door Febee in Binnenland  ·  33 Reacties

  • 1
  • 621x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Hij heeft gelijk!

10
1 wijs

ja al die bomaanslagen uit de naam van atheisme moeten eens ophouden question

6
2 StoopidMonki

ach ja... sommige mensen zijn niet slimmer en dan krijg je dergelijke uitspraken.

3
3 TedjeR

Laat me raden...zelf is hij geïndoctrineerd

4
4 Moetffmijneikwijt

@ts stop aub eens met artikelen posten die achter een betaalmuur zitten

1
5 Moetffmijneikwijt

Ik ga niet betalen om dit artikel te lezen, dus kan er niets zinnigs over zeggen. Maar dat wilde ik toch even kwijt question. Maar op basis van deze titel zullen mensen ongetwijfeld wel weer leeglopen ...

0
6 Attercopus

Ben ik nou de enige die dit artikel alleen kan lezen na betaling van 2 euro?

Of zijn @1 t/m @4 toevallig lid van het ND?

Bij zo’n kop ben ik benieuwd naar zijn argumenten maar niet zo benieuwd dat ik er 2 euro voor ga betalen.

0
7 provo

Jammer dat ik niet het hele artikel kan lezen. Was wel benieuwd. ik heb een paar boeken van hem gelezen over Italie, de italiaanse opvoeding etc, heel grappig en ook herkenbaar, heb zelf in mijn jeugd in Italie gewoond. Jammer dat de rest niet te lezen is.

0
8 Olivina

Geen geloof, geen religekken, geen ramadan, geen aanslagen, geen gedoe over kleding.
Wat zou de wereld rustig worden

4
9 Magna Carta

atheisme houd in dat men zelf het denkvermogen heeft om te bepalen wat goed of slecht is.
gelovigen hebben dat vermogen niet en moeten begeleid/gestuurd worden en zijn dus manipuleerbaar .
neem als voorbeeld de velen maagden die staan te wachten op je als je jezelf en zoveel mogelijk onschuldigen de lucht in knalt.
ik zei het al eerder; geloof=politiek=oorlog,kijk maar om je heen.
vreemd genoeg zien over het algemeen atheisten dat,de rest gebruikt het handboek wat bedacht is door iemand.

3
10 ongelovenloos

Paywall. Er staat nu alleen maar een introstukje waar we weinig tot niets aan hebben.

Even ervan uitgaande dat de kop 100% correct is (iets wat lang niet altijd gezegd is, laat staan als je er geen context bij hebt), dan heeft de man een béétje gelijk. Ja, voor de claim dat god X (welke god het precies is is niet belangrijk) níét bestaat is evenveel bewijs als voor de claim dat god X wél bestaat, namelijk nul. Echter, atheïsme is meer dan enkel en alleen de claim dat god X niet bestaat; het behelst ook het gebrek aan geloof (wat iets anders is dan actief ongeloof) in het bestaan van goden in het algemeen. Zo gezien is iedereen dus atheïstisch voor zo'n 99,99% van de goden en godinnen; de 'echte' atheïst doet er simpelweg die laatste 0,01% bij.

0
11 Neobullseye

@9 Meh, ik betwijfel het. Dan zou de mensheid wel iets anders verzinnen om aan haar tribale behoeftes te voldoen (huidskleur, politiek, de sportclub waar je fan van bent, noem maar op).

0
12 Neobullseye

Zonder het artikel in te kunnen zien moeilijk om zijn argumenten te beoordelen, maar op basis van de kop: nee, niet hetzelfde Een atheist geloofd gewoon niet in god of goden. Heeft niks met "blind geloof" te maken. Ik doe er gewoon niet aan, net als ik niet aan modeltreintjes doe.

0
13 d6072b01

@12 Vast, maar geloof maakt het allemaal nog een tandje erger.
En vergeet niet , religekken die als zodanig herkenbaar zijn, zijn dus bereid om hun privéleven op te offeren voor een stuk onbenullige fictie

2
14 Magna Carta

Blind atheïsme is inderdaad bijna even dom als blind geloof, maar uit naam van atheïsme zijn bij mijn weten nooit oorlogen gevoerd.
Dus vandaar dat blind atheïsme iets slimmer is.

1
15 Positivo

Dus ook even afgaande op de titel; ik krijg een label opgespeld, omdat ik iets niet geloof en men (wie dat ook mogen zijn ??) mij een atheist noemt. Vervolgens zijn er allerlei mensen zoals deze pannekoek die dat gaan veroordelen als dom ....... huh ??

0
16 FUBAR76

atheisten en gelovigen staan best dicht bij elkaar, want een atheist gelooft niet in de 4600 goden en een gelovig iemand gelooft niet in 4599 goden

0
17 StoopidMonki

@17 Ricky Gervais On Atheism

0
18 StoopidMonki

@13 En aanvullend, maakt me verder niet uit wat anderen geloven en ik zal ze niet proberen te bekeren tot atheisme, maar als er in een discussie mensen god of hun regels uit een geloof aanhalen als onderbouwing, zal ik een relevantere argumentatie vragen.

0
19 d6072b01

Wanneer een religie of atheisme (is gelijkwaardig met religie) zichzelf moet venten om anderen te bekeren, krijgen we alle achterlijkheid van alles wat met dominante religies met zich meebrengt.

@10 Niet mee eens. Wetenschappelijk gezien weten we niet of er iets als een god bestaat, terwijl atheisme hard claimt dat er geen god is. Mij lijkt agnostisch (we weten niet of er een god bestaat en daarom kunnen we hem niet dienen) denken een veel gezondere manier van denken dan het starre atheistisch denken.

PS. Zelf ben ik een paganist.

4
20 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@15 "maar uit naam van atheïsme zijn bij mijn weten nooit oorlogen gevoerd."

Neuh, maar atheisten voeren ook oorlog hoor. En ik denk dat veel 'oorlogen uit naam van geloof X' helemaal niet gingen om 'geloof X' maar gewoon om machtspolitiek (waar het geloof bijgesleept wordt om het goed te praten).

@16 "Dus ook even afgaande op de titel ..."

En dat zou ik dus niet doen. Zonder de context valt er niets zinnigs over te zeggen.

2
21 Attercopus

@20 Atheisme is een verzamelnaam voor mensen die geen geloof in goden aanhangen. Daar worden de agnosten ook vaak onder gerekend, evenals de lui die zeker weten dat er geen goden bestaan. Met zoveel vaagheid in definities is het lastig discussieren.

0
22 Attercopus

@21 "En dat zou ik dus niet doen. Zonder de context valt er niets zinnigs over te zeggen."
Ja en nee. Je kunt inderdaad niets zinnigs zeggen over de mening van de man in kwestie, maar over de stelling zelf kunnen we wel discussiëren.

0
23 Neobullseye

correctie @18 verkeerde link, moet deze zijn

0
24 StoopidMonki

@12 [ Dan zou de mensheid wel iets anders verzinnen om aan haar tribale behoeftes te voldoen ]

Naar de ontwikkeling van de mens kijkend is dat tribale iets dat ons vanaf het begin vergezeld heeft. Je praat dan over miljoenen jaren. Het zou dus best in onze DNA kunnen zitten. Bij dat tribale hoorde ook religie, waarvan de neiging ertoe wel in ons DNA is aangetoond.

De ontwikkeling naar een meer geïntegreerde vorm van mensheid is erg jong en revolutionair van aard, slechts een paar decennia. In die paar generaties die dat proces nu omvat zal er niet zoveel veranderen, zeker DNA niet.

Vergeet niet dat de significante ontwikkeling in wetenschap en techniek ook nog maar heel erg recent is, pakweg 200 jaar.

0
25 TedjeR

Atheisten worden nog steeds over de hele wereld vervolgd en vermoord.
Dat is een groter probleem dan wat dan ook.
http://iheu.org/you-can-be-put-death-atheism-13-countries-around-world/
https://www.trouw.nl/home/atheisten-riskeren-de-doodstraf-in-13-landen~ae2c931d/

1
26 Magna Carta

@20 Nee, een atheist gelooft simpelweg niet in god of goden, een agnost houdt de vraag open (weet niet/geen mening, bijna letterlijke vertaling). De meeste atheisten claimen niet eens dat er geen god is, omdat ze dat inderdaad niet wetenschappelijk kunnen bewijzen. Net zo min als je niet kunt bewijzen dat de tandenfee niet bestaat.

0
27 d6072b01

In het dinsdag verschenen Freetought Report 2013 wijst de International Humanist and Ethical Union (IHEU) op een geografische correlatie: ieder land dat een doodstraf voor atheïsten hanteert, heeft een islamitisch bestuur.

https://www.trouw.nl/home/atheisten-riskeren-de-doodstraf-in-13-landen~ae2c931d/

1
28 Graaier1000

@28 top dat je naar dat artikel (en het artikel waarop het gebaseerd is) verwijst.... het raport zelf : http://freethoughtreport.com/download-the-report/


De ergste passage uit het originele artikel (is in het engels, sorry geen zin om het te vertalen):
"Death for unbelievers

12 countries in Africa, 9 in Asia, and 10 in the Middle East, were given the worst rating for committing “Grave Violations”. Some of these governments were found to openly incite hatred against atheists, or authorities which systematically fail to prosecute violent crimes against atheists.

Furthermore, in 12 of the worst-offending states, religious authorities can put atheists to death for the crime of “apostasy” (i.e. leaving religion; in all cases the religion was Islam)."

Gevolgd door:
"Three states, Pakistan, Saudi Arabia, and Iran, can execute “blasphemers”."

0
29 TedjeR

In dertien landen riskeer je de doodstraf als je niet meer gelooft.
Afghanistan
Iran
Jemen
Maldiven
Maleisië
Mauritanië
Nigeria
Pakistan
Qatar
Saudi-Arabië
Soedan
Somalië
Verenigde Arabische Emiraten

In twaalf landen kun je ook de doodstraf krijgen voor het verlaten van de godsdienst.
Telkens gaat het om de islam.

2
30 Graaier1000

Dit werpt een schrijnend licht op de Islam, de ideologie/geloof van de vrede.

In feite 1 letter verschil, in plaats van "vrede" is het "wrede"...

3
31 Graaier1000

@30 maar ze zijn allemaal heel vredelievend hoor en al die haat word absoluut niet geimporteerd, want binnenkort moeten ze een papiertje ondertekenen ( https://www.rd.nl/vandaag/politiek/nieuwkomers-moeten-nederlandse-waarden-onderschrijven-1.1410152 )

3
32 StoopidMonki

Wie niet in sprookjes gelooft is net zo dom als wie wel in moeder de gans gelooft?

Ik geloof er niets van question

0
33 HenkG

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Slavink
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@23 alles om het artikel te bagatelliseren en zelfs te suggeren dat het een leugenverhaal is. Maar het staat wel degelijk in het Leidsch Dagblad...

2 minuten geleden geplaatst door Slavink

Slavink
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

Opvallend, in het artikel staat grote woning maar hoeveel kamers heeft die woning dan?...

3 minuten geleden geplaatst door Slavink

wildersfan
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

@22 Timmermans gaat juist de boel opruimen. Stuurt gewoon iedereen naar het front. ...

3 minuten geleden geplaatst door wildersfan

baba jaga
Offtopic

@2348 Leugens verspreiden is wat jij goed kunt.Het zal nooit aan jou of FrisseBries liggen.Nee het is mijn fout.Nou goed het zal wel.Ik ...

6 minuten geleden geplaatst door baba jaga

ABRACADABRA
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

ja, laat Timmermansje maar formeren en een regering vormen. kunnen we weer eens lachen en als het lukt, ben ik benieuwd wat voor zooitje die Tim...

11 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Marrie1
Oud-advocaat Inez Weski kreeg na arrestatie voorstel om kroongetuige te worden

Dit zal dan wel op extra rechtszaken uitdraaien van Weski tegen het OM....

17 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Marrie1
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

Halsema probeert zich al in te dekken voor als het eventueel fout zal gaan.En dat praten in het diepste geheim zal ook wel een loos iets zijn...

19 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Rinze
Hoe de tv-serie Joodse Raad twee mensen samenbracht: ‘Uren gepraat en veel gelachen’

Hoe kun je nou iemand verachtten vanwege het gedrag van zijn grootvader ?Maar wel goed dat ze samen het gesprek zijn aangegaan en tot wederzij...

25 minuten geleden geplaatst door Rinze

Reconquista
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

Eerst Nederland kapot maken en zijn zakken vullen als CEO van de massa-immigratie en dan vervolgens wegrennen omdat hij zijn eigen puinhoop niet...

25 minuten geleden geplaatst door Reconquista

NK. App
Daddy Cock SuckSharingwifeXvideo PunjabFemdom CbtXnxx جديدRiled ReidSecxiBeeg GujaratiLive X Video ComKorean SexmoviesMassageporn FreeHardcore Amateur PornMature Hairy PusssyLesbopornXnxx Telugu NewElena Koshka Porn VideosTwerk JoiWife Swapp PornDemi Moor Naked2busty2hide RedditKpop Fake NudeNagutiy AmerikaSpicy Big TittsAlex Grant PornFutilestrugglesAlexandra QuinnHot Sexe VideoZooskolNude Nlack WomenMom And Sonxxx VideoNude BeachvoyeurBreath Play PornDiscord HentMulher PornosJenny JizzFree Pornhub Video18 Web SeriesXnxkeralaVijay XxxMaid KyoikuLesbian Strapom PornGroupielust K2sAnushka Shetty XxxPornhot GayDancing Bear VideoNude Hawaiian WomenAella GirlTamilnadu Sex ImageBigfyckLabnon PornFree Dad And Daughter PornErotist NudeWhy Am I Horny All The TimeBengali Teen SexDesi Mallu Hot VideosMissy DicksuckaNew Indian PornPorn In The PartyMom And Sister Xxx VideoFemale Muscle PornstarsFree Mobile Gay PornHot PirnRecit ErotisueMonica Bellucci NudaRedhead DeepthroatPorn.huhMila FoxTamil Heroin Sex VideoBangla Sexy Blue VideoBlue Film Ke PhotoMia Malkova Bella DelphinePorn CelebImage Search PornNegra Novinha NuaHot Pussy ComIndia Ka Bf VideoTeen NudesFatty FingeringNsfw ListWwwxnxx.comGaby Ortega PornScxxxNew Mms XnxxSex With Big SisterCathy Heaven HardcoreDesi SexyvideosPorn Young GayXxx SistherWaifuraineJapanese Family Xxx VideoXvideos Mallu MoviesAnime Hantai PornMom Black PornVídeos Caseiros De SexoIndian Boobs Sex VideosRail WarsNaked On BusGta5 PornMcdonalds BlowjobLets JrrkReddit FappeningDopaminegirlRough BlowjobsPamelaalexandra OnlyfansBangla Boudi XxPayton Preslee NudeSuny Leone's XxxStella Tandy PornLeana Lovings RoughP O. R. N.Ts EscorWhat Is Prone BoneReddit Boob DropPron JepanesDaddy Fay PornReddit NippleCreamy CowgirlHentifoxPorm FilmBig Tit EbinyIndian Milf AuntyNatalia Queen PornPorn TictokMuslim MilfOnly Fans ModelsRajasthani XvideoAhadbaseBlack Amatour PornScatology GayKerala Porn HdXxxvideossexPeliculas Poorno GratisAdultwork.Porn AmigasBhartiya XvideoRough Sex ClipsNude WweGnd BondageDirty D PornJustaminx Onlyfans LeakPornografia Com VelhosXnxx BossComdotgameeXxx NaturalHindi Sexi MooviPukkuMisty Meaner Xxx36ddboobsMischa Brooks AnalAlexas Morgan Creampie