Lichaamsdelen gevonden in de Waal bij Zaltbommel

VideoIn het water bij de Waalbandijk in Zaltbommel, ter hoogte van de Spoorbrug, zijn vanmiddag delen van een lichaam gevonden. Een schipper vond de stoffelijke resten in het water en meldde dit aan de hulpdiensten.

  1. Het grootste oorlogsarchief wordt openbaar, dat ligt zwaar op de maag: 'Dit is heel gevoelig materiaal’
    PREMIUM

    Het grootste oorlogsar­chief wordt openbaar, dat ligt zwaar op de maag: 'Dit is heel gevoelig materiaal’

    Wie heulde met de Duitsers, wie verraadde wie, wiens voorouders waren lid van de NSB? Dat kan iedereen straks opzoeken in 485.000 dossiers van verdachte ‘foute Nederlanders’. De meeste Nederlanders juichen toe dat het grootste en meest beladen oorlogsarchief openbaar en online wordt gezet, blijkt uit een enquête. Maar het ligt ook zwaar op de maag. Worden trauma’s opgerakeld, familiegeheimen onthuld en nazaten aan de schandpaal genageld?
  2. Ouders dreigen kinderen van school te halen, omdat er minderjarige statushouders in naastgelegen woningen komen
    PREMIUM
    49

    Ouders dreigen kinderen van school te halen, omdat er minderjari­ge statushou­ders in naastgele­gen woningen komen

    In Beuningen is ophef ontstaan over de komst van veertien alleenstaande minderjarige statushouders naar woningen naast basisschool De Dromedaris. Omwonenden vrezen overlast van de jongeren en waardedaling van hun huizen. De gemoederen tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis liepen dinsdagavond hoog op. Een petitie is inmiddels bijna vierhonderd keer getekend.
    Beuningen