NOS Nieuws

Te heet om te vliegen in Phoenix, Arizona

Op het vliegveld van Phoenix in de Amerikaanse staat Arizona is het zo heet dat luchtvaartmaatschappij American Airlines veertig regionale vluchten heeft geannuleerd.

De temperatuur in Phoenix nadert de 49 graden Celsius. Als de lucht heet is, neemt de dichtheid af, waardoor toestellen moeilijker opstijgen. American Airlines vliegt op regionale vluchten met toestellen van Bombardier. Die mogen alleen de lucht in als het onder de 48 graden blijft.

De grotere Boeing- en Airbustoestellen mogen wel vliegen, zolang het gewicht van het toestel een bepaald maximum niet overschrijdt. Dat kan door minder passagiers en bagage mee te nemen en minder brandstof aan boord te nemen.

Hittegolf

Het hele zuidwesten van de VS zucht onder een hittegolf. In de toeristische trekpleister Las Vegas wordt het vandaag en de komende dagen 47 graden. Op de Strip, de boulevard waar de grote casino's liggen, wordt het nog heter.

In het nabijgelegen Death Valley stijgt de temperatuur vandaag tot boven de 51 graden. De hittegolf duurt nog tot zaterdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl