• 3
  • 1124x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Moest toch even denken aan Swarttouw in gesprek met Marcel van Dam over de "niet-joden" verklaring die hij moest tekenen voor een order bij Fokker van SA.

1 gebruiker-verwijderd

De Nederlandse overheid ontmoedigt bedrijven actief om economische activiteiten in, of ten behoeve van Israëlische nederzettingen te ondernemen. Die nederzettingen in Palestina zijn volgens Nederland illegaal.

EBS verzorgt momenteel nog wel het openbaar busvervoer in de regio Waterland in opdracht van Stadsregio Amsterdam. Als het huidige contract in 2019 ten einde loopt zullen ze waarschijnlijk hun activiteiten moeten stoppen in Nederland.

20
2 Barbapapa-7,5

Nou nog alle Chinese producten en diensten, want die handelen al 60 jaar in strijd met het internationaal recht.

5
3 Vilseledd

@TS Wat heb je toch steeds met Willem Heerema?

6
4 Wijhuis

Goeie zaak!...en aan alle pro israeliers....niet janken....hebben veel landen indertijd ook met Z africa gedaan....ik hoop dat er nog meer landen Nederland hierin volgen.


En Israel maar pochen met...Amerika is onze grote vriend...nog wel....

10
5 MeesterHiddemaweetooknietalles

@3

Wat doen ze dan ?

7
6 No newstoday

Het niet gunnen heeft niets met bds te maken, maar domweg de prijsaanbieding.
Bds wordt niet erkend door de overheid of gesubsidieerd.

3
7 Magna Carta

@4 Aan meneer of mevrouw Wijhuis: Dat is mijn naam. Vandaar. question

17
8 Barbapapa-7,5

@1

Precies, als we zaken met arabieren doen, zijn we niet vies van antisemitisme. Pecunia no olet... question

@3
Heel goed om daar aan te refereren. Ik noem dan ook nog Marokko met z'n bezetting van de Westelijke Sahara, Turkije met z'n bezetting van NO-Cyprus...

@4
Iemand met een andere mening waar TS geen vriendjes mee is. Een opponent voortdurend zo in je koptekst benoemen is gewoon een teken van onmacht.

@5
Allang bekend dat je Israël niet met Zuid-Afrika van destijds kunt vergelijken. Dat wordt graag door de arabieren gedaan, maar zelfs Zuid-Afrika zei een tijdje terug dat dat smerige onzin is. Het is dus gewoon propaganda. Het gaat niet om die "palestijnen", het gaat om het verwijderen van héél Israël. Dat is het uiteindelijke doel.

En die bussen? Ach, dat komt wel goed. Die hele vieze BDS-beweging is al langzaam aan het doodbloeden, omdat mensen inzien dat het slechts arabische propaganda is.

7
9 weerman

@7 Onjuist het heeft er wel mee te maken. Het staat expliciet in het Pve (Programma van Eisen) van Provincie Noord-Holland.

16
10 Barbapapa-7,5

Ik kan nergens anders terugvinden dat het om reden van het Israëlische beleid zou zijn. Connexxion heeft gewonnen, omdat ze het beste aanbod hadden. Dat kon ik wel vinden.

2
11 Giesje

Ach, volgens de Israëlische regering stelt #BDS niets voor dus zullen ze het verlies van dit contract vast niet erg vinden. Tenslotte stelde het vertrek van Vitens, ASRbank en PGGM ook niets voor, laat staan de boycot van Israëlische universiteiten en wetenschappers.

Niets aan de hand mensen, gewoon doorleven.

\sarc off

14
12 ~ Echelon II ~

@7 en @11 Het staat

De link naar het PvE (Programma van Eisen) :
https://www.noord-holland.nl/Onderwerpen/Verkeer_vervoer/Openbaar_vervoer/Beleidsprogrammas/Aanbestedingen/Beleidsdocumenten/Ov_concessie_Noord_Holland_Noord

Bestandsnaam: "Programma van Eisen OV-concessie Noord-Holland Noord 2018-2028"

Zie pagina 155. Daar staat de uitleg waarom het Israëlische bedrijf Egged / EBS meewerkt aan de illegale bezetting van Palestina en dus uitgesloten is van deelname in Nederland.

19
13 Barbapapa-7,5

@3 Vilseledd

Begin daar dan een topic over. Hier gaat het over een Israëlische firma en de truc om de aandacht naar andere zaken te willen verleggen om zo de aandacht van Israëlische aangelegenheden af te leiden kennen we nu wel.

#jewsandarabsrefusetobeenemies

13
14 ~ Echelon II ~

@12 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Israel

Kijk eens onder het kopje 'Rankings'.

2
15 Yisrael

@15 Yisrael

Ik schrijf toch al dat Israël dat vast *niet* erg zal vinden.

14
16 ~ Echelon II ~

@16 Dan snap ik de '\sarc off' aan het eind van je post niet.

1
17 Yisrael

@17 Yisrael

Die staat er omdat ik denk dat #BDS de Israëlische regering toch niet lekker zit, anders hadden ze volgens mij geen regels op hoeven stellen om #BDS-activisten de toegang tot het land te ontzeggen.

Maar volgens mensen die beweren van de hoed en de rand te weten zie ik dat helemaal verkeerd.

En zoals bekend ruil ik mijn mening graag in voor een betere.

15
18 ~ Echelon II ~

@18 Ah op die fiets. Neh, lijkt me logisch dat het de Israëlische regering niet lekker zit. Elke misgelopen shekel als gevolg van BDS is toch een misgelopen shekel; ongeacht de discussie over BDS.

0
19 Yisrael

@1 caso

Die is wel van voor Methusalem. Meningen kun veranderen. Dat zie je maar bij Dries van Agt.

@9 weerman

Dit heeft niets te maken met antisemitisme. Dan moet u ook die kaart niet spelen. Of rekent u het de Romeinen, de Spanjaarden en de Fransen ook nog aan dat ze Holland aan hun eigen rijk trachtten toe te voegen?

14
20 ~ Echelon II ~

Het interesseert Israël zó weinig dat ze in 2016 geprobeerd hebben de Europese commissie en verschillende Europese landen over te halen om de #BDS beweging te verbieden om op te roepen tot #BDS.

Gelukkig hebben we de vvmu in dit deel van de wereld nog hoog in het vaandel en mogen burgers zelf weten hoe ze over bepaalde zaken denken zonder bang te moeten zijn voor sancties van staatswege. Dat kun je niet van alle ontwikkelde landen zeggen.

https://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/israel-quietly-pushed-anti-bds-legislation-us-uk

15
21 ~ Echelon II ~

@9 weerman

??? Waarom zou Barbapapa-7,5 dat doen en wie bent u om hem van dergelijk infaam gedrag te beschuldigen?

Willem Heerema = Barbapapa-7,5

Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten?

18
22 ~ Echelon II ~

@20

Het heeft alles te maken met antisemitisme, want het is gericht tegen het enige joodse landje ter wereld. Dus ik "speel geen kaart", maar zeg wat dit is: een onderdeel van de strijd tegen de joden. Een strijd die de arabieren en moslims niet met wapens kunnen winnen, dus proberen ze het met dit soort smerige shitzooi. Het zal ze niet lukken.
Verder is je vergelijking ronduit fout, onzinnig en off-topic. Ga ik verder niet op in.

@22
Ga ik niet op in; off-topic en Ad Hominem.

4
23 weerman

* Verwijderd door de redactie *

24 Willem Heerema

@24

Hear, hear!

2
25 weerman

Het criterium was niet het bds maar gewoon de prijs.
in de voorwaarden staat alleen een advies..
geen eis.
maar ja met antisemitisme volop borrelende in het provinciaal bestuur..

3
26 Magna Carta

@23 weerman

Tja, als u kritiek op het beleid van de staat Israël met antisemitisme wilt verwarren be my guest.

Ik heb kritiek op het beleid van de staat Israël. En gelukkig is dat niet voorbehouden aan niet-Israëli. Ook organisaties als 'Breaking the Silence' en #jewsandarabsrefusetobeenemies hebben kritiek en dergelijke bewegingen kunt u toch naar eer en geweten niet van antisemitisme betichten. Zelfs volgens voormalig premier Ehud Barak vindt dat Israël zich mbt mensenrechten op een hellend vlak begeeft.

Nee, ik ben er niet meer van onder de indruk als iemand me van antisemitisme beticht. Das war einmal, maar het is me zonder nadere onderbouwing net één keer teveel verweten.

17
27 ~ Echelon II ~

@27

Het heeft wel degelijk alles met antisemitisme te maken, vandaar mijn @23 -die u dus niet goed las, getuige uw @27 .
Blijkbaar raken bepaalde mensen erg geïrriteerd als hun mening door anderen als antisemitisme worden gezien. Dat kan er op duiden dat zij een heel andere opvatting hebben van antisemitisme, of dat ze al verblind zijn door de arabische anti-joodse propaganda. Vooralsnog is het prima om kritiek te hebben op Israël, waar anderen ook kritiek hebben op de ondemocratische arabische landen. Opvallend dat Barak destijds kritiek had op de eigen Israëlische politiek, waar ik nog nooit een arabier dergelijke openlijke kritiek op de eigen, arabische politiek zag hebben. Hoe kan dat toch... question

5
28 weerman

Een echte Heerema gaat niet in op geflame, ook al is zijn identiteit/naam bezet, maar probeert ON TOPIC te blijven.

Derhalve als reactie op @26 : Egged Bus Services is op voorhand UITGESLOTEN om een aanbieding te maken.

Namelijk (vanuit het 270 pagina's tellende PvE):
- Aanbesteding door overheden dient te geschieden volgens de z.g. "Aanbestedingswet".
- Provincie Noord-Holland is een overheid.
- De aanbestedingswet biedt talrijke mogelijkheden om mensenrechten te integreren in het PROGRAMMA VAN EISEN. Bron: RICHTLIJN 2014/24/EU VAN HET EUROPEES PARLEMENT DE RAAD van 26 februari 2014 betreffende het plaatsen van overheidsopdrachten en tot intrekking van Richtlijn 2004/18/EG.
- Overheden vormen het voorbeeld voor de maatschappij en dienen daarom maatschappelijk verantwoorde overheidsopdrachten in de markt te zetten en te contracteren met integere ondernemingen.

De gehele tekst is volgens de Huisregels van NK te lang om hier te plaatsen. Deze heb ik geplaatst in Facebook-reacties.

21
29 Barbapapa-7,5

@29 "Heerema"
Een ander zijn naam gebruiken en daarbovenop...
Succes met je bds ad nauseam.
Ondanks de Saoedie miljarden wapen deal die Israël als wapenleverancier prima uitkomt, gaat hamas geen voordeel halen uit een bds deal, integendeel, de arbeiders/arabieren komen op straat te staan.
Hoe gaat hamas dit oplossen?

3
30 Hatschikidee

Uit bovenstaande @29 blijkt dus dat de uitsluiting van De Israëlische Egged Bus (EBS) niet gebaseerd is op een advies, maar BINDEND is voorgeschreven.

Dit betekent dus dat na het aflopen van de huidige "Concesssie Waterland" busmaatschappij EBS uit Purmerend en Nederland gaat verdwijnen.

Een escape hierin zou kunne zijn als EBS niet meer voldoet aan de volgende uitsluitingsgronden:
- Egged handelt in strijd met het Internationaal Humanitair Recht en helpt de schending van mensenrechten van Palestijnse bevolking in stand te houden.
- Egged geeft geen gehoor aan het ontmoedigingsbeleid van de Nederlandse overheid.
- Zaken doen met Egged voldoet niet aan de ‘UN Guiding Principles’, zoals die zijn verwoord in het ‘Nationaal Actieplan Bedrijfsleven en Mensenrechten’.

22
31 Barbapapa-7,5

@23 weerman

Wat u in @9 schreef, dat is pas ad hominem.

Maar goed, ik ben wel wat gewend als mensen geen argumenten hebben question

~ mompelt iets over balken en splinters ~

18
32 ~ Echelon II ~

@31 , heb je het zinnetje daarna ook gelezen?

"Concluderend dringen wij er bij de provincie op aan dat mensenrechten worden opgenomen in het PROGRAMMA VAN EISEN voor de aanbesteding. De aanbestedingswetgeving biedt daartoe
mogelijkheden."

Daar staat dus dat het dringend geadviseerd wordt, niet dat er ook rekening mee gehouden is.

2
33 Giesje

Het wordt internationaal afgeraden om zaken te doen met Israëlische bedrijven die actief zijn in de Westbank. Dit is een prima besluit.

8
34 Dian

@9

Wat ik in onderstaande link lees komt niet overeen met je bewering dat 'die vieze BDS beweging aan het doodbloeden is'. Heb je misschien enige onderbouwing voor je bewering?
http://www.docp.nl/bds-blijft-groeien-ondanks-israels-onderdrukkingsoffensief-elf-voorbeelden/

15
35 Hendrianus

@35

O, vast wel. Alleen; jij zult elke link verwerpen als zijnde 'zionistische leugens'. Ik ken dat nu wel; proberen de discussie serieus te voeren en te leiden. Daar trap ik, zeker bij jou, niet meer in. question Evengoed een heeeel prettige zondag gewenst, hoor.

2
36 weerman

* Verwijderd door de redactie *

37 Barbapapa-7,5

@37

Het is niet aan jou om uit te spreken of bepaalde poster wel of niet welkom zijn. Ben je eigenaar van deze site soms? Nee..! Mijn reactie @9 werd, gezien de cijfertjes, wel degelijk gewaardeerd. Hij kwam JOU alleen niet zo lekker uit, en dus kom je nog effe natrappen. Die reactie staat er namelijk al ruim 20 uur, en je komt er nog even op terug?! Dat is een teken van onmacht. question

Verder hilarisch dat jij je maatje Hendrianus denkt te moeten verdedigen. Dat kan zij uitstekend zelf. Dank je wel hoor. question

Over die door jou zo geliefde BDS-onzin:

https://nl.icej.org/news/special-reports/de-bds-beweging-een-draaiboek-voor-zelfdestructie

Zelfs de halfgod N. Finkelstein is tegen die groepering. Hij ziet ook wel in dat veel arabieren ook werk vinden in het produceren van die goederen. Het boycotten van die producten leidt alleen maar tot méér werkloosheid onder de arabieren, en dat wil ook Israël niet. Soms is hij best verstandig. question

2
38 weerman
39 weerman

@14 Het gaat om het mislopen van een contract wegens bezetting, dus dan hoort dat zeker als argument tegen hier thuis. Als we ons precies aan het onderwerp zouden houden, staat niets anders open dan continu te herhalen: "Het grootste Openbaar Vervoer bedrijf van Israël loopt Nederlands contract mis met een waarde van 190 mio t.g.v. BDS."

Discussiëren is naar soortgelijke zaken kijken en kijken, hoe daar gehandeld wordt. In dit geval dus volkomen tegenstrijdig.

0
40 Vilseledd

@40 Op zich kan ik u begrijpen. Echter:
- in dit geval gaat het om een overheidsopdracht waarop de Europese regels voor aanbestedingen op van toepassing zijn. Mensenrechten valt onder de selectiecriteria.
- bij handel met China gaat het om particuliere handel, waarvoor die regels niet gelden. De producten moeten overigens wel een CE-markering hebben. Neem als voorbeeld Apple's in China geproduceerde iPhones. De overheden hier gaan niet over de slechte arbeidsomstandigheden in de fabrieken van Apples Chinese fabrikant Foxconn.

18
41 Barbapapa-7,5

@36

Geen argumenten en een bijzondere zienswijze hou je er op na. Je bent niet meer serieus te nemen. Basta verder.

13
42 Hendrianus

Onvoorstelbaar dat een racistisch bedrijf (ze vervoeren wèl Joodse kolonisten in Palestina maar weigeren Palestijnen in Palestina te vervoeren) het gore lef heeft om hier mee te doen met een aanbesteding!

12
43 Uit Den Haag

Op de volgende twee sites kan men meer info over busbedrijf EBS vinden:
WIKIPEDIA:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Egged

NEDERLANDSE WEBSITE VAN EBS:
http://www.ebs-ov.nl/over-ebs/over-ebs/

Er valt mij iets op; vooral bij de laatste website. Ik zal het nog een keer rustig nalezen en zoeken, maar volgens mij is de website van EBS Nederland niet compleet in het geven van informatie.

15
44 Barbapapa-7,5

@44 Als we EBS Nederland vergelijken met de twee andere grote spelers op de openbaar busvervoersmarkt; ARRIVA en CONNEXXION, dan wijkt EBS af in de mate van openheid in het geven van informatie.

Namelijk:
Via https://www.arriva.nl/consumenten/over-arriva/dit-zijn-wij.htm geeft ARRIVA openheid in het feit dat men onderdeel is van de grote Deutsche Bahn (DB) uit Duitsland.
Via https://www.connexxion.nl/over-ons/1234 geeft CONNEXXION openheid in het feit dat men onderdeel is van de grote TRANSDEV uit Frankrijk.

Echter op de website http://www.ebs-ov.nl/over-ebs/over-ebs/ meldt EBS: "De enig aandeelhouder van EBS is Egged Holding" en meldt men met trots dat met het enige volledig private bedrijf op de Nederlandse markt is als onderdeel van een coöperatie i.p.v. onderdeel van een staatsbedrijf. Maar EBS meldt als enige meldt niet dat het moederbedrijf in het buitenland en -zoals Wikipedia ons meldt- in Israël is gevestigd. Waarom zou men dat achter houden?

16
45 Barbapapa-7,5

@45 Barbapapa-7,5

Het feit dat een Israëlisch bedrijf op de Westelijke Jordaanoever wèl de Israëlische kolonisten en bezetters maar nièt de Palestijnse inwoners wil vervoeren maakt duidelijk dat zo'n bedrijf racistisch is.
Zulke bedrijven zijn natuurlijk niet welkom in de Westerse Wereld!

12
46 Uit Den Haag

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

@3En ISIS-kampen zullen open gaan, wat aan de ene kant goed is omdat het er zo'n zooitje is, maar op een nieuw kalifaat daar zitten we ook nie...

2 uur geleden geplaatst door eh

Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Sarcoff
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

@4 Je moet toch wat om de laatste kijkers van de buis weg te jagen....

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Ik heb helaas niet ze veel vertrouwen meer in de zogenaamde westerse experts.Ze zijn wel meesters in miscalculatie....

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Bleke Betty
Tim (20) stapte vanwege pesterijen uit het leven, nu liggen er voor Twentse politiebureaus tegels tegen pesten

i.pv die bespottelijke walgelijke lentekriebels, kunnen ze beter behalve Taal en rekenen ook assertiviteitstrainingen geven, jongeren va zeg 6 j...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@103 Wat een desinformatie. Decennia geleden werd het verboden om nog langer ambtelijk de religie van iemand vast te leggen. Dus die 5% mag je...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
New Desi XvideoDeepthroat CompilitionGlory Hole SecretesAva Reyes NudeKhazar MilkersEnfadaríaBangla Blue Film MovieSleeping Beauties 2017Kannada SwxPorn Animation EnglishFull Porn VidelNaked NewFlingstzrLana Wood NakedMakima HandjobReggie The Mouse PornPetiteeroticPeliculas Pornos.completasRay J And KimPolice Porn VideosTantra PornNude Girl WalkingTeenager Caught MasturbatingBlack Cousin PornPeter North MoviesLeria GlowPorn HjubSeduce And Destroy Part 2Action Sex MovieDesi Randi Xxx VideoJoi Porn VideosDrea Demateo NudeTeenies Porn VidsMature Woman Undressingسكس سمراءHotel Xxx VideoHawkhatesyou LeakedXxx Indian Short FilmLatina Snapchat NudeFilmes Pornográficos De GraçaGuy Gives Blow JobBf Sex Video Bf SexAlison TyelrEbony FootjobsLesiban FistingSkipthe GamesTwitter Black PornWifeloverdTheporndudesGhetrotubeOld Ypung PornNude Curvy WomenAmateur Francais PornFotografias PornográficasLeila LewisRedagentgirlSax XxxxXhamster Indian MmsWhisper Sex VideoSasuma SexBaixar Jogo PornStep DaddyNude Hot TubHindi Sex CartoonMasturbation InstructionsBest Hentai GamesYoga Fucking VideoSunny Leone Xxx Video MovieFirst Video PornBabita Sexy PhotoNaked Pics BabesEmma NakedWife Shared DpGif Porn GayInka SexChloe Cherry NudeUncle Ne ChodaDesu PornPorn Casero MexicoPunjabisex VideoVídeos Pornográficos AmadoresLauren Burch NudeMommy CameltoeXxx Video BhejEbony TatePornboysAnime Porn FreMrdeepfakPassionate Kissing GifXx Tik Tok VideoLocker Room VoyeurXxx Adult SexXxx Hot HitPinky BhabhiPorno Gay QuadrinhoGay Sexs AsianElvira TittiesLela Star FeetSara Jay Porn VideosMasage Erotic PornAnalxnxxBf Blue Film BanglaXxxx Bf Hd HindiStreming XxFilmes Pornôs CoreanosAna CheripornRecit BdsmX VídeospornoAshley Nocera NudeStepmom Help PornIndian Maid NudeHot Girl BfHard Core Deep ThroatingPornhdefMadison Ginley OnlyfansAnthro PornLatina Aunt PornAshematube.comRay DieselBest XvideosXnxx Old LadyLatino CockBrunette Teen NudeLara Rose LeaksChudai Video HdPremium HentaiChubby Naked LatinaWet CreamypussyLesbian Punishment PornAustin Wolf Gay SexListcrawerHarley Quinn NideTiffany Tatum AnalPornos SuegrasMoloko MiamiDarla Pursley LeakedPornn OVivastreet WorldLittletastey NudeXnx ArbSex Between Teacher And StudentAnchal SharmaBen10xxxxLeabian Porn MassageReal PornsManga18.cluvFuturam PornRashiyan PornChubby Xxx VideoBrija Monet Juggs Of July