Keiharde beelden: Emma (18) waarschuwde nog voor de gevolgen van anorexia, maar voor haar was het te laat

© Telefacts Zomer

Voor één keer niet de zoveelste dertien-in-een-dozijnreportage over een peperduur hotel in Telefacts Zomer: de Nederlandse reportage Emma Wil Leven gaat over een 18-jarig meisje met anorexia. In Nederland waren ze er alvast niet goed van.

tdl

Ook VTM zal kijkers dinsdagavond waarschuwen voor de heftige beelden in de reportage Emma Wil Leven. De 18-jarige Emma overleed in april 2016 aan anorexia. Zes jaar had ze tegen de eetstoornis gevochten. Toen ze zich op haar 17de liet opnemen in een kliniek in Portugal, hoopte ze nog altijd op genezing, maar haar lichaam was al te verzwakt om nog beter te worden. Het was in de kliniek in Portugal dat Emma zichzelf begon te filmen. De beelden zijn keihard, maar Emma wou haar verhaal vertellen om andere meisjes te waarschuwen. In de kliniek zei het meisje dat ze “nagenoeg dood” was: “Ik ben nog anorectisch, omdat ik verdomme niet meer durf te eten. Ik zal proberen nog een allerlaatste keer verdomme te genezen van mijn ziekte. En dat vanaf morgen. Ik ben doodsbang.”

Toen de reportage op de Nederlandse televisie werd uitgezonden, werden de zender en een hulporganisatie overspoeld door reacties. VTM verwijst kijkers met vragen door naar ANBN, een vereniging die jongeren met eetstoornissen en hun families helpt. ANBN krijgt voor het tweede jaar op rij steun van Rode Neuzen Dag van VTM.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen