door Nieuwsspotter in Binnenland  ·  43 Reacties

  • 2
  • 676x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Moeten ze met alle toeslagen doen. Dat scheelt een hoop schuldproblemen.

2
1 kritischelezer

eindelijk verstand..daar bij de subsidie verstrekkers

2
2 Magna Carta

En dan te bedenken dat die Klijnsma nu net doet alsof het zo'n goed idee is.
https://denhaagtekijk.wordpress.com/2017/06/26/toeslagen-en-de-geloofwaardigheid-van-klijnsma/

0
3 in holland

@1 zolang die toeslagen terecht zijn maakt het echt niets uit voor de schulden. Die schulden ontstaan pas als de toeslag niet terecht wordt overgemaakt.

OT: dus dan krijgen de verzekeraars er een extra taak bij die door de verzekeringsplichtige niet controleerbaar is.

Lijkt mij geen goede zaak.

10
4 TedjeR

@4
Je snapt het niet.
Nu worden de toeslagen op de rekening overgemaakt van de persoon zelf, die het geld gebruikt voor andere zaken en de huur en de zorgpremie niet gaat betalen.
Door de toeslagen direct naar de verhuurder en de zorgverzekeraar over te boeken is een groot gedeelte al betaald en worden schulden beperkt.
En omdat in dat geval al iets betaald is, kan er niet gezegd worden dat de wil om te betalen niet aanwezig is.

5
5 in holland

Helemaal geen verkeerd idee !! Wordt de zorgtoeslag ook écht gebruikt waar deze destijds voor in het leven geroepen is !!

@4
"dus dan krijgen die ....."

Ff naar het rekenvoorbeeld in het artikel kijken. Hoe moeilijk zal dat in te passen zijn voor de zorg IT'ers. Ennuh men heeft de mond vol over als er weer ergens fraude geconstateerd wordt. Deze aanpak maakt dus dat er ook geen 'misbruik' van deze toeslag gemaakt kan worden. question

2
6 Tante Annie

* Verwijderd door de redactie *

7 Undertaker

* Verwijderd door de redactie *

8 Undertaker

@7
Ja, daar heb ook jij weer gelijk in. Die gevallen zijn er ook dat er wijzigingen in inkomen wel of niet naar de desbetreffende instanties worden doorgegeven door de toeslagontvanger ..... wat dan (achteraf) weer voor de nodige problemen zal zorgen omdat vaak de administratie van de consument haaks staat op die logge, trage administratieve prof's rekenmodellen van veel instanties.
Tsjong, schijnt ook deze verandering weer ingewikkelder in elkaar te steken dan het er nu op het eerste gezicht uit lijkt te zien. Pfffft ...

0
9 Tante Annie

** gebruiker verwijderd **

@8 En waarom zou in dit scenario de kans op schulden groter zijn dan wanneer Pietje de toeslagen zelf ontvangt? In een dergelijke situatie is dat geld ook allang uitgegeven, en als de belastingdienst dan komt claimen is de situatie exact hetzelfde.

De kans wordt mijns inziens dus niet groter. Eerder kleiner, omdat (zoals al eerder geschreven hierboven) mensen die (ondanks het ontvangen van een toeslag) hun premie niet betalen een lagere schuld oplopen.

10 verwijderd92142543

Geen geld meer voor een nieuw mobieltje, vuurwerk en andere lolletjes als de toeslagen worden gebruikt waar ze voor zijn bedoeld. Ik ben het er we mee eens dat toeslagen rechtstreeks naar de instanties worden overgemaakt waar ze uiteindelijk ook horen.

2
11 Tiidmasine

Schande, ik heb de kosten en niet de zorgverzekeraar de betalen niet mijn kosten de ik maken moet.

7
12 Gunther

Geef mensen daarnaast de keuze om toeslagen achteraf uitbetaald te krijgen na de belasting aangifte dan scheelt dat ook weer veel geneuzel voor veel mensen.

8
13 Dian

@12 niet als u minder premie hoeft te betalen dan kunt u dat extra geld weer gebruiken voor uw kosten.
Daar is die toeslag namelijk voor bedoeld, compensatie voor de premie.

0
14 streek

Net wat @14 zegt.
Je betaalt dan gewoon minder premie.
Dus wel lekker makkelijk dat ze het doen.

0
15 meneer van het nieuws

@2

Ja en nee. Dit is altijd al de bedoeling geweest. De overheid deed dit alleen niet. Waarschijnlijk omdat het anders te doorzichtig zou zijn dat zij de corporaties in dat geval direkt zouden subsidieren. Het moest eerst een aantal jaar via via. Dus via de rekening van de patient. Dat is neo-liberaal = smerig.

2
16 Vanillestok

In de jaren 90 ging de huurtoeslag rechtstreeks naar de verhuurder. Het waarom dat afgeschaft is me een beetje ontgaan. Nu wil men weer met name zorgtoeslag rechtstreeks aan de verzekeraar over maken. Over 15 jaar draaien ze het weer terug. pfffffffffff

0
17 Jumala

Al die toeslagen zijn een belachelijk politiek lapmiddel.

Bij de kabinetsvorming van de VVD en PvdA, mochten de huur en zorgpremie niet inkomensafhankelijk worden van de VVD, op het woord nivelleren stond een groot taboe.

Om er toch samen met de PvdA uit te komen zijn al die toeslagen in het leven geroepen, wat eigenlijk hetzelfde bewerkt, alleen kan je het niet direct nivelleren noemen.

Probleem was wel dat de zorg- en huurtoeslag vaak onterecht werd aangevraagd (er grote fraude mee ontstond), en ook dat het geld vaak niet aan de betreffende zaken werd besteed, er gewoon grote zorg- (en soms ook huur)schulden ontstonden.

Beste is om alsnog heel die toeslagen af te schaffen en de huur en zorgpremie gewoon inkomensafhankelijk te maken.

2
18 Reactie

@5 - @4 Snapt het zeer goed. De zorgtoeslag is een voorschot die is bepaald op een verwacht inkomen. Kom je aan het einde van het jaar net boven een grens uit dan kan je een flink deel terugbetalen en als je dit niet hebt ingecalculeerd of al verzuipt in de schulden dan heb je alsnog een (extra) schuld openstaan.

Volgens het CBS heeft 1 op 5 schuld en de zorgverzekeringen hebben inmiddels miljarden opgepot. Een walgelijk systeem, waarbij met dit voorstel de burger nog meer zelfbeschikkingsrecht wordt ontnomen.

1
19 Keerzijde

@18 Een dikke +

3
20 Keerzijde

Zolang ze het verschil dan maar uitbetalen, wanneer de zorgtoeslag hoger is dan de premie.

1
21 Vilseledd

@21 Zorgtoeslag hoger dan de premie waar? In fabeltjesland?

3
22 Dian

@19

Ach, je zorgpremie moet je toch betalen. Dus op deze wijze behoeden ze mensen juist voor schulden. Misschien moet je paar 100 terug betalen, maar je bent dan ook een jaar om daar voor te sparen.

Of vraag gewoon geen zorgtoeslag aan, dat is ook een listige truc. Dan kunnen ze het ook niet aan de zorgverzekraar terug betalen!

1
23 malle loot

"Volgens de RVS zou de zorgtoeslag te vaak worden gebruikt voor andere doeleinden dan de eigenlijke bestemming: het betalen van zorgpremie."

Ik zou dat niet weten bij giraal geld. Er staat een saldo op op de 20e, 21e of 22e en je doet de 23e boodschappen. de 26e betaal je de zorgpremie. Heeft de betrokkene nu de zorgtoeslag 'misbruikt' voor boodschappen.

2
24 Vilseledd

Nog een complicatie: persoon gaat op 1-9-2018 werken vanuit bijstand naar een goedbetaalde baan, maar vergeet de wijziging door te geven. Per 1-1-2019 van het jaar erna stapt hij over van zorgverzekeraar. De oude zorgverzekeraar komt erachter, dat er een te lage premie is gerekend, met TWK tot 1-1-2018. Wat is het verschil met terugvorderen door de Belastingdienst en de zorgverzekeraar?

2
25 Vilseledd

@25 Met een 'goed betaalde baan' is dat minder dramatisch dan bij iemand die in de bijstand zit en enkele weken of maanden een flexbaantje heeft gehad.

0
26 Keerzijde

@22 Ik merk dat velen niet thuis zijn in de materie. 'Zekur' biedt een verzekering voor € 92 per maand, met vrijwillig eigen risico kun je dat terugbrengen naar € 72. Maximale zorgtoeslag is € 89, verdienste: € 17.

0
27 Vilseledd

De belastingdienst hoeft maar in Suwinet te kijken, waar alle salarissen en uitkeringen op maandbasis worden bijgehouden. Dan kunnen ze de toeslagen meteen aanpassen met maximaal 2 maanden vertraging. Een ander idee is om slechts 70% van de toeslag als voorschot te betalen en de rest achteraf te betalen. Een doorstorting aan derden compliceert de zaak alleen maar; die is niet voor niets afgeschaft.

2
28 Vilseledd

Beste oplossing is een 'inkomen gerelateerde premie' of als vanouds 'collectief' via de premies op het inkomen. In dat geval laaste is iedereen verzekerd van zorg.

Helaas zijn de aasgieren in Den Haag van mening dat ook medische zorg en gezondheid geschikt zijn om winst op te maken.

2
29 Keerzijde

@5 ik snap het beter dan jij denkt...

Jij generaliseert ten onrechte het gedrag van een aantal mensen die slecht met geld om kunnen gaan. De schuldenproblematiek bij de laagste inkomens heeft niet zelden hele andere oorzaken dan jij voorspiegelt. Het rechtstreeks overmaken naar bijvoorbeeld een zorgverzekeraar zal dan weinig of geen effect hebben op het ontstaan van schulden. Misschien dat de hoogte in een aantal gevallen zal verschillen. Maar de echte schuldenproblematiek ontstaat door de bijkomende kosten van de incasso. Die doen schulden niet zelden geheel onnodig verveelvoudigen.

2
30 TedjeR

@29 Of rekenen met een voortschrijdend gemiddelde. Vind je op 1-1 een baan, dan zegt men niet: "Dan kun je de toeslagen vanaf 1-7 ook terugbetalen," vind je de baan op 1-7 dan moet je terugbetalen. De belastingdienst beschikt over de gegevens, dus dat moet een koud kunstje zijn. En betaling vooruit hoeft ook niet. In de maand zelf is mooi genoeg.

0
31 Vilseledd

Je zou maar nét iets teveel verdienen om zorg- en huurtoeslag te ontvangen. Kom je dan even bedrogen uit zeg.

1
32 Kaffer

@32 Nee, is een glijdende schaal.

1
33 Vilseledd

@29 Dat bestaat al. Werkenden dragen via hun inkomen bij aan de zvw.

0
34 Mrs. K

Eens met @4 . Het is niet meer te ontwarren als iemand tijdelijk gaat werken. Dat is nu al bijna onmogelijk. Ik doe de financiële administratie voor iemand die vanuit de ziektewet in de WIA terechtgekomen is en die wijzigingen in inkomen (en dus de wijzigingen in toeslagen) zijn nu al niet bij te houden.

0
35 Mrs. K

Aanvulling @35 : je moet er niet aan denken wat er gebeurt als het overzicht daarop nog slechter wordt doordat het direct naar de verzekeraar gaat. Hopelijk gaat de VVD hier niet in mee. In dit geval is eigen verantwoordelijkheid veel beter.

1
36 Mrs. K

@34 De oplossing is om het werkgeversdeel te verlagen met het bedrag zorgtoeslag. Dit verschil betaalt de werkgever (of uitkeringsinstantie) aan de werknemer, waarmee de laatste zijn volledige zorgpremie betaalt.

1
37 Vilseledd

@35 een deel van de problemen bij dat soort trajecten wordt mede veroorzaakt door de trage manier van afhandelen door de uitkerende instantie.

@36 dan ben je inderdaad als burger compleet het overzicht kwijt en heb je een echte specialist nodig om er nog enigszins wat van te kunnen maken...

Mijn conclusie: hoe moeilijker iemands sociale situatie, des te complexer wordt de financiele situatie (terwijl dat juist SIMPELER zou moeten worden) ten gevolge van een nodeloos complexe regelgeving. Dat was tot pakweg de jaren '90 echt beter en transparanter geregeld.

0
38 TedjeR

@38 Dat ben ik met je eens. Datwastoen veel duidelijker. Ik heb geen flauw idee wat diegene dit jaar totaal aan zorgstoeslag krijgt. Er is geen peil op te trekken, ik moet het schatten omdat de uitkerende instanties niet kunnen voorspellen wat de afdrachten van de maandinkomens worden, waardoor ook het verzamelinkomen niet te voorspellen is. En juist met een laag- of minimuminkomen kun je het niet veroorloven als er ineens veel terugbetaald moet gaan worden terwijl opzij zetten ook geen optie is.

0
39 Mrs. K

@39 ik neem aan dat jij een veel beter financieel inzicht hebt dan jouw client. Dus wat voor jou al onoverzichtelijk is, kan jouw client al helemaal niet meer overzien. Dan ligt het ontstaan van schulden (mits al niet het geval) om de hoek.

Wat mensen, zeker als zij kwetsbaarder zijn, nodig hebben is precies te weten hoe de komende maanden er financieel uitzien en daar mogen geen grote schommelingen (>5%) in zitten.

0
40 TedjeR

@27 Dan kun je toe met minder zorgtoeslag, restant kan dan terug naar de belastingruif.

1
41 Dian

@5 vooralsnog blijkt de zorgverzekeraar vaak de grootste financiële kluns door amper rekeningen enz te controleren.
Ze factureren immers blind door in de premie.

Wat dat betreft heeft @4 wel gelijk.

0
42 Eastwood

@41 Of misschien meteen naar Matthijs van Nieuwkerk.

0
43 Vilseledd

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...

5 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

14 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

31 minuten geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

3 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

3 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

4 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

4 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

4 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

4 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

4 uur geleden geplaatst door Rinze

NK. App
Family DpHot Sexy Video OnlinePlay Porn VideoRuby Reid.pornXxx Hd OnlineIndian Homemade Desi PornBang Mu WifeBad Dragon Cream Pie카피툰Danielle ZavalaXxnx AntyCherneka Johnson OnlyfansSexy Porn Nurses21 Naturals.comPornô Brasileiro AmadorBig Assed Porn StarsSexy PotnHd Story Porn VideosPorn Xvideos HindiAsslynn BrookeDaughter SwqpHq EroTana Mongeau Onlyfans LeakProlapse PornhubThe Fappening Jennifer LawrenceGirlsfistingMia Khalifa Xxx Hd VideoSunny Leone Pink BombHentai Rule34Mature Por N TubeCurvy Nude WomenFull Hd PanuBoxing SexPornmaxStandard Sex VideoPor N PicturesJessica Simpson TitsSunaina XxxVeronica Bielik NudeSunny Leone DanielYiff ComicsShemalepirnVoyrur TvSpitroastTinkerbell R34Asian Teenies NudeYukina SaekiMan Fuck DogTitsucking VideosSex With FriendRey DarklustWww Xxx Com MarathiPriyanka Copra NudeFreecartoonpornvideosTickle FuckSambapoenoPorn De MulherBabylon ImdbMaria ForsaWww Xxx Hindi Videos ComJapanese Porn Video ComHamstertubeAllinity OnlyfansHottest Elizabeth OlsenAnal CaatingWww Public Agent ComPokemon Cartoon PornErotic Mainstream MoviesAsha Kumara PornKemono PartuFlim Bokep IndonesiaGrench BukkakeMature Mexican PornLatina CreamyHamsterdesiBack FuckBhabhi Or DevarMom SexxxyXxxvideos PornographyCynthia Mom PovLatina Home PornHairy Women PornosChadwick ThundercockIndian Heroine XxxPorn Hd Sexy VideosHomemad Black PornXtapez8muses TufosDanni DanilesDoing SexKirsten Lee PornstarJennifer JaneRose Betram NudeBbc Forced PornNiksindian Full Porn VideosIndian X Vedio ComCurvy Nude ModelsBoogie Nights Nude SceneNuespournousHentai ColoridoNudes Da NovinhasPornos Trios CaserosSarla Bhabhi Web SeriesLocal Assamese SexSunny Leone Sexy Video BfHentai FuckMilf Hardcore SexDiego SansBaseball PornSex SeanSex Desi NewNaked Yoga StretchingBlakc PornBengali NudeHousewife AuntyKittycamtimeMom Son Porn CaptionXvideos Japanese FamilyMilereroticos.comColmek IndoLezbo BrazzersHentaiattack On TitanSatta Motka ComXxx Video Com SexMilfs Take Miami Part 1Japnese Sex ComTamil Heroin Sex VideoNew Live Sex VideoAmanda Cerny PussyXxx First Time Sexy VideoMaria Hot Sex VideoSexy Videos Mom SunSon Forced His Mom SexPrinyanka Chopra NudeRealgangbangTryst.lingMena Suvari NudeTara Holiday PornSara Ali Khan XxxXxx AppNude Boobs VideoMeghana Chowdary HotRashmika SexxClit MassageLana Rhoades LeakMary Beth Haglin NudeAdult Chat NetWrestlng PornKavita Radheshyam HotInwardly_beautyy