Het kabinet-Trump bestaat alleen maar uit steenrijke mensen. De reden waarom is voor de president heel eenvoudig

© REUTERS

Rijke mensen weten als geen ander hoe ze de economie goed moeten laten draaien. En dus bestaat het kabinet van Donald Trump bijna enkel uit mensen die in het verleden minstens enkele miljoenen kapitaal vergaard hebben. Het zou zelfs gaan om het rijkste kabinet in de geschiedenis van de Amerikaanse politiek.

jdb

“Ik hou van alle mensen, rijk of arm, maar op welbepaalde posities wil ik nu eenmaal geen arme mensen”, luidt de eenvoudige uitleg van Trump.

De Amerikaanse president heeft onder meer Wilbur Ross in dienst, een miljardair die ooit kapitaal heeft gemaakt met het oplappen van bedrijven die op sterven na dood waren. En dan is er ook nog Todd Ricketss, die deel uitmaakt van een miljardairsfamilie met een heleboel nachtclubs in Chicago.

“Iemand heeft me ooit gevraagd waarom ik alleen maar rijke personen in dienst neem om zich te focussen op ons economisch beleid. Wel, dat is precies het soort denken dat we willen stimuleren. Zij vertegenwoordigen nu het land en moesten heel veel loon inleveren om deze job te mogen uitoefenen”, vertelde Trump op een bijeenkomst in Iowa.

Maar niet iedereen is akkoord met de logica van Trump. “Wie rijk is beschikt daarom nog niet zozeer over een grote portie wijsheid en empathie. Bovendien is de kans klein die rijken zich kunnen inleven in het leven van de doorsnee Amerikaan”, klinkt het bij de democraat Ed Markey.

LEES OOK. NieuweTrumpcare voorgesteld: “Wolf in schapenvacht”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen