door Inter in Binnenland  ·  138 Reacties

  • 26
  • 1363x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@94 Geen van de maatregelen die ik voorstel is discriminerend. Ze gelden namelijk voor iedereen. Je spreekt pas van discriminatie als een bepaalde wet of maatregel alleen geldt voor een bepaalde groep.

5
101 RazorBlade

@99
Joh, trek het je niet aan. Geintje moet kunnen. Valt me op dat sommige mensen onderwerpen zo extreem serieus nemen. Veel te mooi weer, Nederland staat niet in brand, ergo, Europees gezien hebben Nederlanders maar heel weinig te klagen.

1
102 Drumpf

@92 Ik faciliteer wat precies? Kun je jouw gedachtengang hoe je tot die verdachtmaking bent gekomen uitleggen?

2
103 Hoofd bijzaken

@102 Dat wil ik ook graag zo houden. In Turkije was ook niet zo veel aan de hand 10 jaar geleden.

5
104 RazorBlade

@101

Ja hoor, we gaan allemaal naar de moskee en vinden het dus allemaal even erg als die gesloten worden. Ga lekker ergens anders retorische trucjes proberen uit te halen, bij mij gaat dit je niet lukken.

3
105 MK2000

@101 U beschrijft een reeks maatregelen tegen wespen - een bepaalde groep, dus.

0
106 Smiling

@104

Dat is appels met Turks fruit vergelijken, m.a.w je vergelijken gaat weer mank. Nederland lijkt in de verste verte niet op Turkije, een parlementaire democratie versus een autocratisch regiem, zelfs vóór het tijdperk Erdogan; zij het minder rigide. Ook demografisch gezien verschilt de Nederlandse samenleving met dat van Turkije en al helemaal in de context van het secularisme. Daar kan ik nog aan toevoegen dat het het aantal ongelovige in Nederland meer toeneemt dan gelovigen hetgeen resulteerden dat sinds 2015 in Nederland meer ongelovigen wonen dan gelovigen en die groep stijgt.

Je zult echt met een beter voorbeeld moeten komen.

1
107 Drumpf

@105 , nee bij jou niet, jij bent tenslotte een echte slimmerik die het pappen en nathouden wat we hier maar blijven doen een prima beleidsplan vindt .

oom agent die de boefjes op zijn oto laat dansen en ze een stoere "boks"toe geeft...lachen toch?
Ik ben t niet eens met wilders, vind t een rare kwiebus, maar tis toch frappant dat hij als enige in het hele politieke circus zelfs maar melding maakt van de hele ( moslim) vluchtelingen problematiek.
Het gehele politieke spectrum laat dit volkomen onvermeld in de verkiezingsprogrammas!
Niks aan de hand, kop in t zand, maar, om nog maar s een ander oudhollandsch spreekwoord aan te halen: de kruik gaat zolang te water tot hij...

6
108 dewaarheidishard

@108

We hebben het hier over (het voorkomen van) aanslagen. De aanpak waar jij een voorstander van bent vergroot het risico op een aanslag. In je oppervlakkige analyse ben ik verder niet geïnteresseerd.

3
109 MK2000

@108

"Het gehele politieke spectrum laat dit volkomen onvermeld "

Dat is gewoon nonsens natuurlijk. Bijna alle partijen hadden de kwestie immigratie in hun politieke manifest opgenomen. Dat je niet de moeite neemt deze te lezen is je goed recht maar de bewering dat politieke partijen niets doen met het vraagstuk immigratie betreft borrelpraat.

1
110 Drumpf

@108 Wilders die enige die melding maakt van vluchtelingenproblematiek?
https://www.vvd.nl/pijlers/immigratie/
https://www.cda.nl/standpunten/asiel-en-migratie/
https://d66.nl/standpunt-over/vluchtelingenstroom/
https://www.christenunie.nl/standpunt/vluchtelingen
En dat waren slechts de mogelijke coalitiepartijen. Frappant dat jouw beeld/mening hierover is wat het is. Lees eens wat om je heen voor je iets roept.

1
111 Hoofd bijzaken

@109 ik evenmin in jouw beledigende aannames over mijn eventuele vriendjes , vent.
en als t je niet bevalt sla je mijn bijdragen maar gewoon over, denk toch echt niet dat we elkaar nog kunnen gaan waarderen.
Als Mo en has op de politieoto mogen dansen, met rouwkransen mogen voetballen en stenen naar de bus gooien, kortom gewoon schijt kunnen hebben aan de regels in ons land en daarmee wegkomen is t misschien nog maar n klein stapje verder voor ze door de salafisten bijgepraat, denken dat een aanslagje hier ook wel op zijn plaats is.
Trouwens, stenen naar een bus gooien, t geeft misschien geen knal, maar levert toch levensgevaar op voor de inzittenden?! Ik noem dat ook n soort aanslag, ja.
Maar goed ze hadden misschien geen stageplek kunnen vinden , sja logisch dan..
weet je wat t is, nee niet jij MK, jij wil toch niet luisteren naar gezond verstand, maar als t wim en kees waren geweest op die kitwagen, denk je niet dat ze er dan met de gummi vanaf waren gerost en in de boeien op t buro waren beland?

5
112 dewaarheidishard

@105 Nee en de verkeersregels die gelden voor het rijden in een auto hebben ook weinig effect op mensen die geen rijbewijs hebben. Wat is nu eigenlijk je punt? We doen dit op precies dezelfde manier waarop we (neo)nazi's om gaan. Je mag allerlei vlaggen aan je gevel hangen maar niet een nazi vlag. Je mag allerlei boeken publiceren maar niet Mein Kampf. Je mag mensen op allerlei manieren groeten maar niet door je hand schuin naar boven te steken begeleid met de woorden heil Hitler.

Ook in Nederland hebben we dus wetten die bedoeld zijn om een groep mensen die we niet willen hebben in de Nederlandse samenleven zo veel mogelijk tegen te werken. Dat waren Rutte en Buma vast even vergeten toen ze de brief aan de formateur schreven. Die wetten gelden uiteraard voor iedereen maar zijn wel bedoeld als maatregel tegen een bepaalde groep.

5
113 RazorBlade

@112

Onzin, als de doorslaggevende reden voor het plannen en uitvoeren van een aanslag zou zijn dat je er relatief makkelijk mee weg komt, zou het beeld net andersom zijn en zouden er juist hier aanslagen gepleegd worden ipv in bijvoorbeeld Frankrijk. Dat bedoel ik nou met niet in staat zijn tot eenvoudige logische gevolgtrekkingen.

Hetzelfde geldt voor de rest van je dwaze betoog: het heeft niets te maken met de werkelijkheid. Het enige dat je in wezen doet is een aantal vooroordelen slap aan elkaar kletsen.

2
114 MK2000

@112
Tja, er worden ook stenen van viaducten gegooid door Piet en Klaas etc. etc.
De gretigheid waarmee bepaalde mensen de wandaden van Mo en has (?) uitvergroten en gemakshalve maar vergeten dat elke groep op zijn tijd onaangepast gedrag vertoont is beangstigend.
Het lijkt me daarom een goede zaak om de mensen die zo bang zijn in een fijne beschutte ommuurde omgeving te laten wonen. Misschien kunnen we er een eiland of een relatief leeg stuk Drenthe voor aanwijzen? Met een mooie muur en een hek met prikkeldraad en voor mijn part wachttorens en een stuk niemandsland. Kan men een grenscontrole instellen en misschien ook wel de gulden weer in ere herstellen. Dan kan de rest van Nederland gewoon zonder die angst en haatzaaiers verder leven.

3
115 PuurHagelslag

@113

Ze zijn bedoeld als maatregel tegen een bepaalde groep en zijn daarmee dus discriminerend. Het is discriminatie op basis van godsdienst, niet meer en niet minder. En dat weet je zelf ook wel, bespaar me dus je holle praatjes.

3
116 MK2000

@116 Ze zijn inderdaad bedoeld tegen de Islam net zoals er vele wetten zijn die verbieden om je als (neo)nazi te gedragen. Ben je dan ook tegen die wetten? Zou jij het een goed idee vinden als mensen in alle vrijheid een nazi vlag aan hun gevel mogen hangen of met Hitlergroet mogen demonstreren in het openbaar. Ik niet in ieder geval.

4
117 RazorBlade

@117

Dit is goedkope retorica. Je vergelijking tussen de islam en (neo)nazi's slaat als een tang op een varken.

Geef nou maar gewoon toe dat je er op uit bent moslims te discrimineren, zoals je hier eigenlijk impliciet al doet. Ben je tenminste nog oprecht gestoord, nu ben je schijnheilig gestoord.

5
118 MK2000

@118
De islam zijn de nieuwe Duitsers.

