door Havermout in Overig  ·  45 Reacties

  • 3
  • 849x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Een 14-jarige jongen heeft bekend zijn klasgenoot te hebben verkracht en vermoord??? WTF???? Doe normaal!!!
Niks geen jeugdrecht toepassen!!! Gewoon een volledige volwassen straf laten uitzitten!!!

14
1 Topperz

@1

Op basis waarvan?
Wil je de jeugdstraffen geheel afschaffen? Of alleen deze keer?

Ik denk dat de dader meer gebaat is bij strenge psychologische hulp. Die jongen spoort niet helemaal.

16
2 Aufklärung

@2
Mmmmm...zie hierin toch liever het China 'recht' van toepassing...linea recta na de uitspraak naar de muur.
Vooral geen geld aan spenderen!

16
3 Moskeelieverniet

@2
Iemand die een jong meisje "verkracht", mag je toch wel rekenen tot een "man", ongeacht zijn leeftijd.
Of vind u het "normaal" dat "kinderen" dit doen"?
Bij een "volwassen" delict, hoort ook een passende "volwassen" straf. Dit heeft niets meer te maken met "niet sporen".
En wat hij na afloop gedaan heeft, is nog 100 keer erger.
De ouders van het slachtoffer, zijn er niet bij gebaat, om zo iemand voor bepaalde tijd jeugdstraf en "psychologische hulp" te verlenen. Zij hebben ongevraagd levenslang...

12
4 Dieke

@1 @3
Je ziet een kind liever voor een vuurpeloton?
Het is verdorie een zwakbegaafd kind en heeft meer aan psychologische hulp.

24
5 GreyB

* Verwijderd door de redactie *

6 Moskeelieverniet

@6
Maar daar gaat het hier niet over. Het gaat hier over een NL kind dat speciaal onderwijs geniet.

13
7 GreyB

@2 niet helemaal sporen is nogal zacht gedrukt. Als er nog enigszins hoop is voor deze jongen dan moet hij dat krijgen, dat is uiteindelijk het beste voor iedereen.
Maar zou hem maar niet te snel terug de maatschappij in sturen.

0
8 solidsteel

@5
Ik vind dat als je zo iets onmenselijks kunt doen, je geen recht hebt op een menselijk bestaan. Laat staan behandeling als kind.

12
9 David

@5
En dat mag u aan de ouders van Romy gaan vertellen...

10
10 Moskeelieverniet

@9 Iedereen kan zoiets onmenselijks doen als de omstandigheden er naar zijn. Om nu meteen een 2de kind te vermoorden vind ik te kort door de bocht . Maak een goede evaluatie en begeleid zo'n kind en maak later pas een oordeel ipv nu adhv emotie.

9
11 solidsteel

@3 / @9 , zo gingen de nazi's ook om met zwakbegaafden. Stoer hoor.

14
12 Giesje

@12
Lees @6 ....

14
13 Moskeelieverniet

Deze zwakbegaafde jongen is duidelijk ook nog eens compleet gestoord, hopelijk wordt hij nooit meer op de maatschappij losgelaten. Het zou mooi zijn als hij levenslang in de tbs terecht zou komen, maar dat kan waarschijnlijk niet, omdat hij 14 is en hij na jeugd-tbs volgens mij niet meteen door kan stromen naar volwassen tbs.

0
14 RoosjeB

@9
Dat kind heeft hulp nodig ipv een vuurpeloton. Als hij te gevaarlijk blijft voor de maatschappij, dan zal hij naar een instelling (TBS) moeten o.d..

9
15 GreyB

Het is gewoon een psychopaat en daar helpt geen behandeling tegen. Dus voorgoed achter slot en grendel. Het is een koudbloedige moordenaar en verkrachter zonder enig geweten. Dat hij een kind is met een rugzakje (daar zijn veel van maar dat zijn nog psychopaten) is dan erg jammer, maar voor dit soort van mensen of ze nu jong zijn of oud, is geen hulp mogelijk en zij zijn zolang ze leven, ten allen tijde een groot gevaar voor de samenleving.

7
16 Bleke Betty

@11
Er zijn maar weinig (volwassen) moordenaars en verkrachters die na hun gruwelijke daden koeltjes een glas limonade gaan drinken bij iemand die hij kent. Typisch een psychopaat met een totaal gebrek aan empathie en geweten.

7
17 Bleke Betty

@9 en @10

Het verbaasd me altijd dat sommige mensen nog steeds een gedachtegoed uit de 16e eeuw aanhangen.
De Spaanse Inquisitie vond je ook wel een goed idee?

Moeten we weer een paar galgen op de Grote Markt plaatsen? Rotte tomaten gooien richting het schavot?

Of toch maar dat beetje beschaving dat we hebben opgebouwd?

6
18 Aufklärung

@17 , je kent er meerdere, dat je dat zo goed weet?

10
19 Giesje

* Verwijderd door de redactie *

20 Giesje

@17 ging de dader van Tjoelkert na zijn dood niet gelijk langs de supermarkt voor een bitterballen party

1
21 pantoffeltje

* Verwijderd door de redactie *

22 Pxf7+

** gebruiker verwijderd **

Ik heb een zwakbegaafd kind. Ik word helemaal naar als ik sommige reacties hier lees. Brr.
De moeder van deze jongen schijnt al vaker om hulp gevraagd te hebben. Als we het over schuld hebben dan is het toch te wijten aan falende hulpverlening.

@6 Wat verschrikkelijk dat je zelfs bij dit onderwerp te onderbuik meent te moeten legen.

23 verwijderd23941

@6

Ja, daar was hij weer. Het downplayen naar moslim. Misschien is het wel juist het oerchristelijke inteeltverhaal van de biblebelt.... JJij was zeker ook zo één die eerst een moslim verdacht. Kun jij je nog die twee kinderen in Engeland herinneren die die peuter vermoordden?

Bah..... je reageert als een sharia-aanhanger......

5
24 Liwwie

@23
Wat een onzin! Ik ken zelf ook zwakbegaafde kinderen.Niet om het één of ander maar er wordt wel héél veel onder zwakbegaafd gegooid. Hier gaat het duidelijk niet om een 'gewoon kind wat zwakbegaafd is' Hier is véél meer aan de hand.gelukkig gaan niet alle zwakbegaafde kinderen en volwassenen verkrachten en moorden, dus dat is natuurlijk onzin!
Maar ik ben wel zo eerlijk om te zeggen dat als zo'n gruwelijke misdaad gepleegd wordt het mij helemaal niets kan schelen of het een kind is of een volwassene. Met beide heb ik niets.Beiden zijn even gevaarlijk en worden er in de loop der tijd niet beter op.

@18
U bent grappig in uw verontwaardiging. Maar ik durf met 100% te zeggen dat als u thuiskomt en er zit een kotertje van 14 die uw dochter heeft verkracht en bezig is haar te vermoorden het u geen ene moer uitmaakt dat hij zwakbegaafd is. Ten minste dat hoop ik dan maar voor uw dochter dat u niet zo misselijkmakend laf een knuffelerig bent dat u zelfs dat recht zou breien. dat zou geen normale reactie zijn!

Men doet zich hier zo'mooi' voor, tot het moment dat het realiteit is dan zijn dat meestal de grootste schreeuwers en degenen die wraak willen. Denk na, en verplaats je eens in een ander, in het slachtoffer en de nabestaanden van het slachtoffer! Doe dat eens een keer! En maak je woorden eens waar en grijp dan in, de volgende keer als je iets ziet wat niet door de beugel kan. Stap eens uit je comfortzone en je literaire wereld en hoe leuk je overkomt op Facebook, maar doe eens iets wat de moeite waard is. Help eens iemand in nood ook al loopje dan zelf gevaar! Misschien dat je dan hier ook eens wat verstandige dingen kunt zeggen over psychopaten!

2
25 Bleke Betty

@25 Juist wegens die mogelijke wraakgevoelens van slachtoffers van een misdaad of hun nabestaanden, is de berechting van daders 'uitbesteed' aan de rechterlijke macht. Mocht een van mijn naasten iets overkomen, dan zou ik - denk ik nu - de dader waarschijnlijk de meest afschuwelijke dingen toewensen en tegelijk blij zijn dat niet ik, maar de rechter oordeelt.

1
26 Smiling

** gebruiker verwijderd **

@2

Hij is veertien !

@18
+++++++++++++++ helemaal mee eens

@25
kijk eens naar je eigen verontwaardiging.. pff
doe dit doe dat, en dat tegen mensen die je helemaal niet eens kent, laat staan wat ze wel of niet voor de omgeving doen

dit verhaal kent uitsluitend verliezers, de omgeving, de dader, het slachtoffer, het dorp, iedereen.
en op ophitserij van wie dan ook zit denk ik niemand te wachten daar.

27 ---deleteduser---

@19
Uw opmerking dat ik het blijkbaar zo goed weet, geeft aan dat u het iig wel weet, dat u dat kunt beoordelen, griezelige opmerking! Zou ik niet meer doen, even nadenken!

Als je zoals ik je hele leven al veel interesses hebt en blijft houden, veel interessante vrienden en kennissen hebt met leuke beroepen, en het nieuws wereldwijd volgt en het één en ander blijft studeren een leven lang.. tja dan 'weet' je hopelijk wel wat dingen en sommige dingen zijn wel erg duidelijk!

5
28 Bleke Betty

** gebruiker verwijderd **

@28
off topic

29 ---deleteduser---

* Verwijderd door de redactie *

30 Bleke Betty

* Verwijderd door de redactie *

31 Bleke Betty

@31
Mijn verwijderde berichten van de ruim 3000 kun je nog steeds op 1- hoog op- 2 handen tellen, een ban heb ik nog nooit gehad. Denk daar dan maar eens over na! Jij bent ongeveer elke 14 dagen wel weer een tijdje van de radar.met je empathie! Pffffff

7
32 Bleke Betty

Fijne avond iedereen een verder discussie van mijn kant is zinloos. Ik heb gezegd hoe ik erover denk. Het is zaterdag avond en wij gaan straks fijn nog even stappen! question

7
33 Bleke Betty

@23 Het is voor alle betrokkenen een drama, ook voor de ouders van die jongen. Het lijkt me verschrikkelijk als je kind zoiets doet en het is vreselijk als e ouders van de jongen al meerdere malen om hulp gevraagd hebben en dat niet gekregen hebben.

0
34 RoosjeB

Wat een verschrikkelijk verhaal met alleen maar slachtoffers , voor beide ouders.

0
35 MarcusCole

Vreselijk voor de ouders van dat meisje. En die jongen is een psychopaat, die zal wel jeugd-TBS opgelegd krijgen. Hij zal ook wel eea meegemaakt hebben, zo verknipt wordt geen kind geboren.

0
36 Mrs. K

okay ,hij is zwakbegaafd maar wat mankeert hij nog meer want zwakbegaafde zijn meestal niet eens in staat om stante pede iets te verzinnen,zoals hij deed over de krassen op zijn arm.
wat mij nog het meeste stoort is dat hij "normaal" gedrag vertoonde na het gebeuren,toch iets van psychopatische trekken heeft.

0
37 ongelovenloos

@3 ga er dan wonen zou ik zo zeggen.

1
38 oculus amet

Gaat niet direct om zwakbegaafdheid maar meer, ik zeg het voorzichtig, om een persoonlijkheidsstoornis. Kan autisme zijn, gezien zijn obesessie voor dit meisje, of iets wat in dat spectrum zit. Kan een psychiater beter uitleggen, maar het feit dat er niets aan hem te merken viel en hij gewoon zijn gang ging, duidt wel op een gestoorde gewetensfunctie. Die jongen zat niet voor niets op een speciale school. Duidelijk is wel dat hij in dit stadium gevaarlijk is en lang behandeld zal moeten worden.

0
39 oculus amet

@9 Ach...David toch....

0
40 oculus amet

@39 Ik denk dat er wel meer speelde dan ''autisme' , ik kan serieus ook mijn obsessies hebben , maar ik ga daar door niet moorden en verkrachten , ik denk dat er bij deze jongen nog wel meer speelden , wellicht zijn gezinssituatie , of misschien is het een psychopaat in dop dat kan ook nog.

0
41 MarcusCole

@38
Wow! klasse reactie....snoepje voor jou, knulquestion

3
42 Moskeelieverniet

@36 helaas, ook zonder traumatische ervaringen zijn sommige mensen van nature zwaar gestoord.
@37 ik ken natuurlijk deze jongen niet, maar "echte" psychopaten kunnen helaas eng normaal doen. Weten precies wat, op welk moment sociaal wenselijk is.

0
43 datkanjijmakkelijkzeggen

Indirect zijn de ouders van de verdachte hier ook partij, is er wel alles gedaan wat binnen hun macht lag om verdachte om deze moord te voorkomen. Heeft het gezag van de ouders in deze gefaald?

2
44 Recovery Mode

Als hij iemand weet te verkrachten en te vermoorden als je 14 jaar bent.
Dam mag hij van mij een straf krijgen voor volwassen.
En zet hem maar voorlopig vast op water en brood.!!

1
45 annie

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Feldwebell
HIGH ALERT! Putin rushed to Kremlin for emergency meeting over NATO | Redacted w Clayton Morris

In ieder geval kunnen de Russen nu gaan nadenken over iets dat ze wél begrijpen....

26 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

VBOH
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

@14 Ik zat even op een andere draad. Problemen mee? Verder ben ik wel klaar met de Rwandadeal die Engeland heeft afgesloten met Rwanda. Dag ho...

34 minuten geleden geplaatst door VBOH

VBOH
De zoons van Miranda maken er thuis een bende van: 'Ik ontplof dagelijks'

@7 Ik zou je vriendin een advies willen geven. Ga alvast een cursus; "Opvoeden doe je zo" ergens doen. Of zoek opvoedondersteuning als hulp. ...

36 minuten geleden geplaatst door VBOH

Wedergeboren
Een transgender plande een massale schietpartij en werd gearresteerd

@9 Ja, sorry. Excuus Tor, ik was ff afgeleid. Ook voor jou truste hoor. :-) ...

40 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Zomerverwachting 2024: heet en onstabiel?

@10 :-)))) Hahaha ... U is gelijk ene bekende voetballer een groot filosoof ! ...

42 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

DikkeTor
Een transgender plande een massale schietpartij en werd gearresteerd

@8 Niet dat ik Schil ben XD maar ik zal het heb zeggen, ikzelf ook naar bed. #DikkeTor XD...

42 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Feldwebell
HIGH ALERT! Putin rushed to Kremlin for emergency meeting over NATO | Redacted w Clayton Morris

@21 Als dat zo was zouden we nu een andere discussie voeren. Die zwaarbewapende vijand gaat nu pas komen. Veel plezier in je flatje Vage. ...

43 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Wedergeboren
Een transgender plande een massale schietpartij en werd gearresteerd

@5 Truste Schil ! ...

43 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Tussenderegels
Zomerverwachting 2024: heet en onstabiel?

Je weet hier pas wat het wordt als het geweest is 😎...

43 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

DikkeTor
Een transgender plande een massale schietpartij en werd gearresteerd

Die gaat eerder later geweld gewoon ronduit plegen, want de tijd van debatteren is voorbij xD...

1 uur geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Mumbai Hot SexWww Xxx Hindi PornFirst Time CreampieYadong KoreaMom Deepthroats SonTitsxDirtyroulltteFotos De PornográficosIndomesian PornVillege Sex VideosWww Tamil Sex ComSexvideosxxxJayasudha XxxBlack Famous Porn StarSex Bangla SexBig TistGay Yoshi PornXxx Video Mom ComPresley HartSunny Leone Open BpTonight's Girlfriend HdBrazzers GamerFictionliveNatasha Nice TeacherBlack NakednessGay Porn ToungHolly Halston HdLessbiansSex PictureDaisy Stone ShoplyfterRepu Sex VideosPorn ElastigirlTee Tee PawgKajal Sex Videos HdStep Sister Brother XxxCute Girl PussySony Xx VideoAdult Video ClipsBedwetting PornPornos Con LesvianasRealjuliajaneHot Desi SexxRozey RoyaltyHentae 3dBellesa.xomDoujinshi FrNude GeneratorJordi EnpLesbian Public PornMilfer PornRialey DieselJav Xxx VideoHdporn VidosEbony Double PenitrationTonpornoTiktok Vídeos EngraçadosSexyxnxColejianas CojiendoBrazzers Male Porn StarSuma_renPorn Video VideoGavran ZavazaviNew Stepsister PornBf Malayalam BfSex Video Comedy SexYunger XxxVideo Porn VintageQudrinhos PornoElasnacamToshi DenaetsuXvideo AdivasiPorn ChennaiAznude ComRecit SexXvidedosPool SexWww SexvideoSexfacetimeHot Girls In BraClaraboobies'sDanisexIndian Young Couple Sex VideosLongest ClitorusEscortChodte Hue DikhaoMovie Rape Scene PornLenatheplug NudeSummer Soderstorm NudeIndian Sex MobiSaudi Arabia Porn StarIndiandesisexWrog Hole PornOffice UpskirtPorn Online GamesMulher Peladas NuasTerry NovaBlack Porn Stars TopBlow Job PictsHairy Sex HdPorn VietmanRomantic Sex Full HdNude CelebriAndreaxxxKaho Shibuya PornIncest Movie ClipsR/gone Wild AudioCzech Casting PornstarsVideos Como CogerHentai ZAll Sex TubeSukisukigirlBangbroshPanjabi X VideoNew Panu GolpoHoters PornBollywoo PornHot BlowjobsNikki HillNina Hartley AssfuckSlavesexHandinpussyThe Bodyxxx PornBrazers.comePorn Video Downloads FreeSexlovingBest Hd Porn MoviesHidden HandjobManga HeantaiSucked BallsMelissa O'neil NudeWww Xnxx Movies ComMallu Hot SceneBlaire Ivory XxxJerkywivesTiktok SexeNudists Teens PhotosFamily Sex Video TamilHavana GignerMastram ScenesXxx Sax VidosNikki SexxxMariana Cordoba PornIndansexHandi SaxEdging CompOnlyfans XvideisXnxx DansTanetsuke Ojisan To Ntr Hitozuma Sex 1Japanese Midget PornPussy Lady Gaga