Baudet: Formatie is een POPPENKAST! (youtube.com)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Juge in Politiek  ·  296 Reacties

  • 40
  • 1773x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@247 Ik had het over deze uitspraak: "Er bestaat niet een meer democratische systeem als die van de EU"
Blijkbaar vind jij dit ook echt....tja ik vind dat de EU en democratie (=stem van het volk) twee begrippen zijn die volstrekt niets met elkaar te maken hebben.

0
251 Salitos

Wil een van de forum fans mij uitleggen hoe je ooit coherent beleid krijgt als je elk onderwerp apart ter stemming brengt? Alles hangt organisatorisch en financieel met elkaar samen, en je wil ook continuiteit en samenhang tussen verschillende sectoren.
Oftewel, is er ergens ter wereld een land wat zo functioneerd?

1
252 Utrecht_83

@252 "Wil een van de forum fans mij uitleggen hoe je ooit coherent beleid krijgt als je elk onderwerp apart ter stemming brengt?"
Magie, vermoed ik zo.

2
253 Neobullseye

@252 Welk beleid dat in Nederland gevoerd is heeft ooit continuïteit en samenhang tussen verschillende sectoren gehad? Je voert een bezwaar op terwijl dat in het huidige systeem ook niet is getackeld is. Dus ik verwacht helemaal geen trendbreuk op dit gebied....sterker nog, de kans op schommelingen op de gemiddelde politieke kleur van de kamer is stukken kleiner dan die van kabinetten. Dus zou juist de continuïteit beter geborgd zijn.

1
254 Salitos

@252 dat is niet uit te leggen....

Het idee leidt indien zo uitgevoerd tot grote maatschappelijke problemen omdat ieder onderling verband cq. prioriteit gaat ontbreken bij de besluitvorming.

Anderzijds is het periodiek herijken van de strategische plannen en doelstellingen wel een goede zaak.

1
255 TedjeR

@253 een forum fan?

0
256 Salitos

@232
Zoals de partijkartel nu politiek bedrijft schiet ook geen ene moer op of ga je beweren van wel?

In de tussentijd konden over een aantal zaken best een referendum gehouden qorden. Over de zorg bijvoorbeeld. Of vind jij de huidige gang van zaken,en die van de adgelopen 25 jaar daar in politiek DH adequaat genoeg?

0
257 Vanillestok

@255 Totale flauwekul, waarom zou ieder onderling verband cq. prioriteit gaat ontbreken bij de besluitvorming? waar haal je die wijsheid vandaan? waarom zou dat zo zijn?

0
258 Salitos

rea gie 257 was voor Utrecht_83 (@252)

0
259 Vanillestok

@255

Wat een onzin. Wat heeft een besluit over woningbouw te maken met verlaging eigen bijdrage in de zorg?

1
260 Vanillestok

@260 Bij mij thuis heeft een besluit over de vakantie direct te maken met een besluit over een nieuwe wasmachine. Uiteindelijk moet dat uit hetzelfde budget komen.

0
261 Smiling

@254 Dat lijkt me totaal wensdenken. Al was het maar op het meest banale punt omdat het budgettair niet uitkomt. wat nou als er gestemd wordt voor meer geld voor alles, en belastingverlaging? Moeten de vakministers dan maar gewoon de staatschuld opjagen en de economie verzieken?

1
262 Utrecht_83

@257 Ik ken bijna geen land wat zo goed bestuurd wordt als Nederland. Dus het simpele antwoord is ja, ik vind DH adequaat. Zal wel geen populaire mening zijn maar je hoeft maar over de grens te kijken om te zien wat ik bedoel.

3
263 Utrecht_83

@262 Waarom zou er opeens gestemd worden voor meer geld voor alles?

1
264 Juge

@262 waarom denk jij dat de tweede kamer dat zou doen...dat doet een huidig kabinet toch ook niet, terwijl ze dat ook zouden kunnen doen?

0
265 Salitos

@264 De vraag is juist waarom niet? Als je alles individueel in stemming brengt? En hoe stel je anders prioriteiten? Gewoon simpelweg alles waar voor gestemd wordt uitvoeren tot het geld op is? Zoiets?

1
266 Utrecht_83

@264 Toevoeging: Ze zouden het regeerakkoord dan ook heel simpel kunnen houden: meer geld voor alles. Tjaa dat kan nu ook al... Uiteindelijk zal dat natuurlijk niet gebeuren.

