
1
Meld

@72
school = een instantie voor weeskinderen in Marokko

74 Lias    
ongeveer 1 jaar geleden door Lias
0
Meld

@73 Bovendien zullen de betreffende kinderen door de hele affaire er eerder een heel negatieve ervaring aan overhouden en dikke kans dat ze flink gepest zullen gaan worden....

75 Topperz    
ongeveer 1 jaar geleden door Topperz
2
Meld

@71 Links okay....extreem-links? Welnee.

76 Kubusje    
ongeveer 1 jaar geleden door Kubusje
3
Meld

@50 @47 gemist?

77 Kubusje    
ongeveer 1 jaar geleden door Kubusje
4
Meld

@52 Het lijkt me heel naar om altijd maar zo slecht over je medemens te denken.

78 Kubusje    
ongeveer 1 jaar geleden door Kubusje
5
Meld

@78 Die 'medemens' zal dan toch zelf de redenen gegeven hebben waarom iemand zo slecht over hem gaat denken............... En dat zal dan niet komen omdat die 'medemens' zich altijd zo fantastisch inzet om zo behulpzaam mogelijk te zijn voor anderen .....

79 schuco    
ongeveer 1 jaar geleden door schuco
3
Meld

@66
Aha, die moeder heeft de school dus bewust een verkeerde voorstelling van zaken gegeven. Dat die moskee gang niet verplicht is, had zij moeten weten als moslima.
Ik hoop werkelijk dat de school in hoger beroep gaat.

80 Marrie    
ongeveer 1 jaar geleden door Marrie
4
Meld

@73
Heeft ze niet de naam van die instantie voor weeskinderen in Marokko gegeven ?
Laat ze maar eens ,n bewijs van overschrijving zien van die 500 euro.

81 Marrie    
ongeveer 1 jaar geleden door Marrie
4
Meld

@79 Scheer jij iedereen over één kam...mij best. Hopelijk vind je het niet erg dat ik daarvoor bedank?

82 Kubusje    
ongeveer 1 jaar geleden door Kubusje
6
Meld

@81 Tjongejonge wat een vertrouwen. Gadverdamme zeg. Wat een akelig trekje.

83 Kubusje    
ongeveer 1 jaar geleden door Kubusje
7
Meld

@83
Nog iets inhoudelijks te melden,?

84 Marrie    
ongeveer 1 jaar geleden door Marrie
4
Meld
85 Kubusje    
ongeveer 1 jaar geleden door Kubusje
3
Meld

@81
dat vertrouwen beschamen ze zelf keer op keer op allerlei manieren.
weet je wat akelige trekjes zijn ,altijd andere de schuld geven ,nooit eens schappelijk tegenover andere mensen doen omdat het geen moslims zijn .
het is en blijft een blok aan het been van heel nederland en jij bent 1 van de weinige die dat niet zien ,of niet wilt zien.

86 ongelovenloos    
ongeveer 1 jaar geleden door ongelovenloos
3
Meld

@59 , "Had zij wel officieel toestemming om de kinderen van school af te houden? Zo nee, dan moet zij zelf een boete krijgen vanwege ontduiken leerplichtig."

Goh, dat de rechter daar niet aan gedacht heeft, om dat te checken.

Zucht....................

87 Weet geen naam    
ongeveer 1 jaar geleden door Weet geen naam
3
Meld

@87 Men heeft nogal een hoge pet op van onze rechters, niet? Die zijn blijkbaar allemaal oliedom en de reaguurders hier zijn héél slim. Hahaha.

88 Kubusje    
ongeveer 1 jaar geleden door Kubusje
4
Meld

@86 Marrie ziet dat juist heel scherp. Beetje flauw om nou juist haar de maat te nemen. Foei! question

89 Kubusje    
ongeveer 1 jaar geleden door Kubusje
4
Meld

@88

De meesten denken dat ze alles hier beter weten dan deskundigen question Blij trouwens dat er ook nog normale mensen als jij hier reageren.

90 MayDay    
ongeveer 1 jaar geleden door MayDay
4
Meld

@90 , Het enige da er dan ook eerlijk verdeeld is in de wereld, is verstand.

Iedereen vindt dat ie er genoeg van heeft. question question

91 Weet geen naam    
ongeveer 1 jaar geleden door Weet geen naam
3
Meld

@91

De meesten hier hebben weinig verstand, maar des te meer holle vaten question

92 MayDay    
ongeveer 1 jaar geleden door MayDay
5
Meld

@92 En sommige hebben last van hersenvretertjes, die schrijven maar wat, alsof ze zelf zoveel beter zijn, waaronder jezelf question

93 lisaaatjuh    
ongeveer 1 jaar geleden door lisaaatjuh
3
Meld

@93

Ach, daar hebben we Lisaatjuh weer. Je wil zeggen dat dit forum voor de gemiddelde Nederlander is dan? Neu, echt niet. Een hoop gebral, waaronder dus het beter denken te weten dan een rechter. Ik ben geen rechter, en ik pretendeer dus ook niet dat ik het beter weet dan een rechter. Jij wel, blijkbaar.

94 MayDay    
ongeveer 1 jaar geleden door MayDay
3
Meld

@90 Dank je. Wat een verademing om hier eens voor ""normaal" versleten te worden. Meestal word ik, net als jij geloof ik, hier volkomen afgebrand. question

95 Kubusje    
ongeveer 1 jaar geleden door Kubusje
2
Meld

@93 "Ze" zijn niet beter en pretenderen ook niet dat te zijn. Dat is echt iets dat in "jullie" brein zit hoor. Als "jullie" nu gewoon eens accepteren dat niet iedereen overal hetzelfde over denkt en niet meteen beginnen te roepen dat alles "onze" schuld is dan zouden we, denk ik, prima met elkaar door één deur kunnen. Dan worden de discussies hier vast een stuk leuker, denk je ook niet?

96 Kubusje    
ongeveer 1 jaar geleden door Kubusje
2
Meld

@81 deze actie van de moeder wordt door veel moslims niet gesteund. Die snappen heel goed dat door deze actie andere moslims als in een kwaaddaglicht kunnen zetten.
Dit was ook een individuele actie, hoewel er op die school nog een paar moslimkinderen de schoolfoto's hebben gemist.
Ik zie het kwaad alleen bij de moeder die er een slaatje uit wilde slaan, dit staat dus buiten hoe andere moslims erover denken

97 Niet wit niet zwart    
ongeveer 1 jaar geleden door Niet wit niet zwart
0
Meld

@96 Ik doe sowieso niet snel reageren op die onzin, dus laat dat " jullie " maar achterwege, het stoort me gewoon dat men elkaar beschuldigd van dom, asociaal zijn etc. en dan laat ik me even horen, en wat anders denken betreft? Je hoeft maar te zeggen dat je op de pvv gestemd hebt dan ben je hier het laagste uit het laagste, en discussies hier op NK kan je dan vergeten, zijn maar een paar die discussies serieus nemen en die respecteer ik omdat ze niet iedereen over 1 kam scheren.

98 lisaaatjuh    
ongeveer 1 jaar geleden door lisaaatjuh
1
Meld

@96 Ik gebruik "jullie" omdat jij "ze" gebruikte. En jij reageert op @92 terwijl dat niet hoeft. Immers, nu lijkt het of jij je aangesproken voelt als zijnde "een hol vat" en dat kan toch niet de bedoeling zijn? Ik stem geen PVV maar gelukkig leven we in een land waarin je stemmen màg. Dus óók op de PVV.
Of ik dat verstandig vind is vers twee maar gelukkig hoef je je geen snars aan te trekken van ene Kubusje. question

99 Kubusje    
ongeveer 1 jaar geleden door Kubusje
2
Meld

@65
dat ben ik wel met je eens maar ze hebben in deze een maas in de wet gevonden om te procederen.
en zo zijn er op allerlei vlakken mazen te vinden maar de moslims dankbaar gebruik van maken vandaar dat de wet wel aangepast moet worden,misschien zelfs wel uitbreiding van de wet.

100 ongelovenloos    
ongeveer 1 jaar geleden door ongelovenloos
2
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Sri Lanka getroffen door nog twee explosies
Srilankaanse plaats Dematagoda werd zondag al...

13 uur geleden door Querulijn Xaverius,

"All the President's Men" beho...
Degenen die hoopten op een Watergate-achtige...

5 uur geleden door Crezee

Het stinkt in Amsterdam door paasvuren Duitsl...
Wie naar buiten gaat en zijn neus lekker in d...

15 uur geleden door Hangingmen

Populariteit Trump naar nieuw dieptepunt
President Trump viert het rapport van onderzo...

18 uur geleden door Crezee

President Trump bereidt zich voor om FISA en...
De documenten zullen openbaar worden rond de...

12 uur geleden door Proemevla


ADVERTENTIE


Laatste reacties
dummydum
De David Knight Show: Vaccinaties: mijn licha...
@102 Hoe krijg je het toch voor elkaar om kee...

minder dan een minuut geleden door dummydum

Peaches
OT 3...
@3607 Ik ben er ook finaal klaar mee , zoek w...

minder dan een minuut geleden door Peaches

OnLiNe
Sri Lanka getroffen door nog twee explosies...
@330 U heeft gelijk!...

minder dan een minuut geleden door OnLiNe

in holland
Windows XP nog steeds basis onder rijbewijssy...
@67 en wat certificaten XP en 2003 Heb...

1 minuut geleden door in holland

Manja
Ex-architect van de Notre Dame: Dat was geen ...
@90"Met mijn eigen gezien op Facebook".... ...

1 minuut geleden door Manja

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig