Vernietigde gebouwen in Deir Hafer, Aleppo provincie
© Mohamad Maruf / SputnikVernietigde gebouwen in Deir Hafer, provincie Aleppo
De hele provincie van Aleppo is bevrijd van de Islamitische Staat (IS, voormalig ISIS/ISIL) terroristen, bevestigde generaal Samir Suleiman, hoofd informatie voor het Syrische Arabische Leger, aan RT.

"Het leger van Syrië heeft Aleppo volledig bevrijd - zowel de stad als de provincie. ISIS is niet meer in de provincie," vertelde generaal Suleiman aan RT over de telefoon.

Eerder op vrijdag zei het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten dat IS-strijders hun laatste gebied in de provincie Aleppo hebben verlaten.

KA52
Syrische troepen ondersteund door Russische KA52 aanvalshelikopter in de provincie van Aleppo
De terugtrekking kwam nadat de regeringstroepen de militanten van de Ithriya-Rasafa-weg en gebieden ten oosten van Khanaser afsneden, meldde Reuters, die de mediavleugel van Hezbollah - een Libanese gewapende groep, die een bondgenoot van het Syrische leger is - citeerde. Generaal Suleiman bevestigde de bevrijding van de weg.

In Aleppo, wat de grootste stad van Syrië was voor het begin van de burgeroorlog in 2011, woedde er jarenlang een strijd tussen militanten en overheidstroepen. Het Syrische leger, dat werd geassisteerd door de Russische luchtmacht, bevrijdde de stad uiteindelijk in december vorig jaar.


Commentaar: Het originele artikel heeft het over een burgeroorlog (civil war), maar er was nooit sprake van een burgeroorlog in Syrië. Het was/is een invasie van buitenlandse jihadisten gesteund door het westen.


Vertaald door SOTT.net