Hafida Boussantouh, de ‘moeder van Schiemond’, praat met en kookt voor de wijkbewoners
Volledig scherm
PREMIUM
Hafida Boussantouh, de ‘moeder van Schiemond’, praat met en kookt voor de wijkbewoners © Marco Okhuizen

Wierd Duk peilt de stemming: warme wervelwind met groot hart

WijkmoedersHoe houd je je oude stadswijk leefbaar? Door samen aan te pakken. Hafida Boussantouh geeft in Schiemond het goede voorbeeld.

  1. Arie baalt als een stekker van zijn peperdure laadpaal en warmtepomp: ‘Ik word gewoon gestraft’
    PREMIUM
    211

    Arie baalt als een stekker van zijn peperdure laadpaal en warmtepomp: ‘Ik word gewoon gestraft’

    Je kunt de krant niet openslaan of het gaat over energiebedrijven die klanten voortaan laten betalen om zonnestroom te storten op het net. ,,Een terugleverboete’’, zegt Arie Verkerk. Hij investeerde een halve ton in allerlei maatregelen en heeft daar inmiddels spijt van. ,,We zijn met zijn allen bezig elkaar voor de gek te houden. Als ik dit van tevoren geweten had, dan had ik mijn geld aan iets anders uitgegeven.’’
    Nieuw-Lekkerland
  2. Khalid Kasem krijgt waarschuwing voor ‘verwijtbaar’ handelen

    Khalid Kasem krijgt waarschu­wing voor ‘verwijt­baar’ handelen

    Khalid Kasem heeft volgens de Amsterdamse deken van de Orde van Advocaten tuchtrechtelijk verwijtbaar gehandeld, door het aanbod te doen ‘een derde’ te betalen. De presentator en oud-advocaat krijgt daarvoor een waarschuwing. Bewijs dat Kasem daadwerkelijk een ambtenaar heeft omgekocht heeft de deken niet gevonden. Dat is de uitkomst van het onderzoek, dat startte nadat het AD in januari publiceerde over geluidsopnames gemaakt door Peter R. de Vries.