4
119 klepzeiker

* Verwijderd door de redactie *

120 MK2000

enne...we heben hier nog geen aanslagen gehad??
Wijlen Theo van Gogh zou zich in zn graf omdraaien als hij dat hoorde.
shame on you walgelijke dhimmies.
-maar goed, het is gewoon niet mogelijk het onwankelbare morele gelijk van de wegkijkers en goedpraters in deze samenleving tot wankelen te brengen, alles wat aan hun overtuiging tornt vinden ze maar domme rechtse praat.
gaan ze schelden en beledigend uit de hoek komen.
Bek altijd vol over deugend fatsoen maar iedereen die t niet met ze eens is , is meteen gestoord en schijnheilig en wat niet al
Ze komen er nog wel achter als hun kleindochters straks een hoofddoek om moeten om nog veilig over straat te kunnen, of hun haar van ellende maar zwart moeten verven zoals ze in zweden al doen.

5
121 dewaarheidishard

@120
Nou,nou. Jij durft.

5
122 klepzeiker

@112 Bent u niet degene die met U aangesproken wilde worden in een ander draadje?

3
123 Wijhuis

@120
Hopelijk kost je dit een ban.

5
124 klepzeiker

@124

Wacht ff hoor: jij komt hier met de uitgesproken walgelijke uitspraak dat moslims nazi's zijn, maar vervolgens heb ik het gedaan als ik dat benevelde waanzin vind.

Ik zou maar niet te hard hopen dat iemand hier een ban krijgt, misschien ben je zelf straks wel aan de beurt. En nee, ik ga je niet aangeven bij de moderatie, daar heb ik helemaal niets mee. Maar als je dat net wel bij mij gedaan hebt, trek je zelf juist de aandacht op je eigen idioterie. Niet slim als je het mij vraagt,

4
125 MK2000

@121

Als ik dit soort hysterische onzin lees, vraag ik me af of we banger moeten zijn voor een aanslag uit moslimhoek of juist van de kant van extreem rechts. Wat mij betreft zijn jullie iig allemaal even maf.

5
126 MK2000

@113 In Nederland hebben we wetten die bedoeld zijn om gedrag dat we niet willen tegen te gaan. Dat een bepaalde groep daar soms meer 'last' van heeft dan een ander, is iets anders dan maatregelen tegen een groep nemen - die per slot van rekening niet per se het ongewenste gedrag vertoont.

0
127 Smiling

@124 geef je nog antwoord op @103 ?
Zijn mensen die producten kopen die zijn geproduceerd en/of vervoerd mbv olieproducten, afkomstig uit Saudi-Arabië, faciliteerders? Dat land sponsort immers Wahabistische culturele stichtingen (moskeeen) in NL...

3
128 Hoofd bijzaken

@121 De bijtende ironie: extreemrechtsen noemen mensen die hun mening niet delen "walgelijke dhimmies". Heel fatsoenlijk! Jij deugt!

4
129 Hoofd bijzaken

@129 ik citeerde de inmiddels alweer vergeten Theo Van Gogh, die deze term frequent hanteerde voor de wegkijkerds. Toen al.

3
130 dewaarheidishard

@129

Precies. Pleiten voor discriminatie obv godsdienst, de mensen die je dit aan wil doen wegzetten als nazi's en zelf niet inzien hoe belachelijk krom dit is. 'Bijtende ironie' idd.

2
131 MK2000

@131
Ik blijf erbij, De islam zijn de nieuwe nazi's.

4
132 klepzeiker

MK2000,

kijk rustig even deze video en leg daarna helder en duidelijk uit waarom een vergelijking van Islam en (neo) nazi's niet klopt:

http://nieuws.tpo.nl/2017/01/08/isis-laat-kleuters-executies-uitvoeren-op-video/?utm_medium=website&utm_source=nieuwskoerier.nl

3
133 RazorBlade

@133

Ja de groeten. Leg zelf eerst maar even in je eigen woorden uit waar dit heen gaat. Laat ik je, voor je daaraan begint, alvast dit verklappen: je moet van zeer goede huize komen om me er van te overtuigen dat iedere moslim een (potentiële) IS-aanhanger is. Dit ruikt iig al weer sterk naar bizarre anti-islam agitprop waar ik niet in ga stinken.

2
134 MK2000

@134 Ok, ik zal het even uitleggen. De video is een propaganda filmpje van IS. Het is dus niet een anti islam filmpje maar gemaakt door moslims zelf. In de video zie je hoe kleine kinderen krijgsgevangenen moeten vermoorden. Dit doen ze met een pistol en een mes door de keel door te snijden. Kortom, zeer luguber. Zelfs zo luguber dat zelfs de Nazi's dat niet door hun kinderen lieten doen.

En nee, niemand heeft ooit gezegd dat alle Islamieten terroristen zijn of zelfs maar dat alle Islamieten slecht zijn. Dat is ook niet zo bij alle nazi's. Ook in het Duitse leger waren er mensen die uitsluitend gewonde verzorgde en ook die hadden een hakenkruis op hun uniform. Toch is het zo dat we niet willen dat mensen met hakkenkruizen rondlopen en daarom is dat verboden. We vinden namelijk dat de Nazi's voor zulke slechte dingen verantwoordelijk waren als groep dat we speciale wetten hebben tegen nazi symbolen.

Nu is mijn vraag aan jou natuurlijk waarom we wel allerlei wetten maken om er voor te zorgen dat we nazi's niet gaan verheerlijken maar dat we dat niet doen voor de Islam. In beide gevallen zijn ze verantwoordelijk voor het meest extreme geweld en in beide gevallen is het niet zo dat de hele groep daar verantwoordelijk voor gehouden kan worden.

Van mij mag iedereen in vrijheid geloven wat hij wil. Zelfs als ik het er niet mee eens ben of er zelf niet in geloof. Dat is een vrijheid die we moeten koesteren. Toch trek ik een grens bij een geloof dat zo duidelijk verbonden is aan geweld en terreur en het inperken van anderen hun vrijheden. Ik wil hier niet een geloof dat homo's van daken gooit of journalisten het hoofd afsnijd. En dan kun je mij voor extremist uitmaken maar dat zegt denk ik meer over jou dan over mij.

4
135 RazorBlade

@135

Je aanname faalt om de volgende zeer eenvoudige reden: als er werkelijk een zo duidelijke link zou zijn tussen de islam en terrorisme als jij stelt, zouden de terroristen niet de uitzondering maar de regel zijn. Het is echter andersom. Klaar en simpel.

Bespaar me verder je vergezochte vergelijkingen tussen nazi's en moslims, bespottelijk dit. Zo kun je iedere groep waarbinnen er individuen zijn die gebruik maken van grof geweld wel wegzetten als nazi's, klinkklare onzin.

3
136 MK2000

@136 "Zo kun je iedere groep waarbinnen er individuen zijn die gebruik maken van grof geweld wel wegzetten als nazi's, klinkklare onzin."

Goed punt. Er zullen ongetwijfeld onder postzegelverzamelaars ook mensen zijn die extreem gewelddadig zijn. Toch is het niet zo dat er overal in de wereld aanslagen worden gepleegd door postzegelverzamelaars. Er is ook geen link te vinden tussen aanslagen en postzegel verzamelen. Ik bedoel, ik ken geen enkele terrorist die eerst aan een postzegel likt voordat hij zichzelf opblaast. Zo ver ik weet zijn er wel gewelddadige postzegelverzamelaars maar geen enkele postzegelverzamelaar haalt zijn motivatie om te doden uit zijn hobby om postzegels te verzamelen.

Daar komt nog iets bij. IS heeft een compleet leger dat in staat is om regeringslegers te verslaan op het slagveld. Dan hebben we het dus niet meer over een enkel gewelddadig individu binnen een groep. Dan hebben we het over een gestructureerd leger met commandanten. En dan hebben we nog alle andere Islamitische terreur bewegingen zoals Al-Qaeda of Boko haram.

Jij geeft aan dat bij Moslims de gewelddadige terrorist de uitzondering is en dat is gelukkig ook zo maar dat zelfde geld voor de neonazi's. Hoeveel grote aanslagen hebben de neonazi's de afgelopen 10 jaar gepleegd in Europa en vergelijk dat eens met de hoeveelheid aanslagen van moslim terroristen. Nu wil ik niets goed praten over neonazi's maar heden ten dagen zijn de Moslims heel wat actiever als het om geweld gaat dan de neonazi's.

2
137 RazorBlade

@137

Wat is dit nou weer voor onzin over 'postzegelverzamelaars'? Het is veelzeggend m.i. dat je van mijn reactie een karikatuur meent te moeten maken om je gelijk te halen. Het slaat natuurlijk helemaal nergens op dit. Ieder land met een leger dat (in voorkomende gevallen) zich misdraagt op een of andere wijze bestaat volgens de logica die je hier toepast uit een stelletje nazi's. Nederland stuurde vlak na WO2 een leger naar Indonesië om verder te kunnen gaan met de boel daar leegroven. Waren toen nazi's volgens jouw logica. Zijn we dat dan nog steeds nu, of waren we dat opeens niet meer toen we er toch maar van af zagen? Hetzelfde geldt onverkort voor zo'n beetje elk land dat ooit om bedenkelijke redenen een ander land is binnengevallen, allemaal nazi's volgens jou. Dom gelul.

0
138 MK2000

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

9 minuten geleden geplaatst door duurendaal

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

20 minuten geleden geplaatst door duurendaal

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...

24 minuten geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Dat hoeft niet want ze zijn hier vrijwillig dus niets houd ze tegen om lekker terug te gaan ....

26 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Graaier1000
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

Dit gaat de verkeerde kant op. Dirk moet zorgen voor voldoende beveiligers in de winkel. Zij zijn opgeleid om op een goede manier in te grijpen....

27 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@12 Inderdaad. Nu je het zegt. 💡...

27 minuten geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
BBB gebruikt overheid als fruitmachine, geruzie alom en formatie gaat alweer in standje rust - Joop - BNNVARA

"BBB blijkt er een aparte omgang met de realiteit op na te houden."Zet Joop en Bnn/drama op de plaats van BBB en dan klopt het .Want daar ...

27 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Kopzorgen voor provincie Utrecht door overvol elektriciteitsnet: ’Rampzalig nieuws’

Koop allemaal een elektrische auto zeiden ze is goed voor het milieu zeiden ze.Plaats de oude meter terug die op muntjes ging ....

29 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Joodse Nederlander bekladde partijbureau ChristenUnie

Een joodse Nederlander bestaat niet .Een Nederlandse jood wel....

32 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Nederland raakt steeds dieper in opvangcrisis: ’De rek is eruit’

Ja , raar he hoe kan dat toch .Gaan ze natuurlijk onderzoeken hoe dat nou kan en daar gaat weer een paar jaar overheen en vervolgens kunnen ze...

33 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Bhabhi Ji Ki ChudaiBrittneyhoneyBella Brookz JoiCartoon XChanel Preston BdsmProthotsMileroticoxOncam MeHentai RelaseSixsome SexThw PorndudeTeens GropeFreeuse Fantasy.comAdam And Eve Online ShoppingNewest Porn StarletFilmes Pornor GratuitoHd Bp VideoXxxxxxxxxxxxcXxx Desi MalNylon SexFemdom HeadscissorsHarley Quinn's BoobsYoung Nip SlipFree Hentai MangaSexy Jennifer Love HewittHot Aunty BfJabardasti KiAliyah MarieNude Bengali SexBrother & Sister PornVillage Aunty Fucking VideosAnal In SleepWwe Paige LeakBlacked ThickPublic Shower Gay PornVideos De Animes PornográficosRion KingHard Ass FuckVillage Aunty Sex VediosLesbian Step Mom SeductionXxx In ForestSucking Gf BoobsAnnabelle PornHitomi Tanaka GangbangedNudes S PoppinDorm Dare VideosGirlsdoporn BlackSexxx.conCamwhiresWebanonceValentilaRakhi Sawant Sex XxxMella MeganHd BigtitMaria Brink SexyPorn Video Indian NewAnttysexEmily Renee PornEbony Amature PornAlisandra MonroeRussian Nude BeachNude In TubeMissskaylaxTorima HentaiHd Indian Sex VediosSanta LatinaGay Daddy Bear PornAnn Jillian NudeR FreeusePornografia Hd GratisRani Mukherjee NudeKristen Stewart SexPron ComicsDesi Porn Hd VideosHorny MoviesBabita Ji XxxXxx Bihar ComGianna Dior PovAurora Skye PornPornostreamingCourteney Cox NudePorn In The BathtubJanner3dCody CumminsXxx Com Hd HindiNew Indian Xx VideoIndian Sex Movie SiteTransgender FukPruvate SocietyFotografias NudesArianna HaileyNew Xxx XnxxNude Sexy BoobsCheating Mom FuckDesi Gujarati Porn VideoFakehubAdult Sexual ComicsSxxxyHidden Camera Dress ChangeRedtub PornePornhub.conmIndustry InvadersMary Jean SexDeep Throat A BananaPron Star HdFull Length Sexy VideoAsahi Mizuno UncensoredEsmee 4 KeepsMallu MalayaliSexy BallbustingAnime HentauSites De Videos PornoBrazzers.Twinks BjSexy Blue Picture Video HdGirlfriend Showing BoobsNikki Minage PornHomemade FuckingPorn FilmePorn PrimitaBrazzers 2023Secretarias PornosAnal LesbuanBajaj Sex VideoHorse FucIrisadamsoneOld Women PornCintia Dicker NudeIndopornoFemcumVirus Free Porn For FreeSex Chat.NudefakeMypornoPornos ExtremoAnal PawgPorn BerzilHot Carmen ElectraXnxx CondamXxxagMolly Moon XxxEbony NipplesNoodlemagaineFetish Porn SitesYomywristMia Khlifa Sexy VideoIndian Feet FemdomNo 1 Porn SiteOlivia StarkNude Blond