door ontken in Cultuur  ·  44 Reacties

  • 12
  • 896x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Nogmaals; "Amsterdam kan als verloren worden beschouwt!"

7
1 ontken

Nog twee nachtjes.... Dan is de ramadan voorbij.... wie weet wordt het weer een beetje rustig in de wijk Bos en Lommer.... question

2
2 LoydMorris

Schoonvegen.

1
3 Zeekomkommer

** gebruiker verwijderd **

Dat buurtbewoners angstig zijn kan ik me nog voorstellen maar we hebben toch ook nog zoiets als politie?

4 verwijderd23941

@4 In Amsterdam krijgen ze advies van een hoofddoekje. En die zegt, pamperen en thee-drinken.

8
5 ontken

De politie dus.

4
6 ontken

@1

Je schreef: ""Amsterdam kan als verloren worden beschouwt!""

Je onnozel en bekrompen reactie idem dito.

Amsterdam betreft een prachtstad c.q dorp. Een dorp, vergeleken met de metropolen die ik heb mogen aanschouwen betreft Amsterdam eerder een dorp. Een dorp omdat het ook veel aspecten heeft van een dorp, laagbouw, praktisch alles op loop- / fietsafstand.

Ik ga hier absoluut niet meer verhuizen, ik woon in een prachtige woning en een veilige buurt met een compleet economisch universum tot mijn beschikking; immers alles op loopafstand. 10 miljoen (bij wijze van spreken) verschillende cafeetjes, eettentjes, uitgaansgelegenheden, prachtige bioscoop om de hoek, een park, een prachtige markt, een zwembad, een uitstekend ziekenhuis, musea, etc etc...

Je moet wel erg depressief in het leven staan wil je je hier gaan vervelen.

30
7 Drumpf

@5

Je loopt achter, dat hoofddoekje debacle is allang verleden tijd.

23
8 Drumpf

@7 Wacht jij maar af wat komen gaat.

6
9 ontken

** gebruiker verwijderd **

@5 Dat is slechts zo in jouw hoofd. In het echte leven is dat niet zo.

10 verwijderd23941

@8 Nee hoor, alleen maar even in de kast.

4
11 Hans Brinker

** gebruiker verwijderd **

Nu de handhaving nog van art. 172 lid 1, 125 1,3 en bepaling 5:32.

12 gebruiker-verwijderd

@Drumpf Maar jij woont, zo te lezen, binnen de grachtengordel? De binnenkant van de werkelijkheid.

3
13 ontken

Wat moet je er nog van zeggen, het kan allemaal en gebeurt daarom ook.
De vlek zal zeker ook nog veel groter worden, en veel meer mensen gaan er last van krijgen.
Eigenrichting, dat is nog het enige wat je bescherming kan bieden.

5
14 klepzeiker

@7 : Echte cafeetjes zijn er niet meer, hooguit in gebied met veel toeristen. De buurtcafé's zijn allemaal weggepest met de smoes roken terugdringen. Op deze manier kunnen autochtonen tenminste niet bij elkaar komen zonder overheidstoezicht. Buurtwinkels ook. Weg. Ook daar ontmoet je elkaar niet meer. De enige soortgelijke winkels die je nog ziet, zijn islamitisch, om de één of andere reden kunnen die wel voortbestaan ook al zie je daar echt niet meer klanten dan je vroeger bij soortgelijke buurtwinkeltjes zag. Subsidie waarschijnlijk, of andere voorrechten die niet voor autochtonen gelden.

4
15 Wendel

En als iemand dieren of kleine kinderen iets doet, waar ik het zien kan, en die houdt niet meteen op als ik ze aanspreek, gaat dat het enige moment in mijn leven zijn dat ik niet voor mezelf insta.

0
16 Wendel

@7 Comfortabel hé, die bubbel? question

3
17 Bluth

@17 Totdat de bubbel uiteenspat.... question

2
18 Hans Brinker

@18 En dan zijn ze geschokt, en verbijstert.

4
19 ontken

Het was zo vreemd, hier in deze eerst prettige buurt. Er zaten op een rijtje een bakker, een slager en een kruidenier. De gemeente brak de hele straat open en liet het zo, driekwart jaar lang, totdat de slager als eerste vertrok vanwege te weinig omzet. De groenteman en de kruidenier hebben het uitgezongen tot aan hun pensioen resp. hun dood, maar ze hielden een groot gebrek aan klandizie, ook omdat één van het stel door het gebrek aan klanten de winkel steeds vaker dicht had. Vooral veel ouderen hadden hun "loopje" en sociaal contact via deze buurtwinkeltjes. Het was heel duidelijk opzet, want er is al die tijd, dat de straat opgebroken was, nooit iets mee gedaan en de protesten van de winkeliers haalden niets uit.

2
20 Wendel

@20 totdat het een gebied is verworden waar vooral Turken en Marokkanen kwamen wonen, toen begon het verval al. Slotervaart net zo..

2
21 Zeekomkommer

Vervelen zul je je inderdaad niet snel. Maar het artikel gaat over de overlast in Bos en Lommer, de criminaliteit aldaar, het gevoel van onveiligheid etc. Ik neem aan dat u niet in zo'n buurt woont waar een verkeerde blik naar de verkeerde persoon resulteert in bedreigingen en een paar krassen op de auto? U leeft volgens mij in een stadsdeel waar de genoemde problematiek vooral een ver van mijn bed show is.

1
22 ParadiseLost

@21 : Daarom beschreef ik het hier, misschien dat het wordt herkend, en verklaart waarom alleen een Turks winkeltje het wèl redt, al jaren. Niet dat ik wat tegen dat Turkse winkeltje heb, maar de Nederlandse winkeltjes lijken wel expres verdreven te zijn. Met welk doel?

2
23 Wendel

Dan komen ze hier de buurt in schuiven met hun wijkteam omdat mensen zo in een isolement geraken, zeggen ze helemaal bezorgd. Maar het enige dat ze bedenken, is mensen onder leiding van de gemeente en een stel yuppen een stuur op hun rug plakken om voorzieningen te treffen, die, als ze echt leuk zijn, alleen maar voor yuppen door yuppen zijn. En de rest, die nog meedoet, onder toezicht, vinger aan de pols, van de overheid. Bezorgd? Het bijt mensen altijd in de staart, later, linksaf of rechtsaf, als ze eraan meedoen. Mensen trekken zich terug, keren zich af van de overheid, vertellen ze niets meer. Ze willen informatie, meer niet. Want werkelijke hulp is er niet, alleen een beperkte serie gesprekken, geklets, dat is alles. De wortel van het kwaad, armoede, isolement door het verwijderen van alles, waar je elkaar tegenkwam, zonder dat het je een vermogen kost, en vooral zonder toezicht van de staatm, daar wordt natuurlijk niets aan gedaan.

1
24 Wendel

@23 eens, heb zelf de nodige wijken verloren mogen zien gaan, van de Schaapherderstraat tot de Javastraat en van het Mercatorplein tot de Emily Knappertstraat.. er bleef al heel snel na de eerste instroom van de Turken en Marokkanen weinig meer van over .

2
25 Zeekomkommer

Volkstuintjes zijn ook compleet veryupt en aan strenge regels gebonden.

0
26 Wendel

@7 .
Als ik het vergelijk met de tijd van 60 jaar geleden is het mijn Amsterdam niet meer maar een groot getto.

1
27 eigenmening

** gebruiker verwijderd **

@15 , correct. Shoarma zaak kan een allochtoon zo beginnen. Hoeft nog geen HACCP te hebben, en krijgt 2 jaar uitstel en korting belasting. Dan gaat de toko over op ander poppetje.

28 gebruiker-verwijderd

* Verwijderd door de redactie *

29 Gr@ndioos

@13 Daarbuiten is het ook vaak prima toeven en als het niet bevalt dan kan je beter naar elders, ik ken ook mensen die vanuit Amsterdam zijn vertrokken naar elders en weer zijn terug zijn gekomen omdat het toch niet beviel.

6
30 21st Century Guy

@5 Nou in menig eetgelegenheid in de Javastraat ziet het wit van de mensen hoor...

9
31 21st Century Guy

@26 Volkstuintjes dat is iets van oud links mischien beter om daar leuke woningen neer te zetten.

13
32 21st Century Guy

"Donderdag was het weer raak. Een gewapende man 'met Noord-Afrikaans uiterlijk', "

Verbaasd mij weer niets....

1
33 Lucien80

@33 Als u het niets verbaast waarom meldt u het dan ?!

7
34 21st Century Guy

We hebben het leger nodig, om bezet gebied terug te veroveren in eigen land.
Alles wat een dubbel paspoort heeft uitzetten, de rest in een heropvoedingskamp.

2
35 klepzeiker

@32 Volkstuintjes dat is iets van oud links.
Jij eigent je dingen toe die je helemaal niet waar kunt maken, je bent wel vaker van het zand in de oogjes strooien.

2
36 klepzeiker

@36 U wil beweren dat het niet zo is ? Kom eens met feiten zandstrooiende woestijnhaas.

6
37 21st Century Guy

@27 Er waren 60 jaar geleden ook ( Hollandse) pauperwijken daar is nieuwbouw voor in de plaats gekomen.

6
38 21st Century Guy

De mariniers veegden ooit Amsterdam centraal, en de Dam schoon, misschien is hier een herhaling haalbaar?

0
39 Hein2

-
Ook ik ken deze buurt in Amsterdam; wat eens mijn buurt was en die nu helemaal vreemd voor mij is. De toenemende grimmigheid en het gevoel van onveiligheid is tekenend.
-
Het wordt inderdaad hoog tijd deze gebieden in de grote steden terug te veroveren op de islamieten en andere vreemden. En dat zal niet eenvoudig zijn omdat het systeem reeds in verregaande mate is geïnfiltreerd. Een van de manieren om dit te doen is de volgende maal op de juiste politieke partij te stemmen. Pas dan kan er echt een begin gemaakt worden om deze ellende terug te draaien.
-
Het Forum voor Democratie zal in de komende tijd hierbij erg belangrijk zijn.
Deze partij is een veel betere keuze dan VVD, PvdA, CDA, D66, GL, CU, of SGP, ook wel aangeduid met "het kartel". Ook een stem op de SP of PvdD is hierbij uitstekend. Stem op de juiste politieke partij voor de echte hoognodige verandering.
/-
-

0
40 MrCally1

@7 Ik woon meer dan dertig jaar in Amsterdam, het grootste deel van mijn familie altijd al. We hebben het hier verschrikkelijk zien veranderen. De misdaad is extreem toegenomen, in mijn werk heb ik gewelddadige serieberovingen meegemaakt, praktisch allemaal islamieten (een enkele keer antillianen). Familie van me heeft islamitische buurkinderen zien opgroeien die nu in de gevangenis zitten wegens extreem gewelddadige marteling. Andere familie zit in een wijk die min of meer is gearabiseerd, waar je dus een buitenlander bent in de stad waar je wortels liggen. Een andere buurt met leuke café's waar ik kwam wordt ook overheerst door islamieten,vroeger een progressieve wijk, nu niks meer te beleven. Het progressieve café waar ik kwam werd overgenomen door arabieren tot er helemaal geen vrouwen meer kwamen, op een paar oude amsterdamse, het geweld nam er toe zodat Amsterdammers wegbleven, op een gegeven moment werd er zelfs iemand doodgeschoten maar ik kwam er toen al niet meer, en nu is het gesloten.

Zoals ik dat zie wordt de vrije mentaliteit van Amsterdam kapot gemaakt, de toleranten het eerst want die staan meer open voor diversiteit. Ik heb het zelf meegemaakt in vrije café's, hoe die Arabieren naar je kijken en je intimideren om de kleding die je draagt. Ik vraag niet om die gasten, ik weet ook niet waar ze op af komen, niet op mij, want ik moet religieuze vrouwenhaters niet.

1
41 zewa

In de buitenwijken van Utrecht is het niet anders. Kanaleneiland, Overvecht, het is 1 groot ghetto. Gelukkig woon ik in een Utrechtse wijk waar alleen de schoonmaakster een hoofddoek draagt!

2
42 Pollens

@41

Overdrijven is ook een kunst, ik woon ook al meer dan dertig jaar in Amsterdam en de wijk waar ik woon heeft zich in extreme, in positieve zin, mate een metamorfose ondergaan. Criminaliteit is flink afgenomen en het aantal festiviteiten flink toegenomen. Met de mentaliteit van Amsterdam is niets mis mee.

Dat bepaalde wijken minder lopen staat niet gelijk aan heel Amsterdam, zoveel is duidelijk.

1
43 Drumpf

@42

"Gelukkig woon ik in een Utrechtse wijk waar alleen de schoonmaakster een hoofddoek draagt!"

Ja hoofddoeken vormen ook een gevaar voor de volksgezondheid *koekoek* question

2
44 Drumpf

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@17Als je Rutte bedoelde, dan geef ik je uiteraard gelijk! 👍...

zojuist geplaatst door Strongoli

Strongoli
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@17Ik begrijp je reactie niet zo.Deze man is regiomanager in Ter Apel, niet de baas van het COA . Hij voert uit Wat Van der Burg hem opdraag...

3 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

http://archive.today...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Slavink
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@14 zeker, mij ontgaat ook wel het een en ander. Maar, als een reactie cynisch bedoelt is dan zetten sommigen dit erbij (sarc. uit of sarc. off)...

5 minuten geleden geplaatst door Slavink

sockknitter
Burgemeester Halsema: Hoofddoek is 'vergelijkbaar met mannen die een baard dragen'

O jee, moet mijn man nu zijn baard afscheren?...

7 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Wedergeboren
GroenLinks-PvdA wil de PVV verslaan met het klassieke ‘rode’ verhaal

http://archive.today...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Slavink
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@34 laten we het er op houden dat ik dom ben en jij 90 want dat schreef je zelf in een andere draad ... 😎...

8 minuten geleden geplaatst door Slavink

Snorrie
Andere partijen niet blij met tweet Wilders, maar het zal hem 'worst zijn'

@25Kabinetten worden genaamd naar de MP.En dat zal wilders nooit worden dus heeft Van de Burg volledig gelijk....

9 minuten geleden geplaatst door Snorrie

wildersfan
Twee meisjes van scooter geschopt, één slachtoffer in het ziekenhuis

Ik wil weleens weten hoe Timmermans dit gaat oplossen....

9 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Randi Sex Video HdO.g MudboneBegee PornXnxx Gay VidoesAnna Sophia BerglundXnxx Boobs HotXxx Beautiful AuntyPorn VirhinMoriah Mills ThreesomeReddit PantyNaked KissingCherry Crush OnlyfansHolepornAirport PornhubNaked Addison RaeJordan Carver TennisTelugu PoenInsesto RealContos Eróticos PornCumin Mouth CompilationEva Martinez OnlyfansItskaslol OnlyfansJulia Nickson NudeXvodroDesi Girl Xxx Hd VideoAmournth NakedPornô Ao VivoFilmes SexosAkidearest LeakedNoémie Lenoir NudeXxx Delhi Sex VideoXxx Porn CBig Boobies BlackJizzesPhun FroumTushty PornChicas XxMelhores Sites PornisBrynn Woods PornHot Latina Sex VideosHot Student SexRed Lip BjPassionh-d/comChubby Stepmom PornJenny Scordamalgia NudeHindi Xxx GandMy Hentai ComicBig Real TittsTop FuckKateharrisesPoirn HubResdit CuckoldNuds De FamosasPournhub ComNoodle PornActrices PornográficosCheese DickJustin Owen PornLayla StormFemboy HooterPornhub BoobsAnnika EvesFacesitting SlaveryNudes In PornCute Tern PornXse VideoPuri Sexएक्सएक्सएक्स2CyberspaceangelBrazzers Hot Mom PornPublic PusseyCfnm EmbarrassedMasage Rooms PornHentai BlackedWww T66y ComEurolive CamPurn HupKelly Mcgillis NudeAsian Sexiest PornXnx ChineseAmerican Sex Video Full HdBrazzers Hot SexyJapanese Porn SquirtJenna Lynn Meowri Onlyfans LeaksPorn NsfwInfluencer Leaked NudesMilftubeIndian Village XnxCarrie AmberlynIndian Bhabi Hot SexAmatuer Big TitsMovie Porn StreamVideo Bokep JavDiora Baird Onlyfans LeaksAvaxgreyJassuEmmy The Robot HentaiKelly Hu NudesAdivasi Sex MoviePorn Force VideoWife Getting Double PenetratedThe Best Porn Star In WorldFree Brazzers VidoeSara DiamantePerfect Tits VideoCumon FeetChatubatorSex Desi XxBignaturalsBig Tits PorntubesLarj PornHentaijoiKelsey Plum HusbandMom Pov VideosPeneolpe Cruz NudeSex Videos Of Beautiful GirlsKat Dennings SexsceneKareena Kapoor Xx VideoXxx Indian VidiosSunny Leone Porn Videos ComInternalcumshotsPornographic Television ChannelsSalice Rose Onlyfans LeakedTrail Park PornDani XxxPiblic SquirtShirley Maclaine NudeXxx Video Bf SexFree Anime Porn VideosNasty PorntubesXnxx Boobs SexLadki Ka Sex PhotoDani Daniels Hd Porn VideosCamel Toe PornosKin Basinger NudeNude Hot LesbiansHot Wife Bbc PornMyvidterLebians Sucking TitsAwlivv NudesTamannaah Bhatia XxxChaturbate CupleB T S PornSinfuldeeds KoreanChaturbat FrVideos Pprno GratisLeah Gotti XnxxSunny Leone Sexy ChootXxxxporn NetPornos En Escuelas