Ongelooflijk dat in Nederland zo veel passie bestaat voor de sharia (elsevier.nl)


De academische vrijheid is de afgelopen dagen onder vuur genomen door journalisten en bekende en onbekende columnisten. Zelfs academici deden mee aan de aanval op de academische vrijheid, schrijft Afshin Ellian over de discussie rond wetenschapper Machteld Zee. ...

door Inter in Binnenland  ·  128 Reacties

  • 0
  • 1478x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@99
Eind juni, voor alle commotie over de Schiphol-brand opnieuw oplaaide, spraken Max van Weezel en Margalith Kleijwegt met minister Donner over de multiculturele samenleving voor hun boek Het land van haat en nijd, dat deze week verschijnt. ‘Als tweederde van alle Nederlanders morgen de sharia zou willen invoeren, dan moet die mogelijkheid toch bestaan?’

Vrijdag 30 juni 2006. De avond daarvoor is het kabinet gevallen over de ruzie tussen Hirsi Ali en Verdonk. Het Binnenhof is bij toverslag in één grote heksenketel veranderd. Maar op het ministerie van Justitie aan de Schedeldoekshaven heerst een weldadige rust. Op de gang staat een karretje vol loodgieterstassen met stukken die Piet Hein Donner het weekend moet doornemen. Ondanks de verzengende hitte draagt de minister een driedelig pak dat hem als gegoten zit. Bij Piet Hein Donner op de kamer lijkt het alsof de tijd stilstaat.

De minister (telg uit een geslacht van gerenommeerde juristen; zijn vader was rechter bij het Europees Hof van Justitie, zijn grootvader president van de Hoge Raad) is samen met collega Remkes van Binnenlandse Zaken belast met de terrorismebestrijding. Als het erom gaat aanslagen te voorkomen, kiest hij voor de harde lijn. Maar toen Kamerlid Wilders voorjaar 2004 eiste dat moskeeën met radicale voorgangers werden gesloten, weigerde Donner: ‘Als u een godsdienstoorlog wilt beginnen, moet u dat zonder mij doen.’ Het geloof – ook de islam – was heilig voor mensen, vond de gereformeerde bewindsman. Wie strafbare feiten pleegde, moest het voelen. Maar van het geloof bleef je af.

De christenen uit de negentiende eeuw waren ook geen lieverdjes, zegt Donner die vrijdag op zijn ministerie. ‘Ze pleegden geen aanslagen, dat is het verschil. Maar veel protestantse dominees bedienden zich wel van krachtdadige, soms gewelddadige, retoriek. Vergeet niet hoe hard het er verbaal aan toeging tijdens de Doleantie (de afscheiding van de gereformeerden van de Nederlands Hervormde Kerk in 1886). Toen zag je eigenlijk hetzelfde als nu: de maatschappelijke elite ging steeds vrijzinniger en liberaler denken. De kleine luyden kwamen daartegen in opstand. En het ging hard tegen hard.’

3
101 Voxpopuli

@101 Het kabinet Balkenende is gevallen doordat de heer Rutte een overeenkomst heeft toegezegd met Amerika.
Zonder medeweten van de kamer.

2
102 Rapunzel

@102 , sry , met moet ,aan, zijn.

0
103 Rapunzel

Links is een bende hyena's. Allemaal laf maar in een groep meedogenloos en dodelijk.
Gezamenlijk raggen ze hun stinkende bek in elk stukje vlees dat ze kunnen vinden en ze houden pas op als je eentje zoveel pijn doet dat hij gaat janken. Dan vluchten ze ook als een beest en doen ze net alsof er niets gebeurd is.

Een bende hyena's maakt geen onderscheid tussen een mens en een hert, een leeuw en een rat, een academicus en een loonwerker. Een bende hyena's volgt de voorste en bijt zich vast.

Ik vind het beroep op rede van Ellian dan ook misplaatst. Als je niet weet wat een hyena is, als je denkt dat je er op redelijke wijze mee kunt spreken, als je geen oog hebt voor hoe die beesten altijd opereren.

Dan is de academische titel precies dat wat het zegt. academisch. Het beste opgesloten op een stoffig kamertje van een stoffige universiteit. te naïef voor de werkelijkheid. Maar gelukkig is Ellian dat normaal gesproken niet. Misschien is hij een beetje ziek. Of toch ergens van geschrokken?

9
104 Phiteceen

@104 En ze lachen altijd, die hyena,s.
Aan wie doet dat me denken....

3
105 Rapunzel

@104
Zo, dat lucht even lekker op.

Nu even je pilletjes nemen en lekker het mandje in. Dan voel je je morgen een stuk beter!

2
106 Janzzen

@ 101, kleine flashback.
https://www.nrc.nl/nieuws/2011/01/22/nederland-hoopt-prestige-te-herwinnen-11990568-a1208252
Quote"„Ik schaam mij nergens voor”, zegt Rutte tijdens die top. Het kost gewoon tijd, is zijn boodschap. Hij is nu eenmaal bezig „met een ragfijn, subtiel spel achter de schermen”. Wat Rutte niet zegt is dat op dat zelfde moment een oriëntatiemissie bestaande uit ambtenaren van de ministeries van Buitenlandse Zaken, Defensie en Veiligheid en Justitie in het noorden van Afghanistan de mogelijkheid van een politiemissie in kaart aan het brengen is."

0
107 Rapunzel

@107 wat ik aan wil geven is dat Donner al openstond voor de sharia, Ergo daar moet gewoon een forse blokkade tegenaan.

0
108 Voxpopuli

@108 Döner ,ja dan heb je er ook wel naam voor....

3
109 21st Century Guy

@108
Daar heeft toen Bob Smalhout nog een heel artikel aan gewijd in zijn zaterdagstukje in de telegraaf.

http://ovv.be/page.php?ID=1612

0
110 rebo

Nja, Importeer goedkope werknemers en jaren later was er ineens passie in Nederland voor Sharia. Voor dezelfde rede dat men meer wou straffen (omdat goedkoper werknemers, generaties later, haat etc).

0
111 DikkeTor

@101 @107 In tegendeel. Donner kwam op voor de democratie. Als tweederde shariawetgeving wil, dan zou dat mogelijk moeten zijn. Vindt u dat een pleidooi voor mee sharia? Nee - het is een uitleg over de werking van democratie, waarbij het volk zijn eigen leiders kiest. Denkt u nou echt dat Donner graag shariawetgeving in Nederland zou zien?. Maar ook als diezelfde tweederde meerderheid er zou zijn voor een Wildersdictatuur, een socialistische heilsstaat à la DDR, of een volstrekt neoliberale samenleving, dan is ook dat een optie waarvoor ruimte moet zijn. Aldus Donner. Daar is dan wel een wijziging van de Grondwet voor nodig en dat is bepaald geen sinecure. En voor het goede begrip: geen van deze opties vind ik erg aanlokkelijk.

1
112 Je Zus Mina

@112 Een referendum mag nooit over religieuze onzin invoeren gaan, heel simpel dat gaat in tegen het gelijkheidsbeginsel.

0
113 Voxpopuli

@104

"In het huidige Afrika worden hyena's in verband gebracht met toverij. De Zoeloes onder Shaka
Zoeloe vreesden de vermeende macht van de hyena's." Bron, wiki

Zie je wel dat onze voorvaders uit Afrika komen. Zelfs op nieuwskoerier klinkt een flard van bewijs daarvoor door.

1
114 Hendrianus

@43
vermoedde al dat die 270miljoen een getal was dat rondwaard in een "bepaalde" hoek van de blogosfeer.

http://littlegreenfootballs.com/article/39361_Fact-Checking_Pamela_Geller-_270_Million_Victims_of_Islam

0
115 morandi

Goed artikel ... slechts een puntje van 'kritiek' ... die ik middels een 'quote' uit hetzelfde stuk kan verwoorden: "Sowieso is het in Nederland, politiek en maatschappelijk, al niet mogelijk meer om normaal met elkaar te praten. De universiteiten zijn de laatste plekken waar nog ordelijk wordt nagedacht. (…) We bieden alle ruimte voor debat. "

Waarmee gelijk kan worden gesteld dat 'kritiek op de Islam' in de Nederlandse Samenleving dat allang niet meer is. Aan de grote hoeveelheid aan 'Islam en Moslims bashen'- kritiek" is haast niet te ontkomen ...

Debat is iets dat niet kan zonder respect voor de ander, en met name de laatste alinea doet het verder sterke stuk in eens verstommen tot een platte gemene en verscholen 'ad hominem'. Dat is jammer, want het zijn juist dat soort standpunten die het debat verstommen, en doen uitmonden in een voor en tegen loopgraven 'oorlog'.

Dus in die zin verdient 'de normale moslim' zeer zeker meer bescherming dan de christen en de jood, aangezien de kritiek op hen op een heel andere toon verwoord wordt (alhoewel ook daar de toon soms te wensen overlaat) ... Iig. tot dat de discussie wordt gevoerd over de zaken waar we het iig eens over kunnen worden/zijn, lijkt me een discussie waarover we het niet eens zijn en hoe daar mee om te gaan een onmogelijke opgave...
_________________________
Mijn begrip van de Islam en de rol van de Koran daarin, alhoewel ik geen Imam ben, noch moslim, lijkt mij als volgt.

De Islam is de meest liberale Abrahamische godsdienst die er is, de Koran beschrijft zowel de acceptatie van het woord van Allah door Mohammed, als zijn strijd met de verleidingen van Iblis. Deze dualiteit is die van het hemelse eeuwige rijk van Allah, en die van het Tijdelijke aardse rijk in verleiding van Iblis. Het is aan de gelovige zelf om te kiezen voor welk rijk hij kiest, opdat hijj/zij aan Allah de ware aarde van zijn ziel openbaard. En die keuze zal bepalen waar de ziel 'thuishoort' op het einde der tijden ... De 'kleine' Jihad is die van de persoonlijke strijd van elk persoon, tussen de normen en waarden die Allah waardig zijn, en die van de dagelijkse verleidingen waarmee Iblis hen van dat pad wil doen afwijken. De 'grote' Jihad is helaas tweezijdig, er is een 'stille grote Jihad', waarin zij die zich wensen te gedragen volgens de normen en waarden zoals Allah die toejuicht, dat ook doen in de maatschappij en anderen aanzet en toejuicht zich ook zo te gedragen. En de Jihad van Iblis, zij die met strijd en terreur de wil van Iblis aan de wereld willen opleggen, en zij die hun eigen invulling van wat goed is en wat slecht is aan een ander wensen op te dringen, opdat het verhinderd dat de ware aard van de ziel van een persoon zich aan Allah openbaart (iets dat overigens niet mogelijk is volgens de Koran, maar laat ze beiden hun gang gaan omdat het vooral de ware aard van beiden aan hem openbaart) ... zover de structuur van de Islam in een notendop....

Waar de Islam afwijkt van de huidige westerse cultuur is vooral de rollen verdeling ... Dit mbt. leiderschap (in wereldlijke en geestelijke zin) en de rechtspraak. Als mede de problemen die de rest van de wereld heeft (moslims inclusief) met zij die de Jihad van Iblis voeren (in mijn ogen dan he, nogmaals ik ben geen Imam, noch een moslim, en mijn kennis rijkt slechts zover als ik mij verdiept heb in de Islam en de Koran, en al hoewel dat meer zal zijn dan menigeen, is het nog altijd enorm enorm beperkt (dubbel 'enorm' om aan te geven hoe weinig het is).

0
116 mightimouse

@116

De grote jihad staat voor de persoonlijke strijd met Allah.
De kleine jihad daarentegen mag men gebruiken om zich als moslim te verdedigen.
Helaas gebruiken veel moslims deze jihad's andersom.

2
117 Voordevuistweg

Maakt toch niets uit wat wij willen of denken, die zandaanbidders hebben onze wijsheid en cultuur niet maar snoepen er wel van, dat is het beleid van de afgelopen 30 jaar waar UW centen heen gaan, is er enig protest voor al die sukkels? Slaap lekker verder nog een paar jaar en ook wij zijn dood!

1
118 Shadowfox

@116
"Dus in die zin verdient 'de normale moslim' zeer zeker meer bescherming dan de christen en de jood, aangezien de kritiek op hen op een heel andere toon verwoord wordt"

persoonlijk ben ik niet zo geinteresseerd in de Islam, ik denk de essentie van religie en van fundamentalisme te begrijpen vanuit een zeer streng gereformeerde opvoeding al de ins en outs van een andere religie boeit me niet zo zeer.

maar het doorgedreven moslimbashen zoals dat zich hier en in de blogsfeer afspeelt is iets heel anders dan gewoon kritiek, daar zit iets heel "unheimlichs" achter.

Ja er zijn oorlogen en aanslagen en problemen, maar in mijn leven heb ik nooit iets anders gehoord, vietnam, biafra, rwanda, aanslagen door communisten door de IrA eta DE PALESTIJDEN

0
119 morandi

@119 vervolg
aanslagen door communisten, door de IRA, de ETA,de palestijn, El Qaida en nu IS, wat is er nu zo anders dan anders dat velen vergiftigd lijken door een diepe haat?

0
120 morandi

@117 Ik mag aannemen dat je net zomin een Imam bent als ik, en alhoewel het best zo kan zijn dat ik de grote en kleine jihad heb omgedraaid. Ofwel dat de grote strijd de persoonlijke interne strijd is, en de kleine strijd die is van het 'verdedigen' van 'jezelf' ... is het maar zeer de vraag of Allah, de heer en schepper, ook maar enig belang hecht aan een Islamitisch staat oid... Ik bedoel, het is zijn creatie, alles is in principe al van hem ... daarom is het vooral de vraag (in mijn beschouwing) of die 'jihad' wel de jihad van Allah is, en niet die van Iblis.

@120 Angst voor het onbekende? Misschien dat we hoopten (na de opheffing van de meeste van dit soort organisaties, ofwel het afzweren van geweld en opgaan in een politieke) dat we niet meer met dit soort 'ongericht' geweld te maken zouden krijgen? Er zal ook een stukje woede inzitten mbt. hoe we in het westen hebben afgerekend met 'het geloof' als dominante intolerante stroming, en hoe er nu velen deze kant op komen die juist een dergelijke dominante stroming aanhangen... En er zit ook een enorme hitse achter, mensen worden opgehitst door lieden als Wilders, de Islam en de Moslim zijn blijkbaar een makkelijk te accepteren zonde bok voor de malaise in de samenleving die toch vooral door blanke graaiers is veroorzaakt. Liever anderen de schuld geven van iets waarvan niemand precies weet wat dat zou moeten zijn, dan te accepteren dat je door je eigen 'soort' en 'landgenoten' zo genaaid zou kunnen worden. (je ziet dit soort 'omgerichte woede' in veel totalitaire regimes ook gebruikt worden; het is zelfs een automatisch reactie bij vogels bv. Hanen, die beginnen naar steentjes te pikken ipv. elkaar aan te vallen. Het zal een zelfbeschermingsmechanisme zijn voor het voortbestaan van de soort oid. waar machthebber (met name volksjutters) makkelijk in kunnen tappen om steun te verkrijgen zonder daadwerkelijk enige oplossing hoeven te bieden voor de problemen die er daadwerkelijk zijn...

0
121 mightimouse

@94 Ik heb geklikt hoor, ik nam gewoon de tekst van de 'mouseover' over. Vooral om het feit dat u het enkel over AIDS had, leek het mij wijs om u te wijzen op het feit dat het ook over HIV gaat.

Erg, zielig voor de mensen, een reden voor mij om religie onzin te vinden. Neemt niet weg dat de mensen aldaar zelf ook schuldig zijn aan deze epidemie.

"Maar goed, HIV / Aids ......potàto / potáto voor wat betreft Afrika"
Nee, potato, potato is hetzelfde, een aardappel. HIV en AIDS zijn twee verschillende dingen, maar dit weet u dus niet.

1
122 Bluth
123 Bluth

@121 Er is Jihad, en Qital. Qital is dus het gewelddadige aspect. Het leuke is dan weer dat moslims het onderling niet met elkaar eens kunnen worden wat Jihad nu precies is.

1
124 Bluth

@122 , Ik denk dat ik het duidelijk genoeg heb uitgelegd.

Dat jij het nog steeds niet begrijpt, ligt toch echt aan jou.

1
125 Weet geen naam

Nooit mag de sharia hier voet aan de grond krijgen. Politiek en geloof dient ten alle tijden gescheiden te zijn.

0
126 TrianglePantsBob

Laat de Islam nou eerst eens bewijzen dat G~d bestaat..en wel met overtuigende fysieke bewijzen en dat deze G`d een sharia wil. Feit is dat G~d geen boeken heeft geschreven maar door mannen!

0
127 Sjako

Ten tijde dat het Christendom hoogtij vierden hadden de elite het goed. Het is ook door mensen hier naar toe gebracht en geïmplanteerd. Nu het Christendom op een laag pitje staat importeren de elite zoveel islamieten in Europa dat ze op die manier het gewone volk weer in het gareel krijgen en daarbij moderne privacy gevoelige informatie verzamelen om zogenaamde terroristische aktie's te voorkomen, wat overigens nooit gaat lukken. Maar het persoonlijk dossier ligt alvast klaar als het niet mocht lukken met de Islam. Het import volk blijft ook niet gek maar de sociale druk ligt heel hoog.

1
128 Verwonderd

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

4 uur geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

6 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

6 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

7 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

7 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

7 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

7 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

7 uur geleden geplaatst door Rinze

NK. App
Russian FlirtingMother Porn MoviesNaked UnderwaterBianca Beauchamp NudeMasturbating To PornBest Naked SexHot BoobdHow Can I Make Myself SquirtJordanxxxAhtness CelebsFeetbysvett PornBhutiya ChudailAcompanhante Fatal ModelFemdom Asshole LickingSky Bri PirnDoggystyle CompFleshligjtAriana MariepornAfrican Bf VideoDesi Viral Porn VideoBrazzersaLatest Telugu Blue FilmsHuge Boobs Anime PornDino Porn TubeVouyeur TvTv Babe StationBusty Asian PornstarsWet Fart PornSexi Bf HdAnime BackshotsHornystepdadMatt Leblanc NakedBack Arch PornJenna Elfman NudeIndian Whatsapp Sex VideoXnxx Deshi SexMarathi Sex KahaniyaTelugu Hot Movie SexPlaymate NudesAznude ComTamilnadu Lovers Sex VideosBrooklyn Chase AnalTeens DeepthroatedRole Play Lesbian PornCelebrity BulgeXnxx Bf SexySex On Top VideoXev Bell RingerMasterbushingXx Video 2010Www Fake Taxi ComTik Tok Do SexoEscourt RochesterBad Uncle XnxxIndian PornsterHellopornRealteennudesOrivate DelightsChristiana CinnSabien DemoniaSaex BfMe Follo Ami TiaHot Sexy Porn HdHd Sexy VideoOrgasmcumTia Ling AnalBehind The Scenes PornhubLisa Kelly NudeOlivia Newton John NudeTelugu Bf Telugu BfHot Sex Xxx IndianBengali Heroine Sex VideoCumming On PhoneBourdelaHentai GostosaSamanyha 38gMisato PornAngela White Latest89 Sex.comMary Jean XxxPorntube Mature AnalFree Porn Mobile GamesPart PornBig CockpicsSecret MoneiiXxx Boy PicDesi Girl FingeringNew Hindi XxxLesbian Sex TubeGhost Cod PornPlantsuzy.orgBent Over BabesBgboobsSexey Porn VideoPam Beesly PornBig BoobysMrdeepfakes.cimXvixeos RedSweetmonaeSliping Sexy VideoLegal Age XxxPezón GrandePornhub Behind The SceneCarvy PornBlue Film Open SexyAngelique Lapiedra PremiumbukkakeQuinn Finite PornBrazzers Milf XnxxX Video Father In LawXxx DeverPorn 18 And AbusedKim K Leaked SextapeVer PornaRule 34xxSadi Mein ChudaiXnxx Xh MasterNude Picture Of Dolly PartonSleeping Teen XxxSuper Sexy Porn VideosHoneymoon Sex Video IndianJapanes Porn HotAdult Friend FinerCaca PornRusty StevensPorn Hd AmericanIndian Orgasm PornSex With Bihari BhabhiFbb PronFbb SexBachelorette Party Dancing BearsCam Sexo Ao VivoDont Fuck In The Woods 2SammistarfishSumata CafeIndian Aunty Dress Change VideoGoogle Xxx ComHousekeeping XnxxNamigonewild SpankbangCumming In My SisterBlue Sex Film SexPublic PickuppornCarli BeiPorn Site For WomenNedu IndianUttar Koriya SexPornteen PicturesWatersexGif PornographiquesPandorakaaki NufeNude Black Babes