Tim Ball over de corruptie van klimaatwetenschap

Tim Ball over de corruptie van klimaatwetenschap

De Canadese klimatoloog en emeritus hoogleraar Timothy Francis Ball maakt zich grote zorgen over het wetenschappelijke klimaat, omdat er over het onderwerp van klimaatverandering bijna geen inhoudelijke discussie meer gevoerd kan worden. Historische data wordt op grote schaal gemanipuleerd, met als doel een nieuwe werkelijkheid te creëren die past in de politieke agenda van klimaatverandering als de grootste bedreiging voor de mensheid.

Timothy Francis Ball laat in deze video tal van voorbeelden zien van hoe de klimaatwetenschap te werk gaat. Van het manipuleren van cijfers van weerstations tot aan het ontkennen en herschrijven van de geschiedenis ("We have to get rid of the Medieval Warming Period"), alles wordt in het werk gesteld om ons ervan te overtuigen dat klimaatverandering een groot probleem is waar we snel iets aan moeten doen.

Geen wetenschap maar religie

Klimatoloog Ball ergert zich ook aan de geheimzinnigheid waarmee sommige klimaatwetenschappers te werk gaan. Hij noemt de beruchte 'hockeystick grafiek', waarin de warme periode in de middeleeuwen niet terug te vinden is. Wetenschappers die deze data wilden onderzoeken kregen geen toegang tot deze cijfers, omdat zij volgens de makers alleen maar zouden zoeken naar manieren om het bewijs onderuit te halen. Dat zijn praktijken die horen bij een religie, niet bij wetenschap.

Manipulatie van temperatuurmetingen

De middeleeuwse warme periode...

... is verdwenen in de nieuwe hockeystick grafiek

Ook praat Ball over het 816 pagina's dikke klimaatrapport van het IPCC, dat volgens hem vol met leugens staat. De makers van het rapport gaven onderzoekers vervolgens opdracht op naar bewijzen te zoeken die de conclusies van het klimaatrapport bevestigen.

"Dat is hetzelfde als een werkgever die een onderzoek doet naar zijn eigen bedrijf en vervolgens tegen zijn werknemers zegt: Zorg dat je bewijzen vindt die de conclusies die ik in mijn rapport heb getrokken bevestigen. Dat is precies wat ze aan het doen zijn!", aldus Ball.

Redactie

Redactie

Dit artikel is geschreven door de redactie van Geotrendlines.

Lees alles van Redactie »