Maria Montessorischool
Volledig scherm
Maria Montessorischool © Frank Jansen

500 euro schadevergoeding nadat moslimkinderen schoolfoto misten

Vrij voor offerfeestDe islamitische moeder die een schadevergoeding eiste van de Haagse Maria Montessorischool omdat haar kinderen door het offerfeest niet op de klassenfoto staan, krijgt 500 euro schadevergoeding toegewezen van de rechtbank Den Haag.

  1. Khalid Kasem krijgt waarschuwing voor ‘verwijtbaar’ handelen

    Khalid Kasem krijgt waarschu­wing voor ‘verwijt­baar’ handelen

    Khalid Kasem heeft volgens de Amsterdamse deken van de Orde van Advocaten tuchtrechtelijk verwijtbaar gehandeld, door het aanbod te doen ‘een derde’ te betalen. De presentator en oud-advocaat krijgt daarvoor een waarschuwing. Bewijs dat Kasem daadwerkelijk een ambtenaar heeft omgekocht heeft de deken niet gevonden. Dat is de uitkomst van het onderzoek, dat startte nadat het AD in januari publiceerde over geluidsopnames gemaakt door Peter R. de Vries.
  2. Chauffeur rijdt aan andere kant van Nederland als hij appje krijgt: ‘Binnen 2 uur melden, anders ontslag’

    Chauffeur rijdt aan andere kant van Nederland als hij appje krijgt: ‘Binnen 2 uur melden, anders ontslag’

    Na belletjes van meerdere boze klanten uit Amsterdam trok een groothandel vorige zomer aan de bel bij z’n bezorger. Want waar bleef hij met de beloofde bestellingen? De chauffeur bleek op eigen houtje nog bezig met bezorgingen in het oosten van Nederland. Na meerdere waarschuwingen moest de man zich binnen twee uur op het kantoor melden, anders kon hij zijn spullen inleveren.
    Zoetermeer