door Tuinlaaf in Wetenschap  ·  29 Reacties

  • 3
  • 235x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Daar weet ik dan een krankzinnig antwoord op: zij overlijden niet; zij gaan verder en sneller dan wij, buiten bereik van onze zeg maar koepel. Buiten die koepel om bevindt zich "de rest". Dit moet U vooral erg ruim zien. Want de rest bevat toekomst maar ook een duidelijk spoor, een verleden, en ook nog alles wat er haaks op staat enzo.

Maar er is precies 1 rechte lijn de échte toekomst in. Die wordt gegeven door het feit dat morgen de zon voor toch 99,999999999999% zeker weer opkomt. Met dat gegeven kun je iets gaan veronderstellen: in feite bevindt de zon zich reeds in die toekomst, steevast op 8 lichtminuten op ons vóór. Wat achterblijft als de zon een snelheid bereikt die van ons uit gezien sneller dan het licht is, daar aan het einde van de voor ons geheel meetbare superkoepel, is wat ze niet mee kan nemen, dwz pure materie, want dat is de rem die ze moet loslaten. Een ei dat gelegd wordt lol Maar het is een ideetje natuurlijk. question

5
1 Ness

**De eerste "de zon" is onze eigen zon. Die andere zon is het ding dat een serie flitsen van alle soorten en maten achterlaat als zij nova gaat. Over wat buiten de koepel valt: dat moet zeg 96 of 97% zijn van al wat er is (??). Ook een gok. Of alles wat binnen het nieuwe bestek valt wellicht.

5
2 Ness

@1 @2 Ik mis nog wat gebazel over een manifold. Verder is het wartaal zoals we ondertussen van je gewend zijn.

0
3 LanCaster

@3 : Wou je beweren dat de toekomst, als in morgen, overmorgen, over 3 jaar, over 10.000 niet geheel berekenbaar is vanaf moment "nu"? Je kunt, weliswaar met steeds grotere afwijkingen, precies berekenen wanneer het volle maan zal zijn in Februari 37.753. Dat is waar ik van uitga. En van het feit dat de zon 8 lichtminuten ongeveer op ons voor loopt. Ook op ieder moment vanaf "nu".

4
4 Ness

@4 Ja, dat kan ik beweren. Zowel wegens de chaostheorie als wegens de onzekerheidsrelaties uit de kwantumtheorie.
En reken er maar niet zo hard op dat je dat tijdstip van volle maan na tienduizenden jaren nog precies kunt berekenen. Ook een klassiek Newtons systeem met meer dan twee deeltjes is al chaotisch.

Maar goed, dit is ongetwijfeld ook weer parels voor de zwijnen, want jouw hersens zijn één van de meest chaotische systemen die de wetenschap tot nu ontdekt heeft.

0
5 LanCaster

@5 : Nou, dan beweer je onzin. In theorie kan het gewoon. En over die afwijkingen heb ik het al gehad. Bovendien is er inderdaad vanaf elke plek binnen dit universum een manifold op te spannen. Je hebt maar een paar vaste zaken nodig. Het is een theorethische truuk om iets wat we niet geheel snappen maar waarvan we wel de grootste lijnen kennen, in te voegen. Verder kunnen jouw ad hominems wel in de kast. Je laat je lekker kennen question

4
6 Ness

Het enige wat chaotisch is aan een Newton systeem (welk?) is jouw interpretatie trouwens.
Wat remedial teaching zou je goed doen, ouwe kankeraar lol

5
7 Ness

@6 Ik kan het echt niet helpen dat jij niets van natuurkunde weet of begrijpt. Hetzelfde geldt voor wiskunde, trouwens.
Veel plezier met je manifold verder, maak het niet stuk, hè?

P.S. Ad hominems? Zoals 'ouwe kankeraar', bedoel je?

0
8 LanCaster

Hmm ja ik dacht, na 17 keer van alles naar m'n kop geslingerd te hebben gekregen, wellicht dat ik ook eens mag. Fanatieke zeurderige mopperaar dan maar... oops da's nog es 2. question

4
9 Ness

@9 Omdat je, zonder ook maar enige kennis van zaken, iedere keer weer te grootste onzin neerplempt.
Is dat een ad hominem? Nee, dat is een feitelijke constatering.

0
10 LanCaster

Dan moet je met argumenten komen, Lancaster. Feiten en constateringen. Prove me wrong. Jij valt de stellingen aan, dus de bewijslast ligt bij jou. Of niet natuurlijk, moet je zelf weten.

4
11 Ness

@11 Nee, hoor. Ik moet helemaal niets.
Maar in andere draadjes heb je het zelf een aantal keer over kwantumtheorie gehad. Je weet dus van het bestaan ervan. Ga maar eens uitzoeken hoe die werkt.

Voor een klassiek Newtoniaans systeem:
https://en.wikipedia.org/wiki/Three-body_problem

0
12 LanCaster

@1 Ik kan er geen touw aan vastknopen. Wat beweer je nu eigenlijk? En wat bedoel je met "van ons uit gezien sneller dan het licht"? De relativiteitstheorie heeft daar al lang het antwoord op: dat kan niet. Daar heeft Einstein heel lang over nagedacht met sluitend bewijs.

1
13 Dune

@13 : het kan wél. De Chinezen hebben de snelheid van de zwaartekracht gevonden en da's de lichtsnelheid. Bepaalde stoffen gaan van heel heet dwars door naar koud. Als je wilt zoek ik voorbeeldjes op. Uit alles blijkt dat het geheel vele malen groter is dan het deel wat we kunnen meten. Wat we niet kunnen meten kunnen we berekenen. Maar wat we berekenen ligt buiten ons bereik. B.v stel "de leeftijd van het heelal" is 13,6 jaar. Dat kun je anders opvatten namelijk als 'een spanne tijds die wij overzien'. Iedere dag wordt het heelal een dagje ouder.

Die leeftijd is een schuivende factor. Mag lullig klinken maar zulke dingen maken heel veel verschil. Einstein's theorie is niet helemaal compatible met kwantumzwaartekrachttheorie. Maar goed, als je het onzin vind dan sla je het over.

4
14 Ness

@14 Goed idee. Ik sla het over.

0
15 LanCaster

Het is fundamenteel fout om te stellen dat het heelal 13,6 miljard jaar oud is. Dat weten wij niet. Wij weten hooguit dat wij tot 13,6 miljard jaar langs een rechte straal in een bol om ons heenkijken, maar die lijn is hoogstwaarschijnlijk of krom of aan een limiet gebonden. Wat daarbuiten valt nemen wij niet waar. En dat is ongeveer 97%.

De oerknal past niet in de kwantumtheorie. Kwantumtheorie werkt dus de oerknal zou van tafel moeten, en daar zeur ik regelmatig over. Zonder oerknal model kun je ruimer denken qua tijd, die wordt flexibeler, en dan kun je met e = mc^2 makkelijker omgaan. Omdat tijd in dit model een schuivende factor is. Er wordt steeds vanaf "nu" geteld, naar voren.

3
16 Ness

@16 "Dat weten wij niet" Wij wel, hoor.

"...en daar zeur ik regelmatig over" Dat is ons niet ontgaan.

"En dat is ongeveer 97%. " Helemaal zelf gewicheld met je ouija board?

0
17 LanCaster

**en dan alle kanten uit. Dus je zet dat "nu" in het midden, dan kun je de bol beschrijven. Er is nu geen verleden meer. Is ook niet nodig. Maar dit zijn modellen, benaderingen van de werkelijkheid. Over die werkelijkheid valt eigenlijk maar heel weinig zinnigs te zeggen, behalve als het op mechanismen aankomt. Die bieden wel houvast. Dan blijft het objectief.

2
18 Ness

@17 : Hier uitleg: https://nl.wikipedia.org/wiki/Donkere_materie
Geef nou maar toe, je bent verliefd, LanCaster. Je volgt me in ieder draadje en dan bemin je me question

2
19 Ness

@8
Die 's' achter uw hominem is een vergissing neem ik aan. Homine betekent: man. Dat is enkelvoud. Meervoud is: homines. Ad hominem wil zeggen: naar de man en er wordt mee bedoeld dat men op persoonlijke titel speelt, meestal met een negatieve bijklank. Ad homines kan ook niet, dat wil zeggen: naar de mensen.

1
20 Jan met de korte achterlul

@20 Ik herhaalde slechts wat Ness in @6 schrijft. En ik had kunnen weten dat er dan vrijwel zeker een fout in zit.
Maar ik ben niet geschoold in Latijn en had het niet als fout herkend, dus bedankt voor de info!

0
21 LanCaster

@19 Donkere materie bevindt zich niet buiten onze universele waarnemingshorizon. Iedere seconde schieten er miljoenen deeltjes donkere materie door iedere vierkante centimeter van je lichaam. Samen met miljoenen neutrino's trouwens. Donkere materie is overal om ons heen.
Buiten onze waarnemingshorizon is gewoon meer universum. Het universum is vrijwel zeker oneindig, daar valt geen percentage op te plakken.
Lees je je linkjes zelf wel?

0
22 dani

@21
Het zij u vergeven. question

grata tibi bona et factum est vespere desideravit

1
23 Jan met de korte achterlul

(graag gedaan en een goede avond gewenst)

1
24 Jan met de korte achterlul

@23 Mijn dank. Dat slaapt straks toch een stuk plezieriger question

0
25 LanCaster

@25
mooi!

1
26 Jan met de korte achterlul

@22 : dat klopt. Het gaat ook om het opzetten van een ruimte die je overal aan kan haken, zodat je de effecten van dit "overal om ons heen" kunt waarnemen. Daarom heb ik het over moment "nu". De plaats ervan is niet bepaald, alleen de tijd. Maar op het moment dat je op die manier met e = mc^2 gaat werken, heb je alles bepaald wat voor het gebeuren in zo'n ruimte van belang gaat zijn, dus het toekomende.

Het zijn waarschijnlijkheidsfuncties. Ik heb het toch steeds over dat wat we waarnemen, wat we kunnen meten en wat we kunnen berekenen? Het gaat allang niet meer over die zon hoor. Dat was post 1. Sindsdien zijn we afgedwaald.
http://www.nature.com/news/quantum-theorem-shakes-foundations-1.9392
https://www.reddit.com/r/science/comments/15j5ir/chinese_measure_speed_of_gravity_same_as_speed_of/

2
27 Ness

@22 Begrijp je wel, toch, Dani?
Gewoon een ruimte opzetten die je overal kunt aanhaken question

1
28 LanCaster

@28 ... een caravan?

0
29 dani

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Reconquista
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Hou toch op met die pedagogische geitenwollensokken onzin. Antisemieten horen in de gevangenis. ...

1 minuut geleden geplaatst door Reconquista

Wedergeboren
Statushouders ook in de wachtrij

@16 "Zou niet weten waarom" Wet? ...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Statushouders ook in de wachtrij

@14Zou niet weten waarom dat kansloos zou zijn en hou die vergelijkingen met vroegere tijden, maar voor jezelf. Dàt is pas kansloos.Fijne d...

3 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@92Mooi, zou je inderdaad vaker moeten doen, dan krijgen we hier niet van die discussies, die op niets uitdraaien....

7 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Marrie1
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Ik heb die populisten expert Marcelo Mooren even gegoogeld. En wat blijkt, hij heeft een heel zinnig en duidelijk artikel geschreven over het...

8 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Strongoli
Statushouders ook in de wachtrij

@13Dat was veel later, toen ze al woningen hadden.En dat is verder natuurlijk geen vergelijking. Zo kan ik 9/11 er ook wel bij gaan halen,...

11 minuten geleden geplaatst door Strongoli

VBOH
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Belachelijke actie. Sta je daar staks stil voor paal met je bordjes tussen mensen die met hun gedachten met hele andere zaken bezig zijn....

19 minuten geleden geplaatst door VBOH

Bop
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Opvallend dat mensen die graag willen dat de dodenherdenking met respect wordt gehouden hier zelf druk zijn om mensen als NSB'er en landverrader...

22 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

@8 Voor jouw herhaalde verboden en strafbare racisme al helemaal niet. ...

30 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Pundai VideosSnickerzTamil Xxxn VideoSkiptjegamesFree Xhampster PornTommi RoseBillie Eilish Sexiest PicsMunmun Dutta Nude PicsSmriti Mandhana Hot PicsTelugu SexvedeosHandjob EdgingNaruto HentaAustrlian PornstarsKiller Katrin OnlyfansDoggy BdsmEurothotsHebtai VideoCollege Sex FilmMariska VideoSavanh FoxHorney Mother PornGay Military PornhubCarlie Jo NudeTanyaviragoHindi Audio Chudai StoryHollywood Adult Xxx MoviesLesbianoldyoungAunty Sleeping PornMadi MeadowsMikaela Spielberg Porn VideoXxx Hd Hindi ComTracy Lords TitsReddit For The PlotPerfect Girl GratuitSextape GratuitSexo SmaleCute Sexy RobuttsDesi Mouth PornBangladeshi New SexvideoEmily Proctor NudeFet LifNina Agdal LeakedBrazzers2021Xhamster DeisBlackedraw PornVishnupuri ColonyVidel NakedToples MassageOn'yfans LeakJaponesa PornorPrincess Peach NakedTayo Ricci PornJenna Haze AnalizedXxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxCumming ShowerAmber Rose LeakedXxx StepsisMs.trigga HappyKerala Mallu HotHindi Heroin Sex VideoRilwy Reid PornSky Bri Of LeaksAnime Porn MangaFree Porn JapanseTchat NrjXmisspoizonAlexys CristalNara FordLauren Alexis Of LeakPorn Bouncy BoobsBengali Boudir GudHindi Sex ForceManhwa.menHentai MahnwaCuming PicsJapanesse BdsmHustler Porn VideosInterracial FfmWkifeetBlack Creamie PieXnxx Indan SexChrissy LynnAll Comic PornMr Jav色情漫画Bell Delphine LeaksDungeon PornBeautiful Girl Hd Sex VideoSex Film English VideoNusrat Sex VideoMassage Porn MoviesPhussyMost Beautiful TitsIndian Gf Hot SexTiffany Cappotelli PornBollywood Heroine BfXx X CartoonHqpirnerRevebebe Free FrPorngames]Reshma Nair NudeSeven Deadly Sins NudeHorny Hostel ComSunny Leone Sexy VideoxxxPelículas Pornos OnlineMan Eat PussWoman Driven OnlyfansRomantic Xnxx ComSex Full TeluguMikaylah Onlyfans LeakOlegleSkokkas.comAlexa Pearl PregnantIndian Wife Sharing PornLadyboyxxxNatasha Nice BjPorn Japanese GameshowJapanase Mom XxxAsian Gitl PornPornstar NewestNudes Teens YoungTum SexTamil Boys PhotoPokemon May PornSisters TittysFree Xxx MuvisHomemade Real PornPorntube Mature LesbiansEscorte De LuxeXxxlatinoTits CummingTiktok Live FlashingFitsid CreampieIkumonogakari NhentaiXxx Hindi PictureMallu PonTelugusexymoviesCursed Prince PornLesbian Mexican PornMotherless.cmoRallifecamPesquisando PornôGretchen Corbett NudeCardi B TitieHot Hot Bf VideoHot Yoga GirlsSex Sex Picture SexAmruta Khanvilkar XxxPornhub DownloaderDad And Son Sexxx