door Rapunzel in Binnenland  ·  641 Reacties

  • 57
  • 2916x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Oh, ja en ik als kenner van antieke pendules vergat het te melden, op al onze wijzerplaten staan Arabische cijfers (gelukkig maar twaalf) maar toch.

Dat is me toch wat, 12 Arabische cijfers.

601 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@600 . Jij weet niets, helemaal niets van mijn politieke opvattingen en van de cultuur waar ik uit kom, in zit en zal verdedigen. Daar, van dat alles weet jij niets.

Alles wat jij daarover schrijft komt uit jouw wraakzuchtige pen. Jij hebt geen afstand meer van je doelgroep. Jij bent en ik stel dat, net als zovelen, zoals Kadaver emotioneel overbetrokken en niet meer in staat tot kritische distantie (= afstand) te kunnen nemen.

602 verwijderd924924212

@589 KDaver
"de Arabische als de islamitische cultuur doen op geen enkele manier onder voor welke andere cultuur dan ook"

Haha, wat een zieke grap.
Kijk eens wat er is voortgekomen uit de Europese/westerse cultuur.....
muziek: Beethoven, Mozart, Chopin, en nog een hele lijst componisten , Rock and Roll, Beat, Jazz, Popmuziek, Ska, allemaal westers maar ook met invloed van "zwarte" muzikanten.

Kunst: Rembrandt, Monet, Johannes Vermeer, Da Vinci, van Gogh, Pablo Picasso, Warhol en nog honderden/duizenden middeleeuwse en moderne kunstenaars.

Dan bouwkunst: Kathedralen, burchten kastelen, tegenwoordig flats, wolkenkrabbers, allemaal "westers"..(ja ook degenen die in Arabie gebouwd worden met westerse kennis) .

Dan wetenschap-uitvindingen...
Elektriciteit, telefonie, radio, televisie, auto's, treinen, motorfietsen, de fiets sowieso, vliegtuigen, ruimtevaart, mobiele telefoons, smartphone's, computers, tablets, medische apparatuur, een scanner waar je in kunt liggen, rontgen fotografie, enzovoorts.
(de wereld wat je om je heen ziet).

En ja de Arabische-Islamitische wereld heeft ook uitvindingen gedaan, en muziek en kunst en bouwkunst.
Maar ......totaal niet te vergelijken, met het niveau van het westen..

2
603 Natayo the Bobcat

* Verwijderd door de redactie *

604 Johnny

@589 /doen op geen enkele manier onder/

Het gaat dan ook niet zozeer om de vraag of de ene cultuur superieur is aan de andere, maar om de mate van onderlinge compatibiliteit. En daar zie ik wel problemen.

2
605 Civ

@602 Jona G.
Klopt, is vaak zo denk ik met de fanatieke "verdedigers" van allochtonen immigratie en de Islam.

Ik denk dat doortjebont dagelijks op twee meter afstand achter haar islamitische man aanloopt met haar hoofddoek op tijdens het boodschappen doen. Daarom zitten ze die onzin zo fanatiek te verdedigen...Wat kan anders de reden zijn?

4
606 Natayo the Bobcat

@603
Ben je weer met andermans veren aan het pronken?!
Wat heb jij bijgedragen aan:
muziek: Beethoven, Mozart, Chopin, en nog een hele lijst componisten , Rock and Roll, Beat, Jazz, Popmuziek, Ska, allemaal westers maar ook met invloed van "zwarte" muzikanten.

Kunst: Rembrandt, Monet, Johannes Vermeer, Da Vinci, van Gogh, Pablo Picasso, Warhol en nog honderden/duizenden middeleeuwse en moderne kunstenaars.

Dan bouwkunst: Kathedralen, burchten kastelen, tegenwoordig flats, wolkenkrabbers, allemaal "westers"..(ja ook degenen die in Arabie gebouwd worden met westerse kennis) .

Dan wetenschap-uitvindingen...
Elektriciteit, telefonie, radio, televisie, auto's, treinen, motorfietsen, de fiets sowieso, vliegtuigen, ruimtevaart, mobiele telefoons, smartphone's, computers, tablets, medische apparatuur, een scanner waar je in kunt liggen, rontgen fotografie, enzovoorts.
(de wereld wat je om je heen ziet). ?
Welke geweldige prestatie van jou kunnen we daarin bewonderen?

2
607 Johnny

** gebruiker verwijderd **

@604 . Ik braak niet, dat doe jij richting mij, jij leegt hier je haat en wrok die mijn stukjes bij jou losmaken. Ik onthul jouw haat richting mij en anderen die jouw onderbuik kietelen waarop jij hem leeg laat lopen.

Genoeg hierover. Ik stel dat de Islam ons niets bracht omdat de cultuur van de Islam alleen stilstand kent, achterom kijken zonder vooruit te kijken.

== De culturele verkramping begon al ruimschoots voor het verlies van macht, en kan als de oorzaak ervan worden gezien. Amin Maalouf beschrijft in zijn studie over de kruistochten gezien door Arabische ogen, het gezichtspunt van de moslims over het geheel genomen met veel sympathie. Zijn conclusie is toch hard: terwijl de kruistochten van de elfde tot en met de dertiende eeuw in Europa het begin vormde van een lange periode van bloei, was in de Arabische wereld al voor het begin van de vijandelijkheden de neergang begonnen. Maalouf maakt een balans op: de moslimwereld 'werd overgevoelig, defensief, intolerant en steriel - houdingen die alleen maar sterker werden'.
Er is alle reden voor een zelfonderzoek dat echter wordt vermeden door het voortdurende stellen van de schuldvraag: 'wie heeft ons dit aangedaan?' Het antwoord is: uiteindelijk niemand, de neergang is van eigen makelij en heeft veel te maken met de verwerping van de wetenschappelijke en democratische vernieuwing in Europa vanaf de vijftiende eeuw. Een traditie van onderzoek, experiment en zelfkritiek werd niet op waarde geschat door de Arabische wereld, die lang volhardde in het beeld van de christelijke Europeanen als barbaren, waarvan weinig tot niets viel te leren.
III
De gevolgen van de stagnatie in de Arabische wereld zijn voor iedereen zichtbaar: een aanzienlijke migratie, die alleen maar verder zal toenemen. Voorspellingen leren dat de bevolking in de Arabische wereld, dat wil zeggen de nabije omgeving van het uitgebreide Europa, tot 2020 zal groeien van de huidige 280 miljoen naar ergens tussen de 410 en 460 miljoen. Dat zal de druk op deze samenlevingen doen toenemen: nu al is een meerderheid van de bevolking er minderjarig. Een grote groep jongeren verkeert in een uitzichtloze situatie en wil maar een ding: weg. Arabische regeringen doen weinig om illegale emigratie tegen te gaan of zien er zelfs een drukmiddel in om de rijkere landen tot concessies te bewegen. Dat kun je demografische chantage noemen: kijk maar naar een land als Libië. ==

Het onbehagen in de islam
door Paul Scheffer
2004-09-18

608 verwijderd924924212

@596

Ik schrijf prima en weet me goed in woorden duidelijk te maken,
dat jij het niet begrijpt moet je vooral bij jezelf neerleggen.

0
609 Brolin

* Verwijderd door de redactie *

610 Johnny

@607 Johnny
"Welke geweldige prestatie van jou kunnen we daarin bewonderen?"

Dat doet er niet toe.
Het zit in mijn cultuur, in mijn culturele erfenis. In mijn afkomst mijn achtergrond. Ik hoef er niet eens actief aan deel te nemen.
Toen Rembrandt in Leiden woonde omstreeks 1600 woonde mijn familie, mijn voorouders daar ook al.

5
611 Natayo the Bobcat

@607 Johnny
De voorouders van Arabieren en Islamieten leefden 400 jaar geleden nog in het stenen tijdperk. Nou ja, 100 jaar geleden woonden ze nog in hutjes gemaakt van stront. Met twee kreupele geiten voor de deur.
Is op zich allemaal niks mis mee. Maar de arrogantie wat ze hier in het westen ten toon spreiden is stuitend wat dat betreft.

9
612 Natayo the Bobcat

@611
"Dat doet er niet toe."

Doet er alles toe.
Zolang je er geen noemenswaardige bijdrage aan hebt geleverd, heb je geen enkel recht om je erover op de borst te slaan.
Het is op geen enkele manier jouw verdienste dat je toevallig in het westen door je moeder bent uit gescheten.
Ga eerst zelf maar eens iets van formaat presteren, voordat je je op de borst gaat kloppen.

Dat jouw verre voorouders toevallig in dezelfde stad als Rembrand gewoond zouden hebben, zegt net zoveel over jouw artistieke prestaties als over de mijne; helemaal niets.

2
613 Johnny

@612
"De voorouders van Arabieren en Islamieten leefden 400 jaar geleden nog in het stenen tijdperk."

En zonder die Arabieren, was in de middeleeuwen al onze wetenschappelijke kennis verloren geweest en hadden wij nu nog in een hutje op de hei gewoond.
Toen onze westerse voorouders alles wat met wetenschap "heidense ketterij" noemden, waren het de Arabieren die die wetenschappelijke kennis cultiveerden en verdiepten.
Je mag ze dus wel dankbaar zijn dat jij nu niet meer in een wolven velletje achter je prooi aan hoeft te rennen.

3
614 Johnny

@612 400 jaar geleden kwamen wij net uit het 'stenen tijdperk' o.a. dankzij islamieten die niet alle wetenschappelijke werken in de fik staken als de zeloten hier. Zo is veel Europees werk bewaard gebleven. Tot ongeveer 1600 lagen ze op veel vlakken voor op ons. Veel uitvindingen hadden ze eerder. Sjiieten vertalen nog steeds wetenschappelijke werken daar zijn ze nooit mee opgehouden. http://www.nytimes.com/2001/10/30/science/how-islam-won-and-lost-the-lead-in-science.html

1
615 Dian

** gebruiker verwijderd **

@606 . Dank voor je reactie. Maar echt, ik begrijp ook niet waarom mensen zo door dik en dun de islamcultuur op een voetstuk zetten zonder aan te geven waarom die cultuur van enige betekenis is.

Niet dat ik jouw reactie als opstapje wil gebruiken maar schrijf ik toch, de islamcultuur is een cultuur van stilstand, van fossilatie, verstening.

Ik ontken niet de ontdekkingen en poëzie die door mensen en het gevoel voor schoonheid in die cultuur. Maar dat alles dateert van voor de Profeet of van vlak na zijn 'optreden'. Het is maar de vraag of de opgedrongen en uit nood geboren visie van die Profeet bedoeld was om zijn wereld verder te helpen.

Al die eeuwen komt er niets uit de Arabische wereld. Niks, geen uitvinding, geen ontdekking, geen maanvlucht, geen geneesmiddel, geen medische ontdekkingen. Alles wat de islamcultuur zegt voort te brengen is of gekocht of gestolen. Die cultuur draagt de dood in zich.

== Het beeld van Europa in Arabische ogen is tamelijk eenduidig: tussen de kruistochten van weleer en het hedendaagse imperialisme wordt een rechte lijn getrokken. Daarmee wordt verdonkeremaand dat de geschiedenis van de islam vanaf het begin een geschiedenis van kolonisering is.

De Tunesische historicus Hichem Djait schrijft in La grande discorde: 'Vanaf het moment van zijn ontstaan door de migratie van de profeet naar Medina gaat het om een staat die gericht is op oorlogsvoering en derhalve zijn de veroveringen geen toeval, maar een wezenlijk onderdeel van deze staat in wording. De enige manier om de verschillende stammen te verenigen was een gemeenschappelijk doel, namelijk de voortdurende zoektocht naar nieuwe oorlogsbuit'.

Naast de veroveringen die reikten van Noord-Afrika tot India werd de aanval op Europa al vroeg ingezet. Hoogtepunten waren onder meer de verovering van Andalusië en het Zuiden van Italië (begin 8ste eeuw), de slag bij Poitiers (732), de plundering van Rome (846), de val van Constantinopel (1453), de verovering van de Balkan (16de eeuw) en het herhaalde beleg van Wenen (1529 en 1683).

De opluchting na de vrede van Karlowitz van 1699, die door veel historici als het keerpunt in de machtsverhoudingen tussen Europa en de islam wordt gezien, was dan ook groot.

De oriëntalist Bernard Lewis heeft gelijk: tegen die achtergrond van tien eeuwen militaire aandrang kunnen de kruistochten in de twaalfde en dertiende eeuw, hoe brutaal en barbaars ze in menig opzicht ook waren, worden gekenschetst als 'een lang uitgesteld, zeer beperkt en uiteindelijk niet erg werkzaam antwoord op de djihad'. ==

616 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@613 . Je bent hier behoorlijk grof. Kun je soms moeilijk tegen je ongelijk, is de spiegel die je wordt voorgehouden te zwaar om te dragen? Verdraag je geen kritiek op de cultuur van de Islam?

== Bij het imperialisme van de islam horen alle verschijnselen van culturele onteigening, slavernij, geweld en machtsmisbruik. De slavernij bijvoorbeeld was gelegitimeerd en uitvoerig vastgelegd in de islamitische wetgeving. De afschaffing van de slavernij in het Ottomaanse en Perzische rijk werd pas begin twintigste eeuw gerealiseerd, de wettelijke afschaffing in Jemen en Saoedi-Arabië liet tot 1962 op zich wachten. Nog steeds dringen er berichten door uit Afrikaanse landen als Soedan over vormen van mensenhandel.
De islam als slachtoffer van het imperialisme van anderen, de islam als underdog, is dus een wel erg korte samenvatting van deze eeuwenlange machtsontplooiing, ook buiten Europa. Over Indonesië merkt de schrijver V.S. Naipaul bijvoorbeeld op in Beyond Belief: 'De islam en Europa kwamen vrijwel op hetzelfde moment aan als wedijverende imperialismen'. In zijn woorden gaat het om niet-Arabische volken die tweemaal zijn gekoloniseerd, tweemaal van zichzelf zijn verwijderd en vervreemd. De islam snijdt landen als Indonesië en Iran van hun verleden af: 'de bekeerde volkeren moeten zich losscheuren van hun verleden. Het gaat om de meest compromisloze vorm van imperialisme'. ==

Het onbehagen in de islam
door Paul Scheffer
2004-09-18

617 verwijderd924924212

@617
" Je bent hier behoorlijk grof"

Altijd tegen extreem-rechtse bruinhemden als jij en je maatje.
Zeker als je van die extreem-rechtse bagger blijft na-braken.

3
618 Johnny

** gebruiker verwijderd **

@613 . Rustig, ik kom uit Leiden, dat is waar en dat Rembrandt daar toen ook werd geboren zegt me niets. Die man is naar Amsterdam verhuisd.

Niet zo boos worden, lees de stukjes van Paul Scheffer, PvdA-persoon, toch niet de minste.

Lees nou eens mee en probeer als debater je mening wat te herzien op basis van wat een gestudeerd onderzoeker schrijft.

== De nostalgie van veel moslims naar een veronderstelde Gouden Eeuw betreft naast een zoektocht naar godsdienstige zuiverheid vooral een verlangen naar imperiale grootheid. De afkeer van het Westen is derhalve geen afwijzing van het imperiale idee als zodanig, eerder gaat het om een verlies aan eigen macht dat wordt betreurd. Anders gezegd: het anti-imperialisme dat in de straten van Amman, Caïro en ook in Antwerpen, Amsterdam of Lyon door veel moslimjongeren zo hartstochtelijk wordt beleden, heeft weinig met principiële overwegingen te maken, al hult het protest zich wel in de taal van humanitaire beginselen.

II
We kunnen een stap verder gaan: de machtsontplooiing ging hand in hand met een culturele afgrenzing tegenover Europa. In de Arabische wereld overheersen tot op de dag van vandaag grove stereotypen, die ook hier bijdragen aan de vervreemding van moslims ten opzichte van hun omgeving. Het Westen wordt gezien als een samenleving waarin alles en iedereen tot koopwaar wordt gereduceerd, als een verzameling van ongelovige en ontwortelde mensen die vernietigen wat buiten hun materialistische cultuur valt, als een voortdurende samenzwering tegen de moslimwereld.

Wat wordt vergeten, is de geestelijke omwenteling die aan de welvaart vooraf is gegaan en tot in het heden doorwerkt. Daarbij gaat het niet alleen om de wetenschappelijke en technologische revolutie of de ontdekkingsreizen. Het gaat ook om de uitvinding van de moderne democratie, het idee van een gemeenschap die breekt met de traditie dat alleen binnen het familieverband vertrouwen mogelijk is.

Anders gezegd: het wantrouwen tegenover de staat dat de Arabische wereld kenmerkt, is hier overwonnen. De welvaart en de vrijheid horen bij elkaar, men kan niet alleen in de oogst geïnteresseerd zijn zonder de akker te willen kennen. ==

Het onbehagen in de islam
door Paul Scheffer
2004-09-18

==

619 verwijderd924924212

Ik mis even de razendsnelle islamisering in mijn omgeving. We hebben hier wel aardig wat moslims, maar ik zie niet hoe dat islamisering is. Of is dat hetzelfde als die Tsunami van Wilders?

0
620 AJ74

Ik heb het artikel nog maar eens gelezen. Staat helemaal niets concreets in, ook niets nieuws, alleen vage suggesties over toename van het aantal moslims. En zelfs dat wordt niet heel concreet.

0
621 AJ74

@619
Ik heb geen enkele behoefte om je extreem-rechtse bruinhemden propaganda te lezen; zonde van mijn tijd.
En ja, ook de PVDA heeft (en had) de nodige bruinhemden binnen haar gelederen .
Sceffers is er daar 1 van, zowel Bos als Asscher schuren er ook gevaarlijk dicht tegenaan.

3
622 Johnny

** gebruiker verwijderd **

@618 . Maar ik ben niet extreem-rechts, ik kom uit Leiden, daar was en is iedereen links en van de PvdA. Allemaal armoede, honger en lekkende daken.

De bruinhemden waar jij zo graag op terugvalt komen nu binnen, de SA van Erdogan.

== Die afsluiting van Europa duurde lang en was diepgaand. De Turkse schrijver Orhan Pamuk heeft in zijn roman Ik heet Karmozijn de strijd aan het Ottomaanse hof over de introductie van Venetiaanse schildertechnieken schitterend weergegeven. De miniatuurschilders wilden niets weten van de methode van het perspectief: 'Als de huizen in een straat steeds kleiner worden getekend, zoals het menselijk oog het abusievelijk waarneemt, betekent dat dan niet dat niet God, maar de mens in het centrum van de wereld is geplaatst?' Dat alles roept diepe angsten op. Het is toch zonder meer ketterij om 'de wereld in perspectief af te beelden als gezien door de ogen van een onreine hond in de straat, door een moskee en een paardenvlieg even groot te maken - met als argument dat de moskee op de achtergrond staat'.

De sterke afweer tegenover andere invloeden heeft veel te maken met wat je zou kunnen zien als een tragisch geluk: vanaf het begin beleeft de islam een ongeëvenaarde machtsontplooiing.

Het conflict met een niet-islamitische wereldlijke autoriteit deed zich niet voor en derhalve was de behoefte aan aparte religieuze structuren veel minder sterk. Tekenend is dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen canoniek en burgerlijk recht. In de christelijke traditie, die pas na drie eeuwen strijd en vervolging een machtspolitieke vorm kreeg in het Romeinse imperium, treffen we een leerstuk aan over de verhouding van geestelijke en wereldlijke macht: 'Geeft dan den keizer dat des keizers is, en Gode dat Gods is' (Mattheus 22:21). ==

623 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@622 Lafbek!

624 verwijderd924924212

@622
Om het onbenullige gezwets van Scheffer nog maar even te onderstrepen, dat is die mafketel die beweert dat in het westen "het wantrouwen t.o.v. de overheden overwonnen zou zijn". Hij heeft waarschijnlijk de opkomst van- en wildgroei aan partijtjes gemist die alleen maar bestaan vanwege hun fobie voor alles wat met de overheid en "de elite" te maken heeft!
Voor een hoogleraar, klets Scheffer opvallend veel wartaal en regelrechte en aantoonbare leugens.

3
625 Johnny

@615 "Veel uitvindingen hadden ze eerder"

Interessant artikel. Ik heb 'm bewaard. Er staat ook in dat ze wetenschappelijk enorm achterlopen. Een verklaring hiervoor is het uitgangspunt dat alle kennis in "the Great Text" staat en dat alles hieruit moet worden verklaard. Bijvoorbeeld: waterstof en zuurstof vormen water, als allah dat wil. Zelfs gematigd-islamitische wetenschappers hebben moeite met de westerse manier van wetenschap bedrijven.

Het resultaat: Israël heeft twee keer zoveel wetenschappers als alle islamitische landen bij elkaar. Dat geeft te denken.

4
626 Dune

@623
"Maar ik ben niet extreem-rechts, ik kom uit Leiden"

= niveau : "ik ben niet gek, ik ben Napoleon.... question

4
627 Johnny

@618 "extreem-rechtse bruinhemden, bagger, na-braken"

Johnny de la Tourette heeft weer eens een aanval.

6
628 Dune

@628
Dune is weer eens aan het braken...

3
629 Johnny

@626
Ze zullen best achterlopen, maar Iran schijnt toch een atoombom te kunnen maken en het lijkt me niet dat ze de instructies in de Koran gelezen hebben. Dus hier en daar zijn ze toch niet helemaal gek. Maar misschien heeft de olie ze ook lui gemaakt evenals het klimaat. Volgens mij doen de Christelijke delen van Afrika het net zo slecht als de Islamitische. Dus ik vraag me af of de Islam nu het probleem is, of dat andere oorzaken ook een rol spelen. In Nederland doen Moslim (vrouwen) het best aardig bij opleidingen toch?

0
630 AJ74

Die instructies hebben ze gekocht van Abdul Qadir Khan, een Pakistaanse atoomgeleerde, die later hiervoor is veroordeeld.

Als we kijken naar origineel wetenschappelijk onderzoek dan is het bij moslims heel slecht gesteld. Slechts één nobelprijswinnaar natuurkunde op ruim een miljard moslims, te weten Abdus Salam. Overigens een Ahmadi moslim, dus geen echte.

4
631 Dune

@631
Tellen die Ahmadi Moslims dan ook niet mee in de getallen over lslamisering?

0
632 AJ74

** gebruiker verwijderd **

@630 . Iran krijgt haar centrifuges, onderhoud en opleiding van Rusland.

633 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

Stukje vervolg van Paul Scheffer, de schrijver van het Multiculturele Drama:

Lees ook eens Tom Holland: "Het Vierde Beest" over de leegte waarin Mohammed een gat zag om daarmee zijn geloof en veroveringsdrift mee op te vullen.

== Die naar binnen gekeerde houding vloeit ook voort uit de idee dat de islam de voltooiing en vervolmaking van het jodendom en het christendom is. De islam heeft het wezenlijke van deze godsdiensten in zich opgenomen en de rest verworpen en is de definitieve openbaring. En het moet worden gezegd: niet alleen is de islam daadwerkelijk de laatste van de grote monotheïstische godsdiensten, maar de razendsnelle verbreiding van de leer van Mohammed in de eerste eeuw na zijn dood gaf aan de claim van superioriteit ook een onmiskenbare bevestiging.

De culturele verkramping begon al ruimschoots voor het verlies van macht, en kan als de oorzaak ervan worden gezien. Amin Maalouf beschrijft in zijn studie over de kruistochten gezien door Arabische ogen, het gezichtspunt van de moslims over het geheel genomen met veel sympathie. Zijn conclusie is toch hard: terwijl de kruistochten van de elfde tot en met de dertiende eeuw in Europa het begin vormde van een lange periode van bloei, was in de Arabische wereld al voor het begin van de vijandelijkheden de neergang begonnen. Maalouf maakt een balans op: de moslimwereld 'werd overgevoelig, defensief, intolerant en steriel - houdingen die alleen maar sterker werden'.

Er is alle reden voor een zelfonderzoek dat echter wordt vermeden door het voortdurende stellen van de schuldvraag: 'wie heeft ons dit aangedaan?' Het antwoord is: uiteindelijk niemand, de neergang is van eigen makelij en heeft veel te maken met de verwerping van de wetenschappelijke en democratische vernieuwing in Europa vanaf de vijftiende eeuw. Een traditie van onderzoek, experiment en zelfkritiek werd niet op waarde geschat door de Arabische wereld, die lang volhardde in het beeld van de christelijke Europeanen als barbaren, waarvan weinig tot niets viel te leren. ==

Het onbehagen in de islam
door Paul Scheffer
2004-09-18

634 verwijderd924924212

@633
Ja, dan leren ze toch blijkbaar.

0
635 AJ74

@633
" Iran krijgt haar centrifuges, onderhoud en opleiding van Rusland. "

Je bent slecht op de hoogte, zoek maar eens op Urenco en Khan, een Pakistani. En je gaat ontdekken dat de Iraanse ultracentrifugekennis uit Nederland komt,

1
636 HenkG

@313 '... wat dragen ze bij?...' Heb je je wel eens afgevraagd wat het gevolg zou zijn als je iedereen zou beoordelen op zijn bijdrage aan de maatschappij? Dan zouden er heel veel meer mensen dan de mensen waarover jij het hebt 'geëlimineerd' moeten worden en daar zitten waarschijnlijk ook familieleden van jou bij...

1
637 oeioeioei

** gebruiker verwijderd **

@592
U schrijft:
"Dat wil ik wel maar dat kan niet, moslims kennen de aanname van individualiteit (nog) helemaal niet."

Nooit had ik gedacht dat u moslim zou zijn. Maar ook u bent individu, u kunt doen en laten wat u wilt zo lang u zich maar aan de wet houdt.

638 verdwijderd21

** gebruiker verwijderd **

@603
U schrijft waar u het over culturen heeft:
"Maar ......totaal niet te vergelijken"

Inderdaad en daarmee is de ene dus niet superieur aan de ander, hoe graag u dat ook zou willen.

639 verdwijderd21

** gebruiker verwijderd **

@612
Wat waren uw voorouders aan het doen toen de piramides werden gebouwd?

640 verdwijderd21

@612
Jouw westerse arrogantie is nergens op gestoeld. Ken je geschiedenis zou ik zeggen.
https://www.geheugenvandrenthe.nl/plaggenhut

0
641 PuurHagelslag

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Nicks R. Van
Trump riskeert boetes na beledigen van getuigen en jury in spraakmakend strafproces

Boetes zullen hem niet deren. Die man heeft geld genoeg....

1 minuut geleden geplaatst door Nicks R. Van

Bram brabant
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

Ongekend zeg Nog meer ellende naar Nederland.Alsof er nog niet genoeg asielgespuis in Nederland is.😡😡...

3 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

VBOH
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@43 Ja dat heb ik. Contact met vluchtelingen. Mannen en vrouwen Uit Syrië en Iritrea.En allemaal hebben ze, nadat ze in de bijstand terecht...

5 minuten geleden geplaatst door VBOH

maarten1234
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

ach dat gaat toch niet lukken.. met die clown van een eric van der burg op de betreffende positie - welk belang zou deze "vvd'er" hebben bij asi...

6 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Nicks R. Van
Voor het eerst groot onderzoek naar lawaai in Nederland: ‘Het is een onzichtbaar probleem’

Laat die uitlaten van al die motoren maar eens vervangen. Het gaat de berijders er kennelijk om, zo veel mogelijk lawaai te maken. Dat schijnt m...

