door Havermout in Buitenland  ·  26 Reacties

  • 0
  • 338x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Is ie wel volledig kaalgeplukt??

5
1 Topperz

Vele Palestijnen zitten al jaren in "administratieve detentie" in israel. Dat wil zeggen: geen officiele aanklacht, geen advocaat, geen proces.
Ook geen kans op vervroegde vrijlating.

Daaruit blijkt het onderscheid dat gemaakt wordt tussen Joodse Israeliers en Palestijnen. Dit is 1 van de punten waaruit apartheid blijkt in Israel ook al willen de Israel fans ons anders doen geloven.

10
2 HenkG

@2 Als een Joodse Israëli zich inlaat met terroristisme kan deze ook in administratieve detentie terecht komen. Het is dus geen 'apartheid'. De wet maakt geen onderscheid in Israël.

7
3 Mrs. K

Aanvulling @3 : Nergesn staat in de wet dat Joodse Israëli's voor terrorisme niet in administratieve detentie terecht kunnen komen, zoals jij suggereeert. Dat er Arabieren in administratieve detentie zitten hebben ze aan zichzelf te danken. Als sympathiserende Joodse, Christelijke, Boeddhistische, atheïstische of andere Israëli's zich met terreur in gaan laten komen zij ook in administratieve detentie terecht. @2 klaagt dus over iets dat niet bestaat ("apartheid"). Hierover klagen is precies hetzelfde als klagen dat het Hollandse rechtssysteem voor "apartheid" staat omdat er veel minder autochtonen in Huizen van Bewaring zitten. Je gaat eraan voorbij dat de zich benadeeld voelende groep daar zelf iets aan kan doen: zorgen dat er geen onderzoek naar ze gedaan hoeft te worden.

5
4 Mrs. K

@2 Over administratieve detentie in Canada, de VS, Australië, Brazilië, Myanmar, China, Egypte, Ierland, Jordanië, het VK, Armenië, Singapore, Pakistan, India, Maleisië, Sri Lanka, Bangladesh en Vietnam, etc. hoor je dan weer niemand. Dat zijn dan ook geen Joodse staten.

6
5 Mrs. K

@3
je praat poep, Mensen die verdacht worden van terrorisme krijgen een proces, Het gaat hier juist over mensen die vast zitten zonder aanklacht en die totaal rechteloos zijn.

Er is documentatie zat van Palestijnen in administratieve detentie, waaronder minderjarige kinderen. Geef me eens voorbeelden van joden die in administratieve detentie zitten?

Ik denk dat je die niet hebt en dus begin je in @5 snel over andere landen om de aandacht af te leiden.

Maar dit gaat over Israel, hoe je vervroegd vrij komt als corrupte ex premier, en hoe Palesdtijnen rechteloos worden opgeborgen zonder proces.

En dat heet apartheid want mensen worden op grond van afkomst anders behandeld.

11
6 HenkG

* Verwijderd door de redactie *

7 JackKropotkin

@6 Als er onvoldoende bewijs is voor een proces maar er wel verdenking bestaat kan iemand in administratieve detentie worden gehouden. Jij stelt dus jij bewijst. Toon maar aan dat de Israëlische wet onderscheid maakt tussen Arabieren en Joden. Dat kun je niet want dat is niet zo. Er zijn meer landen die deze terrorismewetgeving hebben, maar geen Joodse staten. Wanneer komt de ophef over Myanmar? Die houdt zelfs politieke tegenstanders in administratieve detentie, die niets met terrorisme te maken hebben.

6
8 Mrs. K

@8 Administratieve detentie wordt in Israël ook opgelegd als er door een rechtszaak gevoelige info naar buiten kan komen. Jouw verzonnen "apartheid" bestaat niet, ook Joodse Israëli's kunnen administratieve detentie opgelegd krijgen:

"Although it is commonly applied to alleged Palestinian militants, it has occasionally been applied to Jewish Israeli citizens, including Jewish right-wing public-figures and activists (e.g. in the aftermath of the assassination of Yitzhak Rabin) and in more recent years sometimes to settlers for short periods.[20]"

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Administrative_detention

5
9 Mrs. K

@6 "Mensen die verdacht worden van terrorisme krijgen een proces,"
Dus niet altijd. Als er door een proces gevoelige info naar buiten zou komen dan wordt administratieve detentie opgelegd:

"Administrative detention is also used in cases where the available evidence consists of information obtained by the security services (particularly the Shin Bet), and where a trial would reveal sensitive security information, such as the identities of informers or infiltrators."

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Administrative_detention

Al je flauwekul is dus weerlegd: geen apartheid, ook Joodse Israëli's in administratieve detentie, en ook opgelegd als er bewijs voor terrorisme zou zijn maar tijdens een proces gevoelige info zou uitlekken.

5
10 Mrs. K

Israelische televisie presentator haalt in zijn afsluitende programma uit,
ttps://www.nrc.nl/nieuws/2017/03/01/israelische-presentator-in-laatste-aflevering-apartheid-is-hier-a1548346

Geen apartheid? De, 'absentee land law's', bewijzen het tegendeel.

12
11 Hendrianus

@11 Als een tv-presentator iets zegt betekent niet dat het feitelijk juist is. Feit is dat er in de Israëlische wet geen verschil wordt gemaakt, met bijvoorbeeld strafrecht, tussen Arabieren of Israëliërs. Er is dus simpelweg geen apartheid. Er is ook geen raciale segregatie zoals aanwezig was in Zuid-Afrika dus dat zegt ook al genoeg.
-

Beetje opvallend dat veel (voormalig) premiers zijn veroordeeld voor of worden verdacht van corruptie in Israël. Nu ook weer Netanyahu. Aangezien ze wel aangepakt worden toont wel aan dat de rechtstaat prima functioneert.

3
12 uberqwerty

@6 Voorberld van een Joodse man in administratieve detentie, http://www.volkskrant.nl/buitenland/eerste-joodse-extremist-zes-maanden-vast-zonder-aanklacht~a4114033/

In hoeverre dat een excuus Jood is valt te bezien. Gezien het toenemende geweld van kolonisten tegen de Palestijnen is het opmerkelijk dat er een enorm verschil is tussen kolonisten in administratieve detentie en Palestijnen in deze situatie.

Niet wonderlijk aangezien Israel de militaire bezetter van de Westbank en de Golan is en daarbij lak heeft aan de wets en verdragafspraken die voor een militaire bezetter gelden.

14
13 Hendrianus

@12

En voor het gemak negeer je wat ik in @11 schrijf over de 'absentee land law' wetgeving?

14
14 Hendrianus

Ook in het land van 'melk en honing' hebben ze klassenjustitie voor de elites.

6
15 Eric

Echte klasse justitie waar de politiek en bankiers speciale behandeling krijgen.

6
16 niet-alles-geloven

@7
In je fanatieke bekrompen antisemitisme"

Ik nodig je van harte uit om aangifte te doen question

6
17 HenkG

@13
Die joodse arrestant spreekt nog met zijn advocaat in een rechtbank.
Minder rechteloos dan de meeste Palestijnen in administratieve detentie.

"Following his detention, a judge noted that Ettinger encouraged acts of violence that harmed Israel's security, and that he organized a violent revolt aimed at toppling the state."
Dat klinkt toch aardig als een aanklacht en ondertussen is die ectremistische meneer vrij na 10 maanden.
http://www.haaretz.com/israel-news/1.722586
"The justice's decision shows that he was presented with at least 180 intelligence reports and an 82-pages Shin Bet review."

Ik denk dat je we gelijk hebt met "excuus".

6
18 HenkG

@12
" Israëlische wet geen verschil wordt gemaakt, met bijvoorbeeld strafrecht, tussen Arabieren of Israëliërs. Er is dus simpelweg geen apartheid. "

Drogreden, het "dus" is onterecht, Door het wel of niet toepassen van wetsartikelen op grond van de groep waar je toebehoort, kan er prima apartheid zijn, ook al is de wettekst voor iedereen.

6
19 HenkG

@18 en @19
"Die joodse arrestant spreekt nog met zijn advocaat in een rechtbank. Minder rechteloos dan de meeste Palestijnen in administratieve detentie."
Dat kan een Arabier ook als hij bij de rechtbank terechtkomt. Niet minder rechteloos dus.

"Drogreden, het "dus" is onterecht"

Nee hoor. Jij beweerde dat er aan Joodse Israëli's geen administratieve detentie zou worden opgelegd en beweerde dat dat "apartheid" zou zijn.
Dat is *dus* geen "apartheid", want, zoals aangetoond, kan aan Joodse Israëli's ook administratieve detentie worden opgelegd. Ik gebruik gewoon jouw eigen conclusie.

5
20 Mrs. K

@20
misschien moet mevrouw k dit eens lezen, sowieso een boeiende uiteenzetting over de gevolgen van de bezetting....

"At every stage of the criminal justice process, occupied Palestinians have fewer rights. Their trials can be longer, the threshold for their convictions is lower and they receive longer sentences than Israelis for similar crimes. As of 2011, the conviction rate of Palestinians in these military courts was almost 100 percent."
http://www.huffingtonpost.com/entry/things-palestinians-cant-do_us_586554d4e4b0eb58648895bc

En je komt met 1 jood tegenover dit:

". In April, almost 700 Palestinians were under administrative detention, many loosely accused of being terrorists. Hundreds of minors were also in custody. Some detainees held under administrative detention have been tortured, according to Amnesty International."

Maar ik weet het, bij sommigen is 1 jood net zo veel waard als 700 palestijnen.

7
21 HenkG

@21 Haha je probeert doelpalen te verzetten maar daar ga ik niet in mee, ondanks dat argumenten als "Arabieren mogen niet zelf bepalen wat Gaza inkomt" natuurlijk flauwekul zijn: Mogen ze best, alleen niet via Israël. Als Israël dat toe zou staan worden de onderdelen voor Qassam-raketten waarmee ze bestookt worden en radioactief materiaal over hun eigen grondgebied aangevoerd. Klagen kan bij Hamas, die heeft dit veroorzaakt met het smokkelen van (onderdelen van en materiaal voor) wapens en tunnels. Dan gaan ze toch de grens over via Egypte? O wacht, die heeft de grens, in tegenstelling tot Israël, *volledig* op slot gegooid wegens precies hetzelfde 'Palestijnse' terrorisme op hun grondgebied ^_^

"Maar ik weet het, bij sommigen is 1 jood net zo veel waard als 700 palestijnen."

Maak daar maar 700.000 van. Het ene volk wordt steeds kleiner, het andere vermenigvuldigde zich in Gaza van 140.000 in 1970 tot 1.8 miljoen in 2014 (vb. van de beroemde 'genocide') .*
In Gaza zetten sommige vrouwen dan ook twee pelotons incl. luitenant voor de Al Qassam brigade op de wereld (69 pers.), ondanks dat 40% van de vrouwen in Gaza in hun eigen huishouden mishandeld wordt (vb. van de beroemde 'vredelievendheid').**

* https://www.msn.com/en-sg/news/world/woman-dies-after-giving-birth-to-69-kids/ar-AAnF84F?li=BBr8Cnr
** https://en.m.wikipedia.org/wiki/Palestinian_women

Dat er meer Arabieren in administratieve detentie zitten lijkt me logisch, die begaan ook veel vaker terreur. Israël kan moeilijk onschuldige Joodse Israëli's vast gaan zetten om het een beetje 'gelijkwaardiger' te maken. Is Nederland trouwens ook een 'apartheidsstaat' omdat sommige bevolkingsgroepen oververtegenwoordigd zijn mbt sommige delicten? Zo'n programma voor veelplegers is pas echt 'apartheid', zou niet moeten kunnen! ^_^

3
22 Mrs. K

@22

""Dat er meer Arabieren in administratieve detentie zitten lijkt me logisch, die begaan ook veel vaker terreur.""

Dat is maar hoe je het bekijkt, ofwel wie de dienst uitmaakt. Zo'n 550.000 mensen wonen illegaal in bezet gebied en genieten de bescherming van de militaire bezetter Israel. Oost Jeruzalem en delen van de Golan zijn illegaal geannexeerd. De scheidinsmuur die Israel gebouwd heeft staat soms diep in bezet gebied. De aangelegde luchthaven in Gaza is op bevel van Isrsael nooit operationeel geworden. De in een vroeg stadium van aanleg zijnde zeehaven is door Israel vernield. Palestijnse vissers hebben last van de zeeblokkade die Israel ingesteld heeft. Israel heeft buiten proportioneel veel schade aan de infrastructuur van Gaza toegebracht.

Tsja, wie is er òòk een terreurpleger? Wie doet dat grootschalig en effectiever?

12
23 Hendrianus

@ 23 Hamas!

1
24 Birdy 2

@24

Geakt. Helaas geen schooltas aan de vlaggenstok.

Hamas heeft in 2006 op nadrukkelijke uitnodiging van de VS deelgenomen aan de verkiezingen. Dit om de politieke tak in het democratische proces op te neme zodat de militante tak minder invloed zou krijgen.
Abbas verzekerde e VS dat Hamas niet zou winnen. Nadat bleek dat Hamas wèl won is er door de VS alles aan gedaan om de militante tak van Hamas diep in het zadel te duwen. Google eens 'Elliot Abrams' plus 'Fatah coup' plus 'uva' en 'praten met Hamas'.

12
25 Hendrianus

@12 Wat probeer je het toch "behendig" te verdraaien... question

14
26 Barbapapa-7,5

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@41Die Elsemieke is een naar mens. Net zoals 90 procent van de mensen hier....

3 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

sockknitter
Kennedy kiest extreem-linkse gescheiden immigrantenslet met een miljardenfortuin als running mate - Dissident.one

@6Trump is een migrantenlul. Zijn vader kwam uit Duitsland....

6 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Bop
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@35 Ja, die laat zich weer eens in de broek kijken. (Ik bedoel dit niet letterlijk uiteraard, dit voor de mensen die dit niet zelf kunnen bed...

8 minuten geleden geplaatst door Bop

FrisseBries
Wat kan ons marineschip doen tegen de Houthi's? 'Ja, er zijn risico's'

@6De minner blijkbaar niet....

8 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Wat kan ons marineschip doen tegen de Houthi's? 'Ja, er zijn risico's'

Ik wens ons marine schip alle sterkte en succes toe....

15 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

ThWil
Wat kan ons marineschip doen tegen de Houthi's? 'Ja, er zijn risico's'

Kan je die stelling ook omdraaien? Kan je gelijk zien of die marineschepen nog wel effectief genoeg zijn. ...

17 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
Kennedy kiest extreem-linkse gescheiden immigrantenslet met een miljardenfortuin als running mate - Dissident.one

Tjee ik dacht even die senator john kennedy....

19 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
Baudet toont KEIHARDE HYPOCRISIE van NAVO in Tweede Kamer | FVD

Dat waren geen artikel 5 oorlogen in ieder geval. En zie waartoe die oorlogen hebben geleid. Alleen maar ellende en nog eens ellende. ...

23 minuten geleden geplaatst door ThWil

NK. App
Date Night With NagantNsfw AsianStrepchatAnna Claire CloudLily-rose Depp NipTelugu Sex Videos YoutubeJapanlezLesbiian Porn VideosBlack Lesbian Sex VideosBlow Job SensualLexi Diamond PornSexe GratuiteBrittany Benzক্ষক্ষক্ষFollando A Su MadreTop Porn DownloadPorn Mom And Son IndianOdia Film Sexy VideoHot NudemilfsKinzie KennerShraddha Kapoor PornHd FukingValentina Nappi BbcReal Incest Porn VideosBrazzers VifeoBig Tits PucturesSpy NudePorn MofosPornô Com BrasileiroInstagram Model LeakedChubby SquirtSavita Babhi ComCharli Damelio PornLesbian XxxMia Khalifa Xxx Videos ComIndian Nude Dance VideoPayton Preslee Porn VideoLayna Marie PornTemaripornسكس التويترPorntube ClubCoseplay XxxMinililly LeakHd Sex Video FullItskylieebaby OnlyfansPictoa ComEbony MasturbatedAva Adams GifIndian Hot Aunty Big BoobsWwe Naked VideoVideoporno MexicanasAgainst Her Will PornStar Wars XxxDorismar OnlyfansVictoriamatosa PornMadison Moores AnalPorn Real Mom And SonDebbie Does Dallas PornhubReddit Crazy Fucking VideosR/hotwifeVideos De Pornos Gratis XxxTenticql PornIndian Porn RealHindi Sex Film Hindi Sex FilmPin PornLeah Gotti Hot PicsGujju Sex VideoPelícula PornográficaBrazil BigtitsWww.91 Porn.comPornos Gays CaserosClitoral GifSexo Entre ChicasGood Porn XxxHot Bf Sexy VideoDesi Girl BlowjobSweet Sinner HdXfantazy TvCanals PornMom OrgasmeTs BritneyElke The StallionReagan Foxx ThreesomeKate Love PornBig Hero Six AuntBig Tittied BimboEscortmonkeyGirl On Girl XvideoHebah Patel Sex PhotosRed Pagan MomBhabhibsexJessica BeplerNikki BtooksNude Asian MasageXxxporno TubeMarie Temara PornBoobs Sucking RomanceRay J And Kim Kardashian SextapeNew Casting PornFree Porn Hardcore LesbiansBbw Sxe VideoPotrn HubBobvoyeursPorno AntigosLisa Ann YoungIndian Aunty HardAsian Women SexGujarati Xvideo ComGetinthecar OnlyfansBaixar Vídeo PornYukki AmeyHottest Teen PornstarsEnter Brazzersnetwork ComLesbians Tribbing HardSpicyytrannyNudistarPlace LibertinesSex Sex Sex SexJulia Rose NskedDoble Penetracion PornPeni Parker PornXhamsarNomes Japoneses EngraçadosArnold Schwarzenegger NudeMollyflwrsLauren Jasmine OnlyfansHidden Cam UpskirtCristal CarabelloFree Sexs MoviesPornographie TranssexuelFreeindianpronIndian Secret Sex VideosBodybuilder Women Porn VideoTamil Sex Aunty Videos ComHd Porn ViideoLivejasmDate ForfuckMelhor Atriz PornLisa Ann GifXnxx JapanesBhai Bahan Ki SexMona Azar XxxUnder The WitchPornomanoirPorn SmallAdriana Chechik XnxxArchana SexLoren Gray PornFotos Mulheres NuasFilme Pornô Novinhas