PvdD - 'Beschutting weidedieren' (partijvoordedieren.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Scorpio in Politiek  ·  41 Reacties

  • 4
  • 525x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Een paar bomen in iedere wei zou niet verkeerd zijn. Maar verder weer een oneliner om ergens over te mekkeren, zonder enige onderbouwing en uitleg..

2
1 Logic

** gebruiker verwijderd **

een landbouwhuisdier?

Dit betekent dat dieren die buiten verblijven beschutting nodig hebben tegen wind, zon, regen en kou. Deze beschutting moet voor alle weidedieren verplicht worden.

onwetendheid weer van de PVDD, er zijn genoeg weidedieren die dat absoluut niet nodig hebben gezien de leefomgeving waar ze vandaan komen

2 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

PVDD dicht dieren altijd menselijke eigenschappen toe die ze niet hebben, voor de zieltjeswinnerij. Hekel heb ik daaraan

3 ---deleteduser---

Dat dieren die met deze warmte de gehele dag buiten staan geen énkele mogelijkheid hebben om 'n beetje schaduw op te zoeken, is echt schandalig én onnatuurlijk!
Als je ergens op een weiland wél 'n paar bomen ziet staan, valt het meteen op dat al de dieren zich daar onder verzamelen om wat schaduw op te zoeken.

2
4 Scorpio

@1 Ik denk dat de warmte van de laatste tijd genoeg onderbouwing en uitleg is voor het statement van de PvvD. Niet echt logische opmerking van Logix. Ik zie er wel meer op dit forum.

2
5 Gut

@Doortjebont

Jij staat toch ook altijd echt voor alles wat slecht is op deze wereld.

1
6 Ron

Maak dat de gemeenten maar wijs want landschapvervuiling ligt op de loer.

0
7 Wild Rover

Bij soorten die dat nodig hebben, zie je dat ook wel, over het algemeen. Boom, afdakje, hutje met één kant open.

Grootbedrijven houden meestal de dieren binnen, de kleinere en/of biologische veehouders laten ze (ook) buiten lopen. Die gaan sowieso meestal meer op het dier gericht met dieren om.

Ook vind ik dat dieren geen beschutting in de wei hoeven als ze op stal worden gezet bij teveel kou of hitte.

En ik hoor de PvdD nou nooit over meer fanatisme bij het beschermen van dieren tegen dierenneukers en -verminkers, terwijl dat met name de laatste twintig jaar steeds meer in opkomst is. Maar dat zal wel zijn omdat de daders uit een bepaalde regio stammen, dat het de laatste jaren steeds meer voorkomt EN dat de PvdD er niets van zegt.

Ze zouden moeten eisen dat dieren alarmsystemen hebben en beveiligde stallen, dat hoor ik ze niet doen. Nee, boertjes pesten die echt wel weten hoe ze hun bedrijfskapitaal in optimale conditie moeten houden, daar zijn ze goed in.

7
8 Wendel

@2

Ze moeten jou maar eens een hele dag in een afgesloten ruimte in de brandende zon zetten. Dan piep je wel anders. Er zijn zat landbouwhuisdieren die verkoeling nodig hebben op hete dagen. Sommigen zweten zich kapot in die hitte en hebben dan ook schaduw nodig.

2
9 Ron

** gebruiker verwijderd **

@6
pardon

vraag de paardenman Wild Rover maar, het barst van de rassen die helemaal niets nodig hebben.

slechts is liegen, PVDD liegt geregeld.
dag ron.

10 ---deleteduser---

Zie ik het nu verkeerd? Laatst genoemde feit op hun website is van vorig jaar juni.

Waar hebben we het nu eigenlijk over?

1
11 Zwartwit

** gebruiker verwijderd **

@9
wie heeft het over afgesloten ruimte?
juist niet, het gaat over buiten.

en je doet exact wat de PVDD doet, dieren menselijke eigenschappen aanmeten.
en hoeveel dagen van 30+ hebben we in NL? ze hebben water nodig, meer niet.

12 ---deleteduser---

@9 Zoals in die scene met die kist in de zon in Django. Haha.

1
13 ontken

** gebruiker verwijderd **

@4
onnatuurlijk?

en nee, soms zoeken ze geen bomen op want daar barst het van de insecten namelijk.

14 ---deleteduser---

@8 "En ik hoor de PvdD nou nooit over meer fanatisme bij het beschermen van dieren tegen dierenneukers en -verminkers, terwijl dat met name de laatste twintig jaar steeds meer in opkomst is."

Is opsporing niet meer een zaak voor de politie? Er is toch al wetgeving die het verminken van dieren verbiedt?

0
15 Ron

@12 Doortjebont

Je snapt ook echt helemaal niets hè. Buiten in een afgesloten ruimte zitten, houdt in: in de open lucht, omringt door hekken!

En hou toch op met je onzin over menselijke eigenschappen aanmeten, je bent echt niet helemaal goed snik. Dieren zijn levende wezens en hebben net zo goed last van wisselende weersomstandigheden. Ik heb ervaring genoeg met bijvoorbeeld paarden en die hebben zeker weten op warme dagen een schaduwrijke plek nodig om af te koelen. Op een warme dag kunnen die echt drijfnat van het zweet worden als ze constant in de hete zon moeten staan met zo'n vacht.

Je kunt beter je mond houden als je niet weet waar je over praat.

1
16 Ron

@10 Klopt, de meeste warmbloedrassen kunmen het best hebben. Bij koudbloedige rassen en veulens moet je wel beschutting hebben.

2
17 Wild Rover

@12

Hoe zullen wilde paarden dat probleem oplossen? Beestjes komen voor van Noord-, Zuid-Amerika tot in Australië. Van extreme kou tot extreme hitte. Ze hebben allen niet de mogelijkheid om, in menselijke termen sprekende, een jasje aan of uit te doen. Moeder natuur heeft hen ingebouwde thermostaten met afkoel en verwarmingsmechanismen gegeven.

Dat hebben wij ook. Als wij het koud hebben geen we bibberen, waardoor we het warm krijgen en we gaan zweten als het te warm is. En ach, eens in de zoveel tijd heb je een 'diertje' waarvan het verwarmingsspiraaltje of koelingselement defect is. Gaan ze dood. Moet kunnen. Dat heet natuur.

1
18 Zwartwit

@14 Als dieren staan te zweten, trekken ze meer insecten aan.

0
19 Ron

@18 In het wild hebben ze zelf de mogelijkheid schaduw en verkoeling te zoeken wanneer ze dat nodig hebben. Die mogelijkheid hebben ze niet wanneer ze door mensen binnen hekken opgesloten worden zonder beschutting.

0
20 Ron

@20 Mustangs in de VS leven ook wel op de prairies zonder bomen en daar lopen de temperaturen wel hoger op.

5
21 Wild Rover

http://dierenkliniekdenham.nl/hitte-stress-bij-paarden/

Hittestress bij paarden

De zomer is eindelijk in Nederland. Genieten voor ons als mens, maar onze dieren vinden het vaak minder prettig. Paarden raken vele malen sneller oververhit dan dat wij dat doen, ondanks dat zij een groot vermogen hebben om te zweten. Dit komt doordat zij een relatief kleine oppervlakte/inhoud ratio hebben en doordat zij veel grote spieren hebben die bij activiteit warmte produceren. Hierbij een aantal belangrijke tips op een rijtje;

- Werk de paarden alleen ’s morgens vroeg of ’s avonds laat, als de ergste hitte geweest is.
- Zet paarden niet in de volle zon, zorg altijd voor schaduw
- Er moet voldoende schoon drinkwater beschikbaar zijn.
- Start bij verdenking van oververhitting direct met koelen. Stromend lauw water is hierbij een must. Richt je met name de binnenkant van voor- en achterbenen (boven de voorknie en de sprong) en de hals moeten veelvuldig gekoeld worden omdat hier grote bloedvaten dicht onder het huidoppervlak lopen).

0
22 Ron

@2

Als je een keer op een zonnige dag gaat kijken in de velden dan zie je daar waar schaduw is de schapen en de koeien zich verdringen. In zeer veel weiden is er geen enkele schaduw. Terecht dat hier, wederom, een punt van wordt gemaakt.

9
23 Hendrianus

@21 Een mustang is geevolueerd om onder dat soort omstandigheden te overleven. In Nederland komen hele andere rassen voor die daar veel minder goed mee om kunnen gaan.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Mustang_(paard)

"Sommige veehouders probeerden ook de eigenschappen van de wilde paarden te "verbeteren" door de dominante hengst te elimineren en te vervangen door dieren van hun eigen voorkeur. In sommige gevallen hielp dit inteelt te voorkomen, vooral in gebieden waar de kuddes genetisch geïsoleerd konden raken tijdens periodes van grote droogte. Op andere plaatsen werden gedomesticeerde paarden in de kudde geplaatst die niet geschikt waren voor het leven op de prairie, zoals rassen van zware trekpaarden. Dit leidde tot een dramatische teruggang van de populaties en een daling van kwaliteit onder de dieren die erin slaagden te overleven."

1
24 Ron

In de Oostvaardersplassen zie je de paarden lekker een bad nemen in een poel. Daar waar dat kan gaan koeien in het water staan. Als een koe dat in een slootje probeert te doen dan komt hij er niet altijd op eigen kracht uit wegens gebrek aan een glooiende kant.

Ruderen die in de natuurgebieden lopen zoeken ook schaduw en verkoeling. Als je niet minimaal schaduw aanbiedt aan een weidedier dan beschouw ik dat als mishandeling. Dan kan het beest kiezen wat hij wil en ik geef een ieder de verzekering dat als een koe gaat herkauwen hij dat niet doet in de brandende zon als er ergens schaduw is.

9
25 Hendrianus

@24 Nee hoor, die evolueren niet in duizend jaar maar ze zitten gewoon hoger in het bloed dan bijv. een Belgisch trekpaard.
Een Arabier of volbloed kan er nog weer beter tegen.

2
26 Wild Rover

@3

Als er schaduw is dan zoeken de dieren die op als ze voldoende gevreten hebben. Menselijke eigenschap toedichten? Wat een nonsens. Ga kijken!

9
27 Hendrianus

"De Partij voor de Dieren wil dat landbouwhuisdieren gehuisvest en verzorgd worden in overeenstemming met hun aard en gedrag"

In overéénstemming met hun aard en gedrag.
De paarden over de prairie, de varkens in de bossen, de koeien over de savanne, de kipjes in het struikgewas, de schaapjes op de toendra,..............en de mensjes in een berevelletje en pijl en boog over de jachtgronden.
En dan de Partij v d Dieren als een soort rentmeester die wel even zullen vertellen hoe het moet.

5
28 WHuls

@26 Hoger in het bloed? Dat heeft hier niets mee te maken. Een paard verkrijgt zijn eigenschappen via evolutie en veredeling.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Koudbloedras

Koudbloed is een term uit de paardensport. Paarden die tot koudbloedrassen behoren worden meestal gebruikt als trekpaarden, ze zijn veel zwaarder gebouwd en hebben een geduldiger temperament dan warmbloedpaarden.

De term 'koudbloed' slaat binnen de hippologie (paardenkunde) overigens uitsluitend op het zeer geduldige karakter van deze paardenrassen. Volgens de biologische indeling behoren alle paardenrassen namelijk, zonder uitzondering, tot de warmbloedige dieren, dat wil zeggen dat zij een gelijkblijvende lichaamstemperatuur hebben.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Warmbloedras

Een warmbloedras is een paardenras dat zowel volbloeden als koudbloeden onder zijn voorouders heeft. Als zodanig staan warmbloedpaarden tussen volbloeden en koudbloeden: ze delen kenmerken met beide types. De term warmbloed heeft niets te maken met de regeling van de lichaamstemperatuur - paarden zijn als zoogdieren altijd endotherm - maar slaat op het temperament: warmbloedpaarden zijn gretiger dan koudbloedpaarden. Warmbloeden worden bijzonder veel toegepast in de dressuur- en springsport.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Volbloed

Volbloed is de samenvattende benaming voor drie paardenrassen, de Arabische volbloed, de Engelse volbloed en de kruising tussen deze beide, de Anglo-Arabier.

1
29 Ron

@29 Leuke algemene linkjes maar nee.
Paarden die hoger in het bloed zitten, hebben vaak een grotere longinhoud en kunnen hitte veel beter verdragen. Of dat nu de buiyentemperatuur is of vanwege hun eigen inspanningen.
Vertrouw me maar, ik ben hengstenhouder. question

3
30 Wild Rover

Dit soort dingen spreekt toch vanzelf? Ik ga er vanuit dat veehouders dit allang doen. Je moet toch goed voor je dieren zorgen?

0
31 Conclusius

@30 Bijzonder. Onze paarden (KWPN) kiezen er zelf voor om binnen te blijven met dit warme weer. Ze kunnen naar buiten indien ze dat wensen. Pas tegen de avond komen ze naar buiten. Paarden kunnen in de zomer in principe dag en nacht op buiten maar moeten kunnen schuilen indien 1- de (extreme) weersomstandigheden daarom vragen en 2- om vliegen / dazen te kunnen ontlopen.

4
32 Yesterday

@31 Helaas is het voor boeren minder vanzelfsprekend als dat het voor ons als voorvechters van rechten voor dieren is.

Goed dat de PvdD er aandacht aan besteedt.

12
33 Barbapapa-7,5

Klinkt sympathiek van de PvdD maar ze moeten oppassen dat ze niet de menselijke behoeftes op dieren projecteren. Zo gedragen huis en boerderijdieren zich soms heel anders dan wilde dieren. Zij kunnen zich soms niet redden in extreme omstandigheden. Ik ken het verhaal van een hoogleraar dierwelzijn die een natuurbeheerder adviseerde windschermen van takken aan te leggen op een vlakte. Dit tegen de "gemene" wind. Toen die schermen er kwamen vertrokken de wilde paarden. Zij gaven de voorkeur aan een open vlakte waarin ze roofdieren of mensen tijdig aan zien komen.

2
34 Trompetsignaal

@28 : Er waren ineens veel kippen in een aantal parken in Amsterdam. Op een bepaald moment had de gemeente er genoeg van en waren er helemaal geen kippen meer. En een eind minder ganzen. Maar die kippen waren dus wel lekker natuurlijk bezig.

0
35 Wendel

* Verwijderd door de redactie *

36 Pxf7+

@30 , mijn KWPN'er, helft Engels volbloed, staat met warm weer toch echt liever onder dak dan in de brandende zon. En dat geldt voor de hele groep waar ze in staat, paarden en pony's van allerlei rassen, het hele spul probeert met dit weer in de kapschuur te staan, danwel onder de bomen.

0
37 Giesje

@21

Hoeveel boeren hebben hier mustangs als landbouwhuisdieren ?

2
38 No newstoday

Vroeger stonden er in ieder weiland bomen .
Nu niet meer omdat het lastig is met de machines.
Gerwoon de bomen terug .

2
39 No newstoday

@33
Hoe noemt u zich, voorvechter?
Hebt u dat gezegde wel eens gehoord "De beste stuurlui staan aan wal"?
Als u het echt zo goed weet dan was u wel boer geworden maar daar hebben jullie de capaciteit niet voor maar staan wel aan de kant te schreeuwen hoe het moet.

1
40 WHuls

@39
Vroeger moesten mensen als ze water wilden hebben om te koken zelf aan de zwengel van de waterpomp draaien.
Nu niet meer omdat het zeer deed aan hun rug.
Gewoon de zwengelpomp terug.

1
41 WHuls

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

We gaan het de komende tijd beleven en ervaren wat Europa met z’n onnozele, ondoordachte verdragen, binnengehaald heeft. . . ...

8 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

soapbox
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

Dit is de beloofde diversiteit van culturen toch? Wat ons alleen sterker en beter maakt. 🤡...

11 minuten geleden geplaatst door soapbox

soapbox
Hoogopgeleide Nederlander praat duurzaam, maar leeft er niet naar. ‘De kloof is schokkend’

Dezelfde mensen die voor immigratie zijn van zielige vluchtelingen , want we moeten ze helpen. Totdat ze er mee in aanraking komen in hun buur...

13 minuten geleden geplaatst door soapbox

LoydMorris
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

De “gewone burger” wil geen AZC in zijn/haar buurt. . . ...

16 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Zie Hier
Minister voor Rechtsbescherming Weerwind: 'Ik ga aangenomen motie niet uitvoeren'

Tja je bent links en je laat zien dat je links bent!Links = niets anders dan een dictatuur!...

18 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Hoogopgeleide Nederlander praat duurzaam, maar leeft er niet naar. ‘De kloof is schokkend’

Noemen ze het bekende links lullen maar rechts met dubbele snelheid de zakken vullen!Is dezelfde redenatie als met belastingen: je kunt bete...

19 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

Zolang de oorzaak niet word aangepakt zal dit waarscijnlijk vaker gebeuren!Mensen willen dat hun stem gehoord word en er naar hun mening gel...

22 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

soapbox
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@36 Wie zegt dat ze zich identificeren als mannen? :)...

25 minuten geleden geplaatst door soapbox

Zie Hier
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

Ach is een keuze van de politici die hebben er voor gekozen om de 15e eeuw van Afrika en Azie naar de EU te verplaatsen!...

25 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

soapbox
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Logisch gezien je niet van geslacht kan veranderen.Je kan zoveel fantaseren over wie of wat je denkt te zijn, maar dat is erg gevoelsmatig voo...

26 minuten geleden geplaatst door soapbox

NK. App
Girls Romantic SexXxx Hd 20Xxx Hindi Brother And SisterLux PornErotic Naked WomenZendays PornXvideosnovinhasThandie Newton NakedAlaina DawonXnxx Teen HdJuliannehoughnudeRachel Bilson SexyBestwifepornMom And Dad NakedIndian Oldman XxxGinger PussyXvideos Porn HdCamgirlvideos.orgPorn NinjaAmerican Dad XxxXvideos India ComAbella Danger InstagramDesi Bhabhi SleepingSambhog VideoPink Pussy ImagesDesi Blue XxxCeleberty Women NakedXxxmomdadAyumi Anime NudeForced X X XHot Nude ButtHard Desi SexShriya Sharma SexPornxxxhdHusband Wife First Time Sex VideoCeleb Onlyfans NudesX VideChupando TetasHot Porn XnxxLyla JennerHyapatia LeeTamil Talk PornPornos Gratuit FrançaisInfluencers Honewildسکس مخفیJenny Mccarthy In PornSia.siberiaDeep ThoartTits PicBoobs FuckSexy Xx HotAshlyn BrookBig Tits BouncingMarathi Zavazavi AudioMy Hent GalleryBeurete PornNaked FemboyPpinay PornFemale Pov HentaiNearest Strip ClubHot Porn KoreanHentiasexPorngifsThe Fan Van PornSexxx BigPhorn Hd VideoIndianwomenfuckingNaughty America 4k VideoWearwolf PornForced Kissing PornLive Sex CansAi Porn SitesMacromastia RedditLovehergeetShare The WifeBokep Indo TerupdateXxxx CimBlue Film Dikhao Blue Film DikhaoPorn With BatmanReal Brother And Sister XxxSleeping Mum Son SexDani Daniels OfficeHot Sex With IndianAlexis Fawx HotChoda Chudi XxxEgyptian PornEva Elfie OnlyfansOld Men With Young Women PornPrivateblackJenn Tisdale James DeenHotspanishDoki Doki PornMuther Son PornAbella Danger HardcoreDon't Toy With Me Miss Nagatoro PornXxx SesiChanel PornDad Son NudeMina Kitano UncensoredEstupro HentaiNude LesbiansBoy And Girl Sex VideoHindi Sexy Bf Hindi Sexy BfBengali Sex Video Free DownloadHindi Audio Chudai StoryOral Porn GifNhentsiFabswinHentai TravestiRiley Mae Lewis NudesCuming In WifeAmanda Riley TsRdt-182Arabian SexpornDrunk XvideoKolkata Sex VideoMan To Man Sex VideoSex2022.Jogos Adultos OnlineBailey Base PornPenny IrvingKaa-chan No Tomodachi Ni Shikotteru Tokoro MiraretaFc2-ppv-3859741IndianteensexVideo Porn MassageXxx 40Lesbo Pics PornSamui HentaiTrain Grope AsianAlisha Lehmann HotVideoxxxxxxxxxBig Cocker PornCheap Escorts Near MeXhampsgterAngelxxxNew Xxx PronActress XxxKajal Hd Sex VideosXxx Videos FastStory Sex XnxxDani Daniels FuckedDesi Romance XvideoPorn Of Naked WomenHanime]PoundpoundcakeSativa Rose PornstarBlow Job WifeSaxy ComIndian Model Nude Photoshoot VideoUncensored Leak