Bose kondigt drie draadloze sound-systemen aan

Bose kondigt drie nieuwe draadloze systemen aan: de SoundTouch 300 soundbar en twee nieuwe Lifestyle home-entertainmentsystemen.

De SoundTouch 300 meet 108 x 978 x 57 millimeter en valt volgens Bose op door de slanke vormgeving en het materiaalgebruik, zoals een geperforeerd metalen grill en een glazen bovenzijde. Onder de motorkap vinden we WiFi en Bluetooth via NFC waardoor streaming middels Spotify en Deezer mogelijk is.

Voor ruimtelijke beleving werkt de SoundTouch 300 met PhaseGuide arrays, die signalen naar beide zijden van de kamer zenden, waardoor het zou moeten lijken of er geluid komt uit plekken waar geen speakers zitten. Volgens Bose moet Quietport-technologie zorgen voor heldere en diepe bassen, zonder vervorming. Bose voegt daar nog Advanced DSP aan toe voor detaillering en balans op alle frequenties. Omdat formaat, vorm en inrichting van elke kamer anders is, gebruikt de SoundTouch 300 ADAPTiQ-kalibratie om het geluid automatisch op elke ruimte af te stemmen. De SoundTouch 300 heeft een HDMI Audio Return Channel (ARC) en 4K pass-through-functie.

Hoewel de SoundTouch 300 als losstaand systeem kan functioneren, kan hij ook worden uitgebreid met de bijpassende Acoustimass 300 wireless bass module en of de Virtually Invisible 300 wireless surround speakers. Het apparaat is ook draadloos te koppelen met andere SoundTouch-speakers in huis.

De SoundTouch 300 komt in het zwart en kost 799,95 euro. De optionele basmodule kost eveneens 799,95 euro en de akoestisch bijpassende surround-soundspeakers hebben een prijskaartje vanaf 349,95 euro.

Het Bose Lifestyle 650 luxe home-entertainmentsysteem heeft kleine satelliet speakers: vier nieuwe OmniJewel satellite speakers met een formaat van 47 x 147 x 47 millimeter. Volgens Bose zijn het de kleinste satellietspeakers ooit geproduceerd door het bedrijf. Elke OmniJewel speaker bevat twee tegenoverstaande transducers met hoge uitslag. Ze werken samen met een slanke middenluidspreker en een basmodule. Alle speakers van het Lifestyle 650-systeem zitten in een behuizing van geborsteld geanodiseerd aluminium en worden aangestuurd door een slanke, gewelfde console, afgewerkt met gepolijst glas.

Net als de SoundTouch 300 werkt de 650 met QuietPort-technologie en Advanced DSP voor diepe, heldere, natuurgetrouwe weergave en Adaptiq voor optimale akoestiek in elke ruimte. Daarnaast vinden we ook 4K pass-through en 6 HDMI-ingangen terug. Het systeem ondersteunt WiFi en Bluetooth via NFC en is compatibel met andere SoundTouch-systemen voor draadloze audio door het hele huis. Installatie verloopt probleemloos met de exclusieve Unify-functie van Bose, die de gebruiker stap voor stap in begrijpelijke schermtaal door de procedure loodst, terwijl de bediening eenvoudig wordt gemaakt door een meegeleverde universele RF afstandsbediening voor meerdere bronnen.

Het nieuwe Lifestyle 600-systeem staat naast de Lifestyle 650 en bevat veel van dezelfde functies, met vier iets grotere Jewel Cube satellietspeakers en één Jewel Cube middenkanaalspeaker. De Lifestyle 650 en 600 home-entertainmentsystemen zijn geprijsd op respectievelijk 4499 euro en 3499 euro; ze zijn leverbaar in zwart en wit.


OmniJewel satellite speakers


Jewel Cube satellite speakers

« Vorig bericht Volgend bericht »
0