0
267 Juge

@265 Heel goed, nu niet omdat ze met de regering een gezamelijk beleid maken over alle onderwerpen tegelijkertijd, en dat wil Baudet nu net afschaffen!

2
268 Utrecht_83

@266 Dat kan nu ook al. Maar partijen die meer geld willen voor leraren, zullen dan niet opeens gaan stemmen voor meer geld naar dierentuinen, want dan is het budget op. Uiteindelijk zal er dus niet voor alles geld geven worden.

0
269 Juge

@268 Anders maakt de gehele kamer het beleid, en dat wil Baudet nou juist! Uw punt?

0
270 Juge

@213
Nee hoor, maar jij wel wat inhoudelijke argumenten, want veel verder dan het plaatsen van een Pavlov reactie kom je niet, zo blijkt. Maakt ook verder niet uit, want ik heb toch geen behoefte aan een polemische jij-bak discussie.

@221
Je schreef: "De media van de globalisten zetten gewoon alles op zijn kop. Ze zijn zelfs extreem rechts, de dictators, en Hitlers in spe, die met hun vieze propaganda alla Goebbels de politieke oppositie trachten te vermoorden. Zo is de bal weer teruggespeeld, het verkeerde beeld dat je neerzet weer gecorrigeerd."

"Hitler" "Goebels" "oppositie vermoorden" "Nazi's"

Toe maar! Dat soort onnozele Godwins is voer voor psychologen. Neem er nog eentje. Oh, en de media is natuurlijk de boosdoener, haha, zo voorspelbaar.

@224
Inderdaad. Maar goed, voor een partij die extreem rechtse kiezers aantrekt had ik wellicht ook niets anders kunnen verwachten.
En ergens begrijp ik het ook wel, Baudet is de goedlachse dandy die op het oog een mooi alternatief vormt voor de veel meer weerbarstige Wilders die door zijn arsenaal aan mantra's begint te raken waar steeds meer PVV kiezers op raken uitgekeken. En daar is opeens de FvD, een PVV 2.0, vrijwel dezelfde boodschap in een nieuw jasje met een andere intonatie maar niet minder controversieel en zeker niet minder extreem zo getuige de talloze uitspraken van de voorman en de adoratie van zijn extreem rechtse aanhang.

@234
Klopt.

@241
Je schreef: " Geloof jij dat echt?"

Het is niet een kwestie van geloven, wat @238 is feitelijk correct. Je bent blijkbaar niet bekend met de methodiek van hoe het mechanisme van het Europees parlement te werk gaat. De EU heeft niet alles over het Nederlands beleid te stellen. De Nederlandse regering heeft onlangs de zogenoemde 'Staat van de Europese Unie in 2017' gepresenteerd. Daarin geeft het kabinet aan dat veel problemen niet op Europees, maar op nationaal niveau kunnen worden opgelost. Veel zaken zoals gezondheidszorg, werkgelegenheid, veiligheid en scholing, wil het kabinet zo dicht mogelijk bij de Nederlandse burger organiseren. Dergelijke beleidsterreinen vragen dan om een nationale aanpak. De gedachte "nationaal wat kan; Europees wat moet" is dan ook de leidraad voor de huidige Nederlandse regering.
De EU heeft zelfs een nieuwe commissie in het leven geroepen die gaat uitzoeken welke zaken zijn doorgeschoten en terug in handen komen van de verschillende EU lidstaten.

@253
Je schreef: "Magie, vermoed ik zo."

question

2
271 Drumpf

@262

Politiek komt budgetair nu al tekort. En hoe komt dat volgens jou?

Volgens mij omdat zij zelf oa. de zorg veel macht hebben gegeven. Waardoor de zorgprijzen flink zijn gestegen. Managers werden nog inhaliger en hebben van elke medewerker een ZZP' er gemaakt. Kwaliteit zorg daalt en daalt en daalt. De prijzen worden vergoeilijkt met smoezen over zogenaamde technologische vooruitgang en investering nieuwe apparaten.

0
272 Vanillestok

@269 En hoe ga je beslissen waar het geld aan uitgegeven wordt als je alles apart bespreekt dan? Wie het eerst komt wie het eerst maalt?

2
273 Utrecht_83

@270 Mijn punt is dat er uit 150 overleggende kamerleden nooit coherent beleid zou volgen.

2
274 Utrecht_83

@263

4 maanden "formeren" en poppenkast spelen. Vind jij dus goed. Afbraak en verhoging van prijzen op allerlei vlakken wat mensen aangaat. Vind jij adeqiaat. Vergelijk het met derdewereldlanden en er is toch niks tot klagen... Wat ben jij een Oen zeg.

2
275 Vanillestok

@272
Volgens jou ja....
Maar wat is jouw mening waard?


Niets, en daarom is het goed dat er specialisten zijn die daar over beslissen en niet het gepeupel.

2
276 Realisme graag!

@275 Ach nederland is een van de rijkste, veiligste, gezondste landen ter wereld, we staan op elk lijstje wat je kunt bedenken waar je goed wil scoren in de top 10 beste landen ter wereld.
Maar goed, volgens jou is het beste niet goed genoeg. Ik vergelijk niet met 3e wereldlanden, ik vergelijk met belgie, frankrijk, engeland enzovoorts enzovoorts.
Maar nee hoor, ondanks dat alles is het hier een puinhoop. Wat jij wilt, maar dan ben jij de oen.

2
277 Utrecht_83

@272

Dat is ontwijken maar geen direct antwoord op het gestelde in @262

@275
We zijn 100 dagen bezig, het record ligt op 209 dagen, we kunnen dus nog wel even, een nieuw dagelijks bestuur (kabinet) komt er wel, met een meerderheid in de kamer van 76 zetels

1
278 DaStef

@274

Jawel hoor. Over Oekraine waren zij het unaniem over eens. Zo ook zorg, pensioenpot, VS-imperialisme, vluchtelingenbeleid, de wens voor een superstaat EU, huisvesting. Milieumaatregelen en rijgedrag staat ook al heel lang op de agenda van de Bilderbergbijeenkomsten en VN. Dat met GL was dus gewoon toneel want VVD kan dat niet verkopen aan haar stemmers. Hoewel Rutte dat wel graag wil. Dat moet de subafdeling voor millieu GL maar doen straks. Daarvoor wordt GL nu gegroomed. Ik snap niet waar zij nog zogenaamd over kibbelen.

2
279 Vanillestok

Ik moet zeggen dat de forum fans die elke keer uitnodigen tot een inhoudelijke discussie als Baudet ergens wordt afgezeken niet echt overtuigend zijn.
waarom zou ik in zijn systeem geloven? Waar werkt die organisatievorm voor een land? En waarom zouden we in een land als Nederland, waar alles goed is geregeld zo'n experiment aangaan?
Als we onder het partijkartel zo lekker draaien als land, dan mogen we wat mij betreft gewoon lekker doorgaan zoals het is.

2
280 Utrecht_83

@279 Het gaat dan natuurlijk ook vooral over de zaken waar geen overeenstemming over is. Verder is er geen touw vast te knopen aan wat je zegt.

1
281 Utrecht_83

@279

Als de kamer daarover unaniem was geweest, dan kunnen ze het kabinet naar huis sturen, dat is ook een van de reden dat een kabinet bij voorkeur gevormd wordt met een meerderheidsmandaat.

1
282 DaStef

@273 dat moet @269 eens thuis proberen je gooit al je inkomsten op tafel per maand gaat erom heen zitten en dan mag iedereen bepalen wat er met het geld gaat gebeuren naar eigen behoeften. Dan worden de rekeningen niet meer betaald die maand.

1
283 mike45

@283
Waarom niet?alsof iemand dan eens niet meer de verantwoordelijkheid voelt om de huur te betalen...

1
284 Hangingmen

@277

Nu even reeël afgezien van gelikte tendentieuze propagandastatistieken. Ik vind als burger de zorg en huisvesting, wat mij aangaat. Echt niet goed. Ook hoe onze politiek VS-imperialisme en onwettige oorlogen en het afvuren van rakketten vergoeilijkt. Wat leidt tot verwoesting van talloze grote landen. En kinderelevens. Wat tot gevolg heeft dat er veel vluchtelingen en economische meelifters ontstaan. Wat de veiligheid van Nederland weer aantast. Want de (terroristische) gevolgen moeten we nog meemaken hoor. De vluchtelingen zijn net binnen uit Syrie en vooral Somalie Eritrea etcetera. Is echt niet goed. Of wat dacht je ven het te grabbel gooien van de pensioenen. Minder soeverein zeggenschap en meer beslissingsrecht naar het buitenland. Budgetair als lolitiek niet rondkomen en daardoor nog meer offers ragen van de burger. Dat ze minder energie moeten verbruiken omdat saamhorogheidsgevoel en millieu. Ferwijl de vastrechtkosten stijgen en stijgen. En de ministers z3lf reizen met vlievtuigen en helicopters. En Royal Dutch Shell zelf een van swerelds grootste vervuilers is. Het is allemaal schijnheilig, hypocriet en scheef wat van de politieke partijkartel in Nederland aan beleid wordt uitgebraakt.

1
285 Vanillestok

@281

Welke zaken is geen overeenstemming over. Noem ze eens. (economische) vluchtelingen? Al die partijen hebben beleidsmatig en bewust veel van die migranten binnengetrokken. Pvda d66 GL Cda Vvd deden daaraan mee. Achteraf deden ze een beetje konkelen en draaien naar de iegen stemmers toe. En het bedrog was weer rond.

Je kan er geen touw aan vastknopen omdat je het onbewust eigeijk niet wilt weten. O tkennen heet dat.

1
286 Vanillestok

@285 Tja sorry als jij niet ziet dat alles in Nederland goed geregeld is en begint over tendentieuze propagandastatistieken dan haak ik af. Negen van de 10 statistieken over dit soort lijstjes komt van buitenlandse organisaties. jij denkt dat die allemaal in de broekzak van de Nederlandse overheid zitten? Kul.

4
287 Utrecht_83

@286 Aluhoedje kopen?

4
288 Utrecht_83

@209
"Je kan mij niet verwijten dat Baudet zich misdraagt en dat ik daar opmerkingen over maak.
Impliciet verlang je dat ik Baudet ook ga bejubelen. Maar zo dom ben ik nou eenmaal niet."
Je maakt geen inhoudelijke opmerkingen over Baudet, je noemt hem vanalles, dat is iets anders.
Dat ik zou verlangen dat je Baudet moet bejubelen is regelrechte bullshit, en dat zou je moeten weten als je niet zo dom bent.

1
289 Schildpad

@287

Nederland is erg corrupt. Het maakt mij niet uit wat je statistieken zeggen of waar zij vandaan komen. NL is een duur land. Bodem voor corporatieve proefballonnen. Zoals de zorgverzekeringswet, die vrijwel letterlijk is overgenomen door de VS. Weet je wat Kul is? Jouw kijk op de wereld.

0
290 Vanillestok

@271 Je verwacht toch niet echt dat iemand serieus inhoudelijk op die onzin gaat reageren, die je in @206 zegt....Maar om je te plezieren: om te beginnen heeft een 'adviseur' gewezen op een theorie en gezegd je zou het haast geloven.....nou dat is echt bewijs
Dan kom je met de zelfde riedel als doortjebont altijd doet maar waar ik niet voor de 10.000ste keer op inga omdat het nonsens is.
Dan heb je nog als bewijs een selfie en een speech....tja als je dat geen complotdenken vindt dan weet ik het niet meer.

Jouw reactie op mijn 'geloof je het echt'? gaat weer nergens over omdat ik al eerder zei dat het niet om het beschreven mechanisme ging maar de concluderende stelling: "Er bestaat niet een meer democratische systeem als die van de EU" maar jou reactie wordt dan echt hilarisch als je het gaat hebben over de invloed van de EU op Nederland (heb ik het niet over gehad) en de laatste zin: "De EU heeft zelfs een nieuwe commissie in het leven geroepen die gaat uitzoeken welke zaken zijn doorgeschoten en terug in handen komen van de verschillende EU lidstaten" maakt jouw betoog echt af...hoezo 'zelfs'...het is een gotspe dat, dat nodig is.

0
291 Salitos

@291

Ik vond het een goed onderbouwd stuk, dat je daar niet op ingaat zegt veel.

0
292 DaStef

Baudet is een charlatan. Inhoudsloos gebral.

0
293 Dian

@292 Nee dat was het niet, want het onderbouwde zijn stelling dat Forum voor Democratie extreemrechtse standpunten heeft, hij heeft er in z'n betoog geen eentje op kunnen noemen... Dat is niet goed, maar triest!

0
294 Juge

Heel goede speech. Alleen vergist hij zich wat onze grootvaders betreft. DIE hielden openlijke debatten over ieder wetsvoorstel. WIJ hoeven daar niets meer over te weten of bij mee te kijken. Die grootvaders onderhandelden de wetsvoorstellen uit in openbare zittingen, totdat men debatten ging rekken tot laat in de nacht en met allerlei foefjes er doelbewust een uitputtingsslag van maakte of expres wachtte tot tegenstanders op een bepaald moment in de minderheid waren. Dingen dus om de democratie te saboteren en omzeilen.

0
295 Wendel

@290 Je zegt nu letterlijk dat de feiten jou niet uitmaken, jij meent het toch beter te weten, dus zijn wij uitgepraat.
https://www.metronieuws.nl/nieuws/buitenland/2017/01/dit-zijn-de-minst-en-meest-corrupte-landen

0
296 Utrecht_83

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

3 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

4 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

5 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

1 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

2 uur geleden geplaatst door duurendaal

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

2 uur geleden geplaatst door duurendaal

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Dat hoeft niet want ze zijn hier vrijwillig dus niets houd ze tegen om lekker terug te gaan ....

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Graaier1000
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

Dit gaat de verkeerde kant op. Dirk moet zorgen voor voldoende beveiligers in de winkel. Zij zijn opgeleid om op een goede manier in te grijpen....

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@12 Inderdaad. Nu je het zegt. 💡...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Sex Video For IndianPilladas TorbePeekvidosGay Black Teenagers PornReal Teen PornJapanese Homemade SexBlogs Sexe AmateursFilms Pornographiques XxPornstraMale Pornstar PornXxx Mom LesbianCartoon Bp SexyPenthouse Pet VideosErothots DownloaderFisting For The First TimeCate Beckinsale NudeYaga XxxSkxx_elliotDrain MansionWwwredtub ComCarolina Ramirez PornFuta Porn HentaiSexy BoobspornSex Com HollywoodJerking Off With DadDoublelist Not WorkingPorn IndienGhetto TiubeBokep SdnRupa XxxHot African PornStaci Carr PornstarCamila Cabello SexySexy Stepmom XnxxChartbateKarnataka Blue PictureSexy Japanese Porn VideoOnlyfans Leaks WebsiteYou Porn X VideoXビデオXxx2x2Black Girl NakedNew Indian XxxGay Dp PornNative Americans In PornHoward Stern SybainSuper PronRobot HentaiAsian HotwifingIncestoxxxFutanari CompSara Jean Underwood Porn HubXmaster Formula Indicator Free DownloadEbony Porn TubeIndian College Girls Nude VideosWwe Girls PornHot PussyassTs Giselly AngelBlackmail Bloejob亚洲 成人Pornographie JeuxVideos Porn De FamosasHuge Cock WorshipKatrina FuckPronvideo HdGirlfriend GalloriesFree Porn PcsMexico Nude WomenKarol G PornFilm PornograficzneKowalsky Page PornJanice Griffith XxxIgnoring FootjobSanylion XxxSxyrnMarlus DupreeBdsm BlowjobFree Kerala PornMom Sex PornPorno ParodyTrish Stratus HotChinese Hot MovieTinto Brass Movies DownloadFemale VoyeurPorn. GifsBokep TweeterGonewildcoupleUol Batepapo Cidades E Regiões Todas As SalasBbw SpankbangAnjelica Huston NudeFunny Sex PhotoJanice Griffith Blow JobLalovethebossX Indian VediosSexuallybrokenX N PornBrazzers.coomInfluencers Gone WilxBlondes NsfwSocaseirasLadies Nude On BeachWatch Porn VideoXxx LeakedNaturistes PornosNew Anal PornKorean Love SexMarathi Mom XxxDommy Mommy PornKennedy Leigh AnalPokimane Deep Fake PornAlicia Silverstone HotStoya SexNude Belly DancersYoga Pantes PornPanty PronHatpornCoq Nu.CocksuckingPorn Cute IndianBf Adult ChobiOnly Fans LeskedBleachbooru Hidden PostHilly HendrixLinsey Dawn MckeActress FuckNaughty India Porn VideosLetsdoit PornHaley Davies PornAmateur Incest PornWww PrnoInfluencera GonewildOmegascans.Xhamster Live VideoXxx English Sexy VideoTamil Nadu NudeAmcıkkHentaizDvd Adult TalkSkinnydickBathroom Mein SexCut XxxAnna Polina Porn VideosXxx Hot Video In HindiPorhunExploited Teens FullAloha SpankingAbigailratchfordnudeCummin In Her MouthEuropean PornSpencer Nicks Porn