door Inter in Binnenland  ·  425 Reacties

  • 48
  • 2232x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En als ze niet weten hoe dat eventuele beeld van de Europese slaaf er uit moet zien mischien is het dan idee om dat naar de gelijkenis van Bosma te doen,het vleesgeworden lijden.....

0
401 21st Century Guy

** gebruiker verwijderd **

Ook voel ik er niets voor om hier, volledig off-topic over de persoon van Bosma of over de politicus Bosma te praten. Want dat wordt dan al gauw een gesprek van "Bosma is gek". Dat kan, dat hij gek is maar daar gaat het hier niet over.

402 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@395 . Als discussiëren is volledig van het onderwerp over andere onderwerpen beginnen, tot aan scheldpartijen en gekibbel aan toe, dan heb ik inderdaad niets begrepen van wat 'een gesprek voeren is".

Voor nu, ik moet weg.

403 verwijderd924924212

@396 Ik ga niet alles teruglezen. Die ruzies en scheldwoorden irriteren me ook, die sla ik dan gewoon maar over.

Ik heb het bagatelliseren wat u noemt niet zo ervaren. Ik herinner me vooral dat mensen zeggen dat het gegeven bekend is en dat het een mal moment voor Bosma is om hierover te beginnnen.

Ik zou werkelijk niet weten waarom ik binnen dit topic moet reageren op artikelen uit het Historisch Nieuwsblad. Ook niet wát ik dan zou moeten reageren. Dat het ook een grote schande is? Wat schiet iemand daar mee op?

0
404 Smiling

** gebruiker verwijderd **

@404 . Dank je. Als ik zeg, bijvoorbeeld dat het een schande is dat de Surinamers nog geen herstelgeld hebben gekregen, "Het is een schande!", wat schieten we daarmee op?

Jij vraagt aan mij een mening over Bosma's idee van een nationale herdenking. Ik geef mijn mening. Ik vind dat een onzinnig idee. Hoe nu verder? Zeuren over de PVV? Voorzichtig zijn met harde woorden uit angst voor de tere moslimziel?

Nu ga ik.

405 verwijderd924924212

@403 Het gaat over een tweet van Bosma, en jij komt met artikelen uit de geschiedenis over de slavenhandel van islamieten, terwijl iedereen toentertijd slaven/lijfeigenen etc. slecht behandelde. Jullie (Jij/Bosma) bagatelliseren, wat West-Europa heeft bijgedragen aan de slavenhandel en polariseren dit naar het heden. Gaan we het ook nog hebben over China/Afrika, moeten we dat ook allemaal herdenken in Nederland?

Het copy/pasten van jou, wat ook volgens de huisregels niet zomaar mag, zal die indruk niet wegnemen eerder versterken. Dus ja, jij begint over iets anders, maar blijkbaar is dat niet je eigen perceptie en begrijp je er blijkbaar vrij weinig van.

0
406 User76

@405 Ik vind dit ingewikkeld discussiëren. Bosma vroeg helemaal niet om een nationale herdenking. Hij greep Keti Koti aan om te zeggen dat andere slavernij onderbelicht is. Daar kun je iets van vinden, of niet. En als je er niets van vindt, prima, maar dan zou ik een ander draadje opzoeken.

Ik vind er ook alleen maar van dat het een raar moment is om zoiets te berde te brengen. Mocht iemand inhoudelijke argumenten hebben waarom het juist een uitgelezen moment is, dan start er wellicht een discussie. Anders niet. Dat is dan ook niet erg.

2
407 Smiling

Hij is gek

2
408 Hadzo7

Bosma? Dat is toch die gast van die extreemrechtse partij?

3
409 malle loot

** gebruiker verwijderd **

@404 . Je kunt mijn bijdragen toch ook gewoon overslaan? Vind ik niet erg, hoor. Maar ik laat me door jou niet wegjagen, ik laat me niet wegdringen hier. Jij maakt hier de dienst niet uit. Jij bent niet de baas hier. Dus, als je mij niet wilt lezen, dan sla je me gewoon over.

410 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@406 . Ik heb al uitgelegd dat ik Bosma niet interessant vind, ik vind zijn mededeling belangrijk, namelijk dat we veels te weinig weten van de Ottomaanse jacht op blanke mensen om die tot slaaf te maken. Dat vind ik belangijk.

Of Bosma op Paulus de Boskabouter dit onderwerp had aangedragen, had me niet uitgemaakt.

Wat ik hier lees is een sterke druk vanuit de anti PVV-onderbuik om Bosma zijn bericht aan te grijpen om eens fijn over de PVV en over Bosma te liggen etteren.

411 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

Zo, dat probleem is dus uit de wereld. Ik ben het Bosma eens dat er veels te veel aandacht gaat naar die zwarte slavernij. Blijkbaar vinden velen het fijn als de mogelijke afstammelingen van de Creolen proberen ons een schuld aan te praten.

Het is goed én het juist moment, met al dat KetiKoti-gerammel om ook eens naar een andere slavernij te kijken.

En of er altijd slaven zijn gemaakt is geen reden om het niet over de blanke slaven te hebben. Niemand durft tegen een Creool te zeggen dat ze niet zo moeten jammeren over die slavenij want er was immers altijd al slavernij. Dat zegt niemand tegen een mogelijke nazaat van een zwarte slaaf.

412 verwijderd924924212

@410 Ik jaag helemaal niemand weg en dat u mij ervan beticht hier de dienst uit te willen maken vind ik een wonderlijke suggestie. En knip-plak-bijdragen sla ik bijna altijd over.

Als mijn bijdragen u irriteren, dan zal ik niet meer op u reageren. Wat u wilt. Ik vind het bijzonder, op een discussieforum, dat dan weer wel.

0
413 Smiling

** gebruiker verwijderd **

@413 . Hoe lang en waarmee wil jij het dan nog over Bosma zijn twiet hebben? Wat valt daar nog over te zeggen? Na 414 reacties?

Ik heb het mijne over Bosma zijn twiet geschreven. Meer het ik er niet over te zeggen: hij heeft gelijk en hij koos een goed en toepasselijk moment rond de viering van de Keti Koti. Als hij zijn twiet op 5 december had gestuurd had het inderdaad nergens op geslagen. Nu wel.

== Bosma: ‘Moslims hielden Europeanen als slaven, maar daar hoor je niks over’


PVV-Kamerlid Martin Bosma stelt dat er geen aandacht is voor de geschiedenis van de Europese slaven in Noord-Afrika.

Dat Tweette Bosma gisteren tijdens Koti Koti, waarop de afschaffing van de slavernij wordt herdacht en gevierd. “Slavernij van Europeanen door moslims. Eeuwenlang. Geen herdenking, geen museum, geen NOS. Past niet in ideologie”, liet Bosma weten. ==

414 verwijderd924924212

@411 "namelijk dat we veels te weinig weten van de Ottomaanse jacht op blanke mensen om die tot slaaf te maken. Dat vind ik belangijk."

Belangrijker, dan dat Nederland de slavernij heeft afgeschaft mede vanwege de betrokkenheid en geschiedenis in deze, zie ons koloniaal verleden? Wanneer hebben islamitische slavendrijvers uit het verleden zich in Nederland opgehouden of de dienst uitgemaakt? Iedereen deed eraan mee, dat dit voor u nieuws is, in deze tijd, geeft te denken.

Verder interesseert Bosma u blijkbaar niet, terwijl het u blijkbaar wel aangrijpt dat het over Bosma gaat gezien uw eigen onderbuik. Snapt u zelf nog wel waar u mee bezig bent? Lekker tegenstrijdig allemaal. Jij jouw ding, als je maar eens ophield met dat knip-plak gedrag, dan zou de discussie meer inhoudelijk zijn.

0
415 User76

** gebruiker verwijderd **

@415 . Het gaat niet over het koloniale verleden van Holland en Zeeland, het gaat niet over de handel in zwarte mensen door zwarte mensen.

Je praat onzin en zet de draad op een verkeerd spoor. Het is hier namelijk niet van belang of Ottomaanse slavenjagers toen, 16- en 17-eeuw hier woonden. Het gaat erom dat ze onze schepen beroofden en mensen in slavernij afvoerden.

Als jij het over de negerslavernij wilt hebben dan zijn hier op NK genoeg draden waar je terecht kunt.

Het is duidelijk, jij wilt Nederlanders een schuldcomplex aanpraten over die slavenhandel en over moslims mag niets nadeligs gezegd worden.

416 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@415 . Ik geloof dat jij helemaal niets begrijpt van de aard en het doel van de jacht op blanke Europeanen. Als je de moeite zou nemen dat artikel te lezen dan zou je zien dat het om nog wel wat meer ging dan de bemanning van Zeeuwse en Hollandse en wellicht andere handelsschepen.

Als je het gelezen had had ik dit plakwerk achterwege kunnen laten:

== Zo schat hij het aantal Europese christenen dat tussen 1530 en 1780 in slavernij werd gevoerd naar de formeel Ottomaanse ‘kaperrepublieken’ Algiers, Tunis en Tripoli op ‘bijna zeker een miljoen en zeer waarschijnlijk één en een kwart miljoen’. In die berekening zijn de christenslaven in het onafhankelijke Marokko – met de kaperssteden Tetouan en Salé – en Egypte niet meegerekend. ==

http://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/10669/omvang-christenslavernijonderschat.html

417 verwijderd924924212

@416 "het gaat niet over de handel in zwarte mensen door zwarte mensen".

Dat klopt dat verzin jij erbij.

Dus Ottomanen waren de duivels op aarde en de Hollanders de meest lieve mensen? Je moet voor beide niet wegkijken, maar Nederland heeft nou eenmaal meer met de WIC te maken gehad, dan met slaven in het midden-oosten. Slavernij is niet goed meer te praten en of dat nu door Hollanders of Ottomanen werd gepleegd, we leven in het nu.

"Het is duidelijk, jij wilt Nederlanders een schuldcomplex aanpraten over die slavenhandel en over moslims mag niets nadeligs gezegd worden"

En ook weer verzonnen.

0
418 User76

@417 In die tijd waren slaven normaal, ja. Alleen in verschillende gebieden werden ze verschillend behandeld. Zo had je ook de Mammelukken, een islamitisch volk bestaande uit slaven, maar toch redelijk vrij. Zouden de Hollanders hun slaven net zo behandeld hebben?

https://nl.wikipedia.org/wiki/Mammelukken

Maar goed, wat wil je hier nu mee bereiken, mogen we de slavernij in zijn algemeenheid niet meer herdenken?

0
419 User76

** gebruiker verwijderd **

@418 . Ik geef het op, als ik jouw berichten lees kan ik maar één conclusie trekken, jij begrijpt er absoluut niets van.

Jij wilt gewoon modder naar Nederland blijven gooien. Dat mag maar hier slaat dat nergens op. Hier gaat het over mensen uit wat nu Nederland is die op de Middellandse Zee werden geroofd en tot slaaf gemaakt.

Lees dit nou eens, neem de tijd maar lees het of ga eens aan het artikel beginnen, ik stuur de koppeling mee:

== Het aantal Europeanen dat ‘enige tijd’ in islamitische slavernij ‘doorbracht’ in de drie genoemde eeuwen – in plaats van de door Davis gehanteerde 250 jaar – moet in werkelijkheid een veelvoud van die 1 miljoen zijn geweest. Een niet-gering aantal Europese christenslaven werd immers via de Ottomaanse hartlanden uit Rusland en de Balkan gevoerd, en viel daarom buiten Davis’ studie.

Zo zou het Ottomaanse Rijk, volgens de gerenommeerde Turkse historicus Halil Inalcik, tussen 1450 en 1700 zo’n 2,5 miljoen Poolse, Russische en Oekraïense slaven via de Krim hebben geïmporteerd. ==

http://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/10669/omvang-christenslavernijonderschat.html

420 verwijderd924924212

@420 Een paar duizend Hollanders ja, vooral in de handelsvaart lees piraterij, of soms vergeten waarom Spanje en Nederland mot hadden, iets met een zilvervloot. Die andere aantallen betreft niet Nederland, maar dus Oost-Europa, maar ik dacht dat het hier over Nederland ging, je weet wel NOS en zo, zoals in de tweet van Bosma genoemd.

0
421 User76

@420 En jij wilt wegkijken van de geschiedenis van Nederland en alleen modder gooien naar andere regio's, de middellandse zee, waar Nederland nauwelijks iets mee te maken had. Het gaat jou en Bosma alleen maar om een religie zwart te maken, terwijl die hele herdenking daar niet over gaat.

0
422 User76

** gebruiker verwijderd **

@422 . Oké, ik geef het op. Laat maar, laat een ander jou nog maar eens uitleggen waar het in deze draad over gaat.

Voor jou een fijne avond.

Over en uit.

423 verwijderd924924212

@423 okido, ook nog een fijne avond en wel te rusten.

0
424 User76

@389 : "De herdenking behelst dan ook de afschaffing van de Westerse slavernij."

Waarom eigenlijk alleen die? Ik zie het als de zoveelste poging tot provocatie, geregisseerd door steeds dezelfden die ruzie en chaos in Europese landen willen hebben om af te leiden van het snel afschaffen van de landen, de naties dus, en de burgerrechten als burgers van die landen.

Het zou op zich een goed idee zijn, als het dan over het afschaffen van DE slavernij gaat, ook een paar stands en activiteiten te hebben met betrekking tot blanke slaven toen en nu. En daar bedoel ik dus ook vrouwen en kinderen mee die naar islamitische landen ontvoerd zijn danwel meegelokt met een smoesje, die nooit meer weg kunnen. Dat is altijd aan de orde geweest, en vooral weer meer sinds de jaren '70, toen vrouwen meer bewegingsvrijheid kregen in Europa.

1
425 Wendel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

@11 Dat zou je wel willen hè? 😄...

14 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

@10 Dat komt wel goed. Ze zijn met een paar miljoen. 😁...

16 minuten geleden geplaatst door Bop

wildersfan
Het is ‘oorlog’ tussen vier militaire musea; directeur ontslagen

@4 Heb je het nu tegen jezelf? 😋...

22 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Wedergeboren
Ingrid wist lang niet dat ze ontvoerd was door nazi’s

tikfoutje, excuus.http://archive.today...

24 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Ingrid wist lang niet dat ze ontvoerd was door nazi’s

http://archive,today...

25 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@14Gewoon in het eerste land van aankomst, of denkt u, dat ze onderweg naar Nederland, ook op cruiseschepen of in Hotels, all inn verzorgd, he...

26 minuten geleden geplaatst door Strongoli

LoydMorris
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

@9 Nee hoor. . . . enkel de puinbak opruimen, die er momenteel gemaakt wordt, lukt de niemand. . . dus laat de PVDA/GL het maar opknappe...

30 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Feldwebell
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

@17 Totaal verknipt beeld plus de klassieke slachtofferrol inclusief vingerwijzen naar anderen en vertellen dat ze aan de verkeerde kant staa...

30 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

LoydMorris
Het is ‘oorlog’ tussen vier militaire musea; directeur ontslagen

@4 Gelukkig ga jij daar niet over. . . . 😊...

35 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Ada Sanchez PornBlacked Porn Full MovieNude PakWww Horny Lily ComXxxxxxxxxxxhotStrip PornLittle Caprice SoloTavesticomlocalGenesis Rodriguez NudeGauri Khan HotPorngNude WredtlingMercedez PornstarMistress T FeetStraight Femboy PornNhe Tai.netHentimamaWife's NudesRomi Chase PornCojiendo Con El AbueloBrazzar Porn VideoSarmilaStrpson PornCojiendo A Mi CuńadaLust CinemqMarathi Desi Porn14pornPournou FrançaisFatalmodel..Samantha Saint NudeApril O Neil PornstarJugg WorldAnal Lesbian PornForced CockholdSex.com DownloaderSexo Hentai 3dFemale Wrestlers Of WwePenis PictureXxx Hd Hard VideoValentivitell NudeNude Indian ModelsJuggwprldAmariah MoralesEmily Willis Burlesque Anal PoundingLuxure Borrow My WifeAlex Morgan PornMissonary MilfHot Naked Babed颜射Javgg.nerLa FranceapoilJohnny Sins ThreesomeSex 89Korean FuckX Video Hindi MovieGlory Hole ConfessionalEbony Anal FistingNamethatpornstarsSexs RussiaDesi Village NudeHot Mom SeduceSara Jay DeepthroatFunnysex GifIndian Ladyboy Sex VideoSahara KnightHeaven PornItalian PornvideosStep Mom Hand JobsX Rared VideosMyfreeblackIndian Guy Sex VideosHugest BootyPooja Kashyap Web SeriesKim Kardashian Nude BoobsSera Ryder GangbangBokep Indonesia 2023Beautiful Girl PronKaren Mcdougel NudeMilf PucturesDownload PorngayMobile XshareTheeeoticreviewCfcm PornLisa Sparxxx World RecordHqhentai.onlineAoc TitsJenna Starr OnlyfansAuntysexsSnapchat Nude IndianDesi New Sex SiteFast Time Sex XxxSnapchat PussyBig Brazil TitsEmily Black NudeCelebrity Sex VideosFullpornhdBooty Big NakedAnimes Hentai OnlineXxx Bihari VideoImo Sex Video CallWomen Sex PornAshlynne BrookeEbony AsslickedKelly Compulsive NudeNew Transexual PornGibis EróticosSalee LeeHot Romance BoobsNathan Bronson Porn潘甜甜Bf Movie Bf MovieChat AvScans MangaJena Sims NudeRetub ESharon Stone NudeTik Tok PornografiaEmily Willis Movies And Tv ShowsOrno GratisThulasi Leaked VideoSex Vedio VillageHindi Mms PornSkyla Novea PornFucing VideoSister In Law Sex VideoPlayboy Tv ShowsJerk Off To CelebritiesMassage Turns SexualSextwinkEbony SexVixen CimPorn Massive BoobsPorn UhbBest Asian PornstartsTj HartFreeones.co MAnveshi Jain Hot SceneGroup Sex ClubSt PornCarla CravesPorn 62Best Flavored CondomsSunny Leone New Sex VideoHoneymoon Sex ComHottest Milf PornstarsPorn Toy ChicaProject QtXnxx IndlanYounges Pornلسكس