Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet

Het beste uit het Oog: de achterban van Thierry Baudet en ivoorhond Mitch

Thierry Baudet haalde met zijn Forum voor Democratie bij de verkiezingen in maart uit het niets twee zetels in de Tweede Kamer. In Nieuwegein organiseerde hij een bijeenkomst om zijn kiezers te ontmoeten en te bedanken. Politiek verslaggever Wilco Boom was erbij. In de weekpodcast van Met het oog op morgen deze week een verslag van zijn bezoek aan de achterban van Baudet.

Ook was er aandacht voor de emotionele oproep van de ouders van de 16-jarige Emma. Emma heeft ernstige psychische problemen, maar door de lange wachtrijen is er geen enkele instelling die haar wil opnemen. Chris Kijne sprak met psychiater Bertine Lahuis van GGZ-instelling Karakter over het gebrek aan crisisopvang voor suïcidale jongeren.

Wilfried de Jong had met dierenarts Roeland Wessels uit Nijmegen een gesprek over het nieuwste wapen in de strijd tegen ivoorstropers in Mali: zijn hond. Wessels liet zijn hond Mitch een jaar trainen om te zoeken naar stukjes ivoor. Mitch gaat de komende vijf jaar de parkwachters in het Noord-Afrikaanse land bijstaan bij de bescherming van woestijnolifanten.

Schrijver en acteur Ramsey Nasr vertelde over zijn liefde voor foto's uit het begin van de negentiende eeuw. Deze week ging er in het Rijksmuseum in Amsterdam een tentoonstelling open over de beginperiode van de fotografie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl