’Geen geld voor loonstijging onderwijs’ (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Binnenland  ·  127 Reacties

  • 5
  • 1018x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@95
Dit nog snel. Alweer bevooroordeelde beschuldigingen. U leest mijn bijdragen niet goed maar haalt er alleen dingen uit die u dan weer negatief kan vergroten. Ik ben geen slachtoffer of beroepsblind. U probeert onderwijzenden in een slecht daglicht te zetten, schaam u!

3
101 Jan met de korte achterlul

@97 "De laatste weken van de vakantie zijn de leerkrachten al weer bezig met voorbereidingen, al vast de namen van de kinderen uit hun hoofd te leren,"

Die namen beklijven toch vanzelf en als repetitie nodig is, kun je het ook in een verloren moment doen. En anders de eerste week naambordjes.

1
102 Vilseledd

@97 ; Ook voor u dan:

Ik hoor dit soort klachten van leerkrachten vaak op fora en ik vraag me dan steeds serieus af waarom mijn kinderen steeds
- Vrij krijgen omdat de docenten bij en na scholing krijgen
- Een roostervrije dag hebben vanwege de nuttige vergaderingen van de leerkrachten
- Lessen uitvallen vanwege het ontwikkelen en verbeteren van lesmethoden
- Lessen uitvallen vanwege de introductie van nieuwe lesmethoden door duur ingehuurde bedrijven
- Zij proefwerkweken hebben (drama voor de leerlingen) waarin zij maar een uur of 8 op school zijn in een hele week omdat de leerkrachten de proefwerken na moeten kijken
- De eerste week van het schooljaar slechts bestaat uit het ophalen van de schoolboeken en een kennismaking met de nieuwe mentor van 50 minuten omdat de leerkrachten moeten vergaderen en de lesstof moeten voorbereiden van dat jaar
- Als klap op de vuurpijl de laatste twee weken van het schooljaar bestaan uit het inleveren van de schoolboeken en een sportdag.

Maar leerkrachten doen dat toch allemaal in de avonduren, weekeinden en schoolvakanties?

Een post die stelselmatig genegeerd wordt.

2
103 Mariska3

@102
Ha ha ha, per week passeren er in mijn lessen zo'n 425 leerlingen, ga er maar eens aan staan om die in één week van buiten te leren. Daarbij, 12 uur, de les begint.

3
104 Jan met de korte achterlul

@103 "Zij proefwerkweken hebben (drama voor de leerlingen) waarin zij maar een uur of 8 op school zijn in een hele week omdat de leerkrachten de proefwerken na moeten kijken."

Een proefwerk in de onderbouw heb je met de horizontale methode in 1,5 uur nagekeken. Leerlingen, die onduidelijk schrijven en waar het antwoord niet duidelijk te lezen is, krijgen gewoon aftrekpunten. "Een proefwerk is een brief aan de docent," zei mijn leraar economie indertijd.

1
105 Vilseledd

@104 Ik heb nog nooit een docent gehad, die daar serieuze problemen mee had, hooguit wat namen door elkaar gooien, maar niet in januari of zo halve klassen nog niet kennen.

1
106 Vilseledd

@106 ; En ik heb nog nooit meegemaakt dat een docent de namen al kende bij de eerste les van het jaar. Onzin verhaal dus.

Overigens heb ik zelf een onderwijsbevoegdheid en ook nog nooit de namen van mijn cursisten ooit van te voren in mijn hoofd gestampt.

1
107 Mariska3

@107 En dan weet ik ook nog hoe ze zaten. Als je daar serieus voor zou gaan zitten zoals een leerling voor woordjes stampen, dan zou zo'n docent zich moeten gaan afvragen, of het onderwijs iets voor hem is.

1
108 Vilseledd

Ik snap iets niet! Als men het niet eens is met het salaris wat er bij dit beroep hoort waarom heeft men dan voor dit beroep gekozen!
http://www.gemiddeld-inkomen.nl/gemiddeld-salaris-per-beroep/
Leraren op het MBO en HBO hebben bevoegdheden nodig om überhaupt les te mogen geven, zijn de leraren op de basis scholen ook in bezit van een dergelijke bevoegdheid cq specialisatie? Vandaar dat een leraar daar meer verdient! Daarnaast zitten de kinderen op de basisschool nog niet te puberen dus de druk op de leraar is daar bijlange niet zo groot als die van zijn collega op het MBO.
Het staat mij trouwens ook bij dat een heel groot gedeelte van de basisleraren niet eens de rekentoets haalden! Laat staan taaltoets. (wat weer iets zegt over de kwaliteit). In mijn beroep moeten wij ons eens per twee jaar kwalificeren om ons beroep te mogen uitoefenen. Dit zouden ze hier ook eens moeten doen. Persoonlijk uit eigen ervaring vind ik dat het basis onderwijs zeer hard achteruit holt. Vaak wordt er verwezen naar het antwoordenboekje zonder er maar uitleg aan te geven van waarom.(en net alsof het antwoordenboekje heilig is)
Als ik de bedragen lang zie komen dan is het een zeer acceptabel bedrag (ook met in het achterhoofd het aantal uren dat men hiervoor draait). Als men marktconform inkomen wil hebben wat doet men dan in het onderwijs? Of had men het in de industrie niet gered!
Laat het basis onderwijs maar eerst eens de hand in eigen boezem steken en zorgen voor betere kwaliteit. Daarna valt er wel te praten over salaris aanpassing.

2
109 psje

Wat Jan met de korte achterlul ook wijselijk verzwijgt is de ware reden van het plotselinge leerkrachten tekort:

Sinds dit schooljaar heeft de fulltime docent in het voortgezet onderwijs nog maar 20 contacturen (van 50 minuten) per week. Was 25. Een fulltime docent op de basisschool mag nog maximaal 8 dagdelen lesgeven per week. Was 9. Hierdoor zijn er plots meer docenten nodig.

Hier zie je ook gelijk het probleem met timemanagement. Wanneer je 38 uur werkt en 20 maal 50 minuten = een kleine 17 uur, voor de klas staat... heb je binnen je werkuren nog 21 uur de tijd voor al die andere zaken.

2
110 Mariska3

@104 ; 425 leerlingen. 3 vakken. Dat is toch wat je beweert?

Wel, 425 gedeeld door 20 (het maximale aantal contacturen) = 21,25 leerlingen per lesuur.
Dat klinkt geloofwaardig tot je gaat beseffen dat bijna alle vakken niet 1 maar 2 lesuren per week per klas hebben... Jij werkt dus met klassen van gemiddeld 42,5 leerlingen??

Busted.

2
111 Mariska3

@111 En dan gaan leerlingen ook nog eens zo'n zes jaar mee, dus het zijn nooit elk jaar 425 nieuwe leerlingen. Als dat zo'n probleem was, zouden leraren me niet decennia na mijn examen nog steeds herkennen op straat. Bij 425 heb je het over het inwoneraantal van een ons-kent-ons-dorp, niet over flinke aantallen.

0
112 Vilseledd

@110 Ik zag in mijn tijd hoogstens verschillen tussen wat docenten vrijwillig op zich namen. De leraar klassieke talen vertaalde zonder achter zijn bureau vandaan te komen Livius, dat die kon lezen, zoals wij de krant (en al decennia kende) en de ander nam de organisatie van de revue op zich of de Bernardinusmars of de Romereis. De een kan zich makkelijk precies aan zijn taakstelling houden zonder in gewetensconflict te komen en de ander vindt, dat wat die ook doet, hij altijd tekortschiet. Daar kan echter een schoolbestuur of politiek niets aan doen. Als je het oplegt, is het niet vrijwillig meer en gaan leraren het met tegenzin doen.

0
113 Vilseledd

@110

Opvallend is dat u alles onzin vind behalve wat u zelf schrijft.

1
114 Dissident

Laat ik het zo zeggen, voor het salaris van een leerkracht in het basisonderwijs ga ik liever in een andere sector werken.

1
115 Vandeprinsgeenkwaad

@115 Ik kende ook een leerkracht, die ook ergens anders wilde werken, maar die was er eerlijk over: "Op een leraar basisonderwijs zitten ze in het bedrijfsleven niet te wachten, want je kunt niet echt iets bijzonders." Vroeger zetten ze overspannen leerkrachten nog wel eens bij het ABP weg, maar die organisatie is ook totaal op de schop. Simpel administratief werk is geautomatiseerd; gezocht wordt naar ICT'ers en actuarieel geschoolden.

0
116 Vilseledd

@115 Die keuze is ook aan U. Men weet namelijk altijd van te voren wat te verwachtte inkomen zal zijn!

0
117 psje

@117 Niet iedereen zoekt dat van tevoren uit en het lijkt me ook een slechte motivatie. Mensen kijken naar wat ze leuk vinden om te doen en of er werk in te vinden is. En misschien hebben huidige leraren als voorbeeld hun eigen leraren zonder door te hebben, dat het gros daarvan voorhossers waren en tot ƒ 10.000 gulden bruto per maand konden verdienen in die dagen. Leraren woonden in de duurdere wijken; tegenwoordig hebben ze zorgtoeslag nodig en is het UWV hun vakantiefonds, want het is goedkoper voor schoolbesturen om een deel in juni te ontslaan en in augustus weer terug te nemen.

0
118 Vilseledd

Dit is een spelletje. Regering : het is heel simpel, geen geld geen onderwijs. Over een achttal jaren zijn er 10.000 onderwijzers tekort. Wie nu nog niet wakker wordt, moet maar subiet begraven worden...
Eh, er is nog steeds geen geld......?

1
119 Magister Nivardus

@119 "Over een achttal jaren zijn er 10.000 onderwijzers tekort."

En dan zul je zien, dat het land gewoon doorgaat en er voor het tekort een marktoplossing is. Een gat in de markt dus.

0
120 Vilseledd

Zo, mijn huiswerk is af. Heb nog ff die onzin hierboven gelezen, een glimlachje kon er nog net vanaf. Kan nog ff melden dat ik 9 lesuren extra 'draai' om die verweesde klassen op te vangen. Eigenlijk dom want door die extra inkomsten kom ik in een veel hogere belastinggroep te zitten. Maar, ik ben nou eenmaal een 'lesboer'. Oh ja, ik heb geen blokuren.

2
121 Jan met de korte achterlul

@53 , @41 zeker niet gelezen?
Tssss...

0
122 BenErWeer

@81
Ik hoef niet zielig te zijn.
Mij gaat het niet om de beloning die leraren zouden moeten krijgen, die vindt ik - net als velen - veel te laag.
Maar begin niet over de zwaarte van het werk.
U moet 149 kinderen? (grote klas dan) verzorgden op de drukste dag van de week?

Ik onderhoud 10 gezinnen elke dag, MET hun kinderen.
Als ik geen werk voor hen kan vinden gaat mijn bedrijf failliet met als gevolg dat hun pappa's en mamma's geen salaris meer krijgen.
Als u instort gaan de kinderen niet naar school, ben ik met u eens.

Dus begin effe lekker met uw zieligheid en uw 13 weken vakantie (nee, heb er maar 3 hoor!) ergens anders lekker spelen en begin niet tegen mij over drukte, want er zijn altijd nog beroepen die het drukker hebben (ook boven mij).

Misschien moet u eens bij uw eigen directeur gaan klagen, want u doet uw opdrachten uit ZIJN verzoek. Net als mijn medewerkers bij mij op de stoep staan als ik wat doe wat hen schaadt.

0
123 BenErWeer

@123
U blijft maar vergelijken op zo'n manier dat uw werk toch wel het zwaarste is.
Daarbij, het gaat goed met uw zaken, in @70 had u nog enkele werknemers en nu al 10?

1
124 Jan met de korte achterlul

@124
Tja, blijkt maar weer wat perceptie is.
Ik vindt 10 namelijk 'een aantal' of 'enkele'.
Heb er namelijk geen honderden.

Maar ga gewoon door met uitleggen dat een leraar veeeeeeel langer vakantie verdiend omdat hij het zo zwaar heeft.

Misschien moet u het vak begrijpend lezen eens overdoen.
Mij gaat het er namelijk NIET om - en dat heb ik al een aantal keren duidelijk geprobeerd uit te leggen - dat mijn beroep zwaarder is. Maar dat er zwaardere beroepen zijn dan leraar die ook niet effe 12 weken vakantie krijgen, dus waarom moet de leraar dat dan wel krijgen?

Omdat ie zo zielig is?
En ook voor de duidelijkheid, want u geeft duidelijk aan dat lezen niet uw sterkste punt is: Ja, ze hebben te weinig salaris, net als de politie, verpleegsters etc.
Overigens OOK beroepen die veel overuren maken, een hele hoop verantwoordelijkheid dragen, maar die een stuk minder vakantie hebben dan u.

Nou, u mag weer hoor, of bent u alweer aan vakantie toe?

1
125 BenErWeer

U bekijkt het maar. Tegen kortzichtigheid ben ik niet opgewassen.

0
126 Jan met de korte achterlul

@126
Tja, als u geen argumenten meer heeft.
Dan maar weer afreageren op de boodschapper?

Hoe tekenend..

0
127 BenErWeer

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Oeps112
Peiling! NSC totaal VERNIETIGD krijgt geen enkele zetel in Europees Parlement

https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/peiling-nsc-totaal-vernietigd-krijgt-geen-enkele-zetel-in-europees-parlement...

6 minuten geleden geplaatst door Oeps112

Strongoli
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Eén keer een dergelijk item met beelden plaatsen, is ècht wel genoeg. De reacties hierop vanuit verschillende achtergronden, blijven hetzelfde...

6 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Biscanna
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Op de zeebodem, zou een mooie aanlegplek zijn....

9 minuten geleden geplaatst door Biscanna

icnivad
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Volgende maand laat hij er 100000 versneld door het coa heenwalsen en heeft dan de melding dat er 100000 woningen tekort zijn....

16 minuten geleden geplaatst door icnivad

Feldwebell
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

@1 ScholZ...

16 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

RobP
Achterstandswijken willen rem op werklozen en asielzoekers: ‘Problemen stapelen zich op’

De betere wijken hebben meestal betere prijzen....

17 minuten geleden geplaatst door RobP

Feldwebell
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

Poetin heeft de regie. Schols en Biden zijn een stelletje slapjanussen terwijl Macron is teruggefloten.We hebben een historische kans om een...

20 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

LoydMorris
GeenStijl: COA vestigt per direct "zoveel mogelijk statushouders in hotels, toestemming gemeentes niet nodig"

Menig Nederlandse ondernemer wordt inmiddels schatrijk door deze asiel-industrie. . . De belastingbetalende burger, dokt toch wel. . . ...

30 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

RobP
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@2 Dat lijkt me een strak plan. :-)...

35 minuten geleden geplaatst door RobP

MARCUSAURELIUS
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

Verbeteren helpt niet, dat trekt alleen maar nog meer parasieten....

36 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

NK. App
Red Hair PornstarBf Video 3gBig Tits LickingBleach Por NFemboy Hentai MangaAnal SolFemale Organism GifTn Sex VideosSex Video In Sunny LeoneBangladeshi PornstarSonagachi AdultGay BackshotsBabysitters Club PornMadrid 1987KarirthaBokep Kakak AdikXxx KoreanDirty RoukettePmatehunteePpeksDesi Bur Ki ChudaiAnjali Bhabhi NudeDoctor Hd Sex VideoYoga Sex HdAunty Mms PornPriyanka Chopra Sex TapeReal Muslim PornAlicia WilliamsBbc CreampiedPornteengirlsShiftymineCaton Porn VideoSister Giving Brother Blow JobSharing A Bed With My Hot Stepmom FullYung Porn PicsVidio DewasaxxxPhotos De SexsPornos FakeBella Da SemamaPokemon Scarlet And Violet HentaiMarblegirl817Asian Tits HugePorn Blonde SexyOdia College SexYespronPetite Shemale PornMessynastynatyWorld Best Sex MoviesMoms On Moms PornKorean Drama XxxMen Fucking MenIndian Desi Women SexNew Pornographic VideosGay Porn FrottingPorne BusVideos Pornos De Lana RhoadesChaterbate CamsLorean PornLadyboy Porn TubeSex On HotMela CojoPanty VoyeurNude De MeufIndian Porn StartLetsdoeitePrityRegina Cassandra NudeGangbang WifeXvdieos ComSex In Car While DrivingMasge XxxXnx IndonesiaDesi Marwadi Sexy VideoShraddha Kapoor Nude PhotosEnglish Sexy English SexTeen Anal SquirtVimtage EroticaLeak PornoLola Rose PornSubmissive PosesTeenfedilityKira MiaAnna Polina Porn VideosXxxii Sex VideoSmaranta HankSelfiecumJamilezBoudi Der BfAnime AexBdsm Sexy VideoClinic Sex VideoKefla P O R NBig Boob TeacherThepornsudeChichonaBella Thorne Onlyfans Nude4k Hd Porn VideosFake HostelpornFlight Attendent Pornصورنيك سكس متحركةSneakymilfTuahyrawPorono EthiopiaGoashTeen OrgasimPinflix Sex VideoGujrati XxxxTantric Energy Massage HegreWifewithbbcFtee Mature PornMelhores PunhetasLily Mo Sheen NudeBest Sex VideoNaked Men Of MexicoArabi CreamXxx Sex Video Hd ComTeen PornohubMirzapur X VideoXxx Anty ComMilf G StringDesi Home XxxSunny Leoe NudeXxx Miley CyrusVoyeur Hiuse TvVintageblowjobsMia Malkova SexsClaudia Doumit NudeMaddy Bele PornJabardast Xxx24porn ComPearl ThusiSorry XnxxStrawberrytabby LeakFull Adult Movies For FreePorn HonPorno GifsFree Ones ForumJacque Et MichelNaked PhillipinoDominated HandjobSex Com MalayalamTenten PornNurse NudesالسكسNudlnude 2SasurbahusexSex Video Hd High QualityRebecca One Piece PornTriple PemetrationNhentai. Net