Schrap de sancties tegen Rusland (trouw.nl)


Sancties bewegen Rusland er niet toe Oost-Oekraïne op te geven. Nu het Westen zich militair ontplooit, is het tijd de sancties op te heffen, vindt Marno de Boer.Bij ongewijzigd beleid kun je er donder op zeggen dat tegen de zomer van 2017 een nieuwe gevechtsronde begintHet Europese sanctiebeleid tegen Rusland zit op een dood spoor. Meer dan twee jaar van strafmaatregelen en vermaningen over de internationale rechtsorde hebben president Poetin er niet toe bewogen de 'separatisten' en eigen militairen terug te trekken uit Oost-Oekraïne. ...

door Voxpopuli in Buitenland  ·  97 Reacties

  • 0
  • 729x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@7 China zit al een tijdje in Syrië, mogelijk nu ook militair, de zijderoute reikt tot in Syrië, Iran, Rusland en China werken op bepaalde gebieden al samen, dit hoort daar ook bij.

2
51 Proemevla

Dit artikel begint al met oorlogstaal van Westerse zijde:
"....Sancties bewegen Rusland er niet toe Oost-Oekraïne op te geven...."

Kiev is gewoon veroverd door een geheime westerse coup, er is geen bewijs om Rusland te beschuldigen van het neerhalen van de MH17, ...., dus waar lullen we over?

Ik stel voor om WijzeDwaas te nomineren voor leeghoofd van het jaar.

5
52 JanHammer

@1
Schurkenstaat is SA en de VS die samenwerken om heel Syrie te ontwrichten.

3
53 welofniet

@52 Oja dat is waar, voor sommige mensen is zelfs een officieel strafrechtelijk rapport nog geen bewijs, allemaal propaganda toch natuurlijk? Veel plezier in uw Rusland is de grote Teddy-Beer bubbel.

8
54 Gewoon een student

@54 Is er al een rechtszaak geweest dan?

3
55 Proemevla

@52

Die coup is dan wel heel erg geheim…niemand weet er van…lol..

Behalve wat complotgekkies die in eigen universum leven natuurlijk.

8
56 WijzeDwaas

Waar er twee vechten hebben er twee schuld ...

En voor zover ik kan opmaken is het vooral de VS die het maar niet kan laten om te gaan vechten. Op welk moment moet je spreken van het recht je te verdedigen, en is je daartoe gereedmaken nog wel te beschouwen als een 'act' van agressie ...

Vooralsnog zie ik vooral een voortdurend uitlokken van Rusland door de NAVO onder leiding van de VS ... en mijn bewondering gaat in die zin vooral uit naar Rusland, die blijkbaar goed in staat is het hoofd koel te houden. Dat in tegenstelling tot de Amerikanen die het blijkbaar maar niet kunnen laten om aan te sturen op een conflict...

Beide landen zijn overigens inmiddels zo goed als Dictaturen van de Elite, die zich vermommen als Democratie, en blijkbaar mogen ze elkaar niet zo... En het is vooral de kapitalistische meer meer meer drang in de VS die belanghebbende rijken (in de oorlogsindustrie, op diverse aan oorlog gerelateerde departementen die hun bestaansrecht ontlenen aan die oorlogen en spanningen (en dat zijn er nog al wat)) die zorgen voor toenemende spanningen, vooral vanuit de VS.

En laat je vooral niet voor de gek houden, deze krachten (zowel in de VS als in Rusland) zien een verenigd Europa als een bedreiging. Met name de VS, want hun kleine Egotjes kunnen het niet verdragen dat ze mogelijk zeer snel als 'machtigste land' ter wereld zullen worden beschouwd. Het land is echter tegenwoordig niet veel meer dan een militaire 'bully' die gemeenschapsgeld gebruikt om de belangen van een beperkte groep mensen te verdedigen.

En die mensen geven geen drol om een mensen leven, laat staan van 10k of 100k mensenlevens. Ze geven enkel om hun eigen leven ...

Dus misschien is de grootste vraag die men de beste Presidents kandidaten kan vragen, "Hoe hoog is de wereld wijde 'bodycount' die u nastreeft als u President wordt" ... want dat lijkt toch vooral de maatstaf voor 'How great' the USA is...

2
57 mightimouse

@57 correctie/aanvulling ... "... kleine egotjes kunnen het niet verdragen dat ze mogelijk zeer snel NIET MEER als 'machtigste land' ter wereld ... ".

1
58 mightimouse

@55 Nee die rechtszaak komt er ook niet omdat Rusland nooit mee zal werken met het uitleveren van de daders. Dus dan maar gewoon de Russische staat verantwoordelijk houden toch?

3
59 Gewoon een student

Er zijn er een paar op dit draadje die alvast moeten gaan leren
om met stokjes te eten

1
60 Bollieboos

@59 Die rechtszaak komt er niet omdat er niet genoeg bewijs is bedoel je

2
61 Proemevla

sancties hebben echt geen enkele zin, we snijden onszelf alleen maar diep in de vingers.

2
62 corretje

@59

Net zoals ander land dat hun landgenoten nooit zullen uitleveren en zelfs het Internationaal Hof in Den Haag zullen aanvallen om deze landgenoten te bevrijden, hoeveel oorlogsmisdaden deze landgenoten op hun kerfstok hebben, laat staan de 100.000-en slachtoffers door hun acties.

Met andere woorden: lak aan de soevereniteit hebben van Nederland en de rest van de wereld!

Dat is natuurlijk een goede zaak, toch?

1
63 garriet

lekker veel onzin weer vanuit Russische zijde. En het artikel rept in geen woord op de Krim.

Laten we snel energie onafhankelijk worden van Rusland. Als Poetin op deze wijze doorgaat, dan implodeert Rusland vanzelf wel een keer, helaas. Dat ligt dan wel op het conto van Poetin en zijn oligarchen clubje, 17 jaar aan de macht (en Yeltsin daarvoor) en er is weinig gedaan om Rusland te versterken in economische zin.

Oekraine had nooit moeten toestaan dat Rusland de haven van Sevastopol mocht blijven gebruiken, hadden de Russen nu een haven gehad in Sochi of zo iets en was de Krim onbelangrijk geweest.

En ja, ik geloof dat de menen op de Krim zelfbeschikkingsrecht hebben, maar dan moeten ze dat wel kunnen uitoefenen, zelfbeschikkingsrecht met de loop van een geweer op je gericht is geen zelfbeschikkingsrecht.

@11 / @18 Global research is een Russische propaganda site, waar niks nada van klopt, maar het is wel goede entertainment, dat dan wel weer.

6
64 Dutchy

@1 "...Breidt die sancties tegen Rusland juist uit...."

Je snapt het niet!! Als de VS en EU doorgaan met het steunen van de Jihad in Syrië en het importeren van Islam en jihadisten naar Europa wil ik binnenkort veilig kunnen verhuizen naar Rusland....maar dan moeten er geen sancties bestaan die de welvaart en voorspoed van Rusland belemmeren...!

1
65 CoolMemories

@64 "...op het conto van Poetin en zijn oligarchen clubje, 17 jaar aan de macht ..."

En de oligarchen-kliek in het Westen die al 2 eeuwen aan de macht zijn en druk bezig Europa te islamiseren en te unificeren....of dacht je dat dat democratisch van de bevolking uit ging...bij consent als het ware...?!?!

0
66 CoolMemories

@64 ".....zelfbeschikkingsrecht met de loop van een geweer op je gericht is geen zelfbeschikkingsrecht...."

Geloof je die flauwste kul zelf wel...!? Goh wat waren die Russen op de Krim die al eens Napoleon, de Turken, de Nazi's en het communistische systeem verslagen en verjaagd hebben nu opeens zóóóóóóóóó bang van een paar eigen soldaten dat ze zelfs IN HET STEMHOKJE bibberend en zwetend niet tegen Poetin durfde te stemmen.....

Fantast!

0
67 CoolMemories

@3 "...Ik denk dat een combinatie van het in stand houden van de sancties, en het opschroeven van onze defensie in het Oosten van Europa het beste is."

Ik denk dat het nog belangrijker is dat jij eens serieus met je studie gaat beginnen...!

0
68 CoolMemories

@10 "...Rusland is nooit een bondgenoot geweest..."

Misdadige opmerking over de rug van 20 MILJOEN gesneuvelde Russen tijdens de 2e wereldoorlog, je verdient een permanente ban!

2
69 CoolMemories

@65 Ga lekker naar je heilstaat Rusland als je het hier niet bevalt, zal je nog vies tegenvallen.

7
70 Dutchy

@32 "...En Rusland gaat daarop in de Donbas ook een nep-referendum uitschrijven en de Donbas..."

Het referendum was niet nep maar heeft echt plaats gevonden! Bovendien waren VN waarnemers uitgenodigd die echter weigerden...!
De benodigde toestemming voor het referendum van een vijandige en door geweld aan de macht gekomen piratenregering in Kiev was nep...!

3
71 CoolMemories

@1 ik denk dat je rusland en de vs door elkaar hebt gehaald. Het wordt tijd dat de vs eens wat sancties moet krijgen voor de rotstreken die ze de laatste 30 jaar wereldwijd uit hebben gehaald. correct me if i'm wrong.

2
72 Whackhack

@35 "...In het geval van de Krim gaat het gewoon om een soort "Heim ins Reich" politiek, waar Rusland meent het recht te hebben om alle gebieden waar..."

Je projecteert en snapt daarom niet meer dat de Krim nooit geannexeerd zou zijn als er geen door de EU aangewakkerde en gesponsorde gewelddadige (50 gedode politieagenten!)staatsgreep in Kiev was geweest door lieden die het bloed van Russen wel kunnen drinken en als eerste maatregel namen;het verbieden van de Russische taal...!

DAT was de directe aanleiding voor het veilig stellen van de enige ijsvrije Russische haven en de Russische burgers van de Krim...!

2
73 CoolMemories

@69 Stalin heeft zijn eigen bevolking inderdaad als kanonnenvoer gebruikt. Rusland heeft uiteindelijk een belangrijke rol gespeeld in het verslaan van de Nazi's zeker waar en het heeft ook een belangrijke rol gespeeld om de Nazi's de mogelijkheid te geven om west Europa te veroveren, waaronder Nederland met hun niet aanvalspact en de inname van een gedeelte van Polen. Rusland is verre van heilig in WWII. Jij bent eenzijdig.

@66 Poetin en zijn oligarchen (of is het andersom) hebben de absolute macht in Rusland, in Europa niet, nog los van je belachelijke idee dat ze Europa willen Islamiseren. Je bent een fantast om je eigen woorden maar eens te gebruiken.

@67 ach joh, het heeft 70 jaar geduurd voordat de communisten weg waren, dus de Poetin kliek heeft nog wel even te gaan.

Poetin heeft een massaal propaganda apparaat nodig plus stembusfraude om aan de macht te blijven en zijn regime enigszins een legitiem democratisch sausje te geven, 2011 waren er al protesten die geheel "democratisch" de kop in zijn geslagen.
Oh ja, een filmpje over, volgens het Poetin regime, de meest eerlijke verkiezingen ooit: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/09/waar_blijft_die_lada_nou_vlad.html

Blijf lekker Poetins Rusland verheerlijken, succes ermee, veel geloofwaardigheid krijg je hier niet mee, maar dat moet je zelf maar weten.

4
74 Dutchy

@72 you are corrected.

3
75 Dutchy

@71 Sinterklaas bestaat! Heb hem met eigen ogen gezien....

2
76 Dutchy

@70 "...Ga lekker naar je heilstaat Rusland ..."

Leg je er nou bij neer: De Krim bij Rusland is een voldongen feit en politiek begrijpelijk....net als het onafhankelijke Kosovo...bovendien meteen na de onafhankelijkheidsverklaring direct officieel erkend door alle westerse landen...!

De sancties treffen geen doel en zijn dus alleen maar schadelijk voor zowel de Europese handel en burgers als die van Rusland!

2
77 CoolMemories

@73 Nope, Poetin wilde niet dat Oekraine een verdrag sloot met de EU, de corrupte poput regering in Kiev ging hier mee akkoord en de bevolking pikte dit niet, exit regering. Rusland was op zijn pik getrapt en annexeerde daarom maar het eerste stukje Europa sinds de Tweede Wereldoorlog. Maar zoals je hier dus schrijft, Rusland mag doen van jou wat ze willen en doet er niet toe wat diegene van dat land willen. Beetje als jij mijn buurman bent en omdat ik vind dat je niet welkom bent bij mijn bbq, je dan maar mijn voortuin in neemt. Jij vindt dit alles volstrekt normaal, ik niet.

5
78 Dutchy

@75 1941–45. Nadat Duitsland de VS de oorlog verklaard, komt de Amerikaanse oorlogmachine op gang.

- Koreaanse oorlog van 1950–53.

- Vietnam oorlog van 1959–75

- Oorlog in Afganistan van 2001 tot het heden.

- Irak oorlog van 2003–2010.

Meer (kleinere) oorlogen van de VS vind je op http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_United_States_military_operations. Juist ik geloof je het is de beste jongen als het om belangen gaat.

1
79 Whackhack

@77 Welk gedrag van Rusland zou jij niet accepteren? Baltische staten bij Rusland? Finland bij Rusland? Wat vind je niet acceptabel?

4
80 Dutchy

@79 De oorlogsmachine van America in de jaren '80 in Zuid Amerika vind ik veel bezwaarlijker dan die oorlogen die je noemt, behalve de Irak-oorlog van 2003, die was schandelijk.

Rusland daarintegen kan er ook wat van tegenwoordig een regionaalmachtje en die zijn allemaal recent, terwijl Amerika zich meer aantrekt van de wereldorde sinds Obama aan de macht is. Sinds Poetin aan de macht is, wordt het alleen maar erger met de bemoeizucht van Rusland. Dus als je op deze wijze Rusland wil verdedigen, doe je dat heel slecht.

6
81 Dutchy

@35 "...uiteindelijk noodzakelijk om verdere etnische zuivering tussen de verschillende volkeren te voorkomen...."

De Servische cultuur-historische provincie Kosovo was begin 20e eeuw 90% bevolkt door Serviers....eind 20e eeuw waren de Serviers verdreven naar het noordelijke deel en was 90% etnisch Albanees.
Toch waren volgens westerse politiek en media de Serviers de 'boosdoeners' die de provincie moesten af te staan...!

3
82 CoolMemories

@80 ; Lees je nog even in in de geschiedenis van het gehele Ierland en vraagje daarna eens af waarom de hele wereld de situatie in Noord Ierland accepteert en sancties instelt tegen Rusland vanwege de Krim...

2
83 Mariska3

@82 Krim is nu voor de derde keer geannexeerd door Rusland, de Krim tartaren zijn gedeporteerd door de USSR, dus de Krim maar terug? Wat Koningsburg, oorlogsschat van Rusland, ook terug naar Duitsland? Siberie zelfstandig? En de Russen eruit?

5
84 Dutchy

@3 ; Die koude oorlog hebben we al met dank aan de EU en de VS. Je kunt beter spreken over 'het risico lopen op een WWIII'.

3
85 Mariska3

@69

In WO2 spande Rusland en Duitsland samen om Polen op te delen weet je nog wel? Ook in WO2 was Rusland geen bondgenoot. Pas toen Hitler Rusland aan viel hadden Rusland en het westen een gemeenschappelijke vijand. Géén bondgenoten.

Ergo: men had er goed aan gedaan om de Russen meer de Duitse oorlogsmachine uit te putten. Nu veroverden de Russen in 45 half Europa.

5
86 WijzeDwaas

@83 ach, daar hebben we Mariska weer, waarom zou ik je nogmaals dat uitleggen als je de eerste paar keer weigert te luisteren.

3
87 Dutchy

@85 nope, door de opstelling van Rusland, voor 2005 was er niks aan de hand.

4
88 Dutchy

@84

Omdat het westen in 45 toestond dat Rusland Pruisen annexeerde zitten we nú met de situatie dat Rusland het westen bedreigt met raketten vanuit Kaliningrad.

Zo zie je maar dat fouten van 70 jaar terug in het heden nog consequenties hebben. En we wisten tóen ook al van de misdadigheid van Rusland….

5
89 WijzeDwaas

@87 ; Dan heb je geen sluitende reactie gegeven die gebaseerd is op feiten.

Er is namelijk geen verschil tussen Noord Ierland en de Krim behalve dat Engeland onze bondgenoot is en Rusland de vijand van onze andere bondgenoot: de VS.

3
90 Mariska3

Waarom zou hij ook. Er wonen net zo goed Pro-Russen daar. Tjezus. De hoogmoed en waanzin van het Westen. Maar natuurlijk gaat het niet om Democratie verspreiden. De goede bedoelingen zijn niet meer dan PR praatjes. Slaap lekker verder Nederland.

1
91 ObadiahZ

@81

Dat is niet waar. Poetin moest en moet wel ingrijpen in gebieden waar waar het Westen landjepik speelt en evengoed Russen wonen. Wat moet ie dan doen. Niets?

1
92 ObadiahZ

Even misschien een domme vraag. Stel dat het Warschau Pact nog zou bestaan en Mexico zou daar lid van worden? Denk aan de Cuba crisis van 1963. Ik wil alleen maar stellen, zonder Poetin heilig te verklaren, dat ik kan begrijpen dat Rusland zich bedreigd voelt. Ik wil nog wel een stapje verder gaan: als ik als Europeaan moet kiezen tussen Poetin Trump of Clinton, kies ik voor Poetin.

1
93 Kees van Barneveld

@93

Gelukkig mag jij niet kiezen en zijn onze politici doorgaans verstandiger dan de doorsnee kiezer.

3
94 WijzeDwaas

@92 waarom moest hij wel ingrijpen? Het westen heeft geen landjepik gespeeld, Rusland wel. Er zijn wel landen die zich graag willen aansluiten bij de EU / NATO of daarmee een associatie verdrag willen, hun goed recht als de EU dit ook wil. Russen wonen in Rusland en er zijn inderdaad etnisch Russen die in andere landen wonen, die hebben de keus om naar Rusland te verhuizen. Jij zou het volstrekt normaal vinden dat Marokko Nederland invalt om etnisch Marokkanen en deze hebben ook nog een paspoort, te beschermen en zo Den Haag te annexeren. Of geld het dan ineen keer niet meer?

2
95 Dutchy

@93 "Poetin Trump of Clinton, kies ik voor Poetin." Oneigenlijke keuze, de EU hoeft helemaal niet te kiezen.

2
96 Dutchy

@93 als je in Rusland woont heb je niks te kiezen. Dat heb je dan gelukkig in de USA wel weer.

1
97 mike45

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Ron MVV Maastricht .
Muziekdraadje

Deep Purple - Highway Starhttps://www.youtube.com/watch?v=Wr9ie2J2690...

2 uur geleden geplaatst door Ron MVV Maastricht .

Olivia
Muziekdraadje

Tavares - Don't Take Away The Music https://www.youtube.com/watch?v=sFktT-k4G_Y...

2 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Spargo-Just For You https://www.youtube.com/watch?v=MCpwqmrbyqQ...

3 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Sparks - When I'm With You https://www.youtube.com/watch?v=TVTH7OsNbhs...

3 uur geleden geplaatst door Olivia

elsemiek
Offtopic

@1948 Dat lijkt me ook irritant dat ze dat eerst willen lezen , dan is de spontaniteit toch weg?...

3 uur geleden geplaatst door elsemiek

eh
Offtopic

@1935Ik heb het over momenteel.Soms duurt de moderatie lang, en dan mis ik wanneer het tevoorschijn komt.Andere keren gaat dat veel snelle...

3 uur geleden geplaatst door eh

Olivia
Offtopic

@1944 Ik kan me dit niet herinneren , schijnbaar was ik op dat moment er niet . Had ik het wel gelezen had ik ook niet geweten dat jij dit was...

3 uur geleden geplaatst door Olivia

eh
Offtopic

@1924@1936...

3 uur geleden geplaatst door eh

Olivia
Offtopic

@1943Nee dat van die taalnazi heb ik geen boodschap aan . Dat ze maar lullen wat ze willen , als je daar je ego mee op moet krikken dan stell...

3 uur geleden geplaatst door Olivia

elsemiek
Offtopic

@1942 Ik had t snel door maar een paar anderen ook 🤣...

3 uur geleden geplaatst door elsemiek

NK. App
Desi Bengali XvideoChachi Bhatija Ka Sexy VideoTetonaslesbianasVeronica Avluv PovPornos Teens AnalUtahjazSexy Blue Blue SexySis Bro X VideoPublic Agent MoneyWife UndressingBeeq PornCheerleadet PornNushrat Bharucha PornSexy Aunty TwitterSexy XxcShip XxxKannada Sex Video PlayYours Priya XxxHentais BrXhamsterr PornBody Paint NudEporne VrAnushka Sex ImagesPkrnBoobs Massage SexSex In Hindi VoiceXnnx.Get Your Yordles OffJoselis JohanaAex VedioTwickingHotsexvidioPoran Sax VideoThroatwarsBehind Scene PornLunaalessandra PornToshi DentsuMidget SexBrandi Love BoobsLieuxdedragueMarblegirl817Amenda Cerny OnlyfansKylie Jenner Leaked NudesWww Xnxx C0mJaskiran Kaur NudeRagini Mms 2 Hot SceneBf Sexy Full Movie HdIndian Bhabi SexxTamil Dirty Sex TalkCunninglusItaloan PornUna Mujer Haciendo El Amor Con Un HombreGirlsdoporn 4kNiki Harris Xxxصورة متحركة سكسMature Nl.comAo Vivo NuaGangbanged Porn VideosX Video Old WomanCrot Di MulutAsiáticas PornLarge Breasts NudeChat Avneue GayEmilycheree OnlyfansMalayalam Old Sex MoviesAletta X VideoBollywood Priyanka Chopra SexLatino Twinks PornCreampie CompilarionAlejandraquiroz.oficialFilm Pornographique XPorno Amador BrNude GalleryMel_7158Bangla Cuda Cudi VideoPictures Of Hot Naked WomenYoutubers OnlyfansDirty RoulKelio ValentienBangla Blue FilmMasturbating Hot WomenCpasbkenPorn Blacked.vomAmirah Gombak ThreesomeJhanvi Kapoor NakedTamil Leaked PornSilverfaddiesWhitney WrenPenthouse CenterfoldsPorn Tube OnAsian Up SkirtOnlyfans SextapeImyournoceboHot Wife Xxx ComCharmi HotFriends Wife PornNaked YogaTop 10 Indian PornClit Torture PornFree Henta MangaAria AlexandraPronhub XvideosSakshi PornMost Viewed PornographyInfluencer GowildEcchi And Harem AnimeWww Asian Porn ComWww.hd Porner.comMisscarriejune Onlyfans LeakNudes Of ExGarganta Profunda PornFamily Guy Porn ConicsJulia Rose ToplesAk GingersnapsVidéos Pornographie GratuitesNicole NarainMissjohndough PornRihanna Nude PicsBokep MassageButthole ItchesPatna Railway Station PornXnxx Sister And Brother SleepingSexy Emmanuelle ChriquiKagney Linn Carter AnalTg StorytimeOne Cup Two GirlsRedditt NsfwAunty Nude PicsAss Fucking PornAnal PornoooForced SquirtGay Porn ArabJanet Mason VideosGura HentaiNude Oil MassagePorn Video Mp4Jeu XxxPhoto HentaïKendall PennyPriya Banerjee NudeBlackpussy VidsBlack Ebony PornographyBadihubRoule 34Indian Xxx ImageDesi FreshmmsLovingeli1StepsisanalXvideos SoloPretty Girls Onlyfans