01 Louis is geboren op dieptepass-afstand (Frank de Boer niveau) van het oude Ajax stadion. Hij heeft een rood-wit hart. Zijn karakter past perfect bij de houding van die voetbalvlerkjes uit Amsterdam. 'De club is zoals ikzelf ben: zelfbewust, arrogant, innovatief, maar ook warm en familiair.'

02 De erfenis van Johan Cruijff werd even bewaakt door Peter Bosz, en zie wat er gebeurt.

03 Louis van Gaal heeft in Ajax in 1995 laten winnen met een elftal dat speelde met een behoorlijk behoudende tactiek. Niet met die dogmatisch opgelegde 4-3-3 stijl die het huidige kinderelftal van Ajax niet beheerst. Van Gaal won met pragmatisch powervoetbal.

04 Van Gaal kan meteen beginnen, want de staf van Ajax kent hij goed. Een deel van het victorie-elftal uit ‘95 (Overmars, Van der Sar) werkt nu in managementposities bij de club. Kom snel, Louis. Die jongens hebben een baas nodig want dolen zielloos rond in de Arena.

05 Van Gaal vindt zichzelf de beste trainer van de wereld. Een man met zelfvertrouwen is wat Ajax nodig heeft.

06 Van Gaal bezigt de beste one-liners.

youtubeView full post on Youtube

Deze kreten zijn ook onvergetelijk.

07 Hij wordt gevreesd door de pers. Dat is altijd nog beter dan een trainer die wordt uitgelachen uit medelijden.

08 Hij wil altijd winnen, zelfs met de mini’s.

Overal en altijd wil hij de beste zijn.

09. Hij durft zijn ploeg aan te moedigen met onorthodoxe aanwijzingen.

Deze was ook historisch.

10. Van Gaal heeft het overwicht om inkoopdirecteur Marc Overmars, de Speedy Gonzales uit het 1995 Dream Team, op te dragen meer uit te geven aan nieuwe spelers. Overmars' legendarische zuinigheid breekt de club op.

11. Domweg omdat Van Gaal de meest succesvolle Nederlandse coach aller tijden is, volgens de statistiek. Rinus Michels is dood helaas. Die kunnen we niet meer vragen. Laat Van Gaal zijn karwei afmaken. Bij Oranje was hij supersuccesvol in zijn tweede periode. Met een matige ploeg stond hij in een WK-finale.

12. En omdat zelfs zijn grootste criticaster Johan Derksen hem mist. 'Eerlijk gezegd had ik het niet verwacht, maar het is echt waar: ik mis Louis van Gaal. Ik wil me weer ergeren aan zijn zelfingenomenheid, de stemverheffingen zodra iemand een afwijkende mening heeft en zijn dominante monologen, waarin hij de indruk wekt dat Louis het voetbal hoogstpersoonlijk heeft uitgevonden en daarom de voetbalwijsheid exclusief in pacht heeft.'