door Havermout in Wetenschap  ·  72 Reacties

  • 14
  • 1342x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50

Een strikt akkoord heeft juist zin omdat we ons gedrag moeten aanpassen. Veel mensen en bedrijven zullen dat echter niet vrijwillig doen dus moeten er wetten komen.

Wij hebben zure regen teruggedrongen, we hebben de groei van het gad in de ozonlaag gestopt alleen maar door als wereld harde afspraken te maken.

Waarom doe je alsof het nu allemaal maar onbenul is?

2
51 Pegasus

@50
Dat schrijf ik nergens, maar tja, begrijpend lezen....

0
52 Drumpf

Als je heel stil bent hoor je ze al in de verte aankomen; Vier paarden met daarop vier ruiters.

0
53 Malinois

Door overbevolking blijft er maar 1 soort over en dat is de mens. En tenslotte sterft die ook uit.

Europa geeft het goede voorbeeld met bevolkingskrimp. Dat zouden meer werelddelen moeten doen.

1
54 Sterke

@7 Nee, de liefsten moeten overblijven, dan is er nog redding.

0
55 gaulette

Jammer dat de oorzaken er niet bijstaan: overbevolking en toegenomen welvaart, waardoor meer mensen vlees willen eten. Veeteelt is de belangrijkste oorzaak van CO2-uitstoot, die vervolgens weer klimaatverandering veroorzaakt: een vleeseter veroorzaakt meer CO2 dan een Hummer. En dieren sterven uit door de ontbossing die voor veeteelt nodig is en door het veranderde klimaat als gevolg van CO2 uitstoot. Nog afgezien van het dierenleed wat vlees eten veroorzaakt (biologisch vlees eten helpt slechts minimaal, om klimaatneutraal te eten zou je 60 gram vlees per week moeten eten). Ik ben ervan overtuigd dat het eten van vlees over een jaar of 100 à 200 als net zo achterhaald wordt beschouwd als we nu tegen heksenverbrandingen in de Middeleeuwen aankijken.

2
56 Mrs. K

Kijk Cowspiracy op Netflix en je weet de oorzaak.

1
57 Mrs. K

@1 t/m @4 De schuld bij anderen leggen vind ik te gemakkelijk. Niet enkel de grootverdieners streven naar welvaart, dat doet iedereen. Landen als China en India gaan ook voor steeds meer CO2-uitstoot zorgen waardoor dieren uitsterven: vanwege toegenomen rijkdom wil men dierlijke producten eten. Dat is niet alleen de schuld van het 'grootkapitaal'. Ook de armen hebben er graag wat geld bij. Wij zijn hier zelf verantwoordelijk voor. Als iedereen zijn verantwoordelijkheid nam, bestond dit probleem niet.

2
58 Mrs. K

@51 Gaat niet helpen dankzij de veeteeltlobby. Bio-industrie zorgt voor de meeste CO2-uitstoot en waterverbruik. Lees jij daar iets over op websites van bv. Greenpeace en WWF? Nee. Want die worden gesponsord door de lobby van veeteelthouders. Een verbod op vlees zou helpen maar daar wordt teveel aan verdiend en bovendien is er een enorme gedragswijziging nodig die mensen niet willen. En dus gebeurt er niets.

2
59 Mrs. K

@43 Nee, we willen geen massale zelfmoord plegen. Maar we willen ook niet dat de leeuw, bij of koe uitsterft als het effe kan. We willen dat toekomstige generaties van dat kleine beetje moois wat nog over is kunnen blijven genieten.
Je zegt dat de trendvoorspellers die hel en verdoemenis preken het altijd mis hebben. In de afgelopen eeuw is goed 70% van al het regenwoud verdwenen door de mens. Die trendvoorspellers zitten akelig dicht bij de waarheid ben ik bang.
We willen de schouders niet ophalen en net doen alsof het allemaal maar normaal is wat er gebeurt, alsof wij er geen verantwoordelijkheid voor dragen. Tijd om als mensheid volwassen te worden of van het toneel te verdwijnen.

0
60 dani

@57 Cowspiracy rammelt nogal aan veel kanten: http://blog.ucsusa.org/doug-boucher/cowspiracy-movie-review

Veeteelt draagt maar 15% bij aan broeikasgassen.
Betekent niet dat ook landbouw en veeteelt wel hervormd mogen worden tot meer biologisch en diervriendelijk of dat onze voedingspatronen wel gezonder kunnen, daar niet van question

0
61 dani

@32

Zolang je liever blind en doof wilt blijven niet , nee.

Succes verder met de resultaten van jouw kennelijke niveau
van kennis en begrip.
tot nu toe.

4
62 m+m = Z

@61 Ik weet dat dat genoemde getal niet klopt, maar hoe belangrijk is dat? Het maakt wél duidelijk dat geen milieubeweging iets aan de uitstoot door veeteelt (en mishandeling van dieren in de bio-industrie) wil doen. Terwijl dat toch zou helpen.

1
63 Mrs. K

@63 Enkel de CO2-uitstoot van veeteelt meten is natuurlijk ook onjuist: ontbossing en het gebruik van GMO's vanwege die intensieve veehouderij zorgen ook voor klimaatverandering en vermindering van de bio-diversiteit. Wie bewust leeft eet niet alleen minder of geen vlees maar zorgt daarnaast voor een zo minimaal mogelijke ecologische footprint.

1
64 Mrs. K

Overbevolking word genoemd en ik denk dat uitsterving van het menselijk ras ook niet lang meer op zich laat wachten. We hebben met onze miljarden mensen meer en meer voedsel nodig wat straks niet meer aan te slepen is door gebieden die door droogte of wateroverlast of een of andere natuurramp getroffen zal worden.

0
65 Interessant

@61 Vwb die meetmethode is er wel een verantwoording: http://www.cowspiracy.com/blog/2015/11/23/response-to-criticism-of-cowspiracy-facts

Ik vind mierenneuken over aantallen overigens zelf niet zo belangrijk, of iets 10, 30 of 50% is maakt mij niet uit. Duurzaamheid is gewoon nodig, en als percentages uit gaan maken kan ik net zo goed extra vliegreizen maken, in een 30 jaar oude diesel gaan rijden en m'n afval in de Maas gooien: per saldo levert mijn aandeel namelijk bijna niets op. Maar als iedereen zo denkt weten we zeker dat de wereld zoals wij die kennen over een jaar of 50 niet meer bestaat.

0
66 Mrs. K

Kijk naar een gemiddeld weiland en open je ogen en oren. Juist, alleen gras en niets anders te horen dan machine's en een enkele koe die nog huiten zijn stal komt.

Het is ongelooflijk dat de Grutto tot nationale vogel wordt uitgeroepen terwijl omwille van export productie weilanden niet meer geschikt zijn voor de Grutto. Gelukkig zijn er beschermde gebieden maar het oppervlakte daarvan steekt schril af tegen de groene industrie terreinen.

De oplossing is dat het grondwaterpeil omhoog gaat, mest vermengd met stro op het weiland komt, geen mono cultuur van gras maar ook ruimte voor kruiden en planten en dat er later gemaaid wordt.
Dat betekent minder opbrengst en een wat duurder product. Daarvoor krijgt u dan een weide terug waar weer eens een leeuwerik boven twinkeliert. Prachtig, doen!

9
67 Hendrianus

@67 Het bos hierachter is ook veel stiller dan 10 jaar geleden. Begint unheimlich te worden nu het zo evident overal zichtbaar is. Voor wie het wil zien tenminste.

Ik liep laatst met de hond en kwam maar liefst 6 bijen tegen die aan het sterven waren op paden en meerdere dode bijen en hommels. Is dit toevallig meer mensen opgevallen?

2
68 Dian

@68

Hier in Drenthe valt het echt op dat we minder insecten hebben dan voorgaande jaren. Hommels zag ik bijvoorbeeld vandaag volop op een pol oregano, maar echte honingbijen zie ik zelden meer. Ook zweefvliegen en andere insecten is behoorlijk verminderd, merk ik.

Daarentegen kweekt men hier in de omgeving tegenwoordig volop lelies -die flink worden bespoten- men spuit met gif dat het een lieve lust is. Geldt ook voor andere gewassen. We maken voortdurend verkeerde keuzes, helaas. Alles gaat voor de winst, ten koste van ons milieu, en ten koste van onze toekomst...

0
69 weerman

Mijn tuin zit dit jaar juist overvol met insecten, maar dat terzijde. We zagen de mensheid al als een plaag, maar nu blijken we gewoon een echte natuurramp te zijn, als een uitbarstende Yellowstone

0
70 Olivina

@68 nou dat ervaar ik niet als ik met de honden loop , de prachtigste vlinders kom ik laatste tijd tegen hier in Amsterdam Geuzenveld in park de kuil.

0
71 BUZZDDT

@63 -- "maar hoe belangrijk is dat?"

Behoorlijk. Ze schieten zichzelf in de voet. Een beetje overdrijven wordt door veel mensen al gauw uitgelegd als liegen of een verborgen agenda of zoiets. Zelfs als het een oprechte rekenfout is geweest die je later rechtzet. Het geeft ammunitie voor een polariserende discussie. Het heeft dus een averechts effect.
Er valt genoeg te bereiken met landbouw en veeteelt maar het is uiteindelijk maar een deel van het probleem en dus maar een deel van de oplossing. In Cowspiracy verliezen ze het totaalplaatje uit het oog.

Daarnaast ben ik niet zo'n fan van veganisme eerlijk gezegd. Vegetarisch vind ik geen probleem (zolang het maar geen smakeloze sojabrokken of zo zijn) maar je kan ook overdrijven.

Heb je al eens gehoord van de Impossible Burger? Die zou ik weleens willen proeven. Adam Savage test hem uit:


-- "Terwijl dat toch zou helpen."

Dat ben ik met je eens. Maar nu de alternatieve feiten ons om de oren vliegen is het belangrijk om de echte feiten zuiver te houden.

0
72 dani

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
DikkeTor
Offtopic

Ik ben een Neuropaat XD Ik doe iets met hersens lol XD"Een neuropaat heeft te maken met zenuwschade of neurologische aandoeningen."Ook g...

7 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@58 Altijd hetzelfde met die linkse knulletjes, dreigen met ... ja met wat eigenlijk....ooh ja de CANCEL cultuur....... zo zielig..... t...

7 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Rooibos
Muziekdraadje

https://www.youtube.com/watch?v=3XcKN0XbCbU...

12 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Tussenderegels
Tsjechië ontmantelt Russisch desinformatienetwerk, dat ook op België mikte

@2 Van de "onafhankelijke nieuwsgaring", ofwel de Kremlinkoerier. ...

13 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Rooibos
Muziekdraadje

Donna Summer "State of Independence" (1982)https://www.youtube.com/watch?v=cPlNrP9B2Zs...

13 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Bop
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@57 Pas op jij....

14 minuten geleden geplaatst door Bop

Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@56 Nou nou wat zijn we weer grof. Heb je weer hoofdpijn ?...

16 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@18 Het is noodzakelijk om strijdende partijen aan te spreken als zij het oorlogsrecht overtreden. Hamas overtreedt het oorlogsrecht maar dat is...

43 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

De fascist Baudet word gewoon regelrecht betaald door de oorlogsmisdadiger en dictator Poetin Oppakken voor landverraad dat gore zwijn...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Nee. Ik ben daar nooit aan afgestudeerd. Jij?Maar dit is ook een uitzonderlijke situatie.Israël heeft ook niet te maken met een agre...

1 uur geleden geplaatst door Malinois

NK. App
Mary Jane WildeBbc Comic PornPornhub CatergriesVoyeur MastubationInteuder PornYunyleon PornPure Mature Sex VideosPron SocksTeen Rough AnalFuckkingZzvidsFirst Time Sex Porn MovieBest Indian Teen SexComedy X VideoTeens Flashing BoobiesMilfstuckIndustry Invaders PornMilf BrunetteDani LynnVideos Pornos GorditasAsian Takes BbcBokef JepangStripper GufShraddha Kapoor Ki ChudaiCongo PornSwxy VideoSerial Actor Ravi KrishnaHairynakedwomenPenelope WoodsMermid PornAnimeporno GayKhloe Kapri AnalValkyrie NudeBig Boobs BondageHelga Lovekaty NudeXxxxxxpornJapanese Mom Son PornShemalestardbAsian Porn PovDownload Onlyfans Incognita2Malayalam BlowjobHandi SaxDog Creampie CompilationKristen Scott AnalCumshots OralAlexis Fawx 2023Stormy DavisLisbein PornXvideos Fimes CompletosTiktok Mulheres NuasVanessa Ferlito NudeSexmex Pornosu8 Inch DickBrazzers PDannyphantom PornDominicana MasturbandoseпорнхапSexmex PornHasband Wife SexSex Vidoes Hd ComPraveena SexBengali Porn ComDesi Hot Xx VideoKatrina NakedThai Teen CreampieAngela White Cries After CreampieSarah Wayne Callies NakedFree Porn Sister BrotherPorn PartysBollywoo PornSexo DorteKat Dennings NudesGirls Do Porn FullLesbian TreesomeAdrina MayaNow Xxx VideosHot Sex FilmNagaland Bf VideoPokemon Breeding PornYoga Ball DildoAnyporn.Re Zero HentaiNude RunSexy CollegeDurga Krishna XxxDsvr-1188Jen Bretty LeakedDesy Sex ComKerala Mallu NudeKay Lovely Primal FetishFemale Masturabation VideosLenzley ZenNudes In HindiXoey Li PornFree Porn AiWicked WhimsCumshot HandjobsSlackholesKourtney Kardashian PornSuperchat.livDate For FuckVagina Licking Porn VideosUnited States Of America PornFaltamodelHappy Endings Massage ParlourZoesaldana NudeFree Hom PornAdult Sexi VideoDrbizzaroAutumn Falls GangbangJulie CashMysweetsofieTeens Hard Core PornJessica Palacios PornAmanda Cerny PussyKylayese NudePiper PerrixxxXdesi VideoGujaratisexy VideoNude SplitsHot Anime Women NakedAfrican-american PornosPornquadrinhosNicole.aniston.pornoBritnu KittenSex Scene TamilNadia Adin RossOld Man Fucks TeenSensual Jane AnalTiktok PornosuShemaleonlyfansJoanna Jedrzejczyk NudeGiaderzaSophie Mudd LeakedTucson EscortsItslunarliv XxxMallika Sherawat Xxx VideoPk XnxxCheating While On The Phone PornFree Porn VirginityPorn Star MandigoFat Sister PornAlice Green PornXxx With KissMha Midnight PornChaturvbateSpankbang PawgSarah Calanthe PornIndian Hindi Xxx VideoComic Porn Videos