door Keulen in Buitenland  ·  26 Reacties

  • 2
  • 511x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Mooi resultaat. Wel jammer dat het via de rechter moet. Disinvestment in de wapenindustrie of fout goud wordt nooit door een regering verdedigd maar het schenden van mensenrechten blijkbaar wel. Over hypocrisie gesproken.

En het ABP mag dan (nog) niet overstag gegaan zijn, PGGM is dat wel.

Bron:

https://www.trouw.nl/home/waarom-pensioenfonds-pggm-uit-israel-vertrok~a4675b50/

11
1 ~ Echelon II ~

@1 correctie

Disinvestment = Desinvestment

9
2 ~ Echelon II ~

Goede organisatie, BDS, die opkomt voor rechten van mensen en rassendiscriminatie en genocide wil voorkomen op een vreedzame manier.
Boycot producten uit geroofd Palestijns land.
Stop met het kopen van Israelische producten in de supermarkt.
Helaas staat de Nederlandse overheid wel volledig achter mensenrechtenschending,
want ze kopen voor €125.000 per stuk uniformen uit Israel voor het leger. Totale kosten €700 miljoen voor 5500 uniformen. Gekocht van een bedrijf dat Palestijnen onderdrukt.
SCHANDE!

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/militairen-krijgen-hightech-gevechtsuniform

5
3 beastyboy

@3 beastyboy

Maar je kunt er ook voor kiezen om alleen producten uit de bezette, of zoals sommigen het liever noemen "de betwiste " gebieden, te boycotten. Regelgeving mbt een volledige boycot van Israël krijg je vast niet door de kamer dus moet je in dit soort zaken een beetje pragmatisch zijn.

Bovendien zijn veel sympathisanten van de #BDS helemaal niet anti-Israël, al wordt dat door de tegenstanders van #DBS wel vaak gedacht. Alleen de echte hardliners boycotten zelfs bedrijven die investeren in Israël (binnen de grenzen tot 1967) zelf, zoals bijv. the Coca-Cola Company of L'Oreal.

Mensen hebben veel verschillende redenen om #BDS te steunen en bepalen zelf hoe ver ze hierin willen gaan. Datzelfde geldt voor overheidsinstanties.

Voor mij gaat het om de schending van mensenrechten en de bouw van illegale nederzettingen, maar ik wil de gemiddelde Israëli helemaal het brood uit de mond stoten. Maar zoveel nuance gaat sommige anti-BDS mensen helaas boven de pet.

Ik ben voor een twee staten oplossing waarin er zeker plaats is voor een economisch goed draaiend Israël hoewel ik vind dat de oprichting van de staat Israël niet in aanmerking komt voor de schoonheidsprijs. Maar om daarover te blijven zeuren is gewoon niet constructief. Voor een betere toekomst voor alle bewoners van die regio gaan lijkt me realistischer.

9
4 ~ Echelon II ~

@4 correctie

het brood *NIET* uit de mond stoten natuurlijk.

7
5 ~ Echelon II ~

@3 het beste materiaal..

5
6 Magna Carta

@6 Dat is maar de vraag of het zo goed is, 1 elektromagnetische puls en je hebt gewoon 1250 euro uniform. 125.000 voor een uniform....... pfffff.

5
7 Dian

@3 dat was ook gewoon subsidie.

2
8 Hein2

Een positieve ontwikkeling.

Onlangs was er ook een overwinning voor de mensenrechten, die te maken hat met het Nederlands Openbaar Vervoer. Namelijk het vanwege mensenrechtenschendingen uitgesloten busbedrijf EBS uit Israël.

Er loopt hier een topic over:
https://www.nieuwskoerier.nl/news/147837-het-grootste-openbaar-vervoer-bedrijf-ebs-uit-israel-loopt-nederlands-contract-mis-met-een-waarde-van-190-mio-tgv-bds

15
9 Barbapapa-7,5

En dit is de bottom line: "Over de effectiviteit van de BDS-beweging is de afgelopen jaren veel discussie geweest. Volgens rapporten, zowel binnen als buiten Israël, hebben de sancties tot nu toe weinig impact op de Israëlische economie."Dus het haalt allemaal niks aan. Er is onlangs nog een Israelisch start up bedrijfje verkocht voor meer dan $15.000.000.000. De grote autofabrikanten openen onderzoekscentra in Israel, want Israel is waar het gebeurt. https://tinyurl.com/kauf-nichthttps://tinyurl.com/Isr-bdsEn dit is de bottom line: "Over de effectiviteit van de BDS-beweging is de afgelopen jaren veel discussie geweest. Volgens rapporten, zowel binnen als buiten Israël, hebben de sancties tot nu toe weinig impact op de Israëlische economie."Dus het haalt allemaal niks aan. Er is onlangs nog een Israelisch start up bedrijfje verkocht voor meer dan $15.000.000.000. De grote autofabrikanten openen onderzoekscentra in Israel, want Israel is waar het gebeurt.

https://tinyurl.com/kauf-nicht

https://tinyurl.com/Isr-bds

3
10 Elia

Het doel van de BDS beweging is het vernietigen van Israel, de enige Joodse staat ter wereld.

Voor de fijnere details kijk hier: http://www.stopbds.com/?page_id=48

4
11 Elia

http://www.franklinterhorst.nl/Koop%20niet%20bij%20Joden%20is%20weer%20helemaal%20in.htm

“Koop niet bij Joden” is weer helemaal in! Alle organisaties en personen die hieraan meewerken, blijken vooral oog te hebben voor het in een kwaad daglicht stellen van Israël, niet voor het verbeteren van het dagelijks leven van de Arabieren die onder controle van Abu Mazen en trawanten vallen. Integendeel, hun acties hebben vaak zeer negatieve effecten voor deze bewoners. Ook de Presbyteriaanse kerk heeft tijdens haar algemene vergadering in Pittsburgh besloten niet meer te investeren in Israelische bedrijven of bedrijven die hieraan gelinkt zijn. In november 2014 hield de Presbyteriaanse kerk een conferentie in Louisville en omhelsde hier het schandalige 'Kairos-documenten'. Tijdens een symposium in Louisville in maart 2014, zei emeritus hoogleraar oude Testament aan Presbyteriaanse seminarie, Eugene dat het Joodse recht op het land "ongeldig" is. Anti-Joodse eschatologie is niets nieuws in de Presbyteriaanse denominatie. Theoloog Robert Hamerton-Kelly betoogde al eens dat het jodendom altijd al "een bloeddorstige, primitieve religie is geweest".

4
12 Elia

@12

- "Theoloog Robert Hamerton-Kelly betoogde al eens dat het jodendom altijd al "een bloeddorstige, primitieve religie is geweest"." -

Wat dat betreft heeft hij geen ongelijk, het OT staat vol met ellende.

2
13 Pegasus

@11 toch wel grappig dat je dan weer pro-israel propaganda blogje als 'waarheid' aanhaalt over BDS ...echt geloofwaardig (not)

4
14 radicalenradar

@12 alleen nu zijn de joden de aggressors - dus een boycott is geoorloofd als men denkt de VN resoluties aan de joodse laars te mogen lappen zonder consequenties.

4
15 radicalenradar

@14

Elia doet dergelijke dingen aan de lopende band. De ene keer wijst ze een bron die haar niet aanstaat af omdat de auteur of organisatie antisemitisch zou zijn, een andere keer brengt ze artikelen van een zelfverklaarde antisemiet aan als argument tegen de evolutietheorie of tegen homo's.

2
16 Pegasus

@15 nee, de Joden zijn nu niet de agressords, de Joden zijn degenen die (bijna) alle moslims dood willen hebben, en de europeanen zijn degenen die hun kop in het zand steken voor die feiten:

https://tinyurl.com/73-kill-Jews

1
17 Elia

In de vorige eeuw waren het de nazi's die zeiden: "Koop niet bij Joden!", nu zijn het de neo-nazi's: https://tinyurl.com/kauf-nicht

2
18 Elia

@18

Een land boycotten is niet hetzelfde als een religie of ras boycotten.

1
19 Pegasus

@19 En daarom is het nou volgens jou OK om de Joden weer te gaan boycotten?

https://tinyurl.com/to-sea-free

https://tinyurl.com/kauf-nicht

2
20 Elia

@20

Israëlische producten boycotten is niet hetzelfde als joden boycotten.

0
21 Pegasus

@20 ja, natuurlijk - de boycott is tegen Israel. Dus ook arabische bedrijven in Israel.

0
22 radicalenradar

@21 En domweg een stickertje op producten plakken zodat men zelf kan bepalen of ze iets willen kopen of niet is ook iets heel anders dan boycotten. Er zijn zat mensen die bijvoorbeeld alleen maar biologisch verantwoord vlees willen eten; is het Beter Leven-Keurmerk op zichzelf genomen daarmee een boycot tegen industrievlees? Of is het simpelweg een beetje informatie waardoor mensen zelf keuzes kunnen maken?

0
23 Neobullseye

* Verwijderd door de redactie *

24 Elia

* Verwijderd door de redactie *

25 Elia

* Verwijderd door de redactie *

26 Elia

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
RobP
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@39 Heb je het zelf gelezen?Staat een hoop bullshit in....

1 minuut geleden geplaatst door RobP

ABRACADABRA
Mensen met laag inkomen krijgen dit jaar tot honderden euro's meer vakantiegeld

tot honderden ?? ik gok op een nog grotere toeloop van asieltjes komende zomer...

2 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Reconquista
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Hou toch op met die pedagogische geitenwollensokken onzin. Antisemieten horen in de gevangenis. ...

6 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Wedergeboren
Statushouders ook in de wachtrij

@16 "Zou niet weten waarom" Wet? ...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Statushouders ook in de wachtrij

@14Zou niet weten waarom dat kansloos zou zijn en hou die vergelijkingen met vroegere tijden, maar voor jezelf. Dàt is pas kansloos.Fijne d...

8 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@92Mooi, zou je inderdaad vaker moeten doen, dan krijgen we hier niet van die discussies, die op niets uitdraaien....

13 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Marrie1
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Ik heb die populisten expert Marcelo Mooren even gegoogeld. En wat blijkt, hij heeft een heel zinnig en duidelijk artikel geschreven over het...

14 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Strongoli
Statushouders ook in de wachtrij

@13Dat was veel later, toen ze al woningen hadden.En dat is verder natuurlijk geen vergelijking. Zo kan ik 9/11 er ook wel bij gaan halen,...

17 minuten geleden geplaatst door Strongoli

VBOH
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Belachelijke actie. Sta je daar staks stil voor paal met je bordjes tussen mensen die met hun gedachten met hele andere zaken bezig zijn....

25 minuten geleden geplaatst door VBOH

NK. App
Hindi Porn Videos In HindiCaught MasteringLas VegaspornBig Tittie Lesbian PornVina Skye AnalAda Vera PornTelari LoveCulos PornMila Kunis In PornSex Videos Of AuntiesSharmili SexCyrstal Rae BlackedTrannyx VideoFat Wife SharedPuppy Girl Jenna PornWww.tubegalore.xomPornor MeninasExposedfagBig Hot Xxx VideoBoobsvrPo R Nhub.comInterracial PormMissav JavSweetie Fox CreampieLesbian Homade PornSally Field In PlayboyMadhuri Dixit Sex XxxGroup FingeringFirst Suhagrat VideoArab Aunty FuckPublic Cum SwallowArab PornhubPorn Japanese UncensoredMaya KhalifaInstagram Model LeakedNaked LatinadAditi Mistry BoobsBhabhixKuwari Ladki Ki Jabardasti ChudaiOpen Sexy Bf VideoTrans PormTrans Mom PornGroped At CinemaPornstar VoodooFlashy MilfDouble DildopornOil Massage NakedCherie DevilleXxxxxxxbNaughty America CoRory Culkin SwarmGeorgia Jones PornDiaper Anime PornSon Gets Mom Pregnant PornPornos 3dPornos En LenceríaPorenhobDesiladyHindi Sex Mp4Vixen Com PornDeshi PoranPorno 4kVidéo Pornographique FranceFilmes PonolHuman ToiletFilm Porn SexyAdult SearshJennifer Connelly SexyBlonde LesbianpornOlf Man PornBf Nangi PictureIndian Desi Sex 3gpNara Ford PornCali HotwifeSkinny Ebony BbcLesibian Hot PornBorracha PornografiaEveline Magic-plum XxxAlexa Grace Sex VideoTeenager Feet PornKannda Xxx VideosDream PornoMia Khalifa Video SongHollywood Xxxx VideoMia Malkova Danny MountainAsian Teen CreampieBdsm VidJulie Benz NudeArmpit XxxAri Alectra LeakChudail KiXvideow.Julia Stiles NudeIndian Video Sex ComAmerican Sex ClipIndian Sex Xxx Full HdGal Gadot Hot SexyWatchporn For FreeAmirahdyme RedditNovinhas ZapzapHit Blonde PornKamasutra Porn VideosBlanket PornBlowcumStephen Bear SextapeNão CobtoChubby HairypussyDildoing MaturesXxx SonHomemade CougarPerky Nice TitsBf NangaDesi Xxx VideosAmeture ThreesomeNaked Farm GirlsYoung Japaness PornGaycestSex Video TripuraDoctor Six VideoTriple Penetration PornBrazzers Hd LatestTwerkassChamstrNarutohentai ComicsKani Kusruti XxxSuoiresnu PornNaked WretlingEvie Leana OnlyfansGirlsway SquirtCloseuppussy PicsRyleerex OnlyfansBeautiful Russian PornstarPornografia Padre E HijaButtplug In PublicScreaming In Pain PornRoxybentzHentai SaturnBeautiful PornstarsXxx Hot PanuFc2 Ppv 3707558Kendra SunderlandxxxAunt Cass NudesTupepleasureLaurenbriteLesbian For The First Time PornDaighter Swap Porn89co MJessica SiposSalman And Reshma SexTamil Nadu Sex Video Tamil Nadu Sex Video