6 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

wildersfan
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

De veldslagen die men in het MO heeft, vinden over enkele jaren hier ook plaats. ...

7 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Biscanna
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@44 Omdat het daar niet gratis is natuurlijk....

10 minuten geleden geplaatst door Biscanna

sockknitter
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@42Als de asielzoekers in de buurt van hun eigen land willen wonen, waarom maken ze dan zo'n lange reis? ...

13 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Hendrianus
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@82 Nu ja, het is een feit dat Frankrijk geen import nodig heeft voor écht grote ongereldheden. https://www.youtube.com/watch?v=VEvHo2OvcFI...

20 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Doraemon Cartoon Sex VideoChina Sex Video FilmBadass DownloaderMichellemoonsugarWww Xxx Sex VidosMom Porn MoviesPendu SexDown Blouse PornJaipur Girl Sex VideoIndian Nude WomenNicest Butts In PornLesbian Porn AmatuerEliteacompanhantesDevil Is A Part Timer HentaiSkip The Games Rochester NyIncest Chat RoomPorn In BollywoodMompov.comAsh OnlyfansMovie4uHistoria EroticasPoran ComTelugu Sex Video Telugu Sexy VideoPorn ViolentaPure Taboo PornHeidi-lee BocanegraFrancesca Farago PornHentai JulyPoren SexseSex Telugu Videos NewBangbus LatinaWwe Paige LeakPeliculas Gratis HeroticasBdsm TeatSelma Heyak NakedRacy AngelHindi Sexi Video ComArrimón En El BusMashayangYounger And Older Gay PornBlacked RawcomYes XxxFapello.cimP O R N BrutoIndian Wife Nude VideoWww X Masti ComFat Couple PornIndia XnxnxOlivia Grace ApplegatePor O GayNew Xxx PronXxx Box TruckJenna SetivaMia Khalifa's TitsShare NudeAsian Massage BlowHindi Chudai Ki KahaniPraew AsianSpying Sister NakedNaked BabeXnxx Bed12 Days Of Dragon CockBest Hard Sex VideoPornos Ala FuerzaBigtit TubeBelledelphineDesi Romance BhabhiYou PronDiapered CuckoldMyanmar SexingNanami MíakiDominicanas Videos PornosSweet_aryKhuli ChutSex Video Public AgentButt Plugged In PublicSex KamerkiXhamsywrAsianfamily PornReerence SexeSexs RussianHottest Gay PornstarsYoni Ke PhotoMasturbacionmujerMade Porn VideoSexy Teenage NakedRaven SwallowzJapanese 3d PornGrup PornUtahjazWatchfreexxxIndian Groping PornNew Porn TvDisi PronReal InceststoriesWonder Woman HotMandy Takhar XxxStephanie Sanzo NudesForced To Swallow CumBrazzersfeeMulher Caga Na BocaXnxx Maa BetaHot Kamwali BaiHunny Meaning In HindiHow To Fuck WifeNaked Pics Of Sexy WomanIndian Pussy EatingVideopornosDiscord Username RedditHot Teens NakedColter Bay Rv ParkPorn BeatuyIndian Outdoor Sex MmsMrgusLambi ChutPornos MexicanosPeliculas DepornosGaulepornoQuadrinhos Porno GrátisGay Cumshot CompilationBlacked Blonde PornAnal CopilacionKarachi SexXxx Seax VideoTrain Ki ChudaiBengali Pirn VideoDoujinshi FreeVznd Ta CulotteHuge Cumshot In MouthAurora Skye PornXara RouxxxWavr-296Freak Twitter PagesPorn Ebony SquirtSmallest BoobsNao WakanaPorn Video HotelStraigh To Gay PornAlex Morgan PornGfe PornNina North JoiNaked Men StripingBrenna SpatkPornstar DinderSkipthegames ConnecticutWomen Taking A ShowerBest Sex Web SeriesHot Indian RandiOlivia Munn FeetSex Nagi