Start van hoofdcontent

112

nl

Slachtoffer maakt foto van dader tijdens diefstal: 'Hopelijk wordt hij gepakt'

4 juli 2017, 20.18 uur

Op Facebook is een zoekactie gestart om de man te vinden die de 25-jarige verloskundige Soraya Cudjo zondagochtend van haar tas beroofde. Dat gebeurde bij de flat Hakfort in Zuidoost. De gewelddadige man vernielde de ruiten van haar auto, schopte haar en nam haar handtas mee. Soraya wist 'm vast te leggen op beeld.

Ze kwam die dag om 11.30 uur flat Hakfort uit na een kraamvisite. In de parkeergarage hoorde ze een hard geluid, alsof een ruit werd ingeslagen. 'Ik zag iemand bij mijn auto staan en toen ben ik daar heel hard naartoe gerend', vertelt Soraya.

Ze zag dat de ruiten van haar auto waren ingeslagen en een man die iets in zijn tas stopt. Hij reageerde niet toen ze vroeg wat hij aan het doen was. Ze besloot een foto van de man te maken met haar telefoon.

De man werd daarop agressief. 'Hij trapte op mij in. Gelukkig kon ik het afweren, waardoor het mijn tas raakte en niet mij. Daarna is hij weggerend.' Haar toegesnelde vriend maakte een filmpje van de kapotte auto en zette het op Facebook, omdat hij bang is dat de politie niet genoeg doet.

'In de hoop dat zo'n persoon toch bestraft kan worden voor wat hij heeft gedaan. Ik vind dat je van andermans spullen moet afblijven. Helemaal zorgverleners die hun werk proberen te doen, moet je echt met rust laten.'

Mocht u de man herkennen, bel dan de politie.