door Havermout in Gezondheid  ·  119 Reacties

  • 2
  • 498x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@99
Je lijkt wel een peuter in de koppigheidsfase die automatisch met nee reageert op een ja van een volwassene en andersom. Zodoende spreek je niet alleen anderen tegen, maar ook voortdurend jezelf. Je wilt zeer dringend onderzoek naar medicijnen en hoont tegelijkertijd onderzoek naar medicijnen weg. Al die medicatie die opnieuw onderzocht zou gaan worden, zal toch echt geleverd moeten worden door de farmaceutische industrie, maar o.a. die heeft volgens jou een flink pak boter op het hoofd.

Jouw eindconclusie:
[ Wat maakt dat uit dat lifeline er niet voor bedoelt is, er ligt een hele database met informatie, sommige medicijn waren ook niet bedoelt voor bepaalde klachten waar ze later wel massaal voor gebruikt werden dat ook maar niet doen dan? ]

Lifelines voert sowieso zelf geen onderzoeken uit en de databank is beperkt (zie @97 ). Bij Lifelines kunnen wetenschappers -onder strikte voorwaarden- onderzoeksmateriaal aanvragen, maar alle wetenschappers hebben volgens jou bergen boter op hun onbetrouwbare hoofd door de invloed van 'Big Pharma' en dan is de cirkel weer rond en hermetisch gesloten.

0
101 Wilmama

Bij dat peuter gedoe kijkt u zeker weer in de spiegel, Is toch altijd weer leuk hoe mensen denken te weten wat je denkt, ziet, hoort, bedoelt en schrijft.

Aha u werkt bij lifeline dat u weet dat onderzoek beperkt is? Waar zeg ik dat alle wetenschappers boter op hun hoofd hebben en waar zeg ik dat lifeline het onderzoek uitvoert volgens mij heb ik het over een database. Een onafhankelijk instantie lijkt mij zeer handig in dit geheel komt ietsje geloofwaardiger over, een slager hoort niet zijn eigen vlees te keuren.

2
102 Rattocasi

@102
Je hoeft niet bij Lifelines te werken om te kunnen weten dat de mogelijkheden beperkt zijn. Een database, gegevensbank of databank is een digitaal opgeslagen archief en die is bij Lifelines niet groter dan sommige gegevens (grotendeels vragenlijsten) van een vaste groep van ruim 167.000 deelnemers (kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen). Die groep is sowieso te klein voor uitgebreid geneesmiddelenonderzoek en o.a. een opgeslagen urine- of poepmonster zo goed als nietszeggend over de werking van medicijnen.

Dan is er bijvoorbeeld nog de gegevensbescherming:
https://www.lifelines.nl/deelnemers/privacy-en-gegevensbescherming

[ Op het moment dat lichaamsmaterialen bij u worden afgenomen, weten medewerkers van Lifelines natuurlijk wie u bent. Nadat Lifelines gegevens met u en uw huisarts heeft uitgewisseld, worden uw persoonsgegevens van de gegevens en lichaamsmaterialen gescheiden. Simpel gezegd: uw bloed en dergelijke krijgt een nummer, dat niet meer te herleiden is tot uw naam. Op dezelfde manier worden ook uw antwoorden op de vragenlijsten zonder persoonsgegevens opgeslagen. Uw antwoorden worden opgeslagen met uw Lifelines-nummer. Onderzoekers zien dus nooit uw persoonsgegevens.]

Bij een geneesmiddelenonderzoek komt meer kijken en is aan strikte wettelijke regels gebonden:
http://www.ccmo.nl/nl/definitie-geneesmiddelenonderzoek

De Wet medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen (WMO) geeft de volgende definitie van wetenschappelijk onderzoek met geneesmiddelen:

‘Wetenschappelijk onderzoek met geneesmiddelen dat bedoeld is om de klinische, farmacologische of andere farmacodynamische effecten van een of meer geneesmiddelen voor onderzoek vast te stellen of te bevestigen of eventuele bijwerkingen van een of meer geneesmiddelen voor onderzoek te signaleren of de resorptie, de distributie, het metabolisme en de uitscheiding van een of meer geneesmiddelen voor onderzoek te bestuderen teneinde de veiligheid of werkzaamheid van deze geneesmiddelen vast te stellen’ (art 1 WMO)

Kortom: als uw onderzoek tot doel heeft het werkingsmechanisme, de veiligheid of de werkzaamheid van een geneesmiddel te onderzoeken, dan is er zeker sprake van geneesmiddelonderzoek. Uw onderzoek moet dan de extra, marginale toets door de bevoegde instantie ondergaan.

http://www.ccmo.nl/nl/proefpersonen-en-de-wet

[ Bij een onderzoek zijn er gegevens van u nodig. Behalve de onderzoeker kunnen een paar andere mensen die gegevens zien. Deze mensen controleren of het onderzoek goed en betrouwbaar is. In de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) staan regels waaraan zij zich moeten houden, zodat uw persoonsgegevens worden beschermd. ]

Dan hebben we het nog niet eens gehad over welke onafhankelijk instantie zo'n gigantisch groot onderzoek zelfstandig kan organiseren en betalen.

http://www.rivm.nl/dsresource?objectid=244a5533-243d-4b95-83d8-0f7b9d41eb5c&type=pdf&disposition=inline

blz. 18 en 19:
3.1.2 Bewijsvoering en dataverzameling Literatuur
De positieve verwachtingen voor PM in de vorm van farmacogenetica komen voort uit succesvolle voorbeelden. Zo is er voor verschillende genetische varianten aangetoond dat zij van belang zijn voor het metabolisme van geneesmiddelen (8, 9). Met deze farmacogenetica- kennis kunnen bijvoorbeeld zeer ernstige bijwerkingen voorkomen worden (10). Door het opzetten van studies die zich richten op het aantonen van het klinisch nut van farmacogenetica, kan een goede selectie gemaakt worden van de relevante toepassingen in de praktijk (11-14).
Maar studies moeten aan hoge eisen voldoen (15). Momenteel is er een discrepantie tussen het bewijs dat nodig is in de praktijk om een farmacogenetica-test als nuttig te beschouwen en het bewijs dat aangeleverd wordt vanuit wetenschappelijk onderzoek (16-1question. De bewijskracht die uit klinisch onderzoek beschikbaar komt, is van geringe sterkte. Enerzijds komt dit omdat patiënten in subgroepen worden verdeeld die te klein zijn om voldoende statistische power te genereren. Anderzijds worden er weinig prospectieve studies ondernomen (13, 19, 20). Daarnaast biedt farmacogenetica niet altijd soelaas in het kiezen van de juiste behandeling, vanwege onvoldoende bewijs over een direct verband tussen farmacogenetica en verbeterde klinische uitkomsten (9, 21-23). De uitkomsten kunnen ook ambivalent zijn, bijvoorbeeld bijwerkingen worden door verschillende patiënten op een andere manier ervaren (22)

Verder zijn genen niet de enige factor die het (ongewenste) effect van geneesmiddelen beïnvloeden (8, 10, 12, 24). Ook voeding, leefstijl en het functioneren van organen, zoals nieren en lever, hebben invloed. Ook zijn er niet altijd alternatieven als uit genetische tests blijkt dat de patiënt mogelijk geen baat zal hebben bij het geneesmiddel of bijwerkingen zal ondervinden (9, 25, 26). Als deze belemmeringen er niet zijn, kan farmacogenetica succesvol ingezet worden ter preventie van ineffectieve of zelfs schadelijke farmacotherapie (12, 27). Een aandachtspunt blijft echter het meten van relevante parameters die nodig zijn voor vertaling van wetenschappelijk bewijs naar toepassing in de klinische praktijk (18, 28, 29). Zo is er bij zorgverleners behoefte aan bewijs op het niveau van klinisch nut, waarbij ook aandacht is voor de context waarin de test toegepast zou kunnen worden. Niet alleen de testeigenschappen moeten duidelijk zijn, zoals de voorspellende waarden, maar ook de doelpopulatie. Karakteristieken van de doelpopulatie zijn belangrijk, zoals de frequentie van bijwerkingen, maar daarnaast ook de verantwoordelijkheden van de betrokken zorgverleners.

0
103 Wilmama

Noot @103 : Er werd door instellingen van deze site automatisch een emoticon gemaakt van het cijfer acht. Dat was niet de bedoeling.

0
104 Wilmama

@102 , u zegt dat inderdaad niet. U insinueert het helaas wel degelijk.

0
105 Intellector

@105
Zo te zien is Rattocasi nog steeds ijverig op zoek naar een onafhankelijk instantie die zo'n gigantisch groot onderzoek zelfstandig kan organiseren en betalen. question Anders is het zijn ogen niet geloofwaardig (genoeg) en lijkt het (teveel) op een slager die zijn eigen vlees keurt.

0
106 Wilmama

@105 Als u dat als insinueren ziet zegt dat meer over uw gedachten dan dat het over mij wat zegt.

@104 volgen de keer alleen link kopiëren in plaats van het hele boekwerk neer te zetten.
En beperkingen kunnen doorbroken worden in het werkelijke leven dat heet flexibel zijn, regels worden bij regelmaat veranderd (zodra er weer een nieuw managersteam is).

Farmaceuten doen bij minder mensen onderzoek naar werking medicijnen dus waar heeft u het over.
Misschien komen met allemaal linken wat wel kan in plaats wat niet kan lijkt mij zeer belangrijk dat mensen medicijnen krijgen naar de ongelijkheid van de mens zodat er beter gedoseerd kan worden.

Medicijnen worden aan mensen gegeven met veel bijwerkingen er vallen zelf doden/gewonden mee door de medicijnen, dus het lijkt mij van groot belang om uit te zoeken hoe ongelijk mensen reageren op medicijnen en artsen die daar al mee bezig zijn zoals nu met het chemo onderzoek voor deze artsen chapeau die doen het toch maar even, want kan niet is dood en wil niet ligt ernaast.

@106 Nee flappie ik was gewoon aan het werk, kan niet de hele tijd achter die computer zitten zoals sommige hier.

2
107 Rattocasi

@107
Hier een beperkt overzicht van de eisen voor toelating.
https://en.wikipedia.org/wiki/Phases_of_clinical_research

0
108 kwatta

@108 Dan kan je in de fase 3 ook traject verplicht starten om aan te tonen dat mensen ongelijk reageren op een medicijn, je heb mensen die anders reageren op bepaalde stoffen, zal dat ook met medicijnen zijn.

2
109 Rattocasi

@107 , u krijgt van zowat iedereen de terugkoppeling dat u van alles insinueert.

Als dat niet uw bedoeling zou zijn, zou u eens kritisch kunnen kijken naar uw manier van communiceren.

0
110 Intellector

@109 , dit wordt al meegenomen in e testen.

Althans bij medicijnen. In de homreopathie is iedereen een eenheidsworst.

0
111 Intellector

@110 Nee hoor is de pro-farma groep die dat doet en die zijn niet iedereen.

Waarschijnlijk weet u niet de grondprincipe van homeopathie, daar gaat men juist van het ongelijke uit een ieder heeft namelijk zijn eigen constitutie middel, zou de farmaceuten nog wat van kunnen leren dat een ieder ongelijk is.

Nog even voor de duidelijkheid ik heb niks met homeopathie voor er weer over mij heen gepist wordt.

2
112 Rattocasi

@112 , waarom beticht u ons van onoirbaar handelen? U weet dat dat een goedkope manier is om te zeggen "luister niet naar hen". Die goedkope manier wordt toegepast door lieden die geen argumenten hebben. Is dat ook op u van toepassing?

Het grondprincipe van de homeopathie dat u noemt bestaat alleen in de reclame. Kijk maar in hun codex.

0
113 Intellector

@113 Of alleen in u hoofd, homeopathie gaan uit van constitutie middel voor elk mens anders, vraag maar is aan anna(of hoe deze ook heet) volgens mij is die bezig met homeopathie.

2
114 Rattocasi

@114 , wilt u de codex van de homeopathie er even op naslaan? Dan kunt u het self controleren.

0
115 Intellector

@115 http://www.homeopathie-informatie.nl/constitutietypes/
Hoef ik niks meer aan toe te voegen.

2
116 Rattocasi

@107
[ @104 volgen de keer alleen link kopiëren in plaats van het hele boekwerk neer te zetten.]

Quotes ter verduidelijking van de link zijn geen enkel probleem, maar ik kan me voorstellen dat die jou niet welgevallig zijn. Het maakt zo voor iedereen duidelijk wat de kern van de zaak is en dat jij vreselijk uit je nek kletst.

0
117 Wilmama

@116
https://www.skepsis.nl/blog/2016/04/kritische-beschouwing-van-de-homeopathie/
Kritische beschouwing van de homeopathie

Hoef ik niks meer aan toe te voegen.

1
118 Wilmama

@116 , precies. "Jij valt in hokje X, dus krijg je middeltje Y."

A propos, middeltje Y is geheel vrij van werkzaamheid.

0
119 Intellector

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

21 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

35 minuten geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

1 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

1 uur geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

1 uur geleden geplaatst door Mac Benac

ongelovenloos
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Zo zal dat hier ook gaan. daar aan kan je zien dat er dubbele agenda's zijn. Alle landen binnen de EU stellen zich hetzelfde op voor de asiele...

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Mac Benac
Verscherpt politietoezicht bij de 4 mei-herdenkingen in Den Haag

Je houdt je hart vast met een extreemrechtse Kamervoorzitter die in actie komt tijdens dodenherdenking. Je weet het nooit met dat soort lieden....

1 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter Alexander - Das Tu Ich Alles Aus Liebehttps://youtu.be/0XTPrSijsZo?si=c2hvqBnp8KJ_KEAb...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
21 NaturqlsCeleb Jehad.comMexican PussyHailey On The Mind Amanda Thickk And Hailey RoseSuhagraat MmsBlack3d PornDoujinshi MilfPorn JubSky Bri OfLil Dee Porn StarElisabeth Hower NudeMiya Kalifa Sex VideosXvideos Com MobileXnxx Videos BrazzersRose Monroe PornstarGranny CummingHard Nips PornKrystal Rojas PornPorn HoustonOnlyfansleaksHollywood Pron MovieAbigaile Johnson PornFemboy Cartoon PornTiktok TitsMarina MatsumotoNude AthetesSex Video Full Hd Full HdMature Nude BeachNadine Velazquez MudeOverflow UncensoredHustler Beaver HuntGiantess PorLive Asian CamGay Hariy PornDaddy Stepdaughter PornNice Small TitiesThe Testament Of Sister New DevilFitness Nala LeaksMallu Sindhu NudeBreazzers Porn VideoVrazzersJulia Tica TitsCathern Zeta Jones NudeMelora Hardin NakedXxlayna Marie Making My MarkAishwarya Ki ChudaiOlivia O Lovely PornstarVirin PornFnaf Porn AnimationT66y ComX Cam PornMilf CamAria PornBig Milking TitsPorn PassionsteLupuwellness SextapeJayden Lee AnalDeauxama PornFree Forn VideoPornos AnimalMirror BlowjobIm Live.comMelhores HentaisBate Papo AdultoSexual Couple VideoLesbin Lap DancePhineas And Ferb PornRed SwastikSis Love Me Porn VideoAi DeepnudePlayboy BakedTaylor ColenudeSexy Russian GirlsPenis Sex VideoBrianna Moore XxxVillage Girl Sex ComAssamese Girl NudeKorean Nude SceneDesi Aunty MoaningXgroovySexo24Brazerrs Hd PornDanielle F T VLisa Sparks World Record VideoSexvodeLaurievargasKemonipartyVideo TranssexCasting Curvy.comNail Polish SexPorn VitginWomen Who Squirt VideosLarkin Love CreampiedBest Camgirl SiteIndian Sex Video Hindi LanguageWww Brazzers MoviesValerie Kay NudeKarden KoleSexy OnlyfansAnimated Hard Core PornXharmaterNonsalemwitch LeaksBrandie LoveYou PornoXxx AnimaçãoCartoon Shemale PornSofia SexImaizumin Chi Wa Douyara Gal2050 SexUllu Hindi SeriesMassage Porn ParlorNaked Dancing WomenBvoyeur PornUnder The Table Foot JobOnlyfans Nudes LeakedCuckolding BbcTeenies KissingLivesex OnlineDrippinvelvetEbony Car MasturbateMamasculonasSneaky Anal Soiree PornBig Boob FilmsTop Site PornoMatuer Porn VideosNakeddickStephanie Corneliussen NakedNew Hd Porn VideoXnxx Google SearchBerhampur Sex VideoXxx Hd Full HdKerala Massage SexMilf SquirrIncestrape PornSexy Forced VideosKhalifa HdBig Women Black PornDemonmika PornFilthy Rich PornReap Xxx VideoSex Video With BhabiKingnasirxxxTastyblacksexHeidypinoAlia Bhatt Ka Sexy VideoVillage Tamil Aunty Sex VideoAccidental CreampieSex Vidieo ComMalayalam NadiSex Video On First Night