Poolse vrouwen vaak geintimideerd op werk (ad.nl)


Scheldpartijen, bedreigingen, zelfs aanrandingen: Poolse vrouwen die hier tijdelijk werken worden op grote schaal seksueel geïntimideerd. Dat stelt stichting Fairwork. Directeur Sandra Claassen is geschokt. ...

door Gut in Binnenland  ·  16 Reacties

  • 0
  • 506x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Wat raar, dit doet de roomblanke verlichte Hollander toch niet?

11
1 Gut

#1

Het wordt in ieder geval niet aangemoedigd door religieuze boeken als de Koran en de Hadith of vanuit zoiets als een vrouwonvriendelijke islamitische cultuur. Groot verschil dus!

11
2 Gräf und Stift

@1 Nee joh, en die leest dit artikel waarschijnlijk ook helemaal niet.

1
3 Criticaster

@2 Daar merken de geïntimideerde Poolse vrouwen waarschijnlijk niet zo veel van. Of is intimidatie anders als er een cultuur achter staat?

2
4 Criticaster

@2 Precies , dit wordt gewoon aangemoedigd door ouderwets Hollandse geilheid :-/ Stukken beter :-/

3
5 foshizzle

Is intimidatie nu een "fout" van mannen of is het een "fout" van de vrouwen. Ik begrijp de zin van die zion niet helemaal. Zijn Poolse vrouwen te extravert, is dat wat ze zeggen?

Of zijn het weer van die voorstanders van een frigide maatschappij. Ik vraag het maar hoor, ik bedoel er niets mee...

2
6 Phiteceen

Dat krijg je met die koppelbazen. Die maken misbruik op vele manieren.
De financiële vergoedingen steken ze ook al gedeeltelijk in hun zakken.
Maar veel van de Poolse vrouwen bij ons in de buurt zijn hier niet alleen. Veelal hebben ze een vriend of broer of man in de buurt. Zal niet voor niets zijn....

Maar ik ben bang dat Fairwork zijn pijlen in de verkeerde richting aan het schieten is. Ze zullen bij de regering moeten beginnen, aangezien de koppelbazen nu die Polen, man en vrouw misbruikt. Door ze maar tijdelijk te laten werken, zijn er geen vergunningen nodig. Door ze in door de koppelbaas gekochte of gehuurde prijzen onderdak aan te bieden tegen belachelijk hoge prijzen. En als ze dat niet doen, geen werk...
Dus de insteek ik goed, van Fairwork, maar de beredenering voor hun aanpak. Daar heb ik mijn twijfels bij.

0
7 Logic

@4 Jep, het ene wordt gedoogd door de linksche wegkijkfacisten, het andere gebruikt om voor het eerste weg te kunnen kijken.

5
8 Scholar101

Vaak zijn die leidinggevende, die voormannen, ook Pools trouwens is mijn ervaring. Gewoon omdat iedereen op de werkvloer Pools spreekt is het welhandig dat de voorman dat ook doet.

Verder zijn werkgevers die massaal met MOElanders werken toch al van het type aso VVD volk, anders hadden zij Nederlandse werklozen wel een baan gegund. Dat er bij die types misbruik plaats vindt verbaast mij dan ook totaal niet. Een MOElander hier laten werken op zich is al misbruik.

1
9 Mariska3

Polen zijn hoofdzakelijk katholiek, zou dat het probleem zijn? De laatste tijd is er meer een "geloofscrisis" kijk maar naar de islam wat ik dan weer begrijpelijk vind.

1
10 Interessant

Niet te geloven dat gemeenten voor huizen zorgen voor deze tijdelijke arbeidsmigranten. De wachtlijsten voor huizen zijn al idioot lang en deze mensen verdringen de Nederlanders op de werkvloer omdat zij voor Poolse prijzen mogen werken. Waarom een Pool die geen Nederlandse nationaliteit heeft, die geen werkvergunning nodig heeft, die hier geen premies afdraagt, die, hoe bestaat het, al subsidie krijgt voor het ver-van-huis-werken (wat trouwens meestal in de zakken van de werkgevers verdwijnt) ook nog van een Nederlands huis voorzien?

Moet de hele Nederlandse bevolking vervangen worden of zo?

1
11 Mariska3

@11
Inderdaad,ik vraag het me ook wel eens af, wat hebben die beleidsmakers voor ogen?moeten alle laagopgeleide Nederlanders in een uitkerings positie en lijdzaam toezien dat hun werk door allerlei buitenlands volk wordt gedaan?
Hoe werk je een compleet land naar de kloten?

0
12 Hangingmen

Gewoon een voorbeeld dat ik ken. Schrik niet.

Poolse vrouw werkt in Griekenland (of all places met die hoge werkloosheid daar). Ontmoet daar een andere Pool en krijgt een Pools kind. Ze gaan uit elkaar en zij vertrekt met Pools kind naar Nederland. Daar vindt zij een baan als voorman bij een slachtfabriek. Zij kost die werkgever minder dan het minimumloon. Ze krijgt een sociale huurwoning en huursubsidie. De vader van haar kind overlijdt in Griekenland. Ze krijgt van Griekenland een uitkering van €800.- per maand boven op haar salaris in Nederland. De toeslagen en subsidies gaan gewoon door; zij heeft dit dus niet opgegeven en betaalt er dus geen belasting over. Het Poolse kind gaat hier gratis naar school en krijgt gratis medische zorg.
Dan ontmoet ze een Pool die in Nederland werkt. Hij heeft ook een sociale huurwoning en werkt tegen een dumpprijs als automonteur. Maar ze zijn slim. Hij schrijft zich uit in Nederland en weer in in Polen. Hij gaat als zzp-er verder voor zijn werkgever in Nederland.. Hierdoor hoeft hij in Nederland niet alleen geen premies maar ook geen belastingen te betalen. Bruto = netto.Tevens koopt hij een Poolse auto zodat hij hier geen wegenbelasting of dure verzekering hoeft te betalen. Hij trekt in bij die Poolse vrouw. Haar toeslagen en subsidies gaan gewoon door. Ze krijgen samen een baby die uiteraard ook weer gratis medische zorg krijgt. Ze harken zoveel geld binnen dat ze een kast van een huis kunnen bouwen in Polen waar ze de schoolvakanties volledig verblijven (12 weken per jaar dus).Ze doen zoveel mogelijk hun boodschappen in Polen want dat scheelt een aardige duit.

Nu moet je mij even uitleggen hoe het kan dat dit gezin huursubsidie ontvangt, zij een sociale huurwoning heeft, hij op geen enkele manier belastingen of premies betaalt in Nederland, zij nauwelijks en de uitkerende instanties zich niet achter hun oren krabben hoe dit nu kan.
Een Poolse vrouw die een kind krijgt met een Pool maar claimt alleen te wonen? Kan, maar zou voor mij toch reden zijn dit even te checken. Gezien hun gezamenlijke inkomen en haar Griekse uitkering hebben zij nergens recht op. Sterker nog: Doordat zij weer een partner heeft, heeft zij geen enkel rechtop die uitkering.

Maar hee.. Poolse vrouwen zijn zielig, informatie moet in het Pools en ze moeten huisvesting krijgen van gemeentes. Braaaaaaaaaaaaaaak!

1
13 Mariska3

@13 het gaat hier om: Scheldpartijen, bedreigingen, zelfs aanrandingen: Poolse vrouwen die hier tijdelijk werken worden op grote schaal seksueel geïntimideerd.

En misbruik van regelingen komen onder alle bevolkingsgroepen voor. Dus ook nederlanders dat moet je gewoon aanpakken. Maar dat is niet een typische Pools probleem.

2
14 mike45

@14 ; Het is een typisch MOElands probleem omdat zij kunnen sjoemelen met hun niet-Nederlandse EU nationaliteit. Hun Nederlandse werkgevers ook. Dat kunnen Nederlanders helemaal niet. En dan heb je gelijk ook de reden te pakken waarom dergelijke werkgevers liever met MOElanders werken dan met Nederlanders. Al die andere redenen zijn niets dan smoesjes. Als een MOElander een werkgever net zo veel kost als een Nederlander dan kozen ze een Nederlander.

De link met het artikel is dat deze organisatie in het misbruik reden ziet om het werk van MOElanders hier nog meer te gaan faciliteren dan het al is. Controle lijkt mij meer de aangewezen weg omdat faciliteren er vooral voor zorgt dat het voor deze werkgevers nog gemakkelijker en goedkoper wordt en voor MOElanders nog aantrekkelijker om hier te komen.
Dat lijkt mij, in mijn ogen, een onwenselijke ontwikkeling.

0
15 Mariska3

@14 Klopt. Het verbaast me dan wel dat het binnen een paar reacties weer een religieus topic wordt.

1
16 Criticaster

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken....

1 minuut geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Reconquista
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@2Doe ik ook. Behalve bij de islam dan natuurlijk want dat is zelf een totalitaire, racistisch en gewelddadig religie en samen met extreem lin...

3 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Bob Sleebaan
Politie houdt meerdere mensen aan om steekpartij Ter Apel - NieuwRechts.nl

Wat een aardige mensen. Binnenkort komen ze misschien bij jou in de straat wonen.Maar maak je geen zorgen we hebben genoeg politie op straat o...

5 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Wedergeboren
Statushouders ook in de wachtrij

@18 Je hebt het over iets anders. Dus nog maar eens: "Gemeenten hebben de wettelijke taak om de mensen die een verblijfsvergun...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@96Nou dat wil ik nog wel eens naast elkaar leggen, hoe vaak ik links meestuur of jij. Dat verlies je met grote sprongen en dat weet je zelf...

10 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Reconquista
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@50Je vergeet dat die ellende vaak komt door hun eigen cultuur, religie of levenswijze die ze hier gewoon voortzetten met alle gevolgen van di...

12 minuten geleden geplaatst door Reconquista

wildersfan
Scholen gestopt met inhuur uitzendkrachten: zo komen ze toch aan leraren

Slim van de scholen. ...

15 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Strongoli
Statushouders ook in de wachtrij

@17Nog maar eens:Voorrangsregels bij woningtoewijzing, wordt door gemeenten bepaald en is dus NIET bij wet geregeld.Mensen die zich gedisc...

15 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@94 Ik kijk graag verder dan mijn neus lang is dus waarschijnlijk zoek ik vaker iets op dan jij. Ik wil namelijk graag betrouwbare informatie e...

16 minuten geleden geplaatst door Bop

Marrie1
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

@11Ja, dat zou best eens de oorzaak kunnen zijn, en dat de woke leeghoofd praters dan zijn ideeën vertalen in een beleid wat voor nog meer p...

17 minuten geleden geplaatst door Marrie1

NK. App
Mr Deep FakesHotwife RioCasca AkoshavaBlackmalemeJapani JabardastiSwathi Naidu SecKali Rose BbcWww Indian Desi Xxx ComDesi Com Sex VideoBlack Teen Anal PornCecilli LionMoana HentaiBangladeshsexvideoXnxx HantaiDesi Girl Sex PicGay BackshotsGisele MariXvideo BlowjobsShoujo Kyouiku ReBetti BondageSex Ka HindiSaniloni X VideoTrobbing CocksPorn Lesbian MasterbateSexy Indian Aunty XxxAbbylynxMature Lesbian AnalR/nsfwhardcoreFappy.comCams PornPorn BbcSomaliland WasmoNaked WifesFixen PornBlack Porn DaddyFisting TeenAishwarya SexLeone Ki ChudaiAsai PornPlayvoy PlusStep Mom BrazzersSouth Indian Sex ComGay Xx VideoTamanna Sex ImagesPorn TalkIndonesea PornVintage Xxx MoviesSex With MuslimHot Margot RobbieGia Derza VideoYes XxxマスタベChanwl UziPoonam Pandey New VideoOld Young Porn VideosPianful Anal PornDad Cums On MeKrissy TaylorRekha BhabhiSekasi DesiLeaked OnlyfamsXxx PornKannada Sex SongTr Altyazılı PpornoHanayama KaoruPorn Videos Indian WifeYolandi Visser PornHobbypornVoyeurs De FranceMikaela Testa NudesSex Photo Full HdNadia Ali XvideosVera Farmiga SexPornhub JapanPorn Video Full Hd ComBelleso PornLazy Gecko NudePerfect AnalBangla PorneMax80 OrlandoNegros PornXxnx VideoseHd DrazzersAmerican Hd SexCute Forced SexAlyssia Vera GloryholeswallowPorn Es ComJessica Simpson TittsPorn Indian BeautyCarry Light PornSweetyfox PornBig ThickassJessica Biel In The NudeAllison Hannigan NudeSunny Leone Fucking VideosDesi Sex Audio VideoBadmilfs ComSeductive NudeDesi Sali PornKaley Cuoco NudesDeepthout PornJenna Jameson LesbianRule34video.XlovNude And Hairy MenSister Home XxxNaked Billie PiperPorncomics OneXnxx LocalIndian Sex CinemaBlowjob Sex VideoBangla Blue Film Blue FilmSex Video BasRambha Nude ImagesEbony DildoPunjbi PronBlow Job GfXnxx VipVídeo Pornô AmadorasHannah Goldy NudePirn HatPronstar MovieBrezeer ComSexy Dance SexyIndia Real Sex VideoMoriah Mills PovPorndu DeKushboo Sex FilmKathia NobliiBabestaton TvSolopornoXmaster ComAmigas XxxHenti Huge BoobsTori Black Sex VideoNaked Hot CougarsIndian Bhabhi ChudaiMia Malkova PornstarNatalia XxxMx PornNaked Video DownloadPorno 2023Forced ThreesomeNew Porn For FreeKrystal PreissMadrasi Sex MovieBhabhi Ki SuhagratBangla Bf Video HdChut Ki Chudai MovieShopfyter Porn