door Havermout in Binnenland  ·  841 Reacties

  • 44
  • 3932x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Fotootje, fotootje je zorgt weer voor een opstootje.

0
801 Bart Boudewijn

@799

Ik zie dat zelf toch iets genuanceerder: voor wat betreft het onderwijs belangwekkende dagen (bijvoorbeeld een citotoets oid) lijkt het mij te verdedigen dat een school rekening houdt met dit soort feestdagen. Ik zie echter niet in waarom een school verplicht zou moeten zijn er zorg voor te dragen dat per se ieder kind op een schoolfoto kan. Wat dit aangaat krijg ik dus ook wel een beetje kromme tenen van het (kennelijke) argument van de ouders dat het 'niet uit te leggen' zou zijn aan een dochtertje dat ze er niet op staat. Het leven zit vol kleine ongemakken. Door dit allemaal zo op te blazen worden kinderen niet weerbaarder, eerder zeikerig.

0
802 MK2000

@791 , Als je iets in het belachelijke moet trekken om een punt te kunnen maken, is het misschien beter om toe te geven dat je geen punt hebt.

1
803 Weet geen naam

En dan vragen mensen (overheid) zich nog steeds af waarom niemand meer kiest voor werk in het onderwijs? Door dit soort onzin wil niemand meer bij een school werken. Je wordt voor het minste of geringste voor de rechter gedaagd. Het lijkt steeds meer op Amerika hierzo. Wat glijdt Nederland af in de richting van een bananenrepubliek zeg!

1
804 Een hardwerkende ZZPer

@802

De school bepaalt denk niet wanneer die toets gegeven zou worden.
Zou dat wel zo zijn dan ontstaan er vreemde toestanden.

Het is misschien verstandig om te proberen met bepaalde zaken rekening te houden, maar dat is wat anders als een verplichting.

PS.
Die ouders kunnen toch de waarheid vertellen dat naar de moskee gaan volgens hun belangrijker is dan op de foto te gaan met ongelovigen.

0
805 MARCUSAURELIUS

@797

Is het de schuld van allochtonen dat de wet hier blijkbaar ruimte voor laat, dat is toch echt de schuld van de wetgever.

3
806 DaStef

@803

Het toont alleen maar aan hoe belachelijk het eigenlijk is dat er met individuele geloofsdingetjes rekening moet worden gehouden.

Waarom zou het Offerfeest belangrijker zijn dan World Pasta Day? Omdat het eerste door iets meer mensen wordt gevierd, is dat het criterium, wat mij betreft vul je voor world pasta day, Divalli (Hindoestaans feest) of Oogst en Biddag in.

Het pastafarisme is een grote spiegel, dat mag u belachelijk vinden, maar dat veranderd niets aan de pijnlijke waarheid erachter, ramen.

0
807 DaStef

@805

Scholen hebben hier wel degelijk enige vrijheid in: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/toelating-middelbare-school/vraag-en-antwoord/wanneer-maken-leerlingen-de-eindtoets-in-het-basisonderwijs

De reden dat je redelijkerwijs voor belangrijke zaken wel verplicht zou kunnen zijn als school om rekening te houden met dit soort feestdagen is dat dit op zichzelf wel degelijk raakt aan het gebod tot gelijke behandeling. Met christelijke feestdagen wordt immers ook rekening gehouden. Een schoolfoto zou hier wat mij betreft echter niet onder moeten vallen, het is te zeer een bijzaak.

Wat heeft het er verder mee te maken dat op de foto in kwestie 'ongelovigen' zouden staan? We voeren hier toch gewoon een redelijke discussie, waarom er nou weer een karikatuur van maken? Of geef je hier de mening van de ouders weer zoals die bij jou bekend is?

2
808 MK2000

@806 Natuurlijk ligt de schuld weer bij iedereen behalve degene die klaagt. Ga toch fietsen! Die ouders hadden best eerder aan de bel kunnen trekken, bovendien zijn er nu eenmaal tegenvallers waarmee je moet leren omgaan. Elke euro die hier wordt betaald is er een teveel laat staan de kosten van de rechtszaak. Ronduit belachelijk !

0
809 FonTok

@700 wie maakt dat uit. Jij niet.

Het is geen parodie. Het is een serieuze religie de echter aantoont dat bepaalde geloven zich beter vinden dan anderen. Dit superioriteits beginsel wordt aangevallen en daar kan niet iedereen (ieder geloof) tegen.
En daar worden dan dus rechtzaken tegen gevoerd.

0
810 ikkeniet

@808 Ik vind het best een ingewikkelde kwestie. Zelfs met uiterste inspanning lukt het me niet om te begrijpen waarom dit voor de rechter is gebracht. Maar nu dat zo is: door de komst van de schoolfotograaf te plannen op een dag dat moslimkinderen vrij vragen (en krijgen) weer je die groep van de groepsfoto. Dat is natuurlijk niet de bedoeling van de school geweest, het is wel het resultaat. De alternatieven die de school aanbood vond de rechter onvoldoende aangetoond. Ik begrijp de uitspraak. Ik begrijp de rechtszaak niet. Ik denk dat het daar op neer komt.

1
811 Smiling

@808

Dat gaat om een digitale toets, die is minder fraude gevoelig.

Bij een schriftelijke toets ligt dat anders, het zou vreemd zijn als een kind die de toets nog moet maken van een ander kind uit de portiek hoort wat er al zo gevraagd wordt.

Wel weet ik dat er nu al volop gerommeld wordt met deze toetsen dat lokt men uit doordat de onderwijzers ze al ruim van te voren mogen inzien.

=====

Dat heeft er alles mee te maken, immers de ongelovigen hebben dat probleem niet.
(als er werkelijk een probleem was)

PS.
Die christelijke feestdagen hebben een lange geschiedenis hier te landen achter de rug. Ze zomaar vergelijken met de feest dagen van nieuwkomers is onjuist.

3
812 MARCUSAURELIUS

Die moeder kende de regels niet en heeft het dus niet op tijd gemeld. Begrijp nog niet waarom ze dan toch enigzins gelijk kreeg. Wordt en mooie samenleving zo met al die gekleurde zeikerds. Het enige breld dat je dan krijgt van Moslims is snotterende kinderen die later kk agressief worden en hun ouders die zeiken. Ik heb ook een kleurtje btw.

0
813 Vanillestok

@800 "Brussee vraagt zich hardop af: is het echt een recht om op die klassenfoto te staan? ,,Nergens in de wet staat dat je recht hebt om op de schoolfoto te gaan. Scholen hebben de plicht onderwijs te leveren"

De school laat foto's maken van de kinderen en een klasse foto, die kunnen de ouders dan kopen, het lijkt me dan toch echt dat dit een dienst is die de school aanbied. En daarmee het wetsartikel overtreed.

Het is niet dat ik het ermee eens ben maar volgens mij treft de rechter geen enkele blaam die voert alleen de wet uit.

2
814 mike45

@812

Sorry, deze reactie begrijp ik niet. Wat heeft 'fraudegevoeligheid' er nu weer mee te maken? Het ging om een voorbeeld van een voor het onderwijs belangwekkende dag die een school op een bepaalde datum inplant, al dan niet rekening houdend met feestdagen van erkende religies. Daarvoor is het toch niet relevant of je een toets digitaal dan wel schriftelijk afneemt? Of zie ik dat verkeerd volgens jou?

Met je opmerking hier over een al dan niet bestaand probleem voor (on)gelovigen kan ik al helemaal niet veel. Eerst stel je dat de ouders van mening zouden zijn dat een moskeebezoek belangrijker is dan op de foto gaan met ongelovigen. Maar er zouden net zo goed andere islamitische kinderen op de foto staan, van ouders die de feestdag kennelijk wel wisten te combineren met de schoolfoto (dit valt iig op te maken uit de nieuwsberichten over dit voorval). Dus de keuze van de ouders in kwestie is blijkbaar niet geweest tussen een moskeebezoek of op de foto gaan met ongelovigen, maar gewoon tussen een moskeebezoek of op de foto gaan.

Onder de PS staat dan je mening, naar ik aanneem. Ik ga er van uit dat je er van op de hoogte bent dat onze wetten anders voorschrijven dan jij blijkbaar graag zou zien. Ik ben het hier in algemene zin niet met je eens. Al was het maar omdat het me nogal lastig lijkt om een verdedigbare termijn te definiëren waarbinnen een religie in het land dan aanwezig moet zijn om erkend te worden als zodanig. Als je aanhangers van een religie een bepaalde ruimte wil bieden tot uitoefening van hun geloof (ik vind dat binnen redelijke grenzen te verdedigen), dan zal dat moeten gelden voor alle (erkende) religies. Zo vloeit dat voort uit de wet en mij lijkt dat redelijk en billijk.

0
815 MK2000

@814

Naar mijn indruk gaat het hier om de vraag of je elke activiteit die een school onderneemt ook als voor deze wet relevant kunt beschouwen. De advocaat in kwestie stelt kennelijk dat het dient te gaan om voor het onderwijs zelf relevante zaken. Mij lijkt dat een op zichzelf redelijk standpunt. Of dat ook daadwerkelijk naar de geest en de letter van de wet is, kan ik niet beoordelen. Tenzij het buiten de rechtszaal helemaal helder gemaakt kan worden, lijkt het mij dan ook een goede zaak als er sowieso een hoger beroep volgt. Zo doende krijgen we in ieder geval wat meer zicht op hoe de huidige wet geïnterpreteerd moet worden.

0
816 MK2000

@812 de westerse levenswijze is voor het grotendeels gestoeld op het christelijke. Dat er nu een multiculturele samenleving ontstaat is alleen mooi. Maar niet op de wijze waarmee de moslimwereld het westen van alles probeert op te dringen.

Ik vraag me regelmatig af en die vraag stel ik ook aan mijn vrienden met een moslimachtergrond, waarom die opdringerigheid, waarom komen ze hier dan wonen? Ze weten toch hoe er in het westen geleefd wordt?

0
817 Pluten1

@815

Bij een landelijke toets is het zaak dat er niet gefraudeerd kan worden.
Daarvoor is het het beste dat iedereen het tegelijk voor zijn neus krijgt.
Wat is daar nu zo moeilijk aan?

Het was een voorstel van mij wat die ouders zouden kunnen vertellen en daar ze kennelijk tot de fundamentalisten behoren (de andere moslim ouders niet want maakten geen stennis) leek me dat een goede opmerking van hun kant uit gezien.

Onze wetten schrijven helemaal niet zo veel voor wat de feestdagen betreft.
Wanneer men vrij is wordt in de CAO's afgesproken, niet de wet bepaald dat.
PS.
Dat iets in de wet zou staan maakt nog niet dat ik het er mee eens ben.

0
818 MARCUSAURELIUS

@816

Wel de vraag wie dat gaat betalen?
De school moet een dure advocaat betalen terwijl de vrouw waarschijnlijk kosteloos procedeert. Zou de school winnen dan zou zij moeten betalen maar daar ze formeel in de bijstand zit, zal daar niks te halen zijn.

2
819 MARCUSAURELIUS

@819

Volgens mij proberen wij hier nog steeds om het recht niet inkomensafhankelijk te maken, iedereen moet de gang naar de rechter kunnen maken, volgens mij is het niet de bedoeling dat diegene met de dikste portemonnee recht kan kopen.

Je moet de discussie niet eens die kant op willen hebben, doodeng

0
820 DaStef

@818

Het punt is hier niet dat het al dan niet 'moeilijk' zou zijn, maar dat het irrelevant is voor de kwestie op zich. Maar dat heb ik toch al precies zo verwoord in @815 ? Het lijkt alsof je negeert wat ik daadwerkelijk schrijf en gewoon een soort monoloog afsteekt. Zo voer je toch geen discussie?

0
821 MK2000

@819

Voor een principiële zaak als dit vind ik deze vraag weinig interessant. Het gaat hier om een kwestie die iig alle scholen in stedelijke gebieden kan raken. Desnoods worden de kosten betaald uit een of ander fonds of crowdfunding), duidelijkheid is het belangrijkst. Maar dan heb ik het wel nadrukkelijk over de proceskosten op zich. Het is belangrijk dat in voorkomende gevallen de gang naar de rechter daadwerkelijk gemaakt wordt, zodat er jurisprudentie kan ontstaan. De schadevergoeding die de school aan de ouders moet betalen valt bij mij slecht. Om de kleingeestigheid van een ouder te bevredigen, wordt er geld onttrokken aan een budget dat anders (naar mij aannemelijk lijkt iig) voor onderwijs bestemd zou zijn. Dit vind ik geen goede besteding.

0
822 MK2000

@820

Soms lijkt het er meer op dat iemand met helemaal geen buidel er met het systeem beter af is dan iemand die matig over geld beschikt.

0
823 MARCUSAURELIUS

@822

Dat laatste klopt en treft dan weer de kinderen die wel kwamen opdagen.

0
824 MARCUSAURELIUS

@823

Diegene die matig over geld beschikt kan zich verzekeren, de grens voor rechtshulp ligt bij 37.000 voor gehuwden en 27000 voor alleenstaanden, iets onder modaal dus, die daarboven zitten kunnen waarschijnlijk die 15 euro per maand voor de DAS rechtsbijstand wel betalen.

1
825 DaStef

@780
“En in de wet staat gewoon dat een school op erkende feestdagen van religie geen diensten mag aanbieden.”
U maakt het wel heel bond. U beweert hiermee immers dat scholen op alle religieuze feestdagen van welk geloof maar ook gesloten moeten zijn. Want als het discriminatie was dat het meisje (uit het moslim gezin die die dag niet naar school mocht van de ouders vanwege hun religie) het klassekiekje miste, dan is het evenzeer discriminatie dat zij alle lessen die dag moest missen.

0
826 Reactie

@826 bond -> bont

0
827 Reactie

@795
“Onderscheid is verboden bij het aanbieden van of verlenen van toegang tot goederen of diensten en bij het sluiten, uitvoeren of beëindigen van overeenkomsten door instellingen die werkzaam zijn op het gebied van volkshuisvesting, welzijn, gezondheidszorg, cultuur of onderwijs. Je mag volgens de wet als je moslimkinderen hebt op school en op die dag vrij zijn gewoon geen schoolfoto's laten maken. De school heeft gewoon de wet overtreden in Nederland.”

Dit is een absurde claim, net zoals de uitspraak van de rechter (in dit geval de krommer). Als deze uitspraak stand houd, dan is het einde zoek. Het zou bij uitbreiding namelijk inhouden dat alle onderwijsinstellingen, woonverenigingen, sportclubs, gezondheidszorginstellingen, musea, etc. gesloten moeten zijn op alle speciale dagen van alle geloven die mensen in Nederland aanhangen (, of minstens op die dagen niks bijzonders plannen, en anders een schadeclaim riskeren.). Dit zijn bijzonder veel dagen. We hanteren in Nederland dan ook slechts een klein aantal officiële erkende feestdagen.

Want als je alleen maar al de Joodse, Hindostaanse, boeddhistische en islamitische feestendagen bij elkaar optelt, dan zijn dat er al onwerkbaar veel. Het zou in de praktijk inhouden, dat de gehele maatschappij wordt ontwricht (, het begint dan al aardig op een moslim land te lijken.)

0
828 Reactie

** gebruiker verwijderd **

Ik heb een vermoeden dat de school en ouders straks weer voor de rechter staan. Dan zullen de ouders de school wel aanklagen vanwege het pesten door de andere leerlingen. Bij dit volk zijn het toch altijd anderen die het gedaan hebben.

829 verwijderd5929219

* Verwijderd door de redactie *

830 Pxf7+

* Verwijderd door de redactie *

831 Pxf7+

@811

Ik heb je reactie eerder vandaag gemist, pardon. Ja ik begrijp wat je bedoelt en ik ben het ook wel met je eens. De rechter heeft de wet toegepast en dit is de uitkomst, hoewel ik het prima had gevonden als er geen sanctie opgelegd was. Dat gebeurde immers met Wilders laatst in een wat mij betreft zwaardere zaak ook op een dergelijke manier (waarbij ik overigens wel moet bekennen dat ik deze vergelijking niet helemaal doordacht heb question )

Ik ben benieuwd hoe een hogere rechter dit eventueel zal interpreteren. In goed overleg is het prima om op allerlei manieren rekening met elkaar te houden. Maar ik vind niet dat een school gedwongen zou moeten kunnen worden dit soort voor het onderwijs zelf weinig relevante zaken op bepaalde data in te plannen. Tenzij er sprake zou zijn van opzettelijke discriminatie misschien, maar dat is hier toch geloof ik niet aan de orde.

0
832 MK2000

Stel je voor dat op het Offerfeest een belangrijk lesonderwerp was gepland.
Bijvoorbeeld het vak geschiedenis met het onderwerp slavernij,
Dan hadden de afwezige kinderen toch ook een dienstverlening (onderricht) gemist
waaraan de wel aanwezige kinderen van hebben geprofiteerd?!

Dan is zulks toch ook discriminatie...

0
833 Graaier1000

@833

Als men de lijn doortrekt van het vonnis, is het enige wat een school instelling kan doen de hele tent maar dicht te gooien op zulke dagen.

0
834 MARCUSAURELIUS

@833 lessen kunnen je inhalen en een klasse foto wordt maar één keer per jaar gemaakt. Dat is het verschil !

Het is en blijft gewoon een domme actie om dit te plannen op een belangrijke feestdag van moslims.

Christelijke scholen gaan dat toch ook niet doen op bid en dankdag als ze weten dat 30% van hun leerlingen afwezig zijn.

4
835 mike45

Ik ga er van uit, dat de school ruim van te voren heeft aangegeven dat er op deze dag schoolfoto's gemaakt zouden worden. ( De ouders konden dan zorgen dat hun kroost netjes en leuk aangekleed op school zouden verschijnen. Want iedereen wil toch, dat zijn/haar kind leuk op de foto staat, toch?) Dus ook de moeder/ouders van deze kinderen wisten al heel lang dat deze foto op deze dag gemaakt zou worden! Als je het dan nog ik je kop durft te halen dat het discriminatie is en een rechtszaak aan gaat spannen en erger nog..... ook nog eens gelijk krijgt van een flippende kantonrechter, dan moet je niet opkijken dat velen met mij de gloeiende pesthekel krijgen aan al die "vreedzame geloofs-aanhangers" question

0
836 LoydMorris

@836 Wanneer de school het aangekondigd heeft is toch niet relevant voor de vraag of de keuze van de datum het moslimkinderen wegens religieuze verplichtingen onmogelijk maakt op de foto gezet te worden?

Ik vind het betreurenswaardig dat de school en de moeder niet in gesprek tot elkaar konden komen. Als een moeder beweert dat het een kind niet uit te leggen is waarom ze niet op de foto staat, dan heb ik daar ook mijn twijfels bij. Ik zou zeggen 'tja, dat is omdat je er die dag niet was'. Ik krijg daardoor een beetje het gevoel dat de moeder haar kind een gevoel van uitsluiting heeft weten over te brengen. Als dat zo is, dan vind ik dat zeer verkeerd.

Ik vind dus van alles zeer fout aan de rechtszaak. Alleen de argumentatie en de uitspraak van de rechter, die begrijp ik.

0
837 Smiling

@837

Ik vraag me af of de kinderen wel gehoord zijn in deze.

0
838 MARCUSAURELIUS

** gebruiker verwijderd **

Volgende stap is het wegblijven op examens tijdens het offerfeest. Daardoor zakken de kandidaten en kunnen ze niet aanwezig zijn bij de diploma uitreiking. Weer een reden om flink wat geld te eisen. Moslims gebruiken en misbruiken hun geloof zo optimaal mogelijk en de knettergekke rechters in Nederland gaan daar ook nog eens in mee.

839 verwijderd5929219

Offerfeest is wettelijke vrije dag in Nederland? Als het ja is, dan is vergoeding wel correct. Als het nee is, dan is dit onzin.

0
840 Jimkan

@839

En natuurlijk een aangepast herexamen eisen.

0
841 MARCUSAURELIUS

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

"De moord op de mannen is een duidelijke schending van dat vonnis."Hoe weet 'The Rights Forum' dat?Of zijn ze met iets anders bezig?...

4 minuten geleden geplaatst door Malinois

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@5 En vervolgens hoor je er nooit meer wat van. ...

5 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@3 Strijders die geen direct gevaar vormen mag je krijgsgevangen maken maar niet zonder enig proces executeren. Overigens, zie jij een wapendepo...

7 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bop
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

@8 Zo, hij was dus raak. 🤣Maar nooit een antwoord van je natuurlijk. ...

8 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@30 Oh, dus nu is zijn taak stennis maken zodat andere politici de oplossingen moeten aandragen. Hou toch op....

11 minuten geleden geplaatst door Bop

progressiefliberaal
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

De realiteit is dat dit in elk land en grote organisatie gebeurt.De VS die druk zet op ASML. Von der Leyen die zich met de Nederlandse verki...

11 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Querido not
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@30 Toch zijn er wel oplossingen voor deze migratiecrisis. Niet één allesomvattende oplossing - die is niet mogelijk in verband met de huid...

15 minuten geleden geplaatst door Querido not

progressiefliberaal
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Een paar jaar terug vond ik dit nog een onzindiscussie. Maar hij heeft wel gelijk (net als Marianne Zwagerman bijvoorbeeld, trouwens).Er is ...

16 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

spookrijder
Rutte over toenemend antisemitisme: 'Dit moeten we als samenleving collectief aanpakken'

Rutte is een van de grote veroorzakers van dit probleem. ...

16 minuten geleden geplaatst door spookrijder

progressiefliberaal
Reisadvies voor Frankrijk van groen naar geel om dreigingsniveau: ‘Bezoekers moeten extra alert zijn’

De trieste staat van Europa in de 21e eeuw.Er moet gewaarschuwd worden voor het reizen naar een modern, vrij land. Dit soort berichten verwa...

19 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

NK. App
Kamasutra Sexy FilmTori Black BlackedTeenager Sister PornFilipinasexdiaryJav FutanariPorn TushyShesfreaky.Politics NudeHot XxxxUltra Hd SexPorn Son DadDad With Son PornExtrasmall PornLocal.eacortsXyzcomcisTik Tok PeladasFilmes Pornô Brasileiro GratuitoLinda Carter NudeBubble ButpornFelix Fox PornCardi B TitieKannada Village Sex VideoVagina VideoBlue Is The Warmest Colour OttChara PornXxx Hindi Chudai VideoXxx Desi BigBrutal SexAlexis DeenAbella Danger PissBlow Job GayOfficial SexGauge ActressAnime Lesbian PornXxx Hd GfBangla Teen SexKristen Stewart PornographyUnion Booty PornMisty Rayeسكس ورعانYouxxxxVillage Girl ChudaiDesi Land Ka PhotoHot Anty Sex VideosIvy Lebelle AnalLive Sex7 Inch DickMasbationHottest Onlyfans GirlsSite CandaulismeJeux De PornoPornografia BucetasImouto Bitch Ni Shiboraretai 2Plumperpass.xomBorrachas CojiendoBbw And BbcSexo Gay JaponPorn Videos Of CelebsXx Video LiveBangla Bf Video FilmJoi ChallengeIndonesian Live ColmekBanana SexGrace Charis Onlyfans LeakedMultpprnHeather SilkXnxxpicPanjabi Sex ComNude BollywoodHairy AssfuckingBizzaire PornSuper HentaisDogfartnetwork ComV PornWifeysowrldLucy Li Porn StarBangbros ConRiley Reid BlowjobTponilyPornhub Premium LoginHot Nude Black WomenMax And Yos PornHot Big Boobs BhabhiLeah Gotti PornhubKerala Sex VideosKloelamaravilla18Naked NighborCartoon Anal PornFamilysex TabooDaughter NudesYuri NsfwMarure TubeThe Best Latina PornFree Use EroticNrj TchatNative NudeIndian Aunty Sex VediosX Video Full Hd MovieTamil Hot PicBrazzers New MoviesBrazzer BedroomJul-794Titties In Tight ShirtsDeep Anal BlackTaboo HeatPorn TomanticSexy Big Boobs SexBollywood Actress Nude PicturesPriyanka Mohan BoobsIndian Young XxxAnushka Shetti Ka Sexy VideoBest Oral CreampieVouyer MasturbatingScar Jo NudesRahyndeeNew Xxx Video 2020Xxwx VideoPornflixxxNezuko X ZenitsuDog Jerked OffXxxhdsex VideoPorno PornShoot For S-e-xReface PornIndian Teen Fucking VideosSexwith MuslimsSidney Star PornLasbine Porn VideoGay Deep ThroatJoivyGabie CarterSmoking EroticNicole NudeNipple SuckingWww RedtubevideosXvideo Hindi StoryIndian Girl FucSouth Heroine NudeMayara HillsLisa Ann Big TitsSunny Leone Porn Videos ComGand XxxGay Tamil SexXbxx.Kendra Lust AnalRule34 Paheal NetMega Nz LeaksSex Story BhaiNepali Blue SexSleep Over Porn