door Wijhuis in Politiek  ·  36 Reacties

  • 10
  • 519x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Beste tegenstanders,
Kom maar eens met werkende ideeen i.p.v. het afkraken van een ander.

21
1 upanddown

@1

We willen geen politiestaat. Einde discussie. En Wilders heeft niks te vertellen, niemand wil met hem regeren.

19
2 malle loot

Owjee da;s de eerste Hoogleraar zij zijn laat vandaag !, meestal volgen dan de psychologen en andere deskundigen en de rest van de beterweters die PVV plannen afwijzen ! En dan treedt een bij hen ook een bekend psychologisch mechanisme in werking: de zogeheten cognitieve dissonantie. https://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/nederland/geert-wilders-als-goldstein/

18
3 Moskowfiets

@1 Beste voorstander : laat politicus Wilders met ECHTE serieuze plannen komen of anders zijn mond houden!
Komedie spelen doe je in het theater..

19
4 Wijhuis

Ik heb meer vertrouwen in het oordeel van de doorsnee hoogleraar dan in Geertje. Vooral in het geval van een hoogleraar strafrecht, meningen zijn in dat geval ondergeschikt aan de wet.

16
5 Gewoon een student

@1 erken jij eens dat een voorstel dat tegen de Grondwet en rechtsstaat ingaat prutswerk is. Betalen we geert ruim een ton per jaar voor deze onzin?

14
6 Hoofd bijzaken

@5

Wilders is ronduit dom. Dan kom je als doorsnee hoogleraar al snel goed uit de bus.

13
7 malle loot

@1
misschien een radicaal idee hoor, maar wat zou je ervan zeggen om te beginnen met de bestaande wetgeving te handhaven en de, bij de diverse internationale inlichtingendiensten voor handen zijnde, informatie nu eens voor alle politie- en veiligheidsfunctionarissen toegankelijk te maken.

4
8 Johnny

Gebakken lucht voorstel van Wilders om zijn achterban te bedienen. Die volgen kritiekloos.

15
9 Yesterday

@3 Lees eerst het artikel eens en kijk waarom dat plan niet reëel is. Iets wat Wilders zelf ook had kunnen bedenken!

10
10 Wijhuis

@1 Als jouw dak lekt, accepteer je dan dat jouw dakdekker na 13 jaar met een onrealistisch reparatievoorstel komt?

Wat is er mis met art 46 SR? Moet je natuurlijk wel met bewijzen komen, want rechtsstaat. Aan geerts gedachtenpolitie ala 1984 heeft niemand behoefte.

8
11 Hoofd bijzaken

Professor Tineke Cleiren, hoogleraar strafrecht aan de Rijksuniversiteit Leiden, ik citeer: ",,Het is mooi voor de bühne, maar ik zie dit niet snel werkelijkheid worden. Ik vind dit een nauwelijks serieus te nemen voorstel'', zegt Cleiren. Ze noemt het 'een wild idee'. ,,Wilders haalt een hele hoop zaken door elkaar.'' De wetgeving schiet volgens haar niet tekort; er zijn voldoende wettelijke mogelijkheden om voorbereidingshandelingen voor terrorisme of vermoedens daarvoor aan te pakken."

Vanzelfsprekend haalt Wilders zaken door elkaar, ook hij weet dondersgoed dat zo'n infantiel plan nooit door de Tweede Kamer komt, het gaat louter om de media-aandacht. Als dit te weinig aandacht krijgt komt hij met nog meer controversieel nonsens aanzetten, dat is geheel in lijn met wat populisten en demagogen doen namelijk.

De huidige wetgeving voldoet, maar een select hoeveelheid kiezers hebben daar geen notie van en daarom klinkt Wilders retoriek ook wel logisch ook al slaat zijn voorstel als een tang op een varken.

Wilders zal wel ageren met dat deze mevrouw niet weet waar ze over spreekt, ondanks haar staat van dienst en expertise, maar ook dat zal mij niets verbazen. De grootste vijand van extreem rechts zijn namelijk de intellectuelen en de geleerden in Nederland, want die kunnen haarfijn uiteenzetten waarom de plannen van Wilders veel geschreeuw en weinig wol omhelst.

6
12 Drumpf

Het zou mij pas verbazen als Geertje WEL met een werkbaar plan komt, na +10 jaar staat de teller nog op 0. Hij heeft nog niets bereikt in al die jaren maar ondertussen wel al ruim een miljoen euro opgestreken (bruto) als loon voor slechts zijn aanwezigheid. Bijzonder dat zijn volgers dat accepteren zonder morren.

7
13 Vigilante

@13

Je schreef: "Hij heeft nog niets bereikt"

Op polarisatie in de samenleving na dan...

7
14 Drumpf

@14 , Touche, 100% gelijk question

7
15 Vigilante

Nou, op zich een goed plan.

14
16 Hein2

Als Wilders zo benauwd is voor de (radicale) Islam en enkel moslims wil toelaten die bereid zijn een sprong van 1400 jaar in ontwikkeling te willen maken zodat ze meteen geïntegreerd zijn, laat hij zich dan sterk maken voor het verbieden van halal vlees (dierenmishandeling) en het besnijden van jongetjes. Dit meestal onverdoofd want verdoving is te gevaarlijk voor babies. Kindermishandeling dus op basis van relikneuzerigheid, Maar vreemd genoeg hoor je 'm daar nooit over. Wel mogen we er allemaal aan meebetalen via de verplichte zorgverzekering. En nou dit weer. 2x blazen op het net over enge moslims en je bent een terrorist binnenkort.

3
17 Ness

** gebruiker verwijderd **

@13
hoho... 500 man caviapolitie, dat heeft ie maar mooi bereikt, in 13 jaar zelfs.
en mega-bezuinigingen op justitie in 2010-2012.

en maar zeveren over straattuig dat niet wordt opgepakt.

18 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@17
nee, daar zul je m niet meer over horen, dat was zo'n geweldige spagaat tussen hem en Graus.. kijk maar...
http://www.volkskrant.nl/politiek/opperrabijn-stuurt-boze-brief-aan-wilders~a3308102/

je bijt niet de hand die je voedt natuurlijk.

19 ---deleteduser---

@18 ja, onze cavia heeft daar toen ook nog voor staan demonstreren... het moedige beestje met zijn spandoekje. * pinkt traan van ontroering weg *

6
20 TedjeR

** gebruiker verwijderd **

@20
hahahaha , volgens mij zijn ze bijna failliet.. die hele caviapolitie.
https://www.nd.nl/nieuws/gratis-nieuws/dierenpolitie-verkeert-in-zwaar-weer.454921.lynkx
2 jaar oud alweer.

geweldig he, die pvv-bestuurders..

21 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@20
kijk maar..
https://www.metronieuws.nl/nieuws/2012/03/wilders-geen-cijferfetisjist

cijfers boeien niet, feiten dus ook niet...

22 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

heee. eureka, caviapolitie van Wilders naar oranje cavia sturen?

question

23 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

o leuk, iemand zit heftig te minnen op @22
op de eigen woorden van Wilders dus

24 ---deleteduser---

@21 tsja... onze cavia heeft het allemaal niet meer mogen beleven.. question

5
25 TedjeR

@19 : Nou doortje ik zie jou al een jaar schuiven op dit forum, en je methode van aanpak is meer dan waardeloos. Je jaagt mensen nodeloos op de kast en kweekt nog meer haat dan er al rondgaat, als ik zo vrij mag zijn even helemaal off topic te gaan. Je bent wel de laatste van wie ik gelijk wil krijgen eigenlijk. Alhoewel je wel gelijk hebt in dit geval.

7
26 Ness

Dus volgens deze hoogleraar is het correct de teruggekeerde jihadisten wat te monitoren?

6
27 Eastwood

Wetten zijn er om te worden aangepast of zoals de laatste jaren te gedogen als dat beter uitkomt.

3
28 niet-alles-geloven

Men houd maar krampachtig vast aan de bestaande wetgeving. Gezien de jarenlange veranderingen in onze samenleving is het wel eens nodig om wetten te veranderen. Maar nee hoor, stijf vasthouden en de de boodschapper met mogelijke nieuwe plannen afzeiken dat het niet haalbaar is. Waar een wil is, is een weg. Cordon sanitaire?? nee hoor. Huichelaars!!!

5
29 gerrit

@1

Prima, maar dan moet eerst Geert met een werkend idee komen ipv weer een proefballonnetje waarbij het #hoedan gemakshalve wordt vergeten.

2
30 DaStef

@29

Welke plannen? Die antigrondwettelijke sloot bagger die Wilders als proefballonnetje op laat? Laat wilders met een werkbare oplossing komen, als het al een serieus probleem is, Nederland heeft slechts één islamitische idioot gehad die Theo van Gogh heeft vermoord, Aanslagen zijn vooralsnog in Nederland een unicum

2
31 DaStef

Uitstekende ideen van Wilders. In Hongarije werkt het prima. Die zijn ervaringsdeskundige.

3
32 Mollevanger

Sluit Hongarije mensen op zonder tussenkomst van een rechter en zonder dat er een strafbaar feit is gepleegd,

Hongarije stopt asielzoekers in kampen, voordat hun status duidelijk is, dat is substantieel wat anders dan het opsluiten van ingezetenen, zonder directe aanleiding.

1
33 DaStef

@33 Juist dat heet quarantaine of ophouden met geldige verdenking, dat gebeurt dagelijks op luchthavens over de hele wereld.
Tot er duidelijkheid is over motieven of identiteit kan en mag een persoon worden vastgehouden

2
34 chouffleur

In Israël heeft men dit ook in gevoerd en dat gaat prima en het motto: "voorkomen is beter dan genezen" lijkt me ook hier geheel van toepassing. Want feit is dat achteraf blijkt dat veel dan de opblaasmoslims al eerder met politie en justitie in aanraking te zijn geweest en als je die dus preventief had vastgezet dan waren er veel levens bespaard. Een beetje goedkoop om dan argumenten (tegen) te hanteren dat je al kunt worden opgepakt als je een bus haarlak koopt.
Als het gaat om een tiental levens of zo in het verkeer te sparen dan is geen maatregel gek genoeg en is inperking van onze vrijheden slechts een politieke pennenstreek, maar als het gaat om islamterreur waarbij een stevige aanpak veel doden zou kunnen voorkomen dan gaat ineens juridisch en links Nederland dwars liggen. Je zou bijna erop gaan hopen dat bij een volgende aanslag juist deze dwarsliggers zelf het slachtoffer worden. Maar uiteraard wens je dat niemand toe. het zou de dwarsliggers wel sieren om niet alleen tegen te zijn maar zelf dan met betere oplossingen te komen. Maar ik vrees dat we daarop heel lang zullen moeten wachten.

2
35 PFL

@35 als er 1 land is wat de rechten van mensen op alle mogelijke manieren overtreedt is het Israel wel. En de opgepakten zijn zonder uitzondering Palestijnen terwijl er ook genoeg gevaarlijke geradicaliseeerde joden rondlopen in dat land.
Die weteen zijn er allang, men kan allang mensen oppaken voor ze daadwerkelijk iets doen, terugkeerders worden al opgepakt. Het is pure symboolpolitiek van Wilders en vergis u niet het zou ook zomaar u kunnen treffen of chouffeur of Mollevanger als men u zou vinden op een bepaalde site of een bepaalde uitspraak zou horen doen.

1
36 streek

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
maarten1234
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

"In principe worden de beelden niet langer dan veertien dagen bewaard....wordt de bewaartermijn opgerekt naar vier weken." @6 @7 genoeg tijd dat...

12 minuten geleden geplaatst door maarten1234

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

Als Wilders premier wordt, dan moet Rutte naar hem luisteren. 😃...

15 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@45 Jij moet ook wel gezien hebben dat ik hem gesteund heb in het begin. Dat ik hem positief heb benaderd - dat ik hem geprezen heb - dat ik h...

19 minuten geleden geplaatst door Querido not

21st Century Guy
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@37 Dat lijkt me vanzelfsprekend , maar dit artikel gaat over Joden....

20 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@36 Maak daar "mensen die andere mensen" van....

21 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Hoe Amazon rivalen en medewerkers tot wanhoop drijft

@5 Mooi zo. Dan is het vanaf nu jouw verantwoordelijkheid.Als je dit geregeld heb kan je naar de volgende die ook wat bereikt heeft in zijn/...

22 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@44 Ik denk dat het ook anders kan. ...

37 minuten geleden geplaatst door Bop

21st Century Guy
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Mensen die Joden het leven zuur maken horen niet in de maatschappij thuis, islamitisch, christelijk, extreem rechts, extreem links of wat ze ook...

41 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Bop
Vandalen slaan erop los in kabouterbos: ‘De tranen stonden in mijn ogen’

@13 Ik gooi de handdoek in de ring. Het gaat helemaal nergens over. 🥱...

42 minuten geleden geplaatst door Bop

Querido not
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@42 Dat doe je inderdaad - en ik geef je een toelichting. Mijn vraag is nu: eens of niet eens?...

1 uur geleden geplaatst door Querido not

NK. App
Bbc Asian AnalPolskie PornosLong Porn GifsSexy Video PLegs JapanForsed Xxx.comTelugu Sex First Night VideosTeasing XxxBoobsnippleMoms And Sons Making LoveCumming On MatureXxx Hard Sex VideoMahi Kaur Web SeriesTijuanaescortsCelebrity Tapes LeakedStrealla KatIndian Couple Romance VideoR SexGif SexxxyNude Babes In Bikinis無碼Nusrat JahansexXnxx CricketXxxخشنNaked TittisAdria Rae OnlyfansVideos Pornograficos Gratis EspañolBig Porn Womenالصور كسFutanaruChyna Video PornPulsating CreampiesXvi DeoIndian Beautiful Girl SexIndian Desi Xxx Porn VideoEva Lovia BlowjobCan He Score PornEbony Homemade AnalBest Porn ParodiesXx69xxSunny Leone JoiMothers Day XnxxGirl Gets Fucked By DogNude Desi LadyFree Mobaile Porn VideoXstory.frMfx VideosMinx XxxXxx DonVarjin Sex18 Year Old Girl Porn VideoBrooke Monk Deepfake PornBlackboy AddictionzViolet Myers VrPorn Video ThailandBabes Of TwistysFemefun. ComDesi Xvideo HindiHindi Model SexAllporncomis.comTubegalofeScarlett MaeHardcore-raping-pornTushy.cojVera Farmiga NakedMemeknya BecekAki No SoraStella.bareyFemme Nu AmateurUrfavcoffeegurlBhabhi Ki Chudai Porn VideoAdele Exarchopoulos SexNaked Couple18lustThotayana PornPornhub Com.Sexo Amador TelegramShakira NudoPussy SelfiesNude PenisBoobs To Play WithThe Brat PornPiss Drinking PornNika Venom NvgBumassburner LeaksMature PornGirl XvideosMast ChudaiSexy Women XxxHard Indian Sex VideoIndian Big Ass Sex VideoSex King VideoXxx Desi Bengali VideoBoys DicksPorn Freinds MomXnn VidoesPeriscope NudePorn FetishAdult Games ColelctorJemontrema FellationStrip ChztCumkiss CuckoldXxx Sex Sunny LeonyVideos Pornos De MarleneXmovies.xomGénération BiVivatreetTiktok De.sexoXx WwwBritany Spears SextapeNude RestlingPorn NestHorse Biggest CockPorn Caption GifHaley Reed DpHot Sex In First NightLit RoticaTeen First Time PornMaldives PornDesi Mms Hd PornNhentai Blue ArchiveHentai TagPadma Lakshmi NudeMistresst PornXnxx Indian FuckDaniibanks OnlyfansCrackheads PornCelebrity Nude VidoesLayla Jenner SexMost Beautiful Porn StarsMegan NudeHot AsmrNurse Xx VideoMia Khalifa Bf XxxSadie AndrewsBoy Boys Sex Videoسکس وحشیانهVoyurrhitEnglish Sex Video IndianBhan SexMother Daughtet PornLeah WintersWicked Minds 2003 Full MovieSara CosmiRaya Steele CreampieMost Romantic SexRocky Emerson PornBeurettes HardBlue Picture Video SexyFull Sex Video Download