door Febee in Politiek  ·  82 Reacties

  • 6
  • 636x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@43
"Mooi en sexy zijn maakt niet dat een vrouw bij voorbaat niet serieus genomen wordt en enkel als lustobject gezien wordt. "

Klopt; maar een vrouw (mooi of niet, dat is een kwestie van smaak) voortdurend af te beelden als lustobject of "bijwagen" van een man doet dat wél. En dat is waar het hier over gaat.


"Een mooie, sexy en intelligente vrouw wordt wel degelijk gezien en gewaardeerd en niet enkel om haar looks."

En dat intellect spat ook zo van die posters af hè, als metname haar rondborstigheid, haar wespentaille en haar perfecte tint uitvergroot worden....?!

3
51 Johnny

Misschien kan iemand een voorbeeld geven (linkje) van zo'n overduidelijke seksistische poster, zodat we allemaal over hetzelfde kunnen praten.

Hier vast iets om uit te kiezen... Uit de oude doos (oeps, mag "doos" nog wel gezegd worden?)

http://www.flabber.nl/linkdump/plaatjes/16-seksistische-advertenties-uit-het-verleden-15516

0
52 xtremy

@47 Interessant is het zeker.

Het zou het een hoop schelen als het artikel een zou gaan lezen. Het belangrijkste is dit. ' Zo zijn afbeeldingen van mooie vrouwen die tegelijkertijd “zwak, hysterisch, dom, gek, naïef of uitsluitend emotioneel gestuurd lijken” verboten.'

3
53 Violier

@47 Hahaha ja dat vermoeden heb ik dus ook heel erg. Beetje van die zogenaamd feministische onzin, meer is het volgens mij niet.

3
54 Yisrael

@50 Je snapt het nog steeds niet. Het gaat niet om de vrouwen op foto's maar om de suggesties die die foto's wekken.

3
55 Violier

@50
Maak je om mij geen zorgen; het gaat hier om de wijze waarop vrouwen ge-/misbruikt worden.

Wat ik van jou niet snap, is dat je altijd je mond vol hebt over hoe moslims vrouwen niet als gelijkwaardig zouden zien, maar er tegelijkertijd geen probleem mee hebt dat in onze maatschappij vrouwen/meisjes consequent als lustobject en/of gebriuksvoorwerp worden afgebeeld...

2
56 Johnny

@53 Want bijvoorbeeld mooi en hysterisch kunnen niet samengaan? Of mooi en dom?
Van beide combinaties zijn vast genoeg voorbeelden te vinden met miljarden vrouwen op aarde. Waarom mag dat dan niet op een poster staan?

2
57 Yisrael

@51 ‘En dat intellect spat ook zo van die posters af hè, als metname haar rondborstigheid, haar wespentaille en haar perfecte tint uitvergroot worden....?!’

Misschien kun je je dan afvragen of je intellect moet uitstralen om een bikini topje zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen?

1
58 Ignatia

@56 "...dat in onze maatschappij vrouwen/meisjes consequent als lustobject en/of gebriuksvoorwerp worden afgebeeld..."

Overdrijf je niet een klein beetje, met je "consequent" ?
Geef eens wat voorbeelden van "seksistische" reclames die je nu (tegenwoordig) "consequent" voorbij ziet komen.

3
59 xtremy

Moderne feministen blijven me fascineren, zeker niet altijd in positieve zin.

Ze zijn op mijn faculteit behoorlijk vertegenwoordigd, en bij gender discussies moet je als man dus wel erg op je woorden passen wil je niet als vrouwonvriendelijk of zelfs vrouwenhater bestempeld worden. Levert wel interessante situaties op moet ik zeggen.

Het beste is om onderscheid te maken tussen feministen en zogenaamde 'feminazi's'. De eerste groep komt op voor vrouwenrechten, de tweede groep is gewoon anti-man.

2
60 Gewoon een student

@55 Ik begrijp het prima, ik denk er alleen anders over dan jij en jij denkt vervolgens dat je mij moet overtuigen van jouw zogenaamde gelijk.

3
61 RoosjeB

Nog meer uit de oude doos: http://www.amusingplanet.com/2010/09/45-vintage-sexist-ads-that-wouldnt-go.html

(pas op hoor, niet voor zwakke zieltjes)

0
62 xtremy

@52
Moet lachen..
Ik ga voor..Blow in her face and she’ll ..

1
63 Ignatia

Seksisme is trouwens niet hetzelfde als seksualiteit hè mensen, ik zie dat die twee hier een aantal keer met elkaar verward worden.

2
64 Gewoon een student

@56 Ik vind het nogal arrogant van je, Sjon, dat jij denkt dat je al die zielige vrouwen die als lustobject afgebeeld staan tegen zichzelf zou moeten beschermen. Laat die vrouwen lekker het lustobject uithangen als ze zich daar prettig bij voelen en als je kinderen hebt dan mag je die je eigen normen en waarden meegeven en ze uitleggen dat vrouwen geen lustobjecten of zieligerds zijn die beschermd moeten worden. Het is gewoon te absurd voor woorden dat de overheid zich met dit soort dingen denkt te moeten bemoeien. Ze zijn gek daar in Duitsland.

2
65 RoosjeB

@58
"Misschien kun je je dan afvragen of je intellect moet uitstralen om een bikini topje zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen? "

Over dat soort posters gaat het dus ook niet hier.
Het gaat hier bijvoorbeeld over posters om een automarkt te promoten, waarbij een halfnaakte vrouw op de poster dan moet dienen als:
A) object dat de aandacht op de poster vestigd, maar geen enkele feitelijke binding heeft met het fenomeen automarkt waar de poster over zou moeten gaan, en
B) lekker makertje voor manlijke potentiële klanten om de automarkt te bezoeken en de illusie bij hen te wekken dat een mooie auto een verzekering is dat je ook een "lekker wijf" aan de haak kan slaan... (oftewel: mooie auto is chick-magnet).

2
66 Johnny

@59
Nee, ik overdrijf niet.
Verder, zie @66

2
67 Johnny

@62 Hahaha ja prachtig is dat van die oude advertenties, echt ongemakkelijk vaak wanneer je er nu op terugkijkt. Racistische advertenties waren ook nog vrij normaal toen. Bizar hoe tijden veranderen wat dat betreft.

0
68 Gewoon een student

@56
Waar zeg ik dat die fotomodellen tegen zichzelf in bescherming genomen moeten worden, volgens jou?
Ik heb het erover dat vrouwen in de beeldvorming door reclamebureau's en filmmakers veelal gereduceerd worden tot gebruiksvoorwerpen; niet uitsluitend die modellen dus, maar vrouwen in het algemeen.

2
69 Johnny

@67 Geef eens wat voorbeelden dan van de huidige reclames. Ik kan zo gauw niks vinden op het net.
Wel van vroeger.
En dan ook "consequent" in het straatbeeld te zien, anders telt het niet.

@68 Er zaten in die laatste link van mij inderdaad wel grappige tussen, maar ook een paar die nu dus echt niet meer kunnen.
Er staat er (in die laatste link) zelfs één tussen waarvan ik denk dat die heel geschikt is voor de discussie hier. Die van EEK! A MOUSE!
Die zou volgens de bezwaren van die Duitsers dus nu niet meer kunnen, omdat de vrouwen als hysterisch worden afgebeeld.

0
70 xtremy

@70 Aanvulling.
Direct bóven die EEK! A Mouse! reclame staat een reclame die ik vandaag de dag ook nog wel zou kunnen waarderen. (die van een naakte vrouw met delen van mannenkleding over zich heen en als tekst zoiets als: Als jullie mannen deze kleren niet kopen, gaan we weer over op het gebruik van mannelijke modellen).
Ik vind dat humor.

2
71 xtremy

@66 Als die chick er oké mee is dat ze wordt weggezet als 'object' (waarom is een lekker wijf (= mooie vrouw voor de tere zieltjes) ineens een object en niet gewoon een mooi persoon?) en 'lekker makertje' moet ze dat vooral zelf weten. Modellen verdienen er hun brood mee, die zitten echt niet te wachten op wat moraalridders die hun werk willen afnemen.

3
72 Yisrael

@72 En zo is het! En nu ga ik weer proberen te slapen in die afschuwelijke hitte.

2
73 RoosjeB

Morgen weer een dag inderdaad.
Ik slaap in mijn souterrain, dus daar is het lekker koel.

0
74 xtremy

@70
http://hapakazitu2016.blogspot.be/2015/08/how-autotrader-uses-hot-girls-to-sell.html
https://www.google.be/imgres
https://force451.nl/nl/projecten/ga-mee

Een paar voorbeelden; niet eens veel bloot, maar wel de vrouwen specifiek ingezet als lustobjecten en accessoire voor de manlijke auto liefhebber... sexisme als bedoeld in dit artikel in optima forma....

2
75 Johnny

@73 Slaap lekker!

(Btw als het zo warm is in Israël doen we altijd kussenslopen vullen met plastic zakken ijsklontjes en dan in je nek of tegen je rug/buik houden. Koelt enorm af, misschien een tip ofzo haha)

0
76 Yisrael

@66 ‘lekker makertje voor manlijke potentiële klanten om de automarkt te bezoeken en de illusie bij hen te wekken dat een mooie auto een verzekering is dat je ook een "lekker wijf" aan de haak kan slaan... (oftewel: mooie auto is chick-magnet).’

En mannen met een afgetraind lijf in bezweet mouwloos hemd, druk in de weer met hun ‘drilboor’ die een tuinschutting aanprijzen,

Durex…voor mannen die orgasmes geven…

Mannen met een rol pepermunt in de broek die in een niet mis te verstane houding een bepaalt merk jeans aanprijzen..

Allemaal lokkertjes, lustobjecten…who cares..

Kom op zeg, wordt volwassen…

1
77 Ignatia

@77
Vrouwen.... bikini's logische combinatie die niets met dit topic van doen hebben.
Net zo goed als mannen.. gereedschappen en tuinschuttingen een logische combinatie is.

Blijkbaar moeilijk om het onderscheid te maken tussen functionele aanwezigheid van personen en personen gebruit als lustobject die niets te maken hebben met het voorwerp waar de advertentie om draait...

2
78 Johnny

@78 'Blijkbaar moeilijk om het onderscheid te maken tussen functionele aanwezigheid van personen en personen gebruit als lustobject die niets te maken hebben met het voorwerp waar de advertentie om draait... '

Blijkbaar moeilijk voor jou om te zien dat een "hunk' met afgetraind lichaam in een bezweet t-shirt ook niets met mijn tuinschutting te doen zou hoeven hebben. Geen enkele functionaliteit. Die rol pepermunt heeft voor mij ook geen enkele relatie of functionaliteit met mijn tuinschutting. . Had net zo goed een handige, gezellige dikkerd in een nette geruite bermuda kunnen zijn die mijn tuinschutting plaatst. Maar die gebruiken ze niet daarvoor. Heb jij enig idee waarom niet?

0
79 Ignatia

Tjonge tjonge helemaal uit 2013 met een piekje in febr 2016 is zomaar door JOOP terug gevonden!

Valt op Joop en door zijn tegenwoordig echte nacht werkers geworden, zal binnenkort wel weer veranderen!

1
80 Zie Hier

De druk van de oprukkende Islam neemt toe.
Er zijn blijkbaar stemmen te winnen voor de politieke partijen.
En nog steeds ontkennen er mensen dat er sprake is van islamisering in Europa/Nederland...

2
81 Graaier1000

@81 Ook u snapt het verschil tussen seksistisch en 'seksueel' niet. Hier moet je meer in de hoek van het feminisme zoeken dan bij de Islam. Misschien is het een revelatie voor u, maar de Islam zit niet achter alles.

2
82 Gewoon een student

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Offtopic

@2386 Vloeken, schelden, op de persoon spelen, beledigen.Gemeld. ...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

wildersfan
Blamage voor Rutte en Ollongren: "Het Oekraïense F-16-trainingsprogramma is mislukt", zeggen de Fransen - Dissident.one

@1 Als Oekraïners zoveel moeite hebben met Engels, dan zal het met Frans niet veel beter zijn....

2 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Ronin
Offtopic

@2384Ik ben sinds Rutte-1 lid van de SP, en 40 jaar (kader) lid van het FNV.Antisemitisch kutwijf....

5 minuten geleden geplaatst door Ronin

spookrijder
Offtopic

@2384 Je hebt het tegen iemand die links is, Donny....

6 minuten geleden geplaatst door spookrijder

spookrijder
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@129 Gelukkig maar dat jij je impotentie hier nooit te berde hebt gebracht, Donny. Je weet hoe dat forumvolk is; het wordt altijd weer opgera...

9 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Bop
Offtopic

@2364 Nee, jullie hadden véél beter je best moeten doen om het hier zo rechts mogelijk te houden. Stom.🤦‍♀️...

10 minuten geleden geplaatst door Bop

wildersfan
Zo kom je van die verschrikkelijke knoflookadem af: ‘99 procent van de geur verdwijnt’

In christelijke maaltijden zit niet zoveel knoflook. ...

11 minuten geleden geplaatst door wildersfan

VBOH
Offtopic

@2379 Ga je lekker op hè? 😉...

13 minuten geleden geplaatst door VBOH

VBOH
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@129 Altijd is overdreven. Ik heb het misschien in één draad in twee reacties over mijn autisme gehad. Jij mag het best over mijn autisme he...

15 minuten geleden geplaatst door VBOH

wildersfan
Timmermans haalt opnieuw uit naar Wilders: ’Zelfverklaard bewonderaar van Poetin’

Hup, weer een zetel extra voor Geert. 😃...

15 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Lana Rhoades Full VideosFuckig WomanAsian GropedPornomexicano.comMadi AngerDp Porn GifAntonio Brown Sex TapeMackenzie Phillips NudeTelugu Sex VoiceAnushka Sen Hot SexDesi Hot Sex VediosDigital Playground Full PornIndian Chachi XnxxAv在线观看Femme Sexy SexeKorra Del DioKendall Kayden The Booty JobDouble PenetrateVanessa Del Rio VideosLez Porn HotMalibu StringsPooja Xxx VideoTrisha Krishnan Bathroom VideoHidden Camera HookersXhamster Desi BhabhiVixen Com DownloadDomestic DisciplineCelebjihad CimX HasmterCaseiro SexoLesbion Hot PornXxx Video Porn VideosIesp-727PornxxxxxxxxMolly Jane Full VideoWatch Hindi PornCaroline SweetsLana Rhoades CummedTight PornBeautiful Women PornChubby Sex HdTarzan And Shame Of JaneDolly LeighXvideos OCorinna Kopf Leaked OnlyfansXvideo AntiXxx FilmiCouple Morning SexAnima Porn UncensoredPornbros ComPussyliveCelebrities With Naked PicturesX Full Hd VideoChinese Girl XvideoBbw Mom AnalPeliculas Pornos Gratis EspañolAdoult EmpirePhoto Porn GratuitVideosporno Gays GratisSexe SexDesisex MasalaWatch Porn For Free OnlineAcompanhante SexualConstant Marie NudeXnxx Telugu Videos ComTatti PicsParty Nude BeachEbony Mature MasturbatingAnime HentiaMoive PornSexo AmadoeMom CeampieStepdad GaypornRule 34 VaporeonShweta Tiwari HotLucky Anne BangbusAlwayssofiaxoxoSkip The Games BostonTamanna Xxx ImagesGreen Eyed GfHouse Wife Sex VediosSex Video MpXxx HentaiCreamy RideCine Prive PornôAynmarieSquirt PublicRubia PornHot Sexy SexHigh Quality Sex Video DownloadHenti GameWww Sexocomcafe Com BrSand People Star WarsFree Use PornAsain Massage XxxFilme Pornô PortuguêsPornô Novinhas BrasilMadison StoneCaught SexLunadanielRayaichuPorn Stars Who EscortSexy TiktoksLesbeians PornAdameve.comChagurbateSexe GrannyX Video PornLovely Ghosh VideoPenny Barber NudeCumin Me DaddyHuge PornPussy HairyXxx Sex Porn MoviesLesbian Massage Sex VideosWith Dog XxxHd Sex Sunny LeonePussy BoobsTrisha Sex Video TamilPhilippines Sex MovieXxx Hindi PunjabiLatina Teen PussyJapon HentaPorn IraninKiki Minaj-ebony GirlsSexlife Nude ScenesBig Sexy PornFollado A Mi HijaBig White Booty PornXnx Indian GirlAmpuranth NakedKajalsexvideosKenzie Tylorหนังโป๊ะญี่ปุ่นBengali Hot Web SeriesVixen Com Porn VideosSon And Stepmom PornXxvido ComFeet Lick PornAnimated Diaper PornPorn Games HtmlSexe BeiretteAmatuers CrushHalloween PronJapanese Big Boobs PressBbwassholeBig ButtcheeksPatricia Clarkson NudeBig Ehite CockKendra Lust Hd Video