FNV-leden vanochtend in Arnhem
NOS NieuwsAangepast

Weinig problemen voor reizigers door treinstaking in Arnhem

De staking van NS-medewerkers, vanochtend op het station in Arnhem, heeft niet tot grote problemen geleid. Volgens een woordvoerder van de NS zijn slechts drie treinen uitgevallen en hebben twaalf medewerkers zich als staker laten registreren.

Aan de actie van de FNV deden ongeveer zestig NS'ers mee, maar daarbij zaten volgens de NS-woordvoerder veel mensen die vandaag toch al niet hoefden te werken.

De FNV wil onder meer dat er een tweede conducteur wordt ingezet op de dubbeldekker. Ook zou de NS moeten meebieden op regionale lijnen en moeten de winkels op de stations in eigen beheer blijven.

Slopen

Volgens de bond was de actie in Arnhem niet bedoeld om reizigers te raken. "We willen alleen proberen de NS duidelijk te maken dat we de strijd aangaan tegen de slechte plannen van de directie, die ons mooie staatsbedrijf aan het slopen is", zei FNV-bestuurder Henri Janssen vanochtend.

Maandag voerden NS-medewerkers al actie in Zwolle en Den Haag. Dat leidde tot uitval, maar veel treinen reden gewoon. "Er was toen niet veel overlast voor reizigers, omdat het om slechts twee stations ging", zegt Janssen. "Nu is het op één station, dus we hebben niet het doel om Nederland massaal plat te leggen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl