Binnenland
  • 0
'Belasting is een soort gelegaliseerde roof.' Zijn stelling is: belasting is een soort gelegaliseerde roof en daarom is belastingontwijking een moreel recht. Toine Manders, door de Fiod bestempeld als fraudeur en lid van een criminele organisatie, zal vrijdag de mini-enquêtecommissie in ...

ongeveer 1 jaar geleden door ModReset

REAGEER MET EEN EMOJI
1
1
LEES MEER OVER

De man heeft een punt. Dat we belasting betalen is op zich goed verdedigbaar. We willen immers dat onze overheid een aantal taken in het belang van de samenleving uitvoert, denk aan wegen, defensie en onderwijs. En daar is uiteraard geld voor nodig. maar de overheid doet helaas veel meer dan dat en gooit miljarden over de balk en alleen al daarom voelen veel mensen belasting als een te hoge bijdrage voor politieke luchtfietserij en dan komt het beeld van wettige diefstal al snel op het netvlies. Belastingontwijking bestaat niet. Je kunt toch niet mensen moreel verplichten om NOG meer te betalen dan dat ze volgens de geldende wetten al moeten betalen.
Velen gebruiken de mogelijkheden van aftrekposten en andere methodes (inkopen in het buitenland etc) om het bedrag dat ze aan belasting betalen binnen de regels (!) zo klein mogelijk te houden. Voor een burger leuk en fijn, voor een ondernemer een verplichting tegenover zijn medewerkers en de onderneming. De opdracht van elke ondernemer is namelijk te zorgen voor winstoptimalisatie en continuïteit. En dat je dan uitzoekt hoe je binnen de regels van de wet zo min mogelijk belasting hoeft af te dragen is dus een plicht en geen hobby van ondernemers.
En als de politiek nog meer geld wil innen dan moeten ze de regels maar aanpassen maar niet met een onterechte vinger naar ondernemers gaan wijzen.

1 PFL    
ongeveer 1 jaar geleden door PFL
3
Meld

Leuk verhaal maar in de praktijk komt het op neer dat de mensen met geld de middelen hebben om zoveel mogelijk belasting te ontwijken en mensen zonder geld hebben deze mogelijkheid niet. Neerwaartse spiraal dus...nooit goed.

2 ModReset    
ongeveer 1 jaar geleden door ModReset
2
Meld

@1 Toine Manders was voornamelijk bezig met faillissementsfraude ten koste van de continiuiteit en winstoptimalisatie van andere ondernemers. Dus niet alleen de fiscus werd gedupeerd.

3 Belazerd    
ongeveer 1 jaar geleden door Belazerd
0
Meld

Belastingontwijking is diefstal !
Niemand houdt eigenlijk van belastingen en wil ze zo laag mogelijk houden maar zelf zo min mogelijk belasting betalen en anderen wel hun deel laten betalen is amoreel.

4 21st Century Guy    
ongeveer 1 jaar geleden door 21st Century Guy
1
Meld

@4 . Dus u betaalt vrijwillig meer belasting dan u wettelijk verschuldigd bent? Als u van vakantie naar huis rijdt dan tankt u pas als u in Nederland bent aangekomen om vooral zoveel mogelijk BTW te betalen. U maakt geen gebruik van aftrekposten in uw belastingaangifte? U betaalt dus graag teveel? In dat geval bent u uniek in de wereld.

5 PFL    
ongeveer 1 jaar geleden door PFL
2
Meld

@5 Appels en peren of dadels en vijgen,u mag kiezen....

6 21st Century Guy    
ongeveer 1 jaar geleden door 21st Century Guy
1
Meld

@4 Je moet belastingontwijking (binnen de regels het meest voordelige pakket bij elkaar zoeken) en belastingonduiking (buiten de regels werken, bijvoorbeeld door geld te verzwijgen voor de belasting) niet door elkaar halen. Het laatste is diefstal, het eerste niet. Vraag twee is of het fair is om, zoals sommigen doen, wel alle lusten van het (sociale) systeem te willen hebben zonder mee te helpen aan de lasten, maar dat is een ander verhaal.

7 Neobullseye    
ongeveer 1 jaar geleden door Neobullseye
2
Meld

Voordeel halen door inkopen/tanken e.d. elders (lees: EU) te doen en/of legale (lees: in de Belastingwet vastgelegde) aftrekposten gebruiken is één, maar ten koste van de ander (lees: brave belastingbetaler, werknemer, concurrent én consument) jezelf en/of bedrijf verrijken middels slinkse belastingtrucs is héél iets anders.

8 DagmarA    
ongeveer 1 jaar geleden door DagmarA
1
Meld

@7
Terwijl ik zat te typen, werd uw reactie geplaatst.
Uw en mijn reactie @8 hebben dezelfde strekking; sorry, u was sneller.

9 DagmarA    
ongeveer 1 jaar geleden door DagmarA
2
Meld

Belastingontwijking is zeker moreel onverdraagzaam. Iedere burger maar ook iedere organisatie die in een samenleving aanwezig is dient haar deel van het totaal aan kosten te dragen. Er zijn geen redenen denkbaar die bepalen dat iemands deel kleiner moet zijn. Dat rijke mensen en grote bedrijven doen aan belastingminimalisatie door belastingontwijking met behulp van de inzet van veel fiscalisten is moreel te verwerpen.

10 rlw    
ongeveer 1 jaar geleden door rlw
0
Meld

@7 en @8 en toch lees ik bij u beiden weer onduidelijkheden tussen de regels. Volgens mij het is de zaak echt veel eenvoudiger. Iedereen betaalt graag zo min mogelijk belasting en gebruikt daarvoor de door de overheid vastgestelde regels ( de wet). Wie dat doet, doet niets verkeerd en dat kun je dus ook geen belastingontwijking noemen ( want dat bestaat niet). En wie zich niet aan de regels houdt om en daardoor minder (!) belasting betaalt dan wat hij wettelijk (!) zou moeten betalen die doet aan belastingontDUIKing en dat is uiteraard strafbaar. Helaas wordt er aldoor een nieuwe kreet gebruikt ( belastingontwijking) waarmee men kennelijk wil aangeven dat je je weliswaar aan de wet houdt maar toch een beetje aan belastingontduiking doet. En dat verwerp ik. Net zo min als je een beetje zwanger kunt zijn kun je niet een beetje belasting ontduiken en toch binnen de wet blijven. Het is digitaal, het is legaal of niet-legal. En daar zit niks tussen. Ook geen belastingontwijking.

11 PFL    
ongeveer 1 jaar geleden door PFL
2
Meld

@11
Men betaalt de belasting netjes via de regels (incl. legale aftrekposten) in de Belastingwet van Nederland.Niet leuk maar het moet. Ik doe het niet juichend, maar ik betaal netjes de belastingen die mij opgelegd worden.Daar zijn u en ik het over eens.

Ik koop tijdens mijn vakantie (in de EU) ook wel eens iets, en betaal dan netjes belasting in dát land. Dat geldt ook voor tanken; de accijnzen van dát land betaal ik netjes. Ja en soms is het goedkoper, maar soms duurder. Deze acties verwerpt u; ik niet (het is legaal/binnen de wet).

De heer Manders is in het verleden betrokken geweest bij o.m. faillissementsfraude en heeft hiermee anderen gedupeerd o.m. de Belastingdienst. Dát is dus niet legaal. Voor dit soort acties draaien o.m. de belastingbetaler (u en ik) op. En volgens mij zijn u en ik het op dit punt ook eens: dát verwerpen we nl.allebei.

12 DagmarA    
ongeveer 1 jaar geleden door DagmarA
4
Meld

Alhoewel belasting vanuit origine (met name in monarchieën) gelegaliseerde maffia afpers praktijken waren... is het inmiddels gewoon een Democratische wijze van het bekostigen van de algemene voorzieningen.

Belasting ontwijking of 'creatief belasting omzeilen' is Moedwillige DIEFSTAL van de Samenleving. En is daarmee dus crimineel, en zou iets moeten zijn om je compleet je oren van je kop te schamen.

13 mightimouse    
ongeveer 1 jaar geleden door mightimouse
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Beelden van in kooien opgesloten kinderen fat...
In de Amerikaanse media zijn nu dagelijks bee...

12 uur geleden door Kiki

Melania Trump verafschuwt verscherpt immigrat...
De first lady houdt doorgaans afstand van de...

1 dag geleden door NOS

Busje rijdt in op Pinkpopgangers, traumaheli...
Een traumahelikopter is opgeroepen nadat maan...

22 uur geleden door Undertaker

Een Jood spreekt: ‘Nu WIJ onszelf verde...
Toen WIJ de gaskamers werden binnengeleid, ze...

17 uur geleden door Febee

CBS: aantal autochtonen in Nederland met 9000...
De bevolking groeit de laatste jaren vooral d...

10 uur geleden door Adamas95


ADVERTENTIE


Laatste reacties
21st Century Guy
Moslims in Almere ernstig gediscrimineerd tij...
@24 Linkse dhimmi u legt de rode loper voor z...

minder dan een minuut geleden door 21st Century Guy

Spraypaint
Premier Rutte 'bezorgd' over behandeling migr...
@3, het is notabene een wet afkomstig van de ...

6 minuten geleden door Spraypaint

rubbie
5 dingen die je moeten weten over de nieuwe s...
"Je krijgt alleen terugleversubsidie voor str...

6 minuten geleden door rubbie

Tiidmasine
Moslims in Almere ernstig gediscrimineerd tij...
Kunnen mariniers die lui niet eens een hardha...

9 minuten geleden door Tiidmasine

knakworst
"Tijdperk Merkel is ten einde"...
oprotten met dat grafwijf aub...

14 minuten geleden door knakworst

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig