door Nerva in Politiek  ·  87 Reacties

  • 19
  • 1701x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Cannabis moet gewoon gelegaliseerd worden,

Het zorgt voor de mogelijkheid tot voorschriften en kwaliteitscontroles: van apparatuur tot desnoods instanties die tijdelijke kweekruimtes kunnen controleren op veiligheid zowel prive als zakelijk.

Ondernemers moeten de mogelijkheid krijgen om proffesioneel cannabis te groeien; als e.e.a. legaal is kunnen daar veilige ruimtes voor gebouwd worden (en dat hoeft helemaal niet in een woonwijk.........) Het geteelde product kan dan net als elk ander gewas door de voedsel en waren autoriteit gecontroleerd worden.

Er kan BTW en voor mijn part als ze er weer niet genoeg aan hebben ook nog een deel accijns op worden geheven. Er kan dan een marktconforme prijs komen en de klant weet tenminste eindelijk eens of hetgeen hij in z'n lijf stopt wel gezond is.

Dat is dan de recreatieve sector.
Voor boeren is het dan helemaal feest wan hennep is een van de meest lucratieve gewassen die ook nog de grond verbetert......meer winst......

Vind je dán criminele kwekerijen in huizenblokken dan mogen daar zeer zware straffen op! Er is immers in tegenstelling tot nu wél een mogelijkheid om het netjes te doen. (of de crimineel daar nu wel of niet van gebruik maakt.)

Nóg een voordeel is dat je met cannabis als een normaal product ook veel beter weet waar het naar toe gaat en de criminelen word zo een deel van hun afzetmarkt weggemaaid.......daarbij.....Nederland verkoopt nu zélf ook al aan Duitsland....

Veel van de problemen met cannabis die er nu zijn worden in stand gehouden door hoe men er mee blijft om gaan. Wie heeft daar nu nog baat bij???

0
51 Seconda

We horen nu maar 1 kant van het verhaal. Mogelijk veroorzaakte de vrouw meer problemen in de buurt. Dan is diit gewoon een kwestie van terug pakken geweest.

3
52 Merlinswit

@52
Tsja, de klikkers gaan hier niet reageren, alhoewel anoniem willen ze nog wel eens los gaan, ben benieuwd.

1
53 Nerva

Ik vraag me af hoe groot worden wiet planten op zolder ?
die prachtige struiken bij moeders buurman in de tuin werden wel 1.50 x1.50 meter .

0
54 Olivia

@54
Met een mooie zomer idd. de plant explodeert.
Op zolder geen idee, maar er zijn vast mensen die antwoord kunnen geven.

1
55 Nerva

@9

@7 heeft het over een paar honderd planten. Bij mij zou de geur wel het laatste zijn waarom ik zou aangeven in bepaalde gevallen. De situatie van hen huis zou voor mij doorslaggevend zijn. Als het een vrijstaand huis is gaan ze hun lieve gang maar. In Leeuwarden zijn er namelijk een aantal keren rijtjeshuizen met grote hoeveelheden planten afgebrand doordat de bekabeling er niet op berekend was. Waren huurwoningen waarvan de tuiniers elders woonden. Buren konden de via de zolders overslaande brand nog maar net ontvluchten.

Maar voor 5 planten? Mooi gaan laten.

0
56 Liwwie

@57 Olivia
Buiten in de volle grond worden wietplanten het grootst . Ik ben geen specialist op het gebied van wiet maar weet wel wat af van planten en tuinieren.Hoe meer ruimte hij heeft hoe meer wortels hij kan aanmaken en hoe groter hij kan groeien.
Ik heb wel gehoord van wietplanten tot 4 meter hoog buiten (Brabant) . Heb er zelf weleens eentje gezien op een volkstuintje van 2,5 meter. Het ligt ook aan de soort hoe groot hij kan worden.

Ondertussen zijn er door veredeling/kruising experimenteren honderden soorten cannabiszaad op de markt. In Nederland zijn ze daar al zeker vanaf de jaren 70 mee bezig, dus veel ervaring.
Dus er zijn nu zoveel soorten, ook veel speciaal voor binnenkweek. Die juist klein blijven met een hele grote opbrengst. Sommige soorten worden maar 80 cm of nog kleiner zelfs.
Het gaat de kwekers natuurlijk om de opbrengst en om de knaken die het oplevert, de plant hoeft niet groot te zijn.

Om een idee te krijgen hoeveel soorten er zijn. Je kunt rondkijken en ook legaal (een paar) zaadjes kopen als hobbyist .Bijvoorbeeld hier.

http://www.hy-seeds.nl/

0
57 Natayo the Bobcat

@54 Olivia
En er zijn veel webshops op dat gebied. Ik wil geen reclame maken maar gaf er maar eentje als voorbeeld, waar ook veel informatie op staat.
De bekende Bulldog coffeeshops uit Amsterdam bijvoorbeeld verkopen ook zaadjes. Overal betaal je een paar euro per zaadje.
Mijn tomaten en wortelzaadjes zijn een stuk goedkoper wat dat betreft. Dan heb ik een zakje met honderden zaadjes voor minder dan een euro.
Maar ja, die planten kan je niet oproken. Nog niet geprobeerd in ieder geval. Ga ik ook maar niet doen.

0
58 Natayo the Bobcat

Nederland op zijn best. Slappelingen en verraders. Zullen wel linkse buren zijn geweest.

4
59 Dachtutniet

Heb een kas in mijn tuin, daarin zitten tomatenplanten, op sommige dagen ruikt men dit goed.

Eigenlijk zit ik te wachten op bontkraagjes die denken wiet te kunnen rausen of de politie die ook denkt dat er wat te halen valt, heb ik voor maanden schik.

0
60 garriet

@18 Ja en dom ontwetend volk. Is en blijft dom ontwetend. Aaaahh de kinderen mogen niet roken gelukkig mogen ze zichzelf nog kapot zuipen.

1
61 Whackhack

aso .. simpel.
ook vijf is nog steeds illegaal.

6
62 chouffleur

ook 2017: een belachelijke (energie?)reclame waarin een stinkende wietplant op een tafel prijkt in een huishouden van een vrouw van 45 ong. dat moet normaal worden ??? gatver. wiet is verslavend

5
63 Lets keep it cool

@49 Wat zeg ik daar in @45 met uitzondering van kleine gesloten kasten voor een paar planten voor eigen gebruik. Lijkt me precies hetzelfde als wat jij zegt.

Ik gaf toch al aan alleen problemen te hebben met mensen die veel planten hebben in een woonhuis wat iemand voor eigen gebruik moet ie helemaal zelf weten. Iets met brandgevaar en dergelijke. http://www.omroepwest.nl/nieuws/2275104/Een-op-vijf-woningbranden-ontstaat-door-hennepteelt

2
64 Dian

@12 beter je kinderen achter in de vuilniswagen gooien want ik hoor vaker dat kinderen brand veroorzaken dan kwekers.

3
65 Whackhack

70% van alle branden in hennepkwekerijen vinden plaats in woonhuizen. Daar vallen ook doden bij en ook de buren verliezen regelmatig hun woning.
http://www.nu.nl/binnenland/4018827/brand-hennepteelt-breekt-vaak-in-bewoond-huis.html
http://www.omroepbrabant.nl/?news/1850891263/Drie+branden+door+wietkwekerijen+in+%C3%A9%C3%A9n+weekend,+heeft+niets+met+koude+weer+te+maken.aspx

2
66 Dian
67 Dian

@1 >> Meestal zijn dat de oudere mensen die wiet nog steeds als drug zien.

Wiet is ook een drug: https://nl.wikipedia.org/wiki/Cannabis_(drug). Dat neemt niet weg dat ik deze actie belachelijk vind

0
68 yadasampati

Wiet is geen drugs @ 1 ?
Steek er nog een of 2 op ja

4
69 Thei

@63
Heb jij een geuren tv/monitor ?
Wiet stinkt niet, wiet ruikt naar wiet .
De geur van wiet is een indicatiemiddel om de kwaliteit te beoordelen .
De geur van wijn of bier vind ik niet lekker , maar het is ook een indicatiemiddel voor de kwaliteit.
Mijn badzeep ruikt naar namaak passiebloem. en is totaal niet te vergelijken met de passiebloem in mijn tuin.
De meeste mensen zijn gewend geraakt aan namaak geuren, dat dat lekker fris zou ruiken is ook aangepraat door de reclames op tv
En zo kan ik wel pagina's doorgaan.

De belevenis van geur is een persoonlijke ervaring.

0
70 Defcte burger

zij heeft mazzel... in huis had haar dat een ontruiming opgeleverd en een huurverbod

3
71 chouffleur

Sneu type, die Nerva.

0
72 Wendel

@67 Ik weet zeker dat er meer mensen baat
Bij hebben dan benadeeld zijn. Maar accepteer het nu maar want tabak verdwijnt in 15 a 20 jaar daar gaat wiet de vraag dus opvullen. voor het feit dat er geen rotzooi bij wordt gegooid zoals rattengif éxtra nicotine éxtra teer brandt vertragers brand versneller.

2
73 Whackhack

@67 ongelukken gebeuren vooral door onwetendheid. Onwetendheid in stand gehouden door beleidvoering door mensen die geen enkele reële kijk op de realiteit hebben en beïnvloed worden door lobbyisten die dik 300k per jaar tillen om de belangen beschermen van een paar van de rijkere ondernemingen. Er verdrinken ook kinderen in zwembaden maar je ziet nooit mensen van die zwembaden die kinderen vragen of ze überhaupt kunnen zwemmen. Zwembaden maar sluiten?

1
74 Whackhack

@12 Helemaal met je eens. De meesten met een wietplantage hebben gesjoemeld met de elektriciteit, waardoor brandgevaar ontstaat. En met de waterleidingen waardoor risico opnwateroverlast bestaat. Daar hoeven de buren niet onder te lijden. Bij lekkage of brand zijn de vogels gevlogen: eenWA-verzekering dekt dat niet en van een kale kip valt niet te plukken. Aangeven dus.

1
75 Mrs. K

@27 Aperte flauwekul. Dat dat vaker voorkomt is omdat er meer elektronica is dan plantages. Voor een wietplantage wordt over het algemeen geen elektricien ingeschakeld en wordt er door beunhazen een stroomcircuit aangelegd.

0
76 Mrs. K

@73 Wat voor baat? Illegale zwarte inkomsten ten koste van iedereen?

4
77 Dian

@75 de de meeste hebben netjes een extra +20A aardlekschakelaar met +10mm2 kabel vanuit de meterkast naar de opstelling lopen of zelfs met pruis accu's er tussen omdat hun dak met zonnepanelen gevuld is. Net zoals in elk begrip heb je de 1% die zich niet aan de regels kan/wil houden. Naar mijn mening zijn planten niet crimineel wat ik crimineel vindt is dat mensen 25 dubbelen stopcontacten op 1 houten plaat schroeven en die solderen met te dunne kabel in de muur om het amperage te dragen zodat je zoizo brandt krijgt (in de muur!)

0
78 Whackhack

@77 kanker chrone ADHD noem het maar op en als kweken niet in zo'n stigma geduwd zou worden dan zakt de waarde omdat er op ten duur overschot komt.

1
79 Whackhack

@77 en inkomen zijn nooit zwart als je ze bij de belastingdienst aangeeft onder bijverdienste'-)

1
80 Whackhack

@30 "softdrugs kun je vergelijken met tabak"
Daar tabak een harddrug is, ben ik het niet met u eens.

2
81 3RN5T

Het gedoogbeleid leidt dus ook tot willekeur. Waarom dit niet na 40 jaar eindelijk eens in een wet gieten?

0
82 Vilseledd

@82 omdat Nederland de opiumwet van de vn ondertekend heeft ergens in de jaren 30.

2
83 Whackhack

Politie rolt mini-moestuin op. De zesjarige eigenaresse kreeg een nekklem, werd tegen de grond gedrukt door zes hijgende agenten.

0
84 Commodus

@57
@58
Bedankt voor uitleg en tips .
Als enthousiast tuinierster vind ik wietstruiken mooie planten om te zien , meer interesse heb ik er op dit moment niet aan , maar kan me voorstellen dat als ik ooit ziek zou worden ( met pijn ) ik zo'n plant in mijn tuin plant .

Ik heb wel ooit wat planten genaamd Datura ( doornappel ) die plant waar @3 het over had in een pot in mijn tuin gehad , vraag me af of die dan ook verboden zijn .
Deze datura planten zijn prachtig o te zien en geven een heerlijke geur in de tuin . Schijnt ook als drugs gebruikt te worden en heb daar horror verhalen over gelezen van mensen welke deze plant als drug gebruikte .
Wilde die Datura plant ooit zelf kweken door de harde zaadbol van die datura te weken om de zaadjes te kunnen oogsten , heb daarbij een mesje gebruikt daar die bollen behoorlijk hard zijn .
Ben op de eerste hulp beland daar een stukje schil van de zaadbol in mijn oog belandde waardoor ik voor minsten 24 uur blind was aan een oog . De pupil was sterk verwijd en ik zag alleen maar felle lichtflitsen ermee.
Zoiets hadden ze nog nooit gezien op de eerste hulp , vroegen me welke plant dit had veroorzaakt , keken de boeken er op na en hadden het over een ( te veel aan ) Bella Donna effect , vreselijk giftig die Datura .

Voor de rest vind ik persoonlijk minder kwalijk ( voor je lijf ) iemand die een paar jointjes rook dan iemand die de gehele dag sigaretten zit te paffen .

0
85 Olivia

@45 , boehoehoe. Lekker huilen bij de redactie. SNITCH !

0
86 FUBAR76

@81 Wettelijk gezien valt het niet onder de harddrugs, maar u hebt gelijk als u doelt op de werkzame stoffen.

0
87 WHuls

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik neem aan dat de ME erop ramt net als destijds met de wappies....

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

Omdat ze alle aanvallen van Iran op Israël konden onderscheppen, denken ze nu ook alle kernwapens van Rusland te kunnen onderscheppen?Volge...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

2 uur geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

2 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

2 uur geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

2 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

2 uur geleden geplaatst door Mac Benac

ongelovenloos
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Zo zal dat hier ook gaan. daar aan kan je zien dat er dubbele agenda's zijn. Alle landen binnen de EU stellen zich hetzelfde op voor de asiele...

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Gaping PussieMedival PornReailtykingsPornhd VidsTemagayIndian MiflRule34 High On LifeFirst Time HotwifeKatoon XxxFilme Pornô PortuguêsBabystitter PornOdia Open SexyPorn CategpriesSait PornografiaBlacked Missionary PornMalayalam Leaked VideosPakistani Sexy Porn VideoXxhidiBallbusting GirlfriendFree Nude FilmsLittle Caprice CreampieAishah Sofey NudeNami HentiNaked Womens VaginasPayboy XxxWww Yogasex ComBig Tits TubesStories XnnBig Veiny Titties篠田麻里子Sunny Leone Ki ChudaiPussy Licking Sex VideosBest Xxx SitesRailey Diesel LeaksSebrina NicholeTxreemarie OnlyfansBad Girl XnxxXxx Real Sex VideoJav LesbianDesi Bhabhi Porn Sex Videoఫ్రీ పోర్న్ వీడియోస్Voyeir WebGangbangdaily ComManhwa HenteiLea Elui NudeWhatsapp Xxx VideoSex With Hot GirlDesi Porn OutdoorSkyalrmaexoSommerray LeakedBangbrusKatrina ChudaiBollywood BeegFitbryce PornYes BackpgeHemaletube ComPorn WetEnglish Sax MovieFreetubspotOrgasmhentaiNude Chicks DancingXvideo MaaBrazzer Sex Movie ComMa Chele Sexy VideoCartoon Xxx DownloadReal Brother Sister PornNude In PublickMelhores Site PornFilmes Eróticos XvideoCockedupshawtySaree Xxx HdRape Mom PornVrporn GalaxyChina Naked MenCam4 France FemmeAbla Films LlcSarawr Cosplay NudeArab Xxx ComRed Lip BjSouth Hot SexReislin PornTop Trans PornstarsMulheres Nuas GifsKeezmpviesYasmina Khan Cum On Her FaceEmma Bugg FeetXxx Tamil Sex VideosKasey KissesSexy DeepthroatLana Rhoades Xxx VideoWorldstarhiphop PornCamwhotesWww YoornGirlfriendsdilmsJaponesa Gostosa NuaStep Sister Free PornLila Irwan XxxMalayalam Teen SexElsa JainTelugu Gents Sex VideosPolice Man XxxStrip Club Lesbian PornHola18Porn Xxnx VideoMeya Khalifa XnxxMakemecumMinioppaiWonpornReal Dick FlashNew HentiHoney XxxTotalsexXxxx MoiveCall Of Duty Izzy PornFullxcinameBreeders Of The Nephelym F95Hebtai.Porn LebiaHentai EncensoredOrgasome PornChubby Por NAdrianne Palicki HotBokep HamilSexnxxMimi Chakraborty XxxDenjer XxxBbw Asin PornDildo HoverboardPornographie GratuiteSienna DayTaragenx NudeGay Porn XvixeosEiva MaraTelugu XxxxxSexy Video Full Hd Sexy VideoOdiasex InDinner Table Sex VideoDan Dangler OnlyfansVoyeurs HouseSweetluciusSexex VidoPhatrabbitkiller MyvidsterMasters Of Sex PornIce Spive PornBouncy PornAmazingmilfHookup HotshorPefect CockSlimthick LightskinPhillipeans Porn