Marloes, echtgenoot Tjem en hun baby Bram. Voor het gezin is er geen plek bij de opvang.
Foto: Koen Verheijden
Volledig scherm
Marloes, echtgenoot Tjem en hun baby Bram. Voor het gezin is er geen plek bij de opvang. Foto: Koen Verheijden © Koen Verheijden

De wachtlijst is terug in de kinderopvang

Ouders die een plek zoeken in de kinderopvang krijgen op sommige plekken voor het eerst weer te maken met wachtlijsten. Dat geldt voor grote gemeenten als Amsterdam, Utrecht en Den Haag, maar ook voor steden buiten de randstad als Groningen en Nijmegen. 

  1. Reacties op instortingsgevaar Brienenoordbrug: ‘Miljarden de grens over, maar voor drukste brug is geen geld’
    8

    Reacties op instor­tings­ge­vaar Brienen­oord­brug: ‘Miljarden de grens over, maar voor drukste brug is geen geld’

    ‘Nu moet er wellicht vier jaar gewacht worden voordat kan worden begonnen met de renovatie, omdat er eerst een nieuwe aannemer gezocht moet worden en een nieuwe begroting gemaakt wordt. Tegen die tijd ligt de brug op de bodem van de Maas’ en ‘Doe nooit meer onderzoek naar het antwoord op de vraag hoe het komt dat het Binnenhof met steeds meer scepsis en ergernis wordt bekeken door burgers’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
  2. Arnhem wil schulden van gezinnen in armste wijk van Nederland kwijtschelden: ‘Geldzorgen houden alles tegen’

    Arnhem wil schulden van gezinnen in armste wijk van Nederland kwijtschel­den: ‘Geldzorgen houden alles tegen’

    Geen deurwaarder meer en geen stapels rekeningen. Arnhem wil de schulden kwijtschelden van veertig tot zestig gezinnen in Immerloo II, de armste wijk van Nederland. Als experiment. Nooit eerder koos een gemeente hiervoor. ,,,We kunnen kinderen wel een Gelrepas geven om te sporten, maar we kunnen pas echt het verschil maken door de geldzorgen van hun ouders weg te nemen”, zegt wethouder Mark Lauriks.
    Arnhem
  3. Medicijnen raken op in apotheken: ‘82 aanvragen voor Ozempic, maar we hebben het niet’
    PREMIUM
    87

    Medicijnen raken op in apotheken: ‘82 aanvragen voor Ozempic, maar we hebben het niet’

    Het zijn geen bijzondere medicijnen, wel schaars: pufjes voor benauwde kinderen, antibiotica bij een ontsteking. De ergernis dat die er niet zijn, steekt pas de kop op als je ermee te maken krijgt. Een kijkje achter de schermen bij een apotheek die zich dagelijks ongans zoekt naar het laatste doosje pillen en elk mogelijk alternatief. ,,Je wilt toch het beste voor je klanten.”
    Rotterdam, Hoogvliet