door Inter in Binnenland  ·  34 Reacties

  • 6
  • 906x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Één van de leuke boeken in dit verband is 'The deeper truth, uncovering the missing history of Egypt' van Richard Russell Cassaro, dat o.a. de overeenkomsten tussen Jezus en Osiris behandelt.

5
1 Proemevla

Hoe kun je je salaris binnen strijken? Begin een idioot onderzoek.

14
2 gaulette

En als ze er van overtuigd zijn dat Jezus niet echt heeft bestaan, mogen ze beginnen aan Mo.

6
3 gaulette

* mompelt iets als "het is dan ook geloof" *

4
4 TedjeR

Barbapappa bestaat ook, ik heb filmmateriaal, net als jezus , goed gedocumenteerd..
Oh wacht

3
5 Magna Carta

Was gewoon een timmerman met een levendige fantasie

3
6 Moetffmijneikwijt

Twijfel is het begin van alle kennis

0
7 HenkG

@7 leuk dat je dat schrijft.... laat de dogmatiek van religie die twijfel juist willen onderdrukken met ene schijn-zekerheid...

1
8 TedjeR

historisch? dan zou hij echt hebben geleefd. aangezien hercules dat niet heeft...slecht gekozen term

2
9 Lets keep it cool

Wie gelooft nou in sprookjes?

2
10 Pffff

@4 Probleem voor christenen is uiteraard dat het centrale idee van hun religie is dat de zoon van god letterlijk op Aarde is gekomen als mens, gestorven is, en herrezen. Je hebt het dus niet meer alleen over geloof in een opperwezen, maar een fysieke manifestatie, die dus historisch gebeurd moet zijn..

1
11 d6072b01

Schitterend. @2 ++

Hoe willen ze dit ooit bewijzen?
Door God te laten verschijnen die het onder ede toegeeft?
Door meer onbetrouwbare geschriften slecht te vertalen. En te beweren dat men gelijk heeft, zoals de kerk al eeuwen doet, en ondertussen maar heidense dagen in hun geloof opnemen om de "barbaren" in te kunnen lijven.
Dat de meeste delen van de bijbel eeuwen na dato pas geschreven zijn zegt ook het een en ander. Ja, veel dingen kloppen wel, zoals locaties van steden die in de laatste 150 jaar alsnog gevonden zijn. Maar om nu te zeggen dat je zoveel weet van een persoon van meer als 2000 jaar geleden... Dat is optimistisch, en nijgt in mijn ogen naar bedrog..

1
12 Logic

Ik heb mijzelf altijd afgevraagd hoe men kon weten wat Jezus allemaal zou hebben gezegd en gedaan, zelfs wanneer hij alleen was. Dan besef ik dat JK Rowling ook altijd weet wat Harry Potter zegt en doet. Dus het moet wel goddelijke inspiratie zijn.

Wat zijn bestaan betreft, het is goed mogelijk dat een van vele messiassen van die tijd de naam Yeshua/Joshua heeft gedragen. Aangaande de wonderen kennen we wel de verhalen van Indiase goeroes die mensen gemakkelijk voor de gek houden.

0
13 it'sanewday

@12 [ Dat de meeste delen van de bijbel eeuwen na dato pas geschreven zijn ]
Correctie: enkele decennia tot ca. 2 eeuwen later.

Het huidige Nieuwe testament is in de 4de eeuw tot stand gekomen. Daarvoor bestonden ruim 30 verschillende evangelieën. De keuze voor de overblijvende 4 evangelieën (inmiddels ook aangepast?) was bovendien politiek gebaseerd.

1
14 TedjeR

@11 Probleem is eerder dat iedereen zoon/dochter van 'God' is en geen tussenpersoon (priester/kerk) nodig heeft.

7
15 Proemevla

En Mohammed/Allah dus ook!

0
16 Zie Hier

Mohammed het denkelijk well bestaan, maar hij was gewoon een dwaas die allerlei dingen heeft gedaan. Hij was ongeletterd, hield van hele jonge meisjes en gebruikte zijn leger en zwaard nogal gemakkelijk.

Na meer dan 100 jaar heeft toen iemand de koran geschreven.

Iedereen met een beetje verstand begrijpt dat alle religieuze boeken geschreven zijn om het gepeupel te onderdrukken en een elke de macht over hun te accepteren

2
17 niet-alles-geloven

@15 Ik ben de zoon van twee mensen, die op hun buurt kinderen waren van andere mensen, terug in de geschiedenis, in een onondergebroken lijn van nakomelingen, helemaal tot het moment dat een molecuul bij toeval een kopie van zichzelf maakte. question

0
18 d6072b01

Ach ja, dan weer is Jezus Julius Caesar, dan weer is hij niet aan het kruis gestorven maar gemigreerd naar Kashmir, wie het weet mag het zeggen.

0
19 Conclusius

@18 question

0
20 Proemevla

Hoeveel onderzoeken zijn hierover al gedaan? Dat kun je toch geen nieuws meer noemen.

3
21 Wijhuis

Volgens Tesla en wat volkeren is 'alles' een gevolg van bewegingen van licht en de 'dood' een terugkeer van het licht naar zichzelf (gebracht door een irritant computer stemmetje):

6
22 Proemevla

Beluister deze ook eens:


En als je een keer wilt lachen :

0
23 manpower

** gebruiker verwijderd **

Het wachten is nu op onderzoek dat de geboorte van Mohammed, profeet ontkent.

24 verwijderd924924212

Bwian of Nazereth !

0
25 MarcusCole

** gebruiker verwijderd **

@17 . De Koran zoals moslims die aangeleverd krijgen is rond of in de 8-eeuw samengesteld. Over het maken van dat boek is veel onderzoek gedaan. Ik las er een boek over.

"De Omstedën Bronnen van de Islam" Mulder/Milo.

Gedegen onderzoek, niet eerder gedaan. Conclusie; er is meer uit de Koran weggelaten dan er in terecht is gekomen. Voer voor ieder islambetwijfelaar.

26 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

Ach zolang er mensen zijn die troost vinden in het onbegrijpelijke zullen er ook mensen zijn die het bestrijden .

27 verwijderd682241

** gebruiker verwijderd **

Ik geloof dat Jezus er was.

28 verwijderd924924212

@14 [Het huidige Nieuwe testament is in de 4de eeuw tot stand gekomen. Daarvoor bestonden ruim 30 verschillende evangelieën. De keuze voor de overblijvende 4 evangelieën (inmiddels ook aangepast?) was bovendien politiek gebaseerd.]

De canon van het NT was rond het jaar 200 al grotendeels tot stand gekomen. Bronnen hiervoor zijn Irenaeus van Lyon, Tertullianus, Clemens van Alexandrië en het Muratori-fragment. Wat betreft de evangeliën:

1. Irenaeus (gest. c. 202) schrijft dat het er vier zijn, 'niet meer of minder', nl. die van Johannes, Lucas, Mattheus en Marcus.

‘It is not possible that the Gospels can be either more or fewer in number than they are. For that according to John relates His original, effectual, and glorious generation from the Father... But that according to Luke, taking up [His] priestly character, commenced with Zacharias the priest... Matthew, again, relates His generation as a man... Mark, on the other hand, commences with [a reference to] the prophetical spirit coming down from on high to men...’
http://www.newadvent.org/fathers/0103311.htm

2. Tertullianus (c. 155-240) beschouwt de evangeliën van Johannes, Mattheus, Lucas en Marcus als canonisch.

‘Of the apostles, therefore, John and Matthew first instil faith into us; while of apostolic men, Luke and Mark renew it afterwards. These all start with the same principles of the faith, so far as relates to the one only God the Creator and His Christ, how that He was born of the Virgin, and came to fulfil the law and the prophets. Never mind if there does occur some variation in the order of their narratives...’
http://www.newadvent.org/fathers/03124.htm

3. Clemens (c. 150-215) spreekt van ‘de vier evangeliën’, geeft elders citaten uit de ons bekende teksten.

‘On this account he says: "When Salome ' asked when she would know the answer to her questions, the Lord said, When you trample on the robe of shame, and when the two shall be one, and the male with the female, and there is neither male nor female." In the first place we have not got the saying in the four Gospels that have been handed down to us, but in the Gospel according to the Egyptians. Secondly Cassia seems to me not to know that it refers to wrath in speaking of and to desire in speaking of the female.’
http://www.earlychristianwritings.com/text/clement-stromata-book3-english.html

4. Het Muratori-fragment (waarschijnlijk geschreven rond 170) noemt vier evangeliën, van --, --, Lucas en Johannes. (De eerste twee namen zijn weggevallen.)

‘...at which nevertheless he was present, and so he placed [them in his narrative]. The third book of the Gospel is that according to Luke. Luke, the well-known physician, after the ascension of Christ, when Paul had taken with him as one zealous for the law, composed it in his own name, according to [the general] belief. Yet he himself had not seen the Lord in the flesh; and therefore, as he was able to ascertain events, so indeed he begins to tell the story from the birth of John. The fourth of the Gospels is that of John, [one] of the disciples.’
http://www.bible-researcher.com/muratorian.html

0
29 Civilis

@2

Wetenschappers halen tenminste geld binnen met een interessante onderzoeken, een onnozele oneliner plaatsen op nieuwskoerier is nog geen cent waard.


@27

Wetenschappers bestrijden niet per definitie geloof, zij hanteren wetenschappelijk bewijslast als ultiem bewijs of iets klopt of, niet minder onbelangrijk, dat iets niet klopt. Niets minder of meer.

Zo is Engelse professor en bioloog Richard Dawkins een prominent spreker op talloze debatten over geloof en heeft destijds een vrij controversieel geschreven boek gepubliceerd 'the god delusion'. Hoewel controversieel, voor mij als atheist zijnde vond ik het een zeer goed onderbouwd boek over de nonsens van het bestaan van een god.
Je kunt menig debat van hem vinden op YouTube, echt een aanrader. En als dat een snaar raakt dan raad ik ook aan om eens op YouTube naar de jaarlijkse Isaac Asimov Memorial Debat te kijken, aangestuurd door eveneens een beroemde wetenschapper Neil deGrasse Tyson, ook beter bekend van de serie Cosmos a spacetime odyssey (ook de moeite waard)

0
30 Drumpf

Ik ben een paar christelijke dominees tegengekomen op het net die hetzelfde stelden - dat een singulier figuur als Jesus nooit heeft bestaan maar dat achteraf een passend verhaal in elkaar is geknutseld uit heel veel verhalen over rondtrekkende predikers. Dat rondtrekkend prediken was nl vroeger een gewoonte, men verdiende daar het brood mee, en verrichtte ook wel wonderen van goochelkunst en/of geneeskunst. Evengoed gun ik de christenen hun Jesus wel, want hij of 'hij' preekte geen geweld en zei verstandige dingen. Maar dat christenen niet willen erkennen dat hij cannabisolie gebruikte als medicijn is toch wel erg hypocriet. Het recept van die olie stond in de bijbel voordat de censuur toesloeg... En de vrouw van Jesus is helemaal vakkundig weggewerkt, omdat de nonnen en monniken teveel kinderen produceerden die recht hadden op de erfenissen waar de kerk zijn zinnen op had gezet. Daarop werd het celibaat uitgevonden en moest Jesus er ook aan geloven. https://duckduckgo.com/?q=was+jesus+a+stoner&t=ffab&ia=news

0
31 Ness

Als die Jezus ooit het onderstaande gezegd heeft
dan voelt een gewoon mens zich toch ook aangesproken
en probeert dan die Jezus te volgen in de geest v/h Universele leven
zoals het juist voor de Aardemens (Adam/EVa) bedoeld is
in geestelijke zin >

"Mijn fysieke lichaam is uit de natuur van deze Aarde genomen
maar in dit fysieke lichaam leeft de Universele geest......en ...
Jullie zijn allen als mijn broeders en zusters ook uit de natuur van deze
Aarde genomen en de Universele geest wil ten volle in jullie wezen
intrek nemen opdat jullie net als Ik het Universele leven vinden
in jezelf en zo worden als Ik ; Een levende zoon , kindvan de Universele geest
die de dood overwonnen heeft in zijn geestelijke hart "

0
32 m+m = Z

Veel mensen geloven meer in een Iphone of de nieuwste Samsung.
Moet je eens kijken hoe een wereldkennis die mensen hebben.

0
33 techcenter

Eén van de historici met, op zijn zachtst gezegd, ernstige twijfels aan het bestaan van Jezus is Richard Carrier. Hij heeft daar een lezing over gegeven die zeer de moeite waard is:

0
34 Corr Bhán

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

34 minuten geleden geplaatst door duurendaal

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

1 uur geleden geplaatst door duurendaal

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Dat hoeft niet want ze zijn hier vrijwillig dus niets houd ze tegen om lekker terug te gaan ....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Graaier1000
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

Dit gaat de verkeerde kant op. Dirk moet zorgen voor voldoende beveiligers in de winkel. Zij zijn opgeleid om op een goede manier in te grijpen....

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@12 Inderdaad. Nu je het zegt. 💡...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
BBB gebruikt overheid als fruitmachine, geruzie alom en formatie gaat alweer in standje rust - Joop - BNNVARA

"BBB blijkt er een aparte omgang met de realiteit op na te houden."Zet Joop en Bnn/drama op de plaats van BBB en dan klopt het .Want daar ...

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Kopzorgen voor provincie Utrecht door overvol elektriciteitsnet: ’Rampzalig nieuws’

Koop allemaal een elektrische auto zeiden ze is goed voor het milieu zeiden ze.Plaats de oude meter terug die op muntjes ging ....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Joodse Nederlander bekladde partijbureau ChristenUnie

Een joodse Nederlander bestaat niet .Een Nederlandse jood wel....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Nederland raakt steeds dieper in opvangcrisis: ’De rek is eruit’

Ja , raar he hoe kan dat toch .Gaan ze natuurlijk onderzoeken hoe dat nou kan en daar gaat weer een paar jaar overheen en vervolgens kunnen ze...

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Big Cock Sexy VideoIndian School Teacher SexX Video AndhraHistoires Pornos GaysJacquie Michel Video GratuiteRichh DesVerporno.Aunty Pissing VideoEbony Mature XxxBros Bang.comSexymilfmaryWife DominatingOnlyfans Leaks VideosMortalkombat PornIndian Hindi Porn MoviesThreesome EroticaCeleb Porn VideosFull Vintage PornPorno Com LegendVerging PornHd X X X VideoBad Bhabie NudeIndian Porn Hub VideosStrip Games OnlineBbw Anal PainSpanking SitesRiley Steele NudeSex Indian NewXxxviveoBig Tite XxxNaked Ted HeadsCandy StripersBlack Teen FuckOtoko No KoMaa Ne Bete Se ChudwayaBeautiful Girlsex VideosXhampstrNudes ImagesThehub Porn4cahnBrazzees3xMinnesota EroticaLaley Cuoco NudeBimbofetishسكس.عربياتAsiatica NuaAlyssa WestBhabhi New PornDesi Porn BathPorn HaremThe Porn DuedeSexoporno XxxNikita KinkaAfrican Nude WomenRomantick X VideoUnfaithful Sex ScenePawg Bent OverHdporm VideosSexo VoreanoDesi Aunty XhmasterNo Name55Onlyfans ArchiveBigtit BabesXvdiDora Madison NudeTry On Haul NudeGold Diggers The Secret Of Bear MountainJuanita Belle Sex TapeIndian Heroine Sex VideoCeara LynchChina Bf Sex VideoHollyhotwife PornXxx GratsiHindi Sexy Movie HdIori KogawaDimple Sex VideoPovtrannyThai Street MeatOverflow UncensordWomen Getting CreampiedHard SaxXnxvIndian Girl Ass Fuckسایت سکسJaponesa NuaHabesha SexxxKayla KeidenJija Sali Ki Chudai Ki KahaniIndian Strip DanceSex In The Public BusChat NudeMadison IvypornYago XxxPornagraphic WallpapersOpen Romance VideoLina FlexHikari SakurabaProjekt Melody ChaturbateGina Davis NudeXxxx LandSunporno ComHot Saxy MovieIndian Old Man FuckSunny Leone Ki Hot VideoOnlyfans HackSunnleon XxxLesbian Massage Hidden CamStream Porn Movies For FreeAlicia Vikender NudeCelbrity Nipple SlipsIndian Teen Fucking VideosPornos XxxvideoBan Bros ComJordielninopolaRebd-749Bkp CinaXxx Sex PussyMallu Girl PornMilana Blank XxxPhorn HubReddit FlashingCumshots All OverLive Sex XxxSexy Movie Porn VideoCelebrity Sex BollywoodBbc Mature WifeHentaieng SubCuckold CaptiosAmouranth UncensoredOnline Movies Com PkBigo NudeYogaporn VideosSexcy GirlDesi Aunty GandHd Porn Hot MomBrazzers New DownloadMalayalam Audio PornBi Sexual OrgiesHana RoldanFnaf Porn GameDeep Gay ThroatCardi B BikiniJenna JamesonvideosSingaporianXnxx KinarTeenager Porn PinayThai Ladyboys PornGirlsfucking AnimalsNude Sofía VergaraAngeline Varona