door Havermout in Economie  ·  33 Reacties

  • 26
  • 951x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De eigenaren en bestuurders van dat soort bureaus zouden kaalgeplukt moeten worden!!

2
1 Topperz

Goed plan, stuur ze eerst maar een waarschuwingsbrief die 200 euro kost, daarna een administratieve handeling van 60 euro en dan een boete met een rente van 20%

1
2 Hein2

Mooi. Einde ECB ellende met het opkopen van obligaties want:
"De SP wil verder een verbod op het doorverkopen van schulden. „Schuld is handel. Er zijn tegenwoordig gespecialiseerde bureaus die schulden opkopen, puur om winst mee te maken.

3
3 in holland

** gebruiker verwijderd **

GKB is ook geprivatiseerd, dus ook verdienmodel met 15%.

4 gebruiker-verwijderd

kunnen ze het CJIB ook meteen aanpakken??, zijn ook van die uitzuigers.
.
.

4
5 de redelijkheid

@5
Die maken het wel erg bont. Ze kunnen je zelfs "gijzelen" voor een parkeerboete..
En altijd boete, op boete, op boete als je niet op tijd (kunt) betalen.
Schandalig gewoon.

4
6 Strongoli

boete geven en uitbetalen aan de cliënt, maar ja teveel werk om alle regels en iedereen te controleren he

2
7 Sier

Ik heb in mijn jeugd helaas nogal eens met incassobureau's te maken gehad, en ik moest altijd weer met schrik merken dat het buitengewoon onfrisse mensen zijn. Ik moest altijd denken aan het type mensen dat in de oorlog jodenjager werd.

2
8 Commodus

Een uitstekend idee!

11
9 Uit Den Haag

Het lijkt wel of alleen de SP nog wat doet in de 2e kamer. Wederom komen zij op voor de zwakkeren. De andere partijen zijn muisstil. Alleen integratie vinden zij belangrijk Als de mensen steeds minder te besteden krijgen interesseert ze niet.

4
10 yanyans

Smerige gasten die Incassobureaus ze schoppen de mensen die het al moeilijk heeft nog verder de modder in keihard aan pakken die gasten.

1
11 qubix

Dit is crimineel tuig die zwakkere mensen en mensen met grote problemen op een makkelijke manier te grazen nemen.
Onbegrijpelijk dat dit al jaren toegestaan is zonder gevolgen voor die incasso bureautjes.

@8

Inderdaad dit zijn zeker onfrisse walgelijke figuurtjes die mee heulen met de sterke om de zwakkere te pakken.

2
12 Dissident

@3 [ Er zijn tegenwoordig gespecialiseerde bureaus die schulden opkopen, puur om winst mee te maken. ]

Als je over gevallen hoort waarin een betalingsachterstand van iets meer dan 1000 Euro (door omstandigheden kan dat) door "procedures" tot boven de 5000 Euro uitgroeit, ondanks dat alle medewerking is aangeboden vanuit de schuldenaar om een betalingsregeling te treffen.... ja!

4
13 TedjeR

@11 natuurlijk... maar dat hangt ook samen met de beperking van de juridische bijstand (uit koker VVD) die zoiemand kan krijgen waardoor ze feitelijk een sitting duck geworden zijn voor dat soort incasso-tuig.

1
14 TedjeR

* Verwijderd door de redactie *

15 Robin

@15 dan zal eerst de wetgeving moeten veranderen.

0
16 TedjeR

-
Dit is een uitstekend initiatief van de SP. Het had al veel eerder moeten gebeuren.
Ook het aanpakken van de handel in schulden is hoognodig.
Helaas is de SP een van de weinige partijen die op komt voor de burger.
-
Er is een flinke wildgroei geweest in de incassosector. Waren het voor de wildgroei reeds zeer dubieuze mensen die dit "werk" deden, na de wildgroei is dit alleen maar veel erger geworden. De wildgroei is volledig omarmd door uw (criminele) overheid. Er zijn momenteel gewoonweg veel teveel foute incassobureaus. Bovendien worden de foute bureaus verhuld door de overheid.
-
Een monetair geldsysteem is bijzonder handig om handel mee te drijven, maar gaat op een gegeven moment helaas tegen de bevolking werken. Een van de kenmerken van een monetair geldsysteem is dat er altijd een extreem groot verschil tussen rijk en arm gaat optreden. De meeste mensen moeten dan in armoede leven en overlijden hier meestal aan. Armoede is doodsoorzaak nummer een. Uiteraard ook meestal doodgezwegen door de "autoriteiten".
-
Hoe deze neoliberale overheid om gaat met mensen met schulden is tekenend voor hoe betrokken deze overheid is bij de burgers: helemaal niet dus.
Het is onbegrijpelijk dat burgers nog steeds kiezen voor de VVD met het bekende liegende-bedriegende lachebekje en de andere neoliberale partijen: PvdA, D66, CDA, SGP, CU, GL. U roept deze ongein dus over uzelf af.
-\
-

1
17 MrCally1

Als je niet betaalt zit je na 1 aanmaning ook aan standaard kosten vast.

Dan lijkt het me gerechtigheid wanneer een fout incassobureau OOK meteen gestraft wordt.
Met 1 aanmerking: die boete moet naar de betreffende schuldenaar gaan. ( of naar 1 van de andere schuldeisers ) Anders leidt het op termijn alleen maar tot het verder oplopen van incassokosten, immers: de consument betaalt uiteindelijk de boetes. Laat die boetes dan ook maar terugvloeien naar de consument.

1
18 HenkG

Dit is de neoliberale natte droom van jewelste, je koopt 10 euro in en je maakt er 10.000 euro van.

0
19 garriet

@18
Allemaal prima ideeën Maar zorg er dan ook voor dat er een partij aan de macht komt die dat kan uitvoeren. Nu worden wij ingepakt door partijen die ons uitkleden. Immigratie is belangrijker.

1
20 yanyans

Onbegrijpelijk dat de SP telkens zo laag scoort tijdens verkiezingen.
Deze partij komt voor mij het meest betrouwbaar uit de bus en trekt al jarenlang beerputten open waar andere partijen geen enkele aandacht aan besteden.

1
21 Garp

Dat verbaast me niets, hebben ze bij mij ook geprobeerd(rekeningen innen die niets met mij te maken hadden door alleen een Adres op de belofte te zetten het voor de rechter te laten komen tot ik ze een paart papieren liet zien en ze uitdaagde het voor te laten komen zodat ik ze kon begraven onder de bewijzen die ik had en de rechter kan vragen WIE ? Stop die Criminele Bende die maar als te goed wist dat ik nooit degene was die "whatever deed": en dan "het dom houden" ).

Maar de mensen die de pineut zijn , betalen ze hen de kosten en ellende vergoeding terug of verdwijnen die boetes in de zakken van wie ?

Ik had een politie agent voor mijn deur staan die beweerde dat ik zijn post weggooide.
So your the nittwiit who did that ? You want to file charges against me ? Please do.
ik had 3 Incasso's lopen en elke daarvan kwam van hem vandaan, Now why did none of them go to court because i was looking forward to that , you see i weanted a judge to show me the law where i am obligated to pay bill of other people..

Why ? accountants made me do that behind everrybodie's back and tax auditioners... Appearantly can't read fiscal reports who we BY LAW where forced to have them make those.

In my book that makes the people who create those laws Liable who are BY LAW not accountable for what they do.

but then "you have to respect me" it;s just that for some reason nobody can explain me why so i don't.

Ik werd voor de rechter gedaagd om een boek en boetes te betalen die "iemand" nooit terug gebracht had So i called those people I DO have a Passport, now you run threugh you system My name Do i Exist there ?

i can into this house three months after the previous people who flat right ignorred the invoices.
then they resort to removing the name from the Thread and only put and adress on the papers..

THAT is breaking the law by itself but then kicker ? they told ME i should go to "het Kadaster" ask who used to live in this place and then contact those people.

So you do know that invoce was never for me but you solve that problem by removing the name of the person it was intended for and you "hope" i;'m stupoid enough to actually pay it ?

See ya in court!

0
22 nosuchname

@3
Ons aller Dirk Scheringa is ook actief geworden in het opkopen van schulden.
Dan weet je meteen met wat voor soort humanoïde's ( geen mensen want die hebben een hart ) te doen hebt.

0
23 elpablo

Zat de SP maar in de regering. Dan ging het er in dit land heel wat beter aan toe.

1
24 manpower

Te beginnen met de blauwe incasso's

2
25 Rex

** gebruiker verwijderd **

Naar goed socialistisch voorbeeld alles beboeten !!

26 verwijderd682241

Ik heb ooit gezoin dat er zelfs incasso bureau s waren die criminelen op je af sturen die je bedreigen. Das helemaal schandelijk

1
27 Jan met de korte achternaam

@23 De schuldenaar moet gewoon betalen, niets mis met het opkopen van schulden

4
28 Recovery Mode

* Verwijderd door de redactie *

29 Undertaker

@27 Niets mis mee, het is gewoon verstandig om een duidelijk voorbeeld te stellen. De schuldenaar wordt vooral teveel beschermd. Wie niet wenst te betalen zal dat moeten voelen , schuldenaren veroorzaken vooral grote schade

3
30 Recovery Mode

@29 De regels voor incassokosten zijn wettelijk vastgelegd met een maximum bedrag van €6775,-

2
31 Recovery Mode

* Verwijderd door de redactie *

32 Presentje

Moeten ze zeker aanpakken ... Zelf ook mee te maken gehad en er zit nogal wat verschil tussen het ene en het andere incassobureau. De 1 wil je ook daadwerkelijk helpen om de schuld af te lossen waar de ander de ene dreig brief na de andere toestuurd waar je gewoon wanhopig van word, vooral omdat je al niet sterk in je schoenen staat door alle stress die er bij komt kijken. Laten ze ook gelijk even het CJIB aanpakken, waar het idee vandaan komt dat het helpt om iemand nog meer te laten betalen als ze een schuld hebben bij de zorg verzekering omdat ze het niet kunnen betalen weet ik niet, maar die persoon moet een flinke trap in z'n ballen krijgen. Er moet sneller ingegrepen worden als iemand schulden heeft, dat heeft pas echt nut. Ik ben gelukkig uit de schulden doordat ik mij heb aangemeld bij een bewindvoerder die ook gelijk wat aan alle onredelijke kosten heeft gedaan,

Voor mensen die dit lezen en die met schulden zitten en zich geen raad weten, twijfel niet om onder bewind te gaan, op een dag zal het toch moeten en dan sla je je zelf voor de kop omdat je het niet eerder hebt gedaan. Zoek een goede bewindvoerder en je zal er achter komen dat het 1 van de beste keuzes is die je ooit gemaakt hebt.

0
33 Reflexian

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Duits megaproces tegen Nederlandse plofkrakers

Dat de Duitse Justitie nu maar niet met zich laat sollen, zoals hier in Nederland. . . Pak deze Nederlanders maar een KEIHARD aan. . . . ...

1 minuut geleden geplaatst door LoydMorris

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@27 "Ik gedraag mij" Aantoonbaar N I E T dus. Domme leugenaar. Val dood met je schelden, op de man spelen,liegen en draad...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Snorrie
HUGE: The WHO is BACKING DOWN on the pandemic treaty

@5Het heeft totaal geen zin om in te gaan op een verzameling leugens.Even kijken naar de bron, TS en de auteur is meestal voldoende.Als je...

6 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Wedergeboren
Statushouders ook in de wachtrij

@9 "not done" Die mening mag je natuurlijk hebben, maar de wet schrijft schrijft voor dat statushouders binnen een bepaalde termijn e...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@22 Ik gedraag mij. . . . Enkel tegen domme, onnozele sukkels wil ik wel eens een beetje uit de toon vallen. . . Daar zijn er gelukkig niet...

8 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Strongoli
Statushouders ook in de wachtrij

@8Ja klopt. Molukkers zijn ook van een andere cultuur. Daar had niemand last van.In elk geval is voorrang bij woningtoewijzing, in de huidig...

13 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

@3Als het zou stranden,veaarom zou dat dan aan de PVV moeten liggen en niet bijvoorbeeld aan Omtzigt, die doet, alsof hij de aanjager wordt va...

17 minuten geleden geplaatst door Strongoli

sockknitter
Statushouders ook in de wachtrij

@6Niemand wil een groep statushouders bij zich in de buurt hebben. Dus ook niet in barakken....

19 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Strongoli
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@20Het probleem is Halsema, die hier blijkbaar al van wist.Zij moet dus zorgen dat deze figuren uit beeld blijven, als ze doet, wat ze heeft...

25 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Muuy ZorrasYua MikwmiPornos Gays HdTearing Clothes PornAntarvasna Video HdUpside Down Face FuckProstiture PornE HentailDoggy Still PornHot Porn GifsPorn Hd New MoviesKelsey Lawrence FanbusGigantictits PornNsfw Ig LivesSwetha Menon Sex VideosHollywood Horror Sex MovieSlave Xxx69 Porn HdChachi Sex HindiBiggest GangbangXxx Hairy SexMalayalam Girls NudeCuckchatErolabDelbooruOs Melhores PornôCums On MomOxballsXxxwGiantess Spank BangTorriw Wilson NudeCamel Toe Up SkirtTriple Sex MovieMuma No Machi CornelicaIndiansweetyMrs IncrediblepornPorn Free BrazilCumming Inside My WifeCocks MouthBig Tits PucturesFilm SexBhabhi Nude MmsStacie JaxxxMed Art NudesHollyrandallBrazzilian Gay PornSherlyn Chopra New NudeHandjob JoiReal Rencontre PornoBrandish HentaiFull Hd Porne VideoPlane Sex VideoKenzy PressureRec_tubeAduldworkAunty Hot Sex VideoSex Video XxxxKayla Kayden Kendall KaydenKatrina Reed PornCarmella BinggMidv-467Mia Kalifa X VideoNsfw StoriesDirty CamChat With Horny GirlsHitomi Tanaka UncensoredFree Pirn MoviesCute Love MakingSophee Dee PornWife Bbc CreampieInteracial BbcViolador XxxBig Tit AnimLeilani LeiDani Daniels XxxxxFemaleorgasm CompilationTracii Lords PornHong Kong Doll PornPegging PunishXvid GrannySilklaboPenis Ki PhotoSunny Leone PoronoCory Chase SwallowMilf Porn PicsTrule 34Big Breasts BondageXnxx OriginalDimple Kapadia HotSunny Xnxx VidoesAbigail Morris Full VideosSky Bri Tru KaitEbony Curvy PornCoi Lerray NudeTrish Startus NudeSex Vidoes Hd ComBig Girl Porn VideoFab SwigersXnxx AsiyanFemdom ChinaBig Latina TittesTiffany Haddish NudeNico CoopaMen With Women NakedNeighbor NudeMallu Aunty BathDesi Old Man XxxXxxteenagerShower PussyNude Thick AsiansIcespice PornTalking Dirty AnalHot Cartoon SexMonica Belluci HotClaudia Marie PornhubItalian PrnoWww.pornhub.xomKaityln KatsarosCry Gay PornBhabhi First NightFrench PornographicChat Online PornoTamil Aunty Nude PicsNina Rotti PornIndian Xxx Video IndianMallu Girls ComCatoon Animal PornPornagraphic StoriesKollege PornSend SexXes Bf229scute-1410Blasian DollTelugu Movie Sex ScenesMom And Daughter Lesbian PornoPorncomics 3dAmateurporn VideoLesbian Orgy'sIndian Sexxx MovieSelfblowjobCelebirty BlowjobsKimiko HentaiMasoquistaCorinnakopf Only FansXenia WoodHijabu PornAnmie Lesbian PornNatasha Noel NudeHana Bunny LeaksRebecca Edgerunners